amigdas.com

Reparați puncherul cu propriile mâini și folosiți sfaturile

Repararea puncheruluiPentru muncă, este important să folosiți un instrument de calitate: este mai plăcut să lucrați și este mult mai puțin probabil să funcționeze defectuos. Dar, la fel, atunci când există rupturi, va fi inutil să știm cum pot fi reparate în mod independent.

Puncherul este instrumentul care este întotdeauna util în fermă. Este folosit pentru găurirea și forarea găurilor, este indispensabil pentru proprietarii de case din structuri din beton armat, deoarece o foraj poate fi inutilă în astfel de condiții.

Construcția unui perforator

Pentru a repara în mod independent puncherul în caz de defecțiune, trebuie să știți dispozitivul. Și, deși există mai multe tipuri de punch-uri, diferite modele pot diferi în funcționalitate sau capacitate, dar ele sunt similare în design și principiul de funcționare.

Puncherul constă din:

 • Electromotorul.
 • Unelte de reducere. Acesta este responsabil pentru creșterea cuplului axei de lucru și reducerea vitezei de rotație.
 • Mecanism de impact. Prezența acestei părți a perforatorului diferă de burghiu.
 • Patronul. Efectuează rolul de fixare pentru atașamente.

Alegeți tipul și marca puncherului de care aveți nevoie, pe baza unde și cât de des se va utiliza instrumentul. În orice caz, este mai bine ca aceasta să fie calitativă, apoi să se evite spargerea. Cu toate acestea, este important să cunoașteți semnele prin care puteți determina că aparatul va fi în curând sau nu a reușit deja. Aceste simptome sunt după cum urmează:

 • Construcția perforatoruluiExistă sunete ciudate când lucrați cu instrumentul.
 • Aspectul mirosului de ardere.
 • Apariția fumului.
 • În modul de funcționare este instabilă.
 • Apariția scântei din aparat în timpul funcționării.
 • Aparatul nu pornește.

Demontarea și repararea cartușului

Una dintre defectele frecvente pe care le întâlnesc proprietarii de punch-uri - acesta este un eșec al cartușului. Pentru ao dezasambla, veți avea nevoie de un astfel de inventar: o șurubelniță, un ciocan, clește și o cheie de corn.

Pentru început, este necesar să găsiți un cuplaj de cauciuc pe fața de capăt și să îl scoateți și inelul de blocare. După aceasta, veți avea acces la ambreiajul de lucru, pe care trebuie să îl deplasați și să scoateți un alt clichet. Pentru a extinde inelele, puteți utiliza o șurubelniță plată. Următorul pas este să scoateți arcul și bilele de fixare. Acum trebuie să scoateți cartușul, pentru aceasta puteți utiliza maneta și fixați cartușul în el, luați cheia mașinii și rotiți arborele pentru apartamente.

În cazul în care un cartuș a zburat în timp ce lucrați cu o pistol, acest lucru poate indica faptul că corpul cartușului a devenit inutilizabil la locul de atașare. Pentru a elimina această problemă, este suficient să înlocuiți inelul de blocare cu unul nou.

Există momente când în timpul utilizării un burghiu emană din cartuș. Apoi trebuie să dezasamblați cartușul și să determinați ce ar putea fi cauza. Acordați atenție următoarelor detalii: bile, un inel restrictiv și un resort de blocare. Dacă vreuna dintre ele este răsfățată, atunci trebuie să o înlocuiți, atunci problema va fi rezolvată.

Dacă, în timpul dezasamblării cartușului, a devenit clar că cilindrul interior a devenit inutilizabil, cartușul trebuie înlocuit complet, deoarece nu poate fi reparat. În acest caz, puteți obține de la vechi toate detaliile care nu au fost încă uzate, ele pot fi utile în viitor, dacă oricare dintre aceste componente se va purta în noul cartuș.

După reparații, este important ca pentru prima dată în timpul funcționării să nu existe sarcini puternice pentru a verifica performanța instrumentului.

Demontarea completă a perforatorului

Demontarea completă a perforatoruluiDacă funcționarea defectuoasă a dispozitivului de perforare nu este legată de cartuș, dar cu partea mecanică sau electrică va fi necesară o dezasamblare completă a sculei pentru a determina cauza defecțiunii.

Pentru dezmembrare este posibil să se familiarizeze cu instrucțiunile sau documentația tehnică cu modelul de beton, totuși este necesar să se știe că piesa mecanică se află în spatele cartușului, iar piesa electrică urmează motorul. Pentru început, va trebui să folosiți o șurubelniță sau o șurubelniță și să deșurubați șuruburile de pe care se află capacul din plastic. Numărul de șuruburi depinde de model. Firele care sunt disponibile sunt bine deconectate. Este important atunci când parsing să ne amintim sau să notăm secvența de asamblare părți, astfel încât mai târziu nu există probleme cu asamblarea. Asigurați-vă că citiți instrucțiunile pentru a afla unde sunt localizate detaliile și numele lor corecte.

Repararea defectelor obișnuite

Una dintre cele mai frecvente defecțiuni există o scânteie de perii. Adesea acest lucru se datorează uzurii părții în sine, astfel încât pentru a elimina această problemă trebuie înlocuite cu altele noi.

