amigdas.com

Cum să umpleți corespunzător podeaua: sfaturi și instrucțiuni video

Caracteristici ale pardoselilor autonivelanteNu cu mult timp în urmă, un nou tip de șapă - o podea de pardoseală, care sa dovedit a fi în apartamente, birouri și spații industriale, a fost folosită pretutindeni. Acest sistem de pardoseală este considerat unul dintre cele mai progresive, durabile și fiabile.

Instalarea unui astfel de șapă este destul de simplă, însă necesită respectarea exactă a tuturor instrucțiunilor. Prin urmare, înainte de a începe să lucrați, ar trebui să vă familiarizați cu sfatul specialiștilor și să urmăriți cu atenție lecția video.

Podele autonivelante - un dispozitiv și soiuri

Lista componentelor podelei de umplereUn sistem nou de pardoseală este compus din mai multe straturi. Suprafața pregătită este turnată amestec special, care se întărește în aer prin analogie cu mortarul de ciment.

Se folosește stratul de finisare lac de poliuretan sau materiale cum ar fi clorura de polivinil sau melamină. Ele creează o peliculă transparentă și sunt rezistente la uzură și durabile.

Ca urmare a unui astfel de șapă se formează o suprafață ideală, fără cusături. Durata de viață a stratului de acoperire este de aproximativ patruzeci de ani.

Tipuri de tipuri de acoperitoare de podea

 1. Cimentul de umplutură de ciment este adesea turnat sub formă de pietriș și este utilizat pe suprafețe cu defecte și nereguli puternice. Se compune din plastifianți, care simplifică procesul de umplere și protejează împotriva apariției fisurilor. Grosimea șapei poate fi de până la zece centimetri.
 2. Șapcile pe bază de gips sunt destul de populare. Ei au un preț scăzut, nu necesită pregătirea de suprafețe și sunt destul de ușor de utilizat. Componentele din gips se confruntă rapid și se îngroașă, datorită căreia lucrările de reparații sunt accelerate considerabil. O astfel de șapă poate fi făcută în mai multe straturi.
 3. Podelele autonivelante din poliuretan sunt ideale pentru bucătării, băi și facilități medicale. Ele sunt igienice și rezistente la uzură. În plus, ele nu ard și nu emit toxine. Cu toate acestea, prețul acestor materiale este destul de ridicat.
 4. Rășinile epoxidice sunt incluse în compozițiile polimerice care sunt utilizate pentru spațiile rezidențiale. Cu ajutorul lor puteți face pardoseli lucioase care au texturi și culori diferite.
 5. Baza polimerică a podelelor lichide include lianți epoxidici și poliuretanici. Datorită acestui fapt, suprafața devine rezistentă la umiditate și durabilă. Nu se teme de daune mecanice. Baza polimerică este un strat excelent de finisare.
 6. Rășinile metacrilat de metil se usucă într-un timp foarte scurt și pot fi utilizate la temperaturi scăzute. Cu toate acestea, în comparație cu alte specii, ele sunt mai puțin durabile și rezistente la uzură.
 7. Pardoseala de 3 D va arăta efectiv în orice interior. La vânzare există o mare varietate de picturi în pardoseală cu efectul spațiului tridimensional.

Avantajele și dezavantajele pardoselilor autonivelante

Baza polimerică lichidă este un material universal și poate fi utilizată în spații rezidențiale, comerciale și chiar industriale.

 • Descrierea avantajelor și dezavantajelor pardoselilor autonivelanteSpre deosebire de alte baze, podelele autonivelante nu au cusături. Aceasta elimină acumularea de microorganisme periculoase.
 • Sapa polimerică lichidă este rezistentă la stres mecanic și la substanțe chimice. Este capabil să reziste efectelor multor compuși chimici capabili să distrugă alte tipuri de pardoseli.
 • Cu respectarea tehnologiei în timpul instalării pardoselilor în vrac, este posibilă obținerea unei rezistențe ridicate la uzură. O astfel de șapă va dura o lungă perioadă de timp, păstrând caracteristicile sale estetice și tehnice.
 • Baza polimerică este ecologică, prin urmare poate fi utilizată în instituții medicale și școlare.
 • Podelele autonivelante sunt rezistente la foc. Când sunt expuse la temperaturi ridicate, ele încep să se topească, fără a elibera substanțe toxice.
 • Specialiștii sunt invitați să instaleze șapa lichidă, dar este posibil să o executați independent. Pentru a face acest lucru, ar trebui să aveți abilități de construcție mici și, de asemenea, să respecte precizia și atenția în timpul lucrului.

