amigdas.com

Pike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momeală

Ce este vânătoarea de șobolani?Pescuitul cu știucul de filare este o sarcină foarte interesantă și dificilă. În ciuda faptului că peștele trăiește în aproape fiecare rezervor, nu orice pescar experimentat îl poate prinde. Pentru a face succesul pescuitului, trebuie mai întâi să învățați obiceiurile și habitatele de știucă.

Alegeți un loc pentru pescuit

Pike trăiește în lacuri mici și în râuri mari, cu excepția munților, apa în care este foarte rece. Peștii nu-i plac curenții puternici și locurile deschise. Preferea locuri cu adăposturi. Pike se găsește adesea printre prăjini, diverse neregularități și alge.

Pike este un singur pradator. Persoanele din această specie nu se adună niciodată în turme. Habitatele în râu și în lac pot varia, deci merită luate în considerare fiecare dintre opțiuni.

Râul fluviu

Râul este un sistem complex și unic de apă. Pentru a învăța cum să prindă un știuc în rotire într-un râu, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să studiezi locurile în care prădătorul poate fi în primul rând. Comportamentul său este influențat de viteza curentului, calitatea și dimensiunea bazei alimentare, centura climatică, temperatura apei. timpul anului, etc. Pentru a căuta un stiuc este necesar:

 • Cum să prindă știuca în timpul veriiîn apropierea vegetației de apă costieră;
 • în ape puțin adânci (mai ales vara);
 • lângă obstacole sub apă (bolovani, snags, alge, etc.);
 • în locuri cu flux lent;
 • gropi adânci și vârtejuri (în majoritatea cazurilor există specimene mari).

Inspectarea lacului

Căutarea unui știuc într-un rezervor închis este o sarcină simplă și, în același timp, o sarcină dificilă. În lac este mai greu să găsiți punctele unde se află peștele. Pentru a începe un pescuit reușit, în primul rând este necesar să se studieze relieful rezervorului, caracteristicile sale și zonele de perspectivă. Cel mai adesea se poate găsi un stiuc în iaz:

 • în gropi și pe dealuri;
 • în locuri cu o scădere accentuată a adâncimii;
 • în zonele de coastă cu vegetație bogată;
 • în locuri cu prăbușiri submerse, buloane, bolovani etc .;
 • în golfuri mici.

rod tachelaj

Pentru a învăța cum să rotești un stiuc, în primul rând este necesar să faci alegerea corectă a uneltelor, precum și instalarea lor pe tija. Gadgeturi de pescuit gata pentru a merge ar trebui constau în următoarele elemente:

 1. Cum să alegi răsucirea corectăSpinning tijă. Alegerea depinde de mărimea capturării intenționate. Dacă pescarul va prinde specimene mari, atenția ar trebui să se concentreze asupra faptului că tija ar trebui să fie flexibilă și durabilă - aceasta va ajuta la stingerea jigilor de pește și, de asemenea, va reduce riscul pierderii tijei.
 2. Linia. Pentru a prinde un stiuc, este potrivit atât pentru mono, cât și pentru răchită. Cu toate acestea, ele sunt utilizate pentru diferite condiții de pescuit: mono-pădure - pentru capturarea specimenelor mici pe rezervoare mici, panglica este mai durabilă, dar mai puțin extensibilă și este utilizată numai de către pescari cu experiență.
 3. Leash. O lesa fiabilă nu permite prădătorului să taie momeala scumpă cu dinții, dar deseori descurajează peștii. Dacă lutul este activ, atunci este logic să folosiți o lesă. Dacă peștele se comportă pasiv, este mai bine să o faceți fără el. Un înlocuitor poate fi o bucată de fibră de fluorocorb sau o perie dintr-un monostrat.
 4. Momeala. Toate spinning-urile pentru pescuitul de pescuit sunt împărțite în trei tipuri: silicon, wobblers și momeală. Avantajul momelilor de silicon este costul lor scăzut. Vrăjitorii sunt un fel de momeli mai scumpe. În exterior, ele arată ca un pește viu, iar în apă produc mișcări netede. Avantajul momelilor de lingură este că pot atrage chiar acei pești care nu le văd. Când postează, ele creează mișcări oscilante care irită prădătorul și îl provoacă să atace.

Modalități de trimitere

Există 3 tipuri principale de cabluri pentru pescuitul de pescuit:

 1. Caracteristici de pescuit de pescuit pentru filareCablajul uniform. Ideal pentru începători. În primul rând este necesar să aruncați momeala și să așteptați ca aceasta să se scufunde în fund (puteți înțelege trăgând linia). După aceasta, trebuie să faceți o bobină de rotație 3-4, apoi țineți o pauză în 1-2 secunde. În momentul în care momeala se încadrează, se produce de obicei mușcătura.
 2. Zvâcnind. Trebuie să aruncați momeala cât mai mult posibil, apoi să începeți să faceți joviri cu încheieturile. Pot dura între 1 și 30 de secunde. În timpul jirking, nu uitați să încheiați linia. Cu ajutorul tehnicii corecte, puteți obține rezultate bune.
 3. Jig-catching (pas cu pas). Traiectoria mișcării momeală este mai mult ca un pas. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să lăsați duza în apă și să lăsați-o să se scufunde în fund. Apoi se efectuează 4 până la 5 rotații ale bobinei. Este important ca tija să se afle la un unghi ascuțit față de apă. După aceasta, este necesar să lăsați din nou duza să cadă în partea inferioară. Apoi, totul se repetă până când momeala ajunge pe țărm.

Sfaturi pentru profesioniști

Există mai multe sfaturi experimentate cu pescari, ajutându-vă să prindeți în mod corespunzător un știuc în rotire:

 1. Pike de pescuit pentru filarePentru pescuitul în apă calmă (în piscine și în golfuri), este mai bine să folosiți un adâncime.
 2. În cazul în care pete pescar un pește sare din apă și începe să se agită fălcile ( „lumânare“), apoi, pentru a evita defalcare, este necesar să se reducă vârful tijei în apă.
 3. Dacă a fost o mulțime de turnare, dar nu a fost observat nici o mușcătură, atunci nu vă faceți griji, probabil că trebuie doar să schimbați duza.
 4. Nu vă concentrați asupra alegerii culorii momelei. Pike musca activ atât pe duzele de culori strălucitoare, cât și pe momeala unor nuanțe naturale.
 5. Pescuitul pentru pescuitul de știuleți va avea succes, cu o abordare serioasă în alegerea momelei și a locului de pescuit.
 6. În cazul în care vremea sa deteriorat brusc, în următoarele 2 ore, adezivul de șuncă se va îmbunătăți mult.

Răbdarea și respectarea tuturor regulilor de pescuit vor da rezultate bune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al veriiCum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al verii
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Cel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriașiCel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriași
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Pescuitul pe râurile din regiunea KirovPescuitul pe râurile din regiunea Kirov
Pescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăcițiPescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăciți
Oka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea RyazanOka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea Ryazan
» » Pike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momeală
© 2021 amigdas.com