De asemenea, poate fi necesar să scoateți comutatorul modului de operare, pentru aceasta trebuie să-l setați în poziția "kick" (pentru ca săgeata să indice spre imaginea ciocanului) și să o rotiți cu încă un centimetru. Mai mult, pârghia este eliberată din priză și trasă la ea însăși.

Dacă în timpul funcționării corpul pistolului este foarte fierbinte, atunci, poate, mai întâi, modul de funcționare nu este respectat și, în al doilea rând, cauza poate fi acoperită de funcționarea defectuoasă a motorului.

Demontarea motorului electric

Repararea perforatorului cu motor electricDacă sa determinat asta defectarea este conectată la motorul electric, ar trebui să-și facă dezasamblarea. Pentru aceasta, urmați instrucțiunile, stabiliți unde este amplasat motorul electric și detașați carcasa acestuia de cutia de viteze. Trebuie să deșurubați șuruburile care le fixează. Din bucșa de ghidare scoateți rotorul motorului, după care va fi posibilă inspectarea completă a părților motorului.

Înarmați cu un multimetru, puteți verifica înfășurările conductorului de cupru și dacă se determină închiderea de interblocare, va trebui să înlocuiți ancora cu una nouă. Va fi inutil să verificați dacă izolația este deteriorată și dacă se identifică o astfel de problemă, eliminați-o.

Butonul de schimbare a butonului și butonul de pornire

Uneori există necesitatea schimbării lagărelor. În timpul inspecției, puteți observa că, dacă este derulată manual, poate produce sunete ciudate, cum ar fi crackling sau crunching. Aceasta înseamnă că rulmentul trebuie înlocuit. Pentru a face acest lucru, puteți folosi un dispozitiv de tragere special, constă dintr-o piesă cu șurub și o parte care este adaptată pentru a prinde manșonul de lagăr. După dezasamblare, este necesar un nou rulment, folosind de obicei un ciocan din cauciuc sau lemn, ale cărui impacturi ușoare necesită plasarea la loc a rulmentului. Este important să nu existe o forță excesivă, astfel încât axa lagărului să nu se deplaseze în raport cu axa arborelui.

De asemenea, poate fi necesar să înlocuiți butonul de pornire mai întâi prin înlăturarea capacului, care este corpul pentru protejarea părților interne ale dispozitivului de împingere. După aceasta, contactele conductorilor care sunt conectate la buton sunt deconectate, iar butonul în sine este scos din scaun. Acum rămâne să luați un nou buton și să efectuați toate acțiunile de mai sus în ordine inversă.

Recomandări pentru operarea perforatorului

După cum vedem, efectuarea reparației perforatorului cu mâinile noastre este o sarcină pe care oricine o poate face față, principalul lucru fiind să înțeleagă dispozitivul acestui instrument util în gospodărie și să urmeze instrucțiunile. A Pentru a reduce la minimum probabilitatea ruperii, trebuie să urmați anumite reguli:

 • Înainte de a începe să lucrați cu scula, inspectați-o pentru carcasa crăpată sau crăpată. În caz de detectare, reparații.
 • Citiți instrucțiunile și pașaportul tehnic al produsului și urmați toate recomandările pentru lucrul cu acesta.
 • Folosiți burghie de calitate potrivită pentru un anumit tip de material.
 • Dacă cantitatea de lucru care trebuie făcută este mare, atunci este necesar să luați pauze pentru a evita supraîncălzirea.
 • După ce ați terminat lucrul cu scula, este posibil să vă curățați suprafața de murdărie și praf, de asemenea puteți folosi un aspirator pentru ao sufla.
 • Respectați condițiile de depozitare. Perforatorul trebuie să fie amplasat într-un loc special în care umezeala să nu penetreze, deoarece poate deteriora părțile electrice.
 • Realizați o analiză completă, curățarea și lubrifierea instrumentului în mod regulat o dată sau de două ori pe an.

Funcționarea perforatoruluiApropo, lipsa sau lipsa de lubrifiere este o cauza destul de frecventa a ruperii perforatorului. Instrucțiunile privind dispozitivul trebuie să indice care sunt piesele și piesele care trebuie lubrifiate și care nu se potrivesc. Este important să știți că pentru cutiile de viteze trebuie folosit un lubrifiant lichid, care trebuie turnat într-o gaură special creată pentru acest scop, iar pentru restul pieselor, grăsimea poate fi folosită mai densă.

Prin respectarea acestor reguli simple, instrumentul va servi mult timp și riscul de defecțiuni va fi redus la minimum. Dar, dacă există o defecțiune, atunci, respectând recomandările de mai sus, o veți elimina fără dificultate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiuluiCum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiului
Cum de a alege puncherul potrivit pentru munca casnicăCum de a alege puncherul potrivit pentru munca casnică
Cum să faci un jig de mobilăCum să faci un jig de mobilă
Cum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atențieCum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atenție
Tipuri de scanare manuală pentru funcții metalice și de lucruTipuri de scanare manuală pentru funcții metalice și de lucru
Mașină de găurit cu bază magneticăMașină de găurit cu bază magnetică
Instalatii de foraj pentru sonde de forajInstalatii de foraj pentru sonde de foraj
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Fabricarea unei pompe de beton prin mâinile propriiFabricarea unei pompe de beton prin mâinile proprii
Unelte de foraj cu mâinile propriiUnelte de foraj cu mâinile proprii
» » Reparați puncherul cu propriile mâini și folosiți sfaturile
© 2021 amigdas.com