amigdas.com

Cum să salvezi viermii vii acasă: sfaturi de la profesioniști

Cum să salvezi viermi de sângeNici un pescuit fără momeală nu va avea loc. Majoritatea pescarilor folosesc diferite tipuri de viermi. Mai ales cele mai multe pentru a săpa sau colecta undeva ei nu au nevoie: totul este vândut în magazin. În plus față de viermi sau viermi, puteți cumpăra și viermi de sânge. Pescuitul este de obicei pregătit în avans. De aceea, există adesea o întrebare despre cum să păstrați viermi de sânge acasă până la o anumită zi. Nu este greu să faci asta dacă știi niște secrete.

Depozitarea viermelui viu la domiciliu

Fiecare insect trece prin mai multe etape ale dezvoltării sale, începând cu larva. Aceeași metamorfoză are loc și cu un țânțar. Larvele acestei insecte au o culoare roșie aprinsă și seamănă cu viermi mici în formă. Aceste viermi sunt excretați în apă. Pescarii îi consideră o momeală perfectă pentru prinderea oricărui pește.

Metode de prindere a larvelor

În sălbăticie, este destul de ușor să obțineți larve. În iazuri cu apă în picioare, dacă te uiți atent, e ușor să le vezi. Uneori există multe astfel de insecte în bazine mari, care nu se usucă. Strângeți urzica fluture. Unii acariști chiar le hrănesc cu pește. Există mai multe modalități de a prinde viermi roșii:

 1. Metode de prindere a larvelorDeoarece primele larve se ascund în vărsare, solul din rezervor este săpat într-o găleată și casa este pusă într-un loc cald. Când este încălzit, silvul absoarbe oxigenul, iar locuitorii săi sunt forțați să se târască. Rămâne doar să le colectați într-un container pentru depozitare.
 2. O cale foarte lungă este folosită noaptea. În timpul nopții, strălucesc un felinar de pe suprafața apei și așteaptă ca molia să înceapă să plutească. Această metodă poate fi utilizată direct în timpul pescuitului, în beneficiul cazului.
 3. Scoaterea laolaltă este o paletă. O ladă cu o plasă este scoasă cu un strat de siloz și începe să fie spălată. Il părăsește celulele, iar larvele rămân.

Cu toate acestea, metoda cea mai comună de capturare a viermilor de sânge este achiziționarea în magazine specializate. Este mult mai ușor să faci totul singur, iar pachetul de momeală costă destul de ieftin.

Crearea unei condiții pentru siguranța momelii

Alimentele de pește populare trebuie depozitate corespunzător. Mai întâi trebuie să sortezi larvele. Cine este angajat în acest lucru nu este prima dată, el știe ce adaptări sunt necesare. În magazinele de pescuit există băi speciale și containere pentru păstrarea viermilor de sânge. Cu toate acestea, în principiu, pescarii gestionează prin mijloace improvizate. Larvele vii sunt separate de morți și plasate în cutii de plastic.

Păstrați viermii selectați pe raftul inferior al frigiderului. De 1-2 ori pe lună trebuie să efectuați un audit și să vă curățați persoanele moarte. Cu cât containerul este mai mare și cel mai subțire este stratul de viață, deci larvele vor muri mai puțin.

Crearea unei condiții pentru siguranța momeliiPrincipiul principal al păstrării profesioniștilor "produs viu" cheamă crearea condițiilor confortabile pentru el. Și acesta este regimul de temperatură și umiditate. Temperatura trebuie să fie între 0 și 8 grade. Se află pe raftul inferior al frigiderului și puteți obține condițiile necesare. Când vremea permite, puteți alege o zonă de depozitare pentru balcon.

Pe măsură ce fiecare pescar are propriile sale metode speciale de pescuit și metode de stocare a momeală, există multe. Luați în considerare cele mai renumite:

