amigdas.com

Airbrush pentru modelare: care este mai bine să alegi un modelar

Airbrush pentru modelareModelarea fără exagerare poate fi numită una dintre cele mai fascinante hobby-uri. Mulți oameni vin în lumea modelelor, dar nu mulți rămân. Nu toată lumea are răbdarea de a stăpâni abilitățile și abilitățile unei persoane care creează modele corecte de copii, cel puțin la un nivel mediu. Lucrarea de realizare a modelului este complexă și minuțioasă. Uneori este comparabilă cu munca unui artist sau bijutier și, bineînțeles, cu un designer.

Profesioniștii fac totul prin mâinile lor. Chiar și cele mai mici detalii. Acesta este cel mai înalt grad de pricepere. Iar iubitorilor de astăzi li se oferă o mare selecție de seturi gata de asamblare. Dar aici trebuie să ne arătăm. Modelul achiziționat în acest set nu trebuie să fie proiectat. Și acest lucru facilitează foarte mult sarcina de a crea un model. Trebuie doar să fie ușor lipit sau asamblat și vopsit. Dintre cele două operațiuni, pictura va fi probabil mai dificilă decât asamblarea.

Posibilitățile unei aerografe pentru modelare

Instrument pentru aerografePentru a face modelul o copie exactă, trebuie să fie pictat ca original. Cu respectarea deplină a tuturor proceselor necesare, transferând toate subtilitățile fundalului general și nuanțelor de acoperire. Unele kituri includ un set de pensule și vopsea. Dar aceasta este pentru cei care au început prima adunare. Pictați modelul cu perii, îl veți face exact ca originalul, indiferent de cât de precis este colectat. Și pentru colorarea calitativă în modelism există un instrument special, și se numește aerograf.

Cu ajutorul unui airbrush pe corp și a detaliilor modelului, vopselele de vopsea sunt aplicate cu o înaltă calitate. Puteți specifica tonuri de culori și semifabricate, puteți descrie culorile camuflajului, aplicați semne și scrieți inscripții. Cu toate acestea, înainte de a ajunge să lucreze cu un aerograf, trebuie să înțelegeți cum funcționează, care sunt tot felul de aerografelor pentru modelare, care sunt caracteristicile diferitelor specii ale acestui instrument. Toate aceste cunoștințe vă vor ajuta să înțelegeți cu ce airbrush este mai convenabil să rezolvați anumite sarcini și care model de instrument este potrivit pentru dvs.

Principiul funcționării și soiurilor

Cum de a face o aerografă de unul singurLucrarea aerografiei pentru modelare (totuși, ca toți ceilalți semeni) se bazează pe împlinirea efectului Bernoulli. Acest lucru poate fi explicat după cum urmează: aerul, sub presiunea pompată de compresor într-un tub, forțează vopseaua să crească pe cealaltă. În zona duzei sau duzelor, ambele fluxuri sunt amestecate și formează un aerosol, care, atunci când este pulverizat, acoperă suprafața de vopsit cu un strat uniform. Aceasta asigură o calitate superioară a picturii.

Un număr mare de modele de airbrushes oferite pe piață pentru modelele în dificultate. Cum de a alege o airbrush care va fi necesar?

În general, principiul funcționării tuturor dispozitivelor similare este același. Dar, în funcție de model, mecanismul de execuție a instrumentului are unele diferențe (uneori destul de semnificative). De aceea este important să știți, care sunt modelele dispozitivului și care sunt, de fapt, caracteristicile lor distinctive.

Trăsături distinctive ale aerografelor pentru modelele

Deci, propus de vânzare airbrushes pentru modelism diferă în următoarele categorii:

  • Pe dispozitivul de alimentare cu aer: flux și blocabil.
  • Prin felul de amestecare a vopselei cu aer: amestecarea exterioară și internă.
  • Prin modul de setare a ciclului de lucru, ele sunt împărțite în dispozitive cu acțiune unică și dublă.
  • În funcție de tipul de livrare a vopselei: partea superioară, partea inferioară și laterală.
  • Prin mecanismul de instalare a duzelor.

Acum, mai multe despre aceste diferențe;

