amigdas.com

Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura

Selectarea unui tip de invertor semiautomatic de suduraPrin intermediul dispozitivelor semiautomatice de sudura de tip invertor se efectueaza sudarea cu arc electric. Noile modele sunt mult mai eficiente decât transformatoarele și redresoarele depășite. Principiul de funcționare se bazează pe transformarea tensiunii de intrare. În prima etapă, curentul devine constant, apoi se formează o tensiune de înaltă frecvență, de ordinul a 100 kHz. Cu tehnologia invertorului, eficiența este crescută la 95%. Caracteristicile dinamice sunt mult îmbunătățite.

Sudare invertor-semiautomat costă mai mult decât o mașină standard de sudură, dar cumpărătorul, odată cu achiziția, primește un aparat compact și eficient, cu care este mai ușor să efectueze operații de sudură.

Avantajele dispozitivului

 • De regulă, mașinile semiautomate cu sudor invertor sunt greutate redusă și sunt transportate pur și simplu.Avantajele unei semi-automate de sudura
 • La sudarea porcului se observă un spray mic, astfel încât mai târziu nu este necesară curățarea cusăturilor mari.
 • Reglementarea actuală a invertorului semi-automat este foarte precisă.
 • Multe modele au o funcție de pornire la cald, care constă într-un impuls puternic generat în aparat. Datorită acestui lucru, dispozitivul poate fi pornit foarte repede.
 • Prezența funcției anti-aderență a electrodului. În acest caz, suportul său este protejat în mod fiabil.
 • Consum redus de energie.

Prețurile pentru dispozitivele semiautomatice variază într-o gamă largă, deci există o gamă largă de opțiuni.

Principiul de funcționare

Toate echipamentele pentru invertoare sunt diferite tensiune de ieșire de înaltă calitate. Un arc obișnuit este format prin transformarea curentului electric. Semiautomată convertiți tensiunea variabilă constantă și viceversa de mai multe ori. Transformările la ieșire dau un arc stabil fără sărituri, ceea ce afectează calitatea cusăturii.

 • Principiul funcționării dispozitivului semiautomat invertorSudarea se face datorită unui fir care se topește sub acțiunea unui arc electric.
 • La topirea firului pentru a îmbunătăți eficiența, se utilizează gaz, care joacă rolul de mediu de protecție.
 • Sârmă este alimentat automat. În unele modele, viteza firului este reglată de dispozitive speciale, deoarece tensiunea arcului crește.

Selecție semi-automată

Într-o mașină semiautomată convențională, firul arde numai sub influența gazelor. La topire se utilizează amestecuri active și inerte. Marcajul MIG / MAG indică acest lucru sau altceva. De asemenea, este posibilă selectarea unui semiautomat cu un fir de flux, pentru care nu sunt necesare gaze. Se formează un mediu de protecție atunci când miezul firului este ars.

Cel mai convenabil invertor semi-automat universal, care permite lucrul cu orice cablu de sudură, care include flux și material pulverulent.

Reguli pentru alegerea unei mașini de sudura semiautomateMetalele diferite necesită amestecuri diferite de gaze. Deci, mediul de dioxid de carbon este potrivit pentru lucrul cu oțeluri cu conținut scăzut de carbon. Echipamente Plus - la un cost redus de consumabile. Dezavantajele includ calitatea scăzută a cusăturii, care în lipsa unor rugini de tratare după un timp scurt. Pentru metalele neferoase se utilizează azot și argon.

Modelele sunt împărțite în trei grupe principale. Cu dispozitive profesionale, se efectuează volume mari de lucru cu un interval scurt de oprire. Acestea necesită o tensiune trifazică. Stațiile de uz casnic, semiprofesionale și semi-industriale sunt mai ieftine și uneori capabile să lucreze din electricitate obișnuită.

Unul dintre cele mai importante criterii din selecție este factorul final de încărcare - PN El vorbește despre cât de mult poate funcționa unitatea la sarcină maximă. Intervalul este de obicei calculat în intervalul de 10 minute. De exemplu, dacă dispozitivul fără gaz PN este de 60% și curentul este de 40 A, acesta poate da o tensiune maximă de 6 minute și timp de 4 minute trebuie să fie oprit. Într-un invertor profesionist pentru sudură semi-automată, PN este adesea egal cu 100%, în timp ce tensiunea este de 30-45 A. Prin urmare, atunci când aplicați această tensiune, nu este necesar să opriți aparatul, acesta poate funcționa toată ziua.