 1. Ziarele salvează adesea omul sovietic. De acolo a venit calea de a stoca viermi de sânge la domiciliu folosind ziare. Într-un ziar cu trei straturi viermii vii sunt înfășurați și în această formă sunt puse într-un borcan din plastic. Orificiile aerului sunt forate în capac. Stratul mediu de ziar ar trebui să fie umed. Straturile sunt supuse înlocuirii zilnice.
 2. O metodă simplă este utilizarea țesutului în loc de ziare. Materialul trebuie să fie natural. În același mod totul este înfășurat, pus într-un recipient și pus în frigider. La fiecare două zile, stofa este spălată și procesul este repetat. Dacă viermii de sânge sunt mici, atunci în loc de pânză aplicați o bucată de spumă umedă în cutie.
 3. Când utilizați cartofi, nu trebuie să vă atingeți și să vă spălați în fiecare zi. Un tubercul mare de cartofi este tăiat în două părți. În fiecare dintre părți, miezul este îndepărtat astfel încât să se obțină o capsulă cu un capac. Înăuntru, momeala este umplută. Există suficientă umiditate în cartofi. Puteți adăuga frunze de ceai vechi ca hrană.
 4. metodele de stocare a momeleiCartofii fac încă vyshima. Se freacă de un răzuitor grosier și se strânge. Pe cârpă, răspândiți un strat de cartofi rași, puneți pe vârful viermilor de sânge și acoperiți cu un al doilea strat de cartofi. Cârpa este înfășurată și așezată într-un loc răcoros.
 5. Frunzele sfărâmate de varză, ca și habitatul unei insecte, o vor menține timp de 20 de zile.
 6. În ceaiul folosit, tifonul este umezit și răsucite. O colonie de larve este plasată pe ea. Acesta este înfășurat și curățat în frigider.
 7. Prezența pivniței va depozita produsul într-o găleată pe jumătate plină de nisip și jumătate de apă.
 8. Spațiul de depozitare absolut original servește la un rezervor de scurgere în toaletă. Din ciorapi sau ciorapi caproni, se formează o pungă în care se formează viermele de sânge. Lăudați această metodă pentru reînnoirea constantă a apei și o temperatură adecvată a apei.

Există o altă modalitate, dar nu poate fi atribuită celor listate, deoarece nu se referă la larvele vii. Înghețarea este o modalitate excelentă de a salva orice produs. Viermii vii spălați și curățați persoanele moarte. Live este uscat pe o cârpă și ambalat în saci. Porturile finale ambalate sunt scoase în congelator.

Sfaturi pentru începători

Între timp, care va depozita viermi de sânge și apoi va folosi pentru pescuit, sfaturi utile pescari experimentați. Nu există multe instrucțiuni, dar ele pot fi utile:

 • Sfaturi pentru începătoriÎnghețarea adecvată a viermei contribuie la menținerea funcțiilor sale. Asta înseamnă că nu va dispărea după 4-5 luni de păstrare în congelator.
 • După decongelare, durata de valabilitate a produsului este foarte mică. Din acest motiv, înghețați sfătuiți în cazuri foarte rare.
 • Uscarea larvelor de țânțari înainte de depozitare nu le va permite să rămână împreună și, prin urmare, să moară. În plus, uscarea va păstra culoarea și activitatea lor roșie.
 • Atingeți cele în formă de vierme cu mâinile ude pentru a evita deteriorarea acestora.
 • În prikormku adăugați viermi împreună cu talc sau lut alb.
 • Larvele sunt puternic influențate de schimbările de temperatură. Deci, înainte de căldură se deplasează într-un loc răcoros și apoi în apa rece a rezervorului.

În acest fel, depozitarea viermilor de sânge vii - cazul nu este atât de complicat, dar necesită anumite cunoștințe și îndeplinirea condițiilor necesare. După cum arată practica, dacă instrucțiunile sunt menținute, viabilitatea larvelor poate fi de până la 2 luni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile pescuitului de grayling: o descriere a peștelui și ce să prindăCaracteristicile pescuitului de grayling: o descriere a peștelui și ce să prindă
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Caracteristici de pescuit pe rezervoarele din KrasnogorskCaracteristici de pescuit pe rezervoarele din Krasnogorsk
Totul despre pescuit în rezervorul MozhaiskTotul despre pescuit în rezervorul Mozhaisk
Prăjire în timpul iernii: sfaturi pentru pescuitul de iarnă de succes din gheațăPrăjire în timpul iernii: sfaturi pentru pescuitul de iarnă de succes din gheață
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
Semnele care indică infecția câinelui cu viermiSemnele care indică infecția câinelui cu viermi
Pescuit excelent în Teritoriul KrasnodarPescuit excelent în Teritoriul Krasnodar
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Râuri și lacuri pentru pescuit în regiunea IvanovoRâuri și lacuri pentru pescuit în regiunea Ivanovo
» » Cum să salvezi viermii vii acasă: sfaturi de la profesioniști
© 2021 amigdas.com