amigdas.com

Proteze detașabile parțiale, structuri dentare

Cum se folosesc proteze parțialeProteza detașabilă parțială se numește un design special, care se utilizează atunci când dinții pacientului lipsesc parțial. Puteți utiliza acest tip de proteze numai dacă aveți dinți sănătoși pe maxilar, la care puteți adapta cu ușurință designul. O astfel de procedură dentară este capabilă să restabilească dinții pierduți ai pacientului și, de asemenea, să îmbunătățească aspectul estetic al zâmbetului.

Merită să instalați o proteză parțială, dentistul decide, pe baza unei examinări complete a pacientului.

Cele mai multe proteze parțiale temporare includ mai multe părți principale: baza de bază și dispozitivele de fixare adiacente sub formă de cârlige sau micro-încuietori. Acum, protezele detașabile sunt destul de comune și sunt folosite universal, iar din cauza prețului scăzut au primit un feedback bun de la utilizatorii lor.

Care sunt protezele detașabile parțial?

Privind caracteristicile individuale ale pacientului, dentiștii dau recomandări pentru achiziționarea celei mai potrivite proteze detașabile. Dintre toate tipurile de desene sau modele, mai multe ar trebui să fie distinse, care Cele mai populare în stomatologia modernă.

 1. Varietăți de protezeProteză parțială detașabilă de tip placă - potrivită pentru cei care au încălcări cu întregii rânduri de dinți. Utilizarea unui astfel de model va elimina problema și va restabili funcționarea dinților de mestecat. Baza în acest model este o placă specială cu dinți artificiali, care este fixată pe dinți sănătoși de către pacienți.
 2. Imediat. Folosit ca model temporar, care este atașat la maxilar după îndepărtarea tuturor dinților chirurgical, precum și cadrul principal pentru timpul în care a fost creat.
 3. Proteza detașabilă parțială a modelului cu clapă este un dispozitiv sigur, confortabil și de lungă durată în comparație cu alte modele care sunt utilizate în ortodonția modernă. Modelul încuietoare include un cadru metalic special, sub forma unui arc, ceea ce face ca sarcina pe maxilarul pacientului să fie măsurată mai mult.
 4. Proteză dentară detașabilă parțială realizată din nailon. Se utilizează atunci când pacientul nu are unul sau mai mulți dinți sănătoși.

Cine ar trebui să utilizez și cine nu?

Cel mai adesea dentiștii desemnează instalarea de proteze parțiale detașabile în următoarele cazuri:

 1. Pacientul nu are un anumit număr de dinți.
 2. Absența completă a rândului superior sau inferior al dinților.
 3. În cazul în care cavitatea bucală nu are o serie de dinți buni, să se instaleze un sistem de punți sau un sistem de închidere.

Trebuie spus că protezele parțiale detașabile, practic în fiecare caz, nu au contraindicații, cu excepția câtorva:

 1. Cavitatea orală nu are un anumit număr de dinți sănătoși pentru a stabili structura și pentru a o fixa în siguranță și a distribui întreaga încărcătură în mod egal pe toată maxilarul.
 2. Dacă pacientul are o reacție alergică la o componentă care este utilizată în timpul creării designului ortodontic.

În medicina modernă, există un număr mare de materiale diferite care pot fi utilizate în timpul creării de proteze, astfel încât reacția alergică la pacient să poată fi evitată cu ușurință prin selectarea componentelor corespunzătoare pentru o producție ulterioară.

Principiile principale ale implantării sistemelor ortodontice

Montarea și fixarea structurii de filmare pe dinți în cele mai multe cazuri apare cu ajutorul unor încuietori sau cleme speciale.

 1. Proteze parțiale dentareKlammer - un fel de cârlig, atașat unei dentiții sănătoase. Este atașat la începutul unui dinte sănătos. În timpul utilizării acestor elemente de fixare, absolut nimeni nu va observa schimbarea în zâmbetul dvs., deoarece este invizibil și natural în aparență. Pentru a crea un clammer, experții folosesc materiale cum ar fi nailon sau metal. Cu ajutorul cârligelor, cadrul protezei este fixat destul de bine pe fălcile pacientului.
 2. Microblocarea are două părți. Prima parte se află în interiorul protezei, iar a doua este fixată pe un dinte sănătos sub o coroană artificială. Acest tip de fixare este considerat plăcut pentru aspect, și, de asemenea, fiabil în utilizarea sa.

