amigdas.com

Proteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât este

Protetica dentarăArheologii și istoricii au găsit dovezi grele că protezele, inclusiv cele detașabile, de pe planeta noastră au existat de mii de ani. Tehnologia se schimbă, dar înțelesul rămâne unul - oamenii doresc să obțină un dinte fără dinte fără dinți, dar un zâmbet frumos. Aceasta este o dorință destul de logică și destul de ușor de înțeles.

Și dacă acum câteva secole nu au existat atât de multe opțiuni pentru rezolvarea acestei probleme, medicina și știința de astăzi oferă multe opțiuni sigure și eficiente.

Majoritatea pacienților pot sperie perspectiva utilizării fălcilor false. În acest caz, motivul pentru pierderea dinților lor este deseori ignorarea propriei reguli simple, neglijența și lipsa unei igiene orale adecvate. Majoritatea concetățenilor noștri nu consideră necesar să contacteze medicul dentist până când dintele trebuie eliminat sau tratat de urgență. Oricum, dinții artificiali sunt un pic mai buni, spre deosebire de absența lor totală.

Este proteza la fel de rea cum este imaginat? În memoria multor oameni, maxilarul bunicii începe să plutească, în pace într-o cană cu flori, un miros rău și alte momente neplăcute. Cu toate acestea, din moment de maxilare vechi, produs în Uniunea Sovietică din plastic ieftin, au avut loc numeroase schimbări. Deci, nu vă fie teamă. Cu toate acestea, este necesar să se cunoască toate avantajele și dezavantajele acestei metode de proteză dentară. Deoarece nu este perfectă chiar și dinții falși de cea mai înaltă calitate.

De ce ai nevoie de o falcă falsă?

Deci, care este motivul principal pentru instalarea unei plăci detașabile detașabile? Aproape toti oamenii isi pierd dintii dintii. Pentru unii, acest lucru se datorează boli și patologii dobândite, unele suferă de traume mecanice. Motivul poate fi lipsa mineralelor și a vitaminelor, ecologia săracă în zona de rezidență sau infecție.

Pierdere completă sau parțială dinții pot duce la o serie de consecințe neplăcute:

 • probleme psihologice;
 • schimbarea proporțiilor și a formei feței;
 • boala parodontală;
 • complexitatea cu procesul de mestecat, utilizarea de alimente solide.

Aceasta este o mică listă de probleme, cu care se poate confrunta o persoană.

Falla falsă este atât parțială, cât și plină. Prin urmare, este universal. Când o persoană are câteva dintre dinții, puteți face un model care "se integrează" într-un rând natural de dinți.

Principalele avantaje ale fălcilor false

Din ce sunt făcuți dinții falșiAvantajele acestor dinți artificiali sunt un număr mare. În primul rând, nu va trebui să efectuați operații, să implantați știfturi de oțel în maxilar, să așteptați până când se vor obișnui cu ea și așa mai departe.

Pe aceste fălci, dinții sunt destul de puternici. Falla este concepută pentru a mesteca alimente care sunt familiare omului. Puteți mânca carne, pâine, alte alimente. Numai aici de la biscuiții grei va trebui să fie abandonați. Totuși, acestea nu sunt dinți reali și riscul de deformare mecanică rămâne.

Dezavantajele dinților falși

Ca toate celelalte metode protetica, dinții falși nu au numai avantajele lor, ci și dezavantaje:

 • Când aveți o proteză parțială și unul dintre dinții dvs. cade, atunci nu va fi posibil să îl remodelați. Va trebui să plătiți pentru a face unul nou.
 • Fixare slabă. Proteza de la frații poate cădea. Cu acest design, nu puteți folosi alimente lipicioase, deoarece maxilarul se lipeste pur și simplu în el.
 • Falla falsă poate fi repetată cu cafea, ceai, produse de colorat, țigări. Materialul este poros și nu poate fi îndepărtat din colorant pur și simplu.
 • Suportul superior de conectare nu oferă o posibilitate de aspirare fiabilă. Acest lucru se explică prin mobilitatea mucoasei și prin caracteristicile anatomiei cavității orale. Dacă este necesară o proteză a maxilarului superior, atunci, de regulă, este cel mai bine fixată datorită unei aspirații de vid naturale la suprafața palatului.
 • Timpul de funcționare al protezelor flexibile nu depășește 5 ani.

