amigdas.com

Amplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și video

Podea caldă în casăA sosit momentul când etajele calde au încetat deja să fie un articol de lux și au devenit un mijloc convenabil și funcțional prin care vă puteți încălzi camera.

Și pentru ca aceasta să funcționeze, trebuie să înveți cum să o pui sub podeaua de pe podea. Despre cum să așezăm podeaua caldă sub țiglă cu propriile mâini, vom spune în acest articol. De asemenea, veți vedea un videoclip special în care puteți vedea procesul de așezare a podelelor calde sub plăci cu propriul dvs. ochi.

De ce podele calde sunt mai bine să se așeză sub țiglă

Dacă învățați cum să așezați podeaua electrică caldă sub o țiglă, tu salvați fonduri semnificative atunci când efectuați orice reparații la domiciliu și, de asemenea, oferiți camerei dvs. un aspect atractiv. Deoarece plăcile au aceste proprietăți:

 • aspectul excelent;
 • practic;
 • bună conductivitate termică;
 • capacitatea de a-și menține aspectul original chiar și în condiții de temperaturi ridicate (spre deosebire de un copac care suferă deformări la temperaturi ridicate).

Pentru a vedea cum arată aranjarea plăcilor pe podeaua caldă, puteți să vizualizați videoclipul atașat.

Cum de a alege o podea caldă pentru a fi așezate sub tiglă

Cum se pune o podea caldăMerită să spui asta ca pe o tiglă sub tiglă nu orice tip este potrivit încălzire prin pardoseală.

Cele mai frecvente tipuri de pardoseli calde de pe piață în prezent sunt electrice și apă.

Pardoselile electrice sunt în continuare împărțite în film și cablu. Iar acele subspecii sau acele subspecii sunt utilizate în mod activ pentru a fi așezate sub tigla, dar mulți consultanți ai pieței construcțiilor sfătuiesc utilizați podele cu cablu, iar motivele pentru astfel de recomandări sunt următoarele:

 • filmul are o suprafață netedă și nu va putea să păstreze o soluție subțire sau un adeziv pentru plăci de fiecare dată, astfel încât țigla să nu se potrivească perfect cu suprafața. Pentru a preveni acest lucru, puneți un strat de mortar de ciment la 5 cm sub placă, dar această soluție nu este adecvată pentru fiecare cameră;
 • În centrul podelelor de cablu se află covorașe de cabluri și încălzitoare. Acestea diferă în funcție de înălțimea de ridicare a podelei după montarea podelei, adică în cazul nostru dale. Nivelul minim de ridicare este de 3 cm mortar de ciment, iar covorașele trebuie umplute cu un mortar autonivelant în cantitatea minimă.

Cu toate acestea, indiferent de ce fel de încălzire prin pardoseală se află sub tiglă, adeziv special pentru plăci trebuie să aibă un scop îngust, adică să fie proiectat special pentru a pune plăci pe podele calde.

Ce instrumente și materiale vor fi necesare?

Unelte de lucru cu încălzire prin pardosealăÎnainte de auto-ambalarea podelei calde, pregătiți-vă următorul set de materiale și instrumente:

 • montare scotch;
 • podele electrice calde;
 • Penofol;
 • nisip;
 • ciment pentru mortar;
 • găleată sau alt container;
 • în general;
 • mistrie;
 • nivel de construcție.

Procesul de stabilire a unui strat de acoperire cald

În funcție de grosimea pardoselii dvs., este mai bine să alegeți unul sau alt tip de pardoseală electrică caldă. Dacă grosimea nu este prea mare, vă sfătuim să alegeți încălzirea covorurilor sau un film infraroșu. Mai jos vom descrie caracteristicile așezării acoperirilor ambelor tipuri.

