amigdas.com

Pistoale termo-adezive: tipuri, dignități, sfaturi privind alegerea

Puterea pistoluluiDacă nu aveți un pistol adeziv în arsenalul dvs., atunci cu siguranță ar trebui să-l cumpărați. Acest instrument este destul de util, dar înainte de a-l cumpăra, trebuie să înțelegeți caracteristicile și criteriile de selecție. Dacă este nevoie de lipici calde, atunci arma pentru el poate fi cumpărată în aproape orice magazin de construcții. Printre avantajele principale se numără simplitatea designului, costul scăzut și capacitatea de a efectua o gamă largă de sarcini.

Pistolul de topire este utilizat astăzi pe scară largă și este folosit nu numai în diverse domenii profesionale, ci și în viața cotidiană sau în arta aplicată. Datorită lui, producătorii de mobilă procesează marginile și fixează diferite componente. Constructorii umple goluri mici, izolează conexiunile și întăresc comunicările de inginerie. Angajații centrelor de service conectează cazurile defecte și fixează piesele necesare în timpul lipirii.

Caracteristicile pistolului topit

Hot-melt tunuri diferă în funcție de tipul, scopul, mărimea și caracteristicile tehnice.

Pistoalele pentru topirea la cald sunt împărțite în funcție de tipul de suport energetic:

 • Gaz - dispuneți de un sistem de încălzire de acest tip, reîncărcat cu ajutorul unui canistru pentru brichete. Sunt aprinse prin apăsarea butonului în care se combină simultan două elemente: o aprindere piezoelectrică și o supapă de gaz.
 • Armele electrice au un sistem de încălzire de acest tip, funcționează pe baterie sau dintr-o priză obișnuită.

Cum de a alege topit fierbinte pentru casaCaracteristica principală a pistolului de gaz este mobilitatea și, prin urmare, ele pot fi folosite în orice condiții.

Mobilitatea pistolului electric depinde de lungimea cablului. Instrumentele fără fir depind de încărcare - este suficient pentru o oră de lucru. Prin urmare, aparatele electrice sunt utilizate în imediata apropiere a prizei.

Soiuri de pistoale

Instrumentul este împărțit în funcție de, ce formă de adeziv este folosită pentru aceasta:

 1. Pelete.
 2. Pilety.
 3. Pad-uri.
 4. Lansete.

Cea mai obișnuită este un pistol de lipit electric cu o tijă. Acestea sunt, de asemenea, subdivizate în următoarele tipuri:

 • profesională;
 • semi;
 • de uz casnic.

Între ele, ele diferă ușor în ceea ce privește caracteristicile tehnice, greutatea, mărimea și funcțiile suplimentare.

Principiul de funcționare

Este foarte simplu: atunci când instrumentul este pornit de un element termic specializat, camera metalică începe să se încălzească la temperatura dorită. După aceea, încălzirea se extinde pe banda adezivă, care începe să se topească și să se transforme într-o masă adezivă în recipient, până când utilizatorul pornește butonul de alimentare.

Specificații tehnice

Cum se utilizează adezivul topit la caldCele mai populare sunt dispozitivele cu diametrul de 12 mm, dar pentru uz casnic sunt potrivite și cu un diametru mai mic. Mănuși cu pistoale cu diametrul de 16 mm și mai sus sunt considerate dispozitive profesionale.

Opțiunile de uz casnic sunt reprezentate de o putere de 100 de wați, profesională - de la 200 de wați și mai mult.

Temperatura de funcționare este nivelul la care capacitatea termică a termopilei se poate încălzi și care este menținută în timpul perioadei de utilizare activă. Puterea depinde atât de temperatura de funcționare, care începe la 110 grade, cât și de timpul de încălzire, variind între 1 și 10 minute.

Criterii de selecție și de domeniu

Tijele (bastoanele) folosite într-un pistol termic sunt diferite în scopul, diametrul, compoziția și culoarea lor. Ele sunt împărțite în:

 • Universal - aproape totul lipeste. Excluse includ plasticul din beton și cel nedemodat. Ele sunt folosite în principal în viața de zi cu zi.
 • Specializate - se aplică numai pentru un anumit tip de muncă.
 • Materiale de etanșare - utilizate pentru a sigila cusăturile, îmbinările sau pentru a sigila firele.

Descrierea adezivului topit la caldPunctul de topire al adezivului topit la cald depinde direct de bastonul lipit în stare solidă. Timpul de întărire este o anumită perioadă în care trebuie să se realizeze legătura maximă a suprafețelor. De obicei, este de 1 minut. Se topește la o temperatură de 100 de grade. Temperatura joasă se topește la o temperatură de 45 de grade. Temperatură ridicată - la 150 de grade.

Topirea topită, al cărei punct de topire este diferit, este denumit de obicei temperatura de funcționare. În adezivul de uz casnic variază de la -30 la +100 grade. La rândul lor, acestea sunt:

 • rezistente la îngheț - până la -55 grade;
 • rezistente la căldură - au o temperatură de funcționare de până la +140 grade.

Proprietățile fizice ale topiturii fierbinți includ plasticitatea - cum se va comporta legătura adezivă în timpul îndoirii.

Pachetul include:

 • minimal - conține numai un pistol topit la cald ambalat în blister;
 • extins - conține, în plus față de pistol, lipici stick, caz, stand, covor și așa mai departe.

Uneori se întâmplă ca armele de foc ale aceluiași model să fie prezentate în configurații diferite. Și dacă nu aveți nevoie de ea, atunci în timpul alegerii instrumentului, trebuie să fiți atenți la acest lucru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un pistol de sablareCum de a alege un pistol de sablare
Cum de a alege un pistol de lipit pentru lucrul cu aceCum de a alege un pistol de lipit pentru lucrul cu ace
Cum de a alege o pistol de pulverizare pentru vopsele pe bază de apăCum de a alege o pistol de pulverizare pentru vopsele pe bază de apă
Paint Pulverizator: utilizări, beneficii și opțiuniPaint Pulverizator: utilizări, beneficii și opțiuni
Sfaturi pentru alegerea și utilizarea unui pistol adezivSfaturi pentru alegerea și utilizarea unui pistol adeziv
Despre ce visează pistolul: interpretarea unui astfel de vis conform cărții de visDespre ce visează pistolul: interpretarea unui astfel de vis conform cărții de vis
Cum sa faci o arma din lemn cu mainile taleCum sa faci o arma din lemn cu mainile tale
Pistoalele cu pistoale pentru pictarea peretilor si tavanelor cu mainile talePistoalele cu pistoale pentru pictarea peretilor si tavanelor cu mainile tale
Cum să faci un pistol de pulverizare acasăCum să faci un pistol de pulverizare acasă
Spray pistol cu ​​propriile mâini - opțiuni de fabricațieSpray pistol cu ​​propriile mâini - opțiuni de fabricație
» » Pistoale termo-adezive: tipuri, dignități, sfaturi privind alegerea
© 2021 amigdas.com