amigdas.com

Enterita la câini: simptome și tratament

Infarctul viral la câini"Jocurile Olimpice" sau parvovirusul enterită

la câini este exprimată prin simptome care indică un proces de inflamație acut care a început în intestin. O altă consecință a infecției este înfrângerea mușchiului cardiac. Această boală prin pericolul și viclenia ei este comparabilă doar cu ciuma.

Enterita este un virus care poate "dormi" în pământ pentru o lungă perioadă de timp, apoi infectează câinele. Salvați animalul numai acțiunile corecte ale oamenilor care îl înconjoară pot fi capabili: în primul rând - pe stăpân, și numai atunci - pe medicul veterinar.

Agentul cauzal al bolii - virus grup Parvoviridae, care este foarte rezistent la multiple efecte nu eter frică, alcool, cloroform, încălzire (poate rezista la condițiile de temperatură de până la 65 de grade). Virusul e drăguț suportabile în excremente, precum și organele înghețate care constau din țesuturi solide (de exemplu, splină, plămâni, ficat), acesta poate fi un pericol pentru câine pe tot parcursul anului. Dar el este încă vulnerabil - moare în timp ce fierbe.

În acest articol vom lua în considerare principalul simptome enteritei la câini și moduri de tratament. Aici este necesar să notăm: recuperarea animalului, care a suferit o boală gravă, este o sarcină complexă, dar este destul de fezabilă.

Cauzele bolii

VirusulExcrementele animalelor infectate sunt cele mai importante sursă răspândirea enteritei virale la câini. Veterinari vorbesc despre 10 zile, ca o perioada in care incepe izolarea activa a virionilor. În acest caz, infecția poate fi detectată în alte descărcări - vărsături cu mucus.

Cum se administrează enterita? căței? Infecția cu parvovirus poate tolera cu ușurință multe efecte fizico-chimice (de exemplu, febră) și poate persista timp de 2-3 luni. La vulpi și rozătoare, boala este asimptomatică timp de aproximativ 2-3 săptămâni. Și virusul tot timpul este în permanență pe labele și lâna animalului de companie și, prin urmare, poate fi ușor transmis unor rude sănătoase care nu au trecut vaccinarea, fiind transferate în timpul unei intervenții directe informații de contact cu o infecție virală.

Există multe variante de transmitere a infecțiilor cu parvovirus. Acestea sunt:

 • articole de contact (lenjerie de pat, boluri etc.);
 • contactul cu insectele bolnave, rozătoarele, câinii;
 • terenul în care au fost excrementele infectate;
 • alimentația - ca rezultat, poate să apară o adevărată epidemie (în special periculoasă în pepiniere și în alte locuri unde se păstrează un număr semnificativ de câini);
 • oameni - proprietarii de animale pot fi, de asemenea, transportatori mecanice ale bolii.

Veterinarii disting astfel de moduri de a intra in corpul infectiei cu parvovirus - intranazal (prin tractul respirator) și oral (prin gură).

De regulă, boala are un caracter sezonier: câinii sunt bolnavi în vară și primăvară. În acest caz, epidemiile de enterite la animale sunt observate în perioada octombrie-martie.

La întrebarea de ce enterita la câini, am dat răspunsul - este o boala periculoasa, care este cauzata de enterovirus, situat în fecale de animale infectate, și transferate pe labe si blana lor.

Grup de risc

La recepția unui medic veterinarAceastă boală nemilos la câini mici și la câini adulți. Medicii veterinari specifici, ca perioadă cea mai frecventă, se diferențiază de vârsta de 1,2-2,6 luni, moment în care șansele câinelui de a captura cel mai înalt.

Pentru puii trebuie să urmăriți foarte atent până la vârsta de 60 de zile, iar pragul la 45-50 de zile este marcat de mulți crescători de cai „Critică“. Doctorii consideră animalele cele mai vulnerabile timp de 2-12 luni.

Și nu trebuie să uităm: susceptibilitatea la infecție virală din rasă nu depinde. Majoritatea medicilor veterinari spun că transferând enterita odată ce un câine primește imunitate pentru tot restul vieții.

Printre factor, care sunt favorabile pentru infecția și să provoace o slăbire a corpului, - dezechilibrată săraci și săraci nutriție,, intervenții chirurgicale recente, subliniază faptul că au fost experimentate de un catelus, viermi, tulburări gastro-intestinale regulate (constipație, diaree).

Există un pericol pentru oameni?

Nu, infecția cu parvovirus o persoană nu este transferată și pentru el nu există nici un pericol. Totuși, se observă la vulpi, câini de raton, vulpi arctici, dihori și alte animale. În multe rozătoare, boala trece fără apariția simptomelor pronunțate.

Principalele motive pentru apariția enteritei la câini este penetrarea virusului în organism, care are un efect nociv asupra inimii și intestinelor. Tratamentul ar trebui să numească numai un medic veterinar. În absența tratamentului chirurgical, animalul poate muri.