Cum se pune o podea caldă formată din covorașe de încălzire

Ce sunt covorașele de încălzire. Acestea sunt plasă armată cu fibră de sticlă, la care este atașată o secțiune ecranată, având următoarele caracteristici:

 • grosimea maximă a covorașului este de 3 mm;
 • tehnologia de conectare a părților calde și reci ale podelei fără cuplaje, care asigură proiectarea unei fiabilități maxime;
 • Grilele asigură penetrarea materialului pentru șapă sau adeziv pentru plăci.
 • Montarea cu covorașe are următoarele caracteristici:
 • Înainte de procesul de instalare, elaborați o schemă specială, care indică plasarea tuturor mobilierului și a altor obiecte în cameră;
 • după ce ați ales locul pentru a plasa termostatul, trebuie să echipați cutia de joncțiune acolo, să faceți un canal în perete și o podea pentru firele de conectare și senzorul de temperatură.

Prelucrarea este foarte bună curățați de murdărie, praf și lucruri inutile. Pentru a lipi un lipici special cu tigla a fost fiabilă, fă-o grund.

Senzorul trebuie instalat într-un canal pre-pregătit, care este setat după cum urmează:

 • Calculați adâncimea sa astfel încât să nu interfereze cu așezarea plăcii;
 • poziționați canalul la o distanță egală de rotația cablurilor;
 • Canalul nu trebuie să se intersecteze cu cablul de încălzire sau să se afle în imediata apropiere a acestuia.

Dacă este necesar, datorită canalului, este posibil să se schimbe rapid senzorul podelei calde.

Caracteristicile tehnice ale podeleiCând ați făcut toate lucrările preliminare, puteți trece la construcția structurii. Măsurile de izolare termică nu sunt necesare, deoarece instalarea izolației termice poate duce la supraîncălzirea cablurilor și la defectarea acestora.

ouătoare constă în mai multe etape. Pentru început, trebuie să rolați covorașul pe o schemă special pregătită de-a lungul întregii zone a podelei folosind metoda "șarpe". Pentru aceasta, atunci când se rostogoleste, ar putea fi necesar să tăiați plasa din fibră de sticlă. Acest lucru ar trebui făcut foarte atent și cu atenție, având grijă să nu se deterioreze cablul:

 • faceți o întoarcere și tăiați ochiul peste;
 • Extindeți covorașul la fiecare ciclu de așezare de la un perete la altul. În timpul întoarcerii, distanța minimă dintre traverse trebuie menținută la 6 cm;
 • Obstacolele trebuie evitate astfel încât distanța până la cablu să fie de aproximativ 5 cm;
 • Ștergeți parțial grilă dacă nu puteți trece prin obstacol. De-a lungul acestuia se așeză un cablu gratuit;
 • Dacă camera are o formă neobișnuită, atunci grila poate fi scoasă și cablul pus în orice formă. Îndoiți puternic în același timp că nu este recomandat, dar nu uitați să respectați distanța de cel puțin 6 cm între ture.

Și, în scopul de a se conecta la termostat nevoie de aproximativ 4 fire de alimentare, iar atunci când nu există capete reci, atunci trebuie să taie din cablul de încălzire mat, fără a scoate cuplarea cravată.

Etapa finală stivuirea este după cum urmează:

 • după ce a fost tăiat mat și întins, este necesar să se formeze o poftă de mâncare taie din nou sub formă de role, deschis pe partea de dedesubt a benzii de protecție de bandă adezivă, și apoi rola din nou pe întreaga suprafață a podelei;
 • acoperiți toată capacul cu un strat adeziv de plăci speciale de până la 7 cm. Când se usucă, puteți așeza placa;
 • Când este așezat suportul de încălzire, conectați cablurile la electricitate, termostatul, senzorul și dispozitivul de oprire a siguranței sunt activate.

Caracteristici de podea electrică cu film infraroșu

Filmul infraroșu, care este echipat cu pardoseli de acest tip, este o peliculă izolatoare extrem de subțire de până la 1 mm, în care materialul electric conductiv este plasat în interior.