Cum să remake un invertor de sudură într-un semi-automat

Transformarea mașinii automate de sudură într-o mașină semiautomatăPrincipiul funcționării dispozitivului semiautomat invertor Foarte diferit de principiul mașinii de sudură cu arc. Pentru a asigura sudarea, trebuie să echilibrați trei parametri:

 • viteza de alimentare;
 • stres;
 • puterea curentă.

Faceți sudură semiautomatică de la sudarea invertorului Dacă sunt îndeplinite toate condițiile și respectarea suplimentară a următorilor parametri:

 • O tensiune rigidă care va determina lungimea arcului. În acest caz, setarea ratei de alimentare va determina, de asemenea, parametrii curentului de sudură.
 • La sudura semi-automată a invertorului, va fi posibilă remake-ul, alimentându-l direct din lanțul de sudură. În acest caz, pe măsură ce crește intensitatea arcului, creșterea crește automat.

Selecția producătorului

Cine este printre primii din clasamentul mașinilor semiautomate de sudura? Nu vom prelua responsabilitatea pentru a determina câștigătorul, ci pur și simplu spuneți despre unii producători.

Aici distingem trei mari grupuri:

 • Producători de aparate semiautomate invertoare de sudurăProducători europeni. Principala diferență între dispozitivele semiautomatice fabricate în Europa, în deplină conformitate cu parametrii menționați în documentația tehnică. De regulă, aceste modele au o durată de viață îndelungată și adesea se bucură de disponibilitatea inovațiilor tehnologice. Cu dispozitivele Kemppi, Wester, Telwin și așa mai departe. va fi posibil să se rezolve chiar și cele mai complicate sarcini de producție.
 • Echipamentul rusesc este simplu și cu o cantitate minimă de funcționalitate. O alegere bună cu un buget limitat. Cu toate acestea, calitatea nu este rea. Produsele Svarog, inclusiv mașinile semi-automate, care susțin modele universale și tehnologia de sudare fără gaz, merită laudă.
 • În majoritatea cazurilor, instalațiile din China sunt numite "Tempo", "Rhythm" și altele asemenea. Sunt fabricate în China sub licență. Unele modele s-au arătat destul de bine. De obicei, nu dura mult.

Instalarea este selectată după stabilirea scopurilor pentru care va fi utilizată. Atunci când sarcina principală este o singură dată, puteți lua modelul chinezesc. Dacă se așteaptă o utilizare mai intensă, se recomandă să cumpărați un dispozitiv european sau rusesc.

Invertor sau semi-automat: care este mai bine

Selectarea semi-automată în funcție de lucrareDe fapt, întrebarea este lipsită de sens. Lucrările diferite necesită sudură semi-automată sau cu arc. De exemplu, pentru a suda cu ajutorul electrozi corpul mașinii este destul de problematic, deși este posibil teoretic. Pentru caroserie este mai bine să utilizați o instalație semi-automată. Forța curentă în cazul sudării cu ajutorul unui dispozitiv semiautomat invertor corespunde în totalitate parametrilor necesari și permite sudarea unui metal subțire.

Utilizarea unei mașini de sudură invertor Metalele colorate și refractare pot fi preparate. Arc sudare nu poate suda o cusătură pe cupru sau aluminiu. Pe de altă parte, un invertor cu arc de înaltă calitate este indispensabil atunci când se lucrează cu metale feroase, iar costul întreținerii, chiar și la achiziționarea de consumabile, este mult mai mic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un aparat de sudura pentru casa taCum de a alege un aparat de sudura pentru casa ta
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertorElectrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor
Schemă de conectare a mâinilor inversoare de sudurăSchemă de conectare a mâinilor inversoare de sudură
Semiautomat sudare cu mâinile proprii: schemeSemiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
Repararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lorRepararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lor
Oscilator pentru invertor și auto-sudareOscilator pentru invertor și auto-sudare
» » Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
© 2021 amigdas.com