amigdas.com

Dinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuri

Sfaturi și trucuri pentru dinții unui bebelușOdată cu apariția unui copil în viața tinerilor părinți există multe motive pentru bucurie

: primii pași și cuvinte, un zâmbet al copilului. Dintre momentele importante ale dezvoltării copiilor, o perioadă specială este ocupată de momentul în care copilul începe să-și taie dinții, iar simptomele îi sperie pe părinți. Copilul continuă să plângă, devine agitat, în unele cazuri are diaree sau febră. Supraviețuiește timpul dat mult mai ușor dacă știți cum se taie dinții la copii și ce se poate face pentru a atenua această condiție.

Simptomele erupției

La vârsta de 3-9 luni, primele semne de dentiție încep să apară la sugari. De regulă, acestea arată astfel:

 • Dinții bebelușului sunt tăiați - ce să faceți: sfaturi și trucurisalivare ridicată;
 • umflarea și înroșirea gingiilor;
 • apetit scăzut;
 • dorința copilului de a păstra ceva în gură, mușcă și înghiți jucării;
 • tearfulness;
 • vărsături;
 • somn neliniștit;
 • creșterea temperaturii;
 • diateza;
 • tuse, congestie nazală;
 • diaree sau constipație.

toate bebelușii suferă în felul lor alpinism dinți. La anumiți copii, există o tulburare digestivă dacă dinții sunt tăiați pe maxilarul inferior și temperatura crește, dacă este în partea superioară.

Toate semnele pot să semene cu o boală inițială. Cu toate acestea, durerea care însoțește acest eveniment "fericit" este foarte puternică. Înainte de a-ți "arăta lumii", dintele trebuie să crească prin mucoasa gingivală și țesutul osos.

Simptome periculoase de dentiție la copii

Cum să amelioreze durerea în bebelușii din țapÎn ciuda faptului că creșterea temperaturii, indigestiei, tusei și nasului înfundat sunt considerați sateliți permanenți alți dentiști nu consideră că aceste simptome sunt atât de lipsite de ambiguitate. Explicația pentru această opinie este destul de simplă: primii ani de viață ai bebelușului sunt marcați nu numai prin dinți germinanți, ci și printr-un risc mai mare de a obține o infecție. Prin urmare, diareea poate fi un "accident" destul de inofensiv și un simptom al unei boli grave. Cum să înțelegem în acest caz că dinții sunt tăiați, dar nu știu despre boala însăși?

Tuse umedă

Atunci când dinții sunt tăiați, atunci Simptomele sunt normale ca o tuse ușoară și salivare profundă. Saliva începe să se adune în zona gâtului, iar copilul mincinos dorește să se scape de el prin tuse. În poziția șezândă, acest tuse apare, dar mult mai rar. De regulă, este nevoie de câteva zile și nu necesită tratament special.

Este o altă problemă atunci când bebelușul începe să tuse foarte des și puternic, în timp ce se observă sputa excesivă. Tuse durează mai mult de două zile și este însoțită de dificultăți de respirație și respirație șuierătoare. În acest caz, trebuie să vizitați imediat un medic.

Rasă nas

Atunci când bebelușii sunt dentare, cantitatea de mucus crește foarte mult, care este eliberată în nas. Nu arată dureros, fluid și transparent. În starea normală nasul curbat este nesemnificativ și trece în câteva zile. Pentru tratament, vă puteți limita la spălarea obișnuită a cavității nazale din mucusul acumulat.

Părinții sunt obligați să alerteze o rinită copioasă, în timpul căreia este alocată mucus alb verzui sau turbid. Când această zalozhennost nu trece timp de trei zile, atunci trebuie să consultați un specialist.

Temperatură ridicată

Dentiții dentare la sugari sunt însoțiți în mod activ de formarea de substanțe bioactive în zona gingiei. Acest proces provoacă o creștere a temperaturii până la 37,5-38,5C pentru câteva zile. După ce starea copilului este normală. Adulții pot reduce temperatura cu ajutorul medicamentelor antipiretice, care sunt inofensive pentru copii.