Cum este procesul de construire?

În cele mai multe cazuri, pentru a crea o construcție parțială detașabilă a protezei, trebuie să cheltuiți aproximativ o lună:

 1. Dentist examinează complet si diagnostice gura pacientului, eliminarea diferitelor defecte, care sunt disponibile pe dintii pacientului sănătoși.
 2. Mai mult, dentistul îndepărtează o castă specială din maxilar.
 3. Tehnicianul dentar creează o lingură individuală, astfel încât mai târziu medicul curant să-l folosească pentru a îndepărta impresia cea mai precisă.
 4. Folosind impresiile rezultate din cavitatea orală a pacientului, medicii creează o preformă de ceară.
 5. Apoi, medicul dentist ajustează forma rezultată și încearcă pacientul.
 6. După un laborator special, se creează cadrul principal.
 7. Obținută după toate operațiile, o proteză detașabilă este purtată de pacient și dată pentru o utilizare completă.

Utilizarea protezelor combinate de tip

Este necesar să se știe că tipul combinat de structuri poate fi utilizat atât în ​​proteze parțiale, cât și în totalitate. O astfel de proteză poate fi numită o construcție acrilică ceramică de tip detașabil. Această construcție este considerată convenabilă, puternică și destul de eficientă. Principalele avantaje ale utilizării structurilor combinate:

 1. Care sunt optiunile pentru protetica?Indicele înalt de rezistență.
 2. Diferite modalități de fixare a dispozitivelor.
 3. Utilizare universală.
 4. O selecție largă de diferite părți ale design-dinții artificiale, precum și diverse baze.

Trebuie remarcat faptul că o structură parțială detașabilă, acest lucru nu este un mijloc care poate fi îndepărtat prin jumătăți separate. Acest nume este dat protezei deoarece este folosit în timpul înlocuirii dinților pierduți și, de asemenea, îndepărtat rapid din gură.

Modelele parțiale pot fi realizate dintr-un număr mare de materiale, pe baza caracteristicilor pacientului, a preferințelor sale personale, precum și a posibilităților financiare. De asemenea, în special, când se creează membre artificiale, se acordă atenție materiale de fixare. Acest lucru se datorează faptului că forța și fiabilitatea cârligelor și încuietorilor vor depinde în mod direct de cât de bine vor fi atașate la maxilarul pacientului, ceea ce va afecta confortul și eficiența utilizării. Cu toate acestea, proteza este compusă din trei părți - gume de plastic, dinți artificiali și elemente de fixare.

Principalele avantaje și dezavantaje ale sistemelor ortodontice

Meritul de utilizare a desenelor parțiale poate fi atribuit următorii parametri:

 1. Ușor de întreținut și de întreținut.
 2. Este natural și estetic în aparență.
 3. Ajutor bun în timpul adentiumului.
 4. Posibilitatea de implantare fără depunerea de dinți sănătoși care sunt în vecinătate.
 5. Dacă pacientul are nevoie, el poate instala implante suplimentare.
 6. Cost redus.

Desigur, ca și alte tipuri de proteze, modelele demontabile de tip parțial au propriile lor calități negative:

 • Proteza din nailonFixarea greșită a maxilarului. Un număr mare de pacienți care utilizează astfel de proteze spun că acest design se poate îndepărta cu ușurință de maxilar și chiar se alunecă în procesul de a mânca.
 • Dezvoltarea atrofiei proceselor alveolare, care rezultă dintr-o structură detașabilă în procesul de mestecare a particulelor de alimente. Acest lucru se datorează faptului că proteza afectează coaja anexelor. În consecință, există posibilitatea atrofiei. În timpul compresiei vaselor de sânge, fluxul de sânge către regiunea maxilarului scade, ceea ce poate duce la edemul mucoasei orale.
 • Dezvoltarea efectului de seră. Datorită faptului că proteza detașabilă complică conducerea de căldură, gradientul de temperatură al protezei în sine și alături de aceasta se dezvoltă. În același timp, împreună cu materialul poros, care a fost utilizat la crearea protezei și acumularea reziduurilor alimentare sub ea, apare un efect de seră care poate duce la miros neplăcut din gură.