De regulă, apar probleme cu fixarea slabă a maxilarului și ajustarea acestuia.

Materiale pentru maxilarul falsFixarea slabă a maxilarului superior, ca regulă, este asociată cu profesionalismul anumitor tehnicieni dentari care efectuează corecția. În acest caz, atunci când o persoană nu sa adresat imediat unui protestatar profesionist, pur și simplu nu era norocos. Prin urmare, înainte de a merge undeva și de a face o comandă pentru fabricarea de proteze, trebuie să studiați recenziile. Cel mai probabil, există deja pacienți care au vizitat aceste instituții și au descris impresiile lor. Adesea, în multe orașe pe subiecte dentare există forumuri specializate. Sfatul altor pacienți poate ajuta la alegerea unei clinici.

În ceea ce privește fixarea maxilarului superior, această problemă poate fi rezolvată prin achiziționarea de preparate dentare speciale care acționează ca un adeziv temporar, creând aderență între suprafața de contact a protezei și mucoasă. Până în prezent, pe piața internă există un număr mare de astfel de fonduri de producție străină și rusă:

 • Lacalut;
 • Corega;
 • Protefix;
 • ROCS și alte instrumente care au funcții similare.

Aplicarea acestui adeziv poate asigura o fixare mai puternică a inserției maxilarului superior în cavitatea bucală. Efectul acțiunii fiecărui gel este diferit. Cele mai eficiente medicamente pot lucra 12 ore sau mai mult. În unele cazuri, acest lucru face posibilă chiar lăsarea unei proteze în gură în timpul somnului.

Studiați feedback-ul consumatorului cu privire la diferite adezivi pentru fixarea dinților detașabili și alegeți cel care se potrivește majorității pacienților. Cu toate acestea, după cum a demonstrat practica, acesta este un moment individual. În plus, unele geluri pot fi aplicate numai pe suprafața uscată, iar unele pot asigura aderența chiar și în condiții destul de umede.

Materiale utilizate pentru fălcile detașabile

Care sunt protezele?Toate fălcile detașabile sunt fabricate din diferite materiale artificiale, care diferă în prelucrabilitate, rezistență, densitate și alte caracteristici.

ca regulă generală, în practica dentară se utilizează diferite tipuri de poliuretan, acril și nailon.

La începutul secolului XX, medicii au învățat să folosească turnarea din acril pentru a face dinți falși. Acest material face posibilă imitația eficientă a mucoasei, care servește mult timp și este puternică. Cost redus pentru o lungă perioadă de timp atras în stomatologie a clienților săi.

Cu toate acestea, până în prezent, fălcile acrilice sunt oferite mai puțin frecvent de către proteze la pacienții lor. Acest lucru se datorează unui număr semnificativ de deficiențe identificate:

 • Acrilicul continuu este supus acțiunii mecanice și pur și simplu poartă.
 • Acrilicul poros este "casa" pentru un număr mare de bacterii patogene. Ca rezultat - o mulțime de probleme cu igiena și respirația urâtă.
 • Prezența alergenilor. O mulțime de pacienți se plâng de caracteristicile individuale ale corpului. Materialele plastice acrilice încep să formeze eter metilic. Această substanță nu este numai un alergen puternic, ci și foarte toxic.

Falla falsăImportant! Când ați identificat o alergie la materialul protezei, ar trebui să-l extrageți imediat și contactați medicul dentist care va putea da recomandări cu privire la acțiunile ulterioare. Cel mai probabil, va trebui să cheltuiți din nou bani pentru a face o maxilară detașabilă dintr-un material diferit.

Proteză din nailon este una dintre alternativele la acrilic. Este destul de elastic și moale. Datorită acestor calități, maxilarul artificial nu dăunează țesutului parodontal și nu îl supraîncărcă. Iar maxilarul plug-in-nylon poate rezista unor sarcini destul de mari, fără a se rupe și nu deforma. Când o persoană are gume foarte sensibile, această opțiune este cea mai sigură.

Inserția fălcile de nylon sunt puțin mai scumpe decât acrilul, totuși ele servesc mult mai mult fără teama de deformări mecanice.

Principalul avantaj al acestei proteze este hipoalergenicitatea și siguranța materialului folosit, ceea ce este absolut inofensiv pentru sănătatea umană.