Dar, în unele cazuri, bunăstarea bebelușului nu se îmbunătățește și temperatura durează mai mult de 2 zile. Acesta este un motiv bun pentru a vizita un medic. De asemenea, o vizită la pediatru trebuie făcută în mod necesar atunci când temperatura a crescut mai mult de 39,5C.

diaree

Cum de a determina că copilul a început să-și taie dinții?Organismul crește semnificativ activitatea salivării, când bebelușii încep să izbucnească dinții. Din acest motiv, copilul înghite saliva tot timpul, accelerând această peristalție a intestinului. În consecință, există diaree, care este caracterizat printr-un scaun liber. La procesul copilului, o defecatie trece sau nu are loc atat de des - de cateva ori pe zi. De regulă, diareea are loc după 3-4 zile.

Specialistul trebuie consultat atunci când diareea este intensă, foarte frecventă și prelungită, deoarece poate provoca un pericol pentru copil stare de deshidratare. În acest caz, părinții sunt obligați să alerteze impuritățile în fecalele de sânge sau mucus.

În unele cazuri, dimpotrivă, se constată constipația. Nu permiteți-l să dureze mai mult de 4-5 zile. Este necesar ca medicul să discute despre ce să facă și cum să poată fi curățate intestinele copilului.

Adulții, care pentru prima dată văd simptomele de bebeluși ale copiilor, în diferite cazuri de neînțeles, trebuie să consultați un pediatru. Mai bine decât un medic să vă faceți griji o dată mai mult decât admite boala la copii. Cu al doilea copil va fi mult mai ușor, iar simptomele de dentiție nu vor arăta atât de înfricoșătoare.

Când încep să explodeze dinții?

Dentiție dinți la sugariTimpul de apariție al primilor dinți, ca și alte informații statistice, este cel mai adesea determinat aproximativ, decât exact. Totul depinde de caracteristicile individuale ale copilului: unii devin un "toothy" mult mai devreme decât este necesar, unii mai târziu. Se remarcă faptul că băieții sunt puțin în spatele fetelor. Aproximativ dinții erup în copii la vârsta următoare.

Rândul inferior:

 • incisivi laterali - 11-15 luni;
 • incisivi centrali - 7-11 luni;
 • al doilea molar - 24-32 luni;
 • primii molari - 15-19 luni;
 • colții - 18-25 luni.

Rândul principal:

 • incisivi laterali - 10-14 luni;
 • incisivi centrali - 9-13 luni;
 • primii molari - 14-18 luni;
 • colturi - 17-25 luni;
 • al doilea molar - 26-35 de luni.

Pana in prezent, primul dinte incepe sa apara la bebelusi la aproximativ 9 luni, este un pic schimbă timpul de creștere altele. Până la un an de viață, un copil se poate lăuda cu cel puțin un dinte. Cel mai adesea, până la vârsta de trei ani, bebelușul primește un set de 19-22 dinți temporari.

În majoritatea copiilor, dinții încep să urce două sau chiar patru la un moment dat. Această sarcină poate fi tolerată foarte mult de către copil, totuși, împerecherea în timpul dentiției este absolut naturală.

Nu este atât de important cum încep să fie tăiate dinții și cât de mult: nu va afecta "calitatea". prin urmare nu-ți face griji, că bebelușul este puțin înainte sau în spatele colegilor - se dezvoltă doar în ritmul său.

Este necesar să aveți grijă de gura copilului cu atenție:

 • copii de până la 1.2-1.5 ani dinți ștergeți perie silicon speciale;
 • cu 1,5 ani pentru a cumpăra o periuță de dinți pentru bebeluși;
 • cu 2 ani de învățare a copilului să-și clătească gura după masă.

Prima vizită la un dentist cu un copil ar trebui făcută după un an.

Cum să te comporți pentru a ușura simptomele de dentiție?

copii reacționează destul de puternic la comportament părinții, mai ales mama. Prin urmare, puteți lumina timpul de dentiție dând copilului o maximă atenție binevoitoare. Este necesar:

 • vorbiți ușor copilului;
 • mai des pentru a lua copilul în brațe;
 • Nu permiteți strigătele în prezența copilului, nu vă certați în grădiniță;
 • pentru a distrage un copil cu jucarii.