Cum să stocați și să păstrați o structură detașabilă?

Procesul de îngrijire a modelelor detașabile nu diferă de îngrijirea dinților sănătoși. Proteza trebuie curățată cu o periuță de dinți împreună cu pasta de aproximativ două ori într-o singură zi.

 1. După fiecare masă, proteza trebuie clătită cu apă curentă.
 2. Experții interzic utilizarea de alimente vâscoase sau lipicioase.
 3. Este strict interzis să mâncați alimente prea grele (biscuiți, nuci, etc.) și nu mestecați guma de mestecat.

În funcționarea sistemului ortodontic, o persoană poate avea senzații dureroase. Acest lucru se datorează greutății și presiunii construcției protetice. Pentru a elimina această problemă, va trebui să face o corecție a unei proteze amovibile.

 1. Protezele parțialePrima corecție trebuie efectuată la o zi după implantarea implantului.
 2. Mai mult, trei corecții apar în următoarele două săptămâni, dacă pacientul se plânge de disconfort în timpul procesului de mestecare.
 3. Timpul pentru care pacientul se adaptează la designul protetic poate dura destul de mult timp. În cazuri speciale, se prelungește cu șase luni.

Procesul de obișnuire cu sistemul ortodontic poate fi influențat în egală măsură de fixarea materialelor și starea mentală a pacientului. În același timp, odată cu trecerea timpului, fiecare persoană este capabilă să se obișnuiască să poarte o proteză parțială detașabilă și să nu observe cu greu prezența sa.

Cum pot reface dinții fără a utiliza o proteză parțială detașabilă?

Un analog al procedurii de proteză a cavității orale a pacientului este implantarea, în timpul căreia specialiștii sunt capabili să restabilească chiar rădăcina dintelui. Acest tip de proteză se referă la cea mai lungă, estetică plăcută și fiabilă. În procesul de implantare, nu aveți nevoie să mănâncați dinți sau dinți sănătoși în vecinătate. În același timp, prețul pentru o astfel de muncă va fi mult mai mare decât prețurile pentru dispozitive de fixare și cadre.

Din acest motiv, înainte de a alege varianta cea mai potrivita pentru tine dentiției protetic, ar trebui să ia în considerare toate calitățile pozitive și negative, precum și de a coordona alegerile lor cu medicul dumneavoastră, care poate spune cum este efectuată una sau o altă procedură de tratament într-o situație dată.

Întrebări frecvente de la pacienți

Materiale pentru protezeÎn cele mai multe cazuri, pacienții care merg să instaleze proteze, au un număr mare de întrebări, pentru care doresc să obțină cele mai detaliate răspunsuri, deoarece intenționează să utilizeze aceste dispozitive 100%.

Cele mai frecvente întrebări sunt câte structuri să poarte, cât de des trebuie să fie scoase. De obicei, într-o astfel de situație, experții recomandă scoaterea protezei o dată sau de două ori pe zi pentru a curăța structura de inserție.

Există pacienți care se întreabă, ce modele ar trebui să utilizez - din plastic sau din nailon. Răspunsul este destul de simplu, deoarece structurile de nylon sunt considerate hipoalergenice și, de asemenea, ele sunt mult mai naturale și mai practice. În plus, posibilitatea defalcării lor este egală cu minimul. Structurile dentare, constând din plastic, includ un număr mare de calități negative.

Ultima întrebare și cea mai frecventă este - cât de mult este o proteză? Prețul modelului depinde, cel mai adesea, de materialul din care a fost creat. De asemenea, prețul depinde de fixare și de modul de fabricație. Privind la acest lucru, puteți determina doar prețul mediu pentru modele similare de proteze, deoarece pentru fiecare persoană va fi individual.

Dacă determinați costul specific al unui astfel de echipament, acesta poate varia de la 12 la 15 mii de ruble. Cel mai adesea, un astfel de preț este comun în orașele mari, iar în provincii, aceste proteze vor costa 8-12 mii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât esteProteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât este
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialuluiCoroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului
Cum de a pune o coroană pe dinte. Este dureros de făcut?Cum de a pune o coroană pe dinte. Este dureros de făcut?
» » Proteze detașabile parțiale, structuri dentare
© 2021 amigdas.com