Ei au podele autonivelante și mai multe dezavantaje:

 • un șapă lichid pe o bază polimerică are o compoziție artificială;
 • Fundația pentru podeaua în vrac necesită aliniere, care este o muncă laborioasă;
 • În timpul aplicării amestecului de polimeri, este necesar să se controleze nivelul de umiditate al compoziției de nisip ciment.

Pași de umplere a podelei cu instrucțiuni video

Descrierea consistentă a etapelor de lucru privind umplerea podelei de umplereTehnologia de umplere implică așezarea pe o nisip de ciment, nisip sau beton. Podelele din plăci sau suprafețe din lemn sunt cel mai bine îndepărtate.

Pregătirea suprafeței:

În primul rând, se efectuează măsurători de suprafață. Lichidările mari existente sunt dezmembrate cu ajutorul unui ciocan. Șapa de beton sau de nisip de ciment trebuie să fie suficient de puternică. Zonele de peeling și exfoliere sunt îndepărtate amorsat și scufundat amestec pentru șapă.

Dacă suprafețele mari ale substratului se exfoliază, atunci este mai bine să o dezasamblați complet. Acest lucru va face baza mai calitativă. Fisuri, depresiuni și suprafețe cioplite se usuca.

Între șapa de polimer și perete trebuie să fie prezentă contracție de contracție. Pentru aceasta, se folosește o bandă de deformare spumată, care este lipită de-a lungul întregului perimetru al încăperii.

După ce podeaua sa uscat, banda va trebui tăiată cu un cuțit și umple golurile cu un material de etanșare.

În timpul instalării, asigurați-vă că nu există schițe și schimbări de temperatură. La temperaturi ridicate, reacția accelerează, adică timpul de lucru al amestecului scade. La temperaturi sub cincisprezece grade, reacția din amestecul agitat, dimpotrivă, încetinește și consumul de materiale crește.

Nivelul de umiditate al unui strat de acoperire din beton sau ciment nu trebuie să depășească patru procente. În caz contrar, suprafața trebuie tratată cu un al doilea strat de impermeabilizare.

Înainte de a începe lucrul la turnarea podelelor, suprafața trebuie să fie pregătită. Pentru un șapă de beton, se utilizează un amorsă pentru beton, iar pentru șpaclurile de ciment și nisip se folosește un grund convențional. Baza este inițiată cu o rolă, iar în locuri greu accesibile se utilizează o perie. Pe o suprafață poroasă foarte uscată, grundul se aplică de două ori.

După ce baza a fost pregătită, așteptați o anumită perioadă de timp și treceți la instalarea podelei de umplere. Dacă se bazează pe rășini epoxidice, atunci după aplicarea grundului trebuie să treacă optsprezece ore, iar pentru podele de poliuretan este suficient să așteptați douăsprezece ore.

Instrumente necesare

 • Lista instrumentelor necesare pentru dispozitivul de umplere a podeleiun burghiu cu duza;
 • un container pentru amestecarea soluției;
 • nivelul clădirii;
 • Spatulă largă;
 • role cu suprafața acului;
 • vopsea de vopsea;
 • balize;
 • pantofi speciali cu spini;
 • cureaua de amortizare;
 • rakla (mop special).

Podea de umplere cu auto-turnare

Instrucțiuni pentru turnarea podelelor autonivelante cu mâinile taleÎnainte de a cumpăra un amestec pentru pardoseli în vrac, face un calcul cantitatea necesară. Cu o grosime a stratului de un milimetru pe metru pătrat de suprafață, consumul de amestec uscat este de aproximativ 1,3-1,8 kilograme. În consecință, cu o presupusă grosime de tracțiune de opt milimetri, 1,8 este înmulțită cu 8 și se obține debitul maxim.