Copiii care alăptează, atunci când primii dinți încep să erupă, încercați să contactați pieptul mamei cât mai des posibil. În acest moment, nu este nevoie să urmați o schemă clară de hrănire: acest lucru este numai agravează starea copilului. Câteva zile mai târziu, totul este normalizat și, înainte de aceasta, este necesar ca bebelușul să dea piept cât mai des posibil. Acest lucru va reduce nivelul iritabilității și îl va calma.

Atunci când dinții sunt tăiați, copiii au nevoie mare de a-și zgâria gingiile cu ceva. Cel mai adesea pentru aceasta își aleg jucăria preferată. Cu toate acestea, există adolescenți speciali din materiale sigure, care ajută copilul să supraviețuiască unui timp dificil. Costul lor este semnificativ diferit:

 • Semnele principale ale erupției primilor dinți la sugariCurababy băiat set - 2200 ruble. Opțiune pentru băieți. Setul conține o periuță de dinți pentru copii;
 • teaser fata Curababy - 1500 de ruble. Opțiune pentru fete. În mare măsură acest lucru este combinarea unui penetrator, periuță de dinți și zuruitoare. Material - plastic dur și cauciuc moale;
 • teaser de "opt" de la compania Nuk - 170 de ruble. Este realizat din PVC, are o suprafață de relief, care vă permite să masați gingiile. Există 2 bucăți în set;
 • răcoritoare teetoter "Opt" de la compania Canpol - 280 de ruble. Umplut cu apă distilată și realizat dintr-un cadru polimeric;
 • piepteni de piept de la compania Nuk - 530 de ruble pentru 3 bucăți. Principala lor diferență constă în faptul că fiecare erector diferă în ceea ce privește nivelul de rigiditate și este potrivit pentru o anumită perioadă de creștere a dinților;
 • Ștergătoarele Bright Starts - 370 de ruble pentru 3 bucăți. Ei au o suprafață de relief, dezvoltă abilități motorii la copii. Umplut cu apă și făcut dintr-un polimer moale.

Fără îndoială că atunci când dinții copilului captivează activ, aceste simptome trebuie eliminate cât mai curând posibil. Cu toate acestea, nu este nevoie să se impună speranțe foarte mari tinerilor: copiii le abandonează adesea, preferând să fie "specialiști" înseamnă o simplă zgomot. În acest caz, este necesar să urmăriți că copilul dintr-o gură a aruncat doar un obiect sigur.

Droguri care iau simptomele

Ce mijloace pot ameliora simptomele în timpul dentiției la copii?

 • Sfaturi și trucuri în cazul tăierii unui dinți copiluluiDentokindul. Homeopatic remediu, care este creat special pentru copii. Prețul său aproximativ este de 720 de ruble pentru 150 de comprimate. Îndepărtează toate simptomele dentare la sugari, incluzând febră, diaree și congestie nazală. Se înțelege că bebelușii trebuie să dizolve tablete, dar de cele mai multe ori sunt foarte mici pentru această procedură. Prin urmare, puteți dizolva comprimatul într-o linguriță de apă și dați copilului.
 • Copilul Dantinorm. Remediu homeopatic sub forma unei soluții. Pentru o lungă perioadă de timp reduce severitatea tulburărilor tractului digestiv și a anestezicelor. Prețul aproximativ este de 320 de ruble.
 • Dentinox. Soluție sau gel. Prețul aproximativ este de 190 de ruble. Îndepărtează inflamația gingiilor și a durerii. Sigur, chiar dacă copilul înghite o cantitate mică de gel.
 • Kamistad. Gel. are antiinflamator, anestezic, antiseptic și o proprietate regeneratoare. Principalele ingrediente active sunt extractul de musetel și lidocaina. Costul aproximativ este de 160 de ruble. Nu consiliați copii până la 3 luni.
 • Kalgel. Gel. Ingredientul activ este lidocaină. Se folosește pentru copiii cu vârsta mai mică de 5 luni. Are proprietăți analgezice nesemnificative, poate provoca o alergie.
 • Holisal. Gel. Prețul este de 340 de ruble. Ucide microbii, elimină inflamația și anestezicele. Poate cauza alergii sub formă de arsuri.