Măsurile de pregătire practic nu diferă de varianta de așezare a podelei pe covorașele de încălzire. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm așezați materiale de izolare termică, dar numai de deasupra îi staționează filmul infraroșu însuși cu foi în paralel, este imposibil în același timp să se suprapună. Apoi, trebuie să instalați termostatul și să verificați funcționarea sistemului.

Acum atașați plasa de montaj, astfel încât șuruburile să nu poată deteriora contactele și apoi să umple grătarul cu o șapă din ciment și nisip. Retestați sistemul pentru funcționare.

Așteptați până când șapa sa uscat și așezați placa pe un lipici special cu proprietăți rezistente la căldură.

Incorporarea podelei infraroșii calde poate fi de aproape o lună după aducare, atunci când adezivul pentru faianță se va usca sigur.

Aveți grijă de o acoperire caldă cu dale

Ce grijă necesită podeaua caldă?Mulți, după instalarea unei podele calde sub tiglă, sunt interesați dacă aveți nevoie să faceți oarecum o grijă deosebită pentru o astfel de podea.

Cu toate acestea, grijă pentru elși nu diferă de la îngrijirea plăcilor de pardoseală obișnuite, în cazul în care nu există încălzire sub ea. Puteți aplica în siguranță aceleași detergenți, ca de obicei la spălarea plăcilor.

Cu toate acestea, nuanțele în ceea ce privește îngrijirea sunt încă mici. Aici sunt:

 • efectuați o curățare umedă a pardoselii mai des, deoarece se poate usca repede, ceea ce contribuie la răspândirea rapidă a prafului în incintă, ceea ce afectează în mod negativ sănătatea locuitorilor apartamentului sau casei;
 • Nu utilizați pentru curățarea produselor care conțin acid și pentru a da o acoperire de luciu, utilizați apă caldă cu un amestecător amestecat în ea în cantitate de o lingură;
 • mizeria uzată din plăci poate fi șters cu un amestec de săpun lichid și zahăr, lăsându-l pe podea timp de 15 minute și spălându-l cu apă curată și caldă;
 • dalele din resturi trebuie curățate cu o perie moale, în special pentru particule solide de murdărie care zgâriează suprafața;
 • nu trebuie să mutați în mod special mobilierul astfel încât să nu se afle în zonele de încălzire directă, deoarece acest lucru poate afecta în mod negativ mobilierul, mai degrabă decât câmpul.

Toate aceste nuanțe și recomandări vor permite crește durata de viață podeaua caldă.

de stabilire a soluției de încălzire prin pardoseală sub o alta decât faptul că camera ta nu va avea doar un aspect frumos, dar, de asemenea, o țiglă bine încălzit, ca de obicei de încălzire nu este întotdeauna în măsură să îndeplinească așteptările noastre în ceea ce privește încălzirea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se pune podeaua caldă în infraroșu sub laminatCum se pune podeaua caldă în infraroșu sub laminat
Video - cum să faceți o podea caldă sub o țiglăVideo - cum să faceți o podea caldă sub o țiglă
Cum să pună țigle pe podele din lemn?Cum să pună țigle pe podele din lemn?
Cum de a izola podeaua pe balcon cu propriile mâini: sfaturi și videoclipuriCum de a izola podeaua pe balcon cu propriile mâini: sfaturi și videoclipuri
Baie de podea și faianță, fotoBaie de podea și faianță, foto
Etajul pe balcon cu propriile mâini: instrucțiuni, videoclipuri și fotografiiEtajul pe balcon cu propriile mâini: instrucțiuni, videoclipuri și fotografii
Podea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, videoPodea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, video
Așezați podeaua încălzită cu apă cu propriile mâini videoAșezați podeaua încălzită cu apă cu propriile mâini video
Placi de vinil din cuart: caracteristici produse pvc, prețPlaci de vinil din cuart: caracteristici produse pvc, preț
Cel mai bun mod de a vă face propriile mâini în baieCel mai bun mod de a vă face propriile mâini în baie
» » Amplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și video
© 2021 amigdas.com