Foarte adesea, animalul bolnav încearcă să pună clisme, să dea apă. Acest lucru este interzis categoric: prin aceasta faceți rău câinelui și vă prelungi durerea. Dacă ați identificat orice suspiciune de infecție, asigurați-vă: pentru a face un diagnostic, mergeți imediat la la veterinar. Puteți salva viața animalului dvs. de companie reacționând rapid și respectând măsurile de precauție pe care le vom descrie mai jos.

Am aflat deja ce este enterita virală, a determinat că aceasta este o boală fatală, iar acum următorul este simptomele acestei maladii. Cum de a determina că un câine adult sau un catelus a luat infecția?

Semne de enterita la caini

Simptomele enteriteiDeseori, descriu proprietarii comportament cainele infectat ca acesta: nimic nu vrea, minciuna tristă, nu reacționează la mâncarea adusă, constant în colțul său, lentă. Un câine sănătos începe să mănânce imediat, când un castron este așezat în fața acestuia, la fel și înfundând conținutul său, se îndepărtează. Adesea, în primele zile, începe să apară inflamația intestinelor - diaree cu sânge, în unele cazuri este apoasă, lichidă, iar în unele se pare ca mucus.

simptome enterovirus sau parvovirus la câini, precum și apariția inflamației organelor interne reprezintă un semnal pentru tratamentul imediat. Consultați un medic atunci când:

 • Indiferența față de alimente a apărut, câinele refuză chiar și din delicatesele preferate.
 • Câinele nu este la fel de activ ca de obicei, mai multe minciuni sau dormind într-o singură poziție.
 • Au existat vărsături (de regulă, este o consistență spumoasă).
 • Animalul întotdeauna trage să doarmă.
 • Din excremente vine o duhoare puternică.
 • Câinele suferă de diaree - adesea cu mucus și un amestec de sânge.
 • Rata pulsului crește.
 • Animale de companie brusc și de multe ori respiră, refuză atât alimente și apă.

Este interzis:

 • Sperăm că va "purta", nu contactează medicul veterinar și se bazează pe experiența câinilor.
 • Experimentați cu metode tradiționale de tratament - orice acțiune trebuie să fie convenită cu un specialist în prealabil.
 • Pentru a hrăni și a uda animalul cu forța - cel mai bun în acest caz este postul înainte de a examina medicul veterinar.

Cea mai periculoasă infecție cu parvovirus - nu numai încărcătura pe care o creează în inimă, ci și o consecință mai gravă a enteritei - la câini începe să coaja mucoasa intestinală, ceea ce provoacă o creștere semnificativă sângerare. Din aceasta - vene roșii și roșii în excremente în timpul diareei.

Infuzii intravenoase de picurare câineluiÎn acest caz, intestinul și stomacul sunt inflamate. Boala acționează atât pe organele tractului gastrointestinal, cât și pe mușchiul inimii - începe să se dezvolte miocardita. Puii mor de la enteritis, tocmai pentru că inima nu sta în picioare, pentru că trupul este încă slab. Moartea provine din deshidratarea severă, intoxicația, acumularea toxinelor, lipsa nutrienților, procesele ireversibile neglijate, care duc la perturbarea sistemelor de bază din organism.

Trebuie să avertizăm imediat: un medicament ideal împotriva infecțiilor nu a fost încă creat. șanse recuperarea animalului de companie este de aproximativ 50% atunci când începeți tratarea parvovirusului în timp - în timpul primelor simptome de enteritis la câine. Trebuie făcută simptomatic. Recepția antibioticelor și a picurătorilor este însoțită de sprijinul rinichilor, ficatului, inimii.

Tratamentul bolii

eclozare timpul de enterită la câini poate dura 5-10 zile. Tot acest timp boala trece asimptomatic. Sarcina proprietarului este să arate animalul medicului veterinar la primele semne ale virusului.

În lista de medicamente prescrise pentru ei sunt.

Antibiotice și medicamente care susțin imunitatea câinilor

Imunofanul medicamentos pentru tratamentul enteriteiPrincipala sarcină în stadiul inițial este de a începe lupta împotriva infecțiilor și a crește proprietățile protectoare ale corpului. De regulă, acestea sunt injecții. Medicul poate prescrie imunofan (reduce activitatea mediatorilor inflamației, crește rezistența organismului) și fosprenil (are un efect antiviral).

Se determină dacă vaccinare. Dacă nu se efectuează vaccinul, câinelui i se injectează seringa giscana sau globkan (probabil utilizarea Vitacan-C).

Care este tratamentul pentru enteritis la un câine în etapa următoare - ce trebuie să faceți în continuare, când simptomele parvovirusului au fost găsite la un câine adult sau la un catelus? Este necesar să se monitorizeze starea animalului de companie. Când a existat diaree, medicul veterinar a prescris animalelor antibiotice.

Nu este permisă modifică cel mai mult doza prescrisă. Urmați sfatul unui medic. Dacă este posibil, tratați apoi sub supravegherea unui medic veterinar.

Atenție: un câine sau un cățeluș care provoacă suspiciune în tine ar trebui să fie evacuat de la alte animale - o carantină temporară va reduce riscul de infectare.

pipete

Ele vă permit să vă luptați deshidratare