În timpul lucrului utilizați pantofi speciali pe vârfuri sau duze pentru pantofi ("pisici"). Pe suprafața turnată, astfel încât să fie plat, trebuie să vă deplasați numai pe ele.

 • Pentru a obține o suprafață perfect plat, într-o încăpere la o distanță de un metru, sunt amplasate balize reglabile.
 • Folosind nivelul, se stabilește punctul cel mai înalt al suprafeței viitoare.
 • Strict conform instrucțiunilor scrise pe pachet, se pregătește o soluție. Pentru a face acest lucru, ar trebui să pregătiți un astfel de recipient, care trebuie să intre imediat în întregul sac de amestec uscat. Acest lucru va funcționa eficient și rapid.
 • Amestecul este amestecat cu un amestecător de clădiri la consistența chefirului lichid, care nu are bulgări și bule.
 • Suprafața preparată este umezită cu apă și amestecul rezultat este turnat pe ea. Soluția este distribuită cu ajutorul unei spatule sau rachiuri largi.
 • Se amestecă încă un volum din amestec și se toarnă în continuare. Astfel, întreaga suprafață trebuie umplută. Podelele autonivelante se fixează repede, deci munca trebuie făcută la viteză maximă.
 • Pentru a elimina toate bulele, suprafața inundată trebuie să fie rulată cu o rolă de ac.
 • După distribuirea uniformă a întregului amestec, este necesar să nu uitați să eliminați toate farurile.
 • Executarea tuturor lucrărilor nu ar trebui să dureze mai mult de patruzeci de minute. După această perioadă, soluția va începe să se solidifice.
 • Este nevoie de cel puțin două zile pentru a solidifica primul strat. Odată ce se usucă bine, puteți aplica un strat decorativ.

La umplerea podelei de umplutură poate fi o decorare sunt folosite diferite desene, imagini, modele, culori, elemente de decor și 3 imagini D. Acesta este principalul său avantaj.

Unele sfaturi utile

 1. Deși podeaua este autonivelantă, dar uneori amestecul trebuie să fie ajutat. Pentru aceasta, se utilizează un rakla, prin care soluția de plastic se întinde spre locurile și colțurile greu accesibile.
 2. Înainte de a începe lucrul, se recomandă măsurarea înălțimii camerei. Unele neregularități sunt invizibile pentru ochi. Coloana înfundată, după turnarea completă a podelei, poate distruge întreaga reparație.
 3. Este necesar să se ia în considerare în avans înălțimea pragului și să se prevadă toate obloanele care trebuie să țină soluția în încăpere. Panta camerei poate fi înșelătoare, astfel încât barierele suplimentare ale amestecului de împrăștiere nu vor interfera.
 4. Acele ale rolei trebuie să fie cu câteva milimetri mai lungi decât grosimea umpluturii. O unealtă incorectă poate să nu miște deloc soluția sau să o mutați prea mult.

Respectarea tehnologiei de așezare iar munca independentă organizată va permite obținerea unui rezultat strălucit și o apariție fină a unei noi acoperiri. Pentru a evita posibilele erori, este recomandat să examinați cu atenție lecția video privind umplerea podelei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alinia o podea din lemn fără a rupe placi vechiCum de a alinia o podea din lemn fără a rupe placi vechi
Cum sa faci o pardoseala din beton - videoCum sa faci o pardoseala din beton - video
Amplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și videoAmplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și video
Cum de a izola podeaua pe balcon cu propriile mâini: sfaturi și videoclipuriCum de a izola podeaua pe balcon cu propriile mâini: sfaturi și videoclipuri
Etajul pe balcon cu propriile mâini: instrucțiuni, videoclipuri și fotografiiEtajul pe balcon cu propriile mâini: instrucțiuni, videoclipuri și fotografii
Cravată de podea autonivelantă: videoCravată de podea autonivelantă: video
Podea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, videoPodea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, video
Arta de a crea un etaj la etaj, videoArta de a crea un etaj la etaj, video
Cel mai bun mod de a vă face propriile mâini în baieCel mai bun mod de a vă face propriile mâini în baie
Cum sa faci o pardoseala: lectii foto si videoCum sa faci o pardoseala: lectii foto si video
» » Cum să umpleți corespunzător podeaua: sfaturi și instrucțiuni video
© 2021 amigdas.com