  1. Aplicarea aerografieiAlimentarea cu aer. Aici totul este simplu. Există airbrushes, în care aerul este alimentat într-un mod și intensitatea de alimentare nu este reglementată, acestea sunt numite de curgere. Cele care pot fi blocate au un buton de declanșare cu funcții pentru ajustarea rezistenței și saturației fluxului de aer.
  2. Amestecarea. Airbrushes cu un tip extern de amestecare a componentelor sunt simple în proiectare, dar au crescut fiabilitatea. La acestea, acul ajustabil este imobil sau nu este deloc prezent. Amestecarea are loc în afara corpului dispozitivului. Nu există nicio posibilitate de a schimba cursul procesului de lucru. Astfel de dispozitive sunt convenabile pentru a picta suprafețe mari. În dispozitivul cu amestecare internă, acul este mobil și difuzia are loc în corpul duzei. Designul în sine este considerat dificil și necesită o experiență și o practică pentru a lucra cu acesta. Rezultatul colorării este mai bun.
  3. Setarea ciclului de lucru. Aeroșele cu un singur mod sunt împărțite în continuare în două tipuri. În prima, intensitatea fluxului de aer este reglată, în cea de-a doua puteți schimba cantitatea de cerneală furnizată. Variantele unui instrument cu un mod dual sunt de asemenea împărțite în două subspecii. Prima este o acțiune dependentă. Aceasta se întâmplă atunci când, în cursul lucrului, modificarea intensității fluxului de aer determină o schimbare automată a cantității de cerneală furnizată. Al doilea - o acțiune independentă. Această modificare permite, în timpul utilizării, să se modifice atât presiunea aerului, cât și cantitatea de cerneală care trebuie alimentată independent unul de celălalt. Un astfel de instrument este foarte greu de manevrat, dar cu manevrabilitate curajoasa el prezinta cea mai inalta calitate a picturii.
  4. Furnizare de vopsea. Și aici este ușor. Totul depinde de amplasarea rezervorului cu materialul colorat: partea inferioară, partea superioară sau laterală. Ultima opțiune este considerată mai versatilă și convenabilă, nu închide recenzia în timpul funcționării.
  5. Mecanismul de fixare a duzelor. Prin acest parametru sunt împărțite în dispozitiv filetat în care duza este montată prin fire, combinat plutitoare, duza de auto-centrare. Această metodă de atașare permite ajustarea fină între ac, duza și capul de fixare.

Cu diferențe înțelese. Dar tot ce este mai bine să alegi airbrush-ul, dacă înainte cu el nu era necesar să te confrunți? Despre asta mai departe.

Care model este cel mai bine pentru tine de a alege

Sfera de aplicare a aerografieiMerită să înțelegeți că, dacă sunteți un modelator novice, atunci este greu de cumpărat Un model de scule complex și scump. Ca și în cazul tuturor dispozitivelor și instrumentelor de management a crescut de complexitate, trebuie să învețe mai întâi cum să-l folosească pentru a câștiga experiență, sau foarte probabil că, în cursul unei activități profesionale, fără cunoștințe suficiente, puteți transforma cu ușurință aerograf într-un suvenir scump inutil. În plus, primiți emoții negative de la eșec, ceea ce poate să nu aibă cel mai bun efect asupra hobby-ului dvs. în general. Cum poți să înveți?

Pentru instruire există aerografe simple în circulație. Prețul la ei scăzut, stabilitatea la rupturi destul de decent. Cu o astfel de unealtă, puteți învăța.

Cu toate acestea, dacă pasiunea dvs. pentru modelare este cu adevărat minunată și sunteți sigură de aceasta, nu cumpărați niciodată un airbrush ieftin. O persoană care studiază cu plăcere și dorință învață repede! Și foarte curând veți simți că vă lipsește funcționalitatea unui astfel de instrument.

Instrumentul Airbrush tine singur"Nimic nu aruncă la extrem ca căutarea mijlocului de aur!" - a spus un om înțelept. Și de ce arăta dacă este în cel mai proeminent loc. Straight în mijloc!

În general, consiliul va fi simplu. Dacă aveți de gând să se angajeze serios în modelare, atunci cumpărați-vă o airbrush de complexitate medie, veți avea destul de ea pentru un timp suficient pentru învățarea și dobândirea experienței necesare. Și acolo va fi văzut. Avantajul vânzării de astăzi pentru a găsi un astfel de instrument nu face nici un efort, alegerea categoriilor mari și a prețurilor este destul de acceptabilă.

Mult noroc, prieteni! Și mai multe modele noi!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce să dea pentru ziua de naștere a unei fete timp de 7 aniCe să dea pentru ziua de naștere a unei fete timp de 7 ani
Ce sa numit scanare în Rusia antică?Ce sa numit scanare în Rusia antică?
Ce este airbrushing și airbrushing: tehnici și stiluriCe este airbrushing și airbrushing: tehnici și stiluri
Ce este gândirea vizual-figurativă?Ce este gândirea vizual-figurativă?
Șabloane pentru pereți pentru pictură ca instrument de renovare interioarăȘabloane pentru pereți pentru pictură ca instrument de renovare interioară
Cum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantajeCum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantaje
Vitraliile vopsite pentru a crea o imagineVitraliile vopsite pentru a crea o imagine
Rafturi suspendate pentru bucătărie: o prezentare generală a diferitelor modele cu o fotografieRafturi suspendate pentru bucătărie: o prezentare generală a diferitelor modele cu o fotografie
Tencuiala decorativa: finisarea peretilor cu mainile propriiTencuiala decorativa: finisarea peretilor cu mainile proprii
Pictura și desenele pe pietre: metode de aplicare a vopseleiPictura și desenele pe pietre: metode de aplicare a vopselei
» » Airbrush pentru modelare: care este mai bine să alegi un modelar
© 2021 amigdas.com