Gelele și homeopatia nu ușurează întotdeauna în dentiția copiilor. Deoarece un copil poate da un anestezic:

 • Cum să amelioreze durerea în bebelușii din țapNurofen pentru copii. Conține ibuprofen. Suspendarea. După un tratament, ameliorează durerea de mult timp;
 • Panadol. În baza sa de paracetamol. Suspendare, lumânări. Lumanarile sunt convenabile pentru a fi folosite atunci cand bebelusul este foarte mic;
 • Paracetamol pentru copii. Reduce temperatura, ameliorează durerea. Suspendarea. Nu se poate utiliza mai mult de trei zile la rând.

Când dinții copilului urcă, simptomele nu trebuie îndepărtate cu Aspirina, care nu este absolut adecvată pentru copii ca un medicament analgezic sau antipiretic.

Metode tradiționale de tratament

Toate simptomele neplăcute ale dentiției erau cunoscute într-un moment în care medicina nu era atât de dezvoltată. Deoarece există multe modalități de a atenua starea copilului cu ajutorul metodelor folclorice. Printre acestea:

 • masaj. Este necesar să se umezească o bucată mică de tifon în bulion sau peroxid de mușețel. Ei trebuie să ștergeți cu ușurință zona în care dintele a început să explodeze.
 • Chill. Este necesar să țineți un suzetă sau o lingură în congelator și să o dați copilului. Un lucru rece poate ameliora durerea și poate ușura gingia.
 • Med. Trebuie să vă masați ușor gingiile cu miere. Îndepărtează perfect iritarea și calmează.
 • Decocția de mamă. Este necesară umplerea a 0,5 linguri. ierburi 500 ml apă clocotită. Dați compoziția puțin rece, zahăr și dați copilului. Puteți folosi și ceai rădăcină din valeriană.
 • Soluție de sodiu. Atunci când dinții sunt tăiați, simptomele pot ajuta la eliminarea a 0,5 linguri. sodă, care este diluată cu un pahar de apă. În această compoziție, trebuie să umezi o bucată de bandaj, să o înfășeri în jurul degetului și să lucrezi cu soluția de gumă.
 • Rădăcina de căpșuni sau de cicoare. Trebuie doar să dați rădăcină de rădăcină. Copilul va calma durerea și va masca gingiile.

De asemenea, trebuie să ștergeți cu atenție saliva, care este acumulată lângă gură. Când este însoțită de dentare, diaree și vărsături, bebelușul trebuie să fie hrănit cu alimente lichide pudră și să ofere o cantitate mare de lichid.

Există o serie de moduri populare pe care trebuie să le refuzați:

 • rascuierivat gingiile sau ștergeți-le cu sodă nedizolvată. Beneficiile acestui mic, dar nu este riscul de infecție;
 • dați bebelușului o pâine sau o pâine veșnică, deoarece bebelușul poate zdrobi fărâmițate. În acest caz, teetrele sunt mult mai sigure;
 • pentru a apăsa puternic cu un deget pe gingii. Acest lucru va crește doar iritarea și durerea.

Atunci când dinții copilului sunt tăiați, este dificil să purtați simptomele nu numai la copil, ci și la părinții săi. Plânsurile copiilor la "bucuriile materne" clasice nu sunt relevante, cu toate acestea, nu va funcționa fără ele. Dar când un copil să supraviețuiască zilelor agonizante alungirea dintilor, el poate trece cu succes urmatoarea etapa de crestere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce ar trebui să aibă un copil la vârsta de 7 luniCe ar trebui să aibă un copil la vârsta de 7 luni
Cum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițateCum să ajuți copilul atunci când dinții sunt tăiați? Primii dinți sunt fărâmițate
Cum să ajuți copilul cu dinți, dinții sunt tăiațiCum să ajuți copilul cu dinți, dinții sunt tăiați
Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptomeCum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Când dinții încep să fie tăiați la copiiCând dinții încep să fie tăiați la copii
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Komarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frigKomarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frig
Kalgel de la o durere de dinți la un copil: instrucțiuni de utilizareKalgel de la o durere de dinți la un copil: instrucțiuni de utilizare
Diaree cu dentiție la copii: cauzeDiaree cu dentiție la copii: cauze
» » Dinții bebelușului sunt sfâșiați, ce să faceți: sfaturi și trucuri
© 2021 amigdas.com