Până în prezent, medicină din ce în ce mai mult au început să aplice soluții alternative. Una dintre aceste soluții sunt protezele detașabile, care sunt fabricate din poliuretan.

În țara noastră se folosește una dintre soiurile sale, produsă sub marca "Dentalur". Are mai multe avantaje incontestabile față de alte materiale:

 • stomatologul nu este poros, cum ar fi acrilicul, bacteriile și paraziții nu încep să se înmulțească în el;
 • este bine procesat și face ușor să imite mucoasa;
 • acest material nu freacă gingiile;
 • nu mirosuri neplăcute;
 • cost avantajos (materialul este fabricat în țara noastră);
 • asigură un efect de aspirație excelent;
 • Falla falsă se dovedește a fi elastică și în același timp puternică.

Talpa detașabilă din stomatologie și alte materiale, pe care se bazează poliuretanul, sunt adesea mai ieftine decât nailonul, depășind acestea din urmă prin anumiți indicatori.

Caracteristici de îngrijire a maxilarului detașabil

Toți dinții, chiar dacă sunt artificiali, trebuie curățați. Cel mai bun după ce mănâncă. Dacă acest lucru nu este posibil, apoi cel puțin de două ori pe zi. De asemenea, trebuie să vă amintiți despre clătirea cavității bucale. Cereți medicului dentist ce formulare specifice trebuie utilizate pentru acest tip de îngrijire. Până în prezent, pe piață există un număr mare de clătire de înaltă calitate și ieftin.

Dacă scoateți o proteză, este necesar nu doar să o transferați într-o cutie sau într-un pahar cu apă, ci într-o compoziție pentru dezinfectarea suprafeței.

Când ați pus în seara sau în după-amiaza compoziția pentru fixare și falca falsă este păstrată în cavitatea orală, nu este absolut necesar să o eliminați.

Când ați văzut că placa dentară formată pe dinții artificiali, care nu poate fi îndepărtată cu pastă de dinți obișnuită și cu o perie, este necesar să contactați un dentist care poate elimina depozitele cu ajutorul unor preparate speciale. În îngrijire ar trebui să fie ca dinții, și partea care imită guma, precum și membrana mucoasă de sub ea. În acest domeniu, sunt colectate și microorganisme patogene care nu provoacă numai boli inflamatorii în cavitatea bucală, ci și un miros neplăcut.

Cât costă falca falsă

Cât costă maxilarul fals?Costul în diferite orașe din țara noastră poate varia semnificativ. În megacities și capitale mari, policlinicii sunt luați mai mult. Această tendință poate fi urmărită nu numai în Ucraina, Belarus și Rusia, ci și în alte state. De asemenea, costul poate afecta în care clinică doriți să comandați o maxilară falsă.

Costul este, de asemenea, afectat de unul un factor important este materialul utilizat pentru a face falca detașabilă. Cel mai ieftin este în mod tradițional acrilic, urmat de dinți din dentală. Cel mai scump este nailonul.

Pentru o proteză parțială detașabilă în Ucraina, veți plăti aproximativ 2,1-2,6 mii grivne (aproximativ 80-100 de dolari). Policlinicii din Moscova fac o proteză de nailon pentru 20 de mii de ruble. (300 de dolari). Acrilic poate costa 12-17 mii (160-240 de dolari).

Costul în regiuni poate fi mult mai mic, dar calitatea este deseori mai proastă, spre deosebire de marile orașe și capitale. Acest lucru se datorează scurgerii de personal calificat. Dacă comandați dinți în clinicile bugetare, atunci cu privire la o calitate bună, de regulă, trebuie să uitați. Prin urmare, mulți pacienți preferă să se adreseze comercianților privați. Majoritatea clinicilor oferă rate și credite pentru serviciile lor.

Proteza este o eliminare utilă și necesară defect în timpul absenței dinților. De obicei, alegerea metodei va depinde de starea materială a pacientului - numai el poate determina cantitatea care poate fi investită în tratament. Va fi inutil să comparăm costul și beneficiile tuturor tipurilor de proteze. Estetica ridicată, durabilitatea și forța sunt cele trei caracteristici principale pe care trebuie să le acordați atenție atunci când mergeți la medicul dentist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
Implantare toate pe 4: toate pe 4 tehnologie, avantajeImplantare toate pe 4: toate pe 4 tehnologie, avantaje
» » Proteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât este
© 2021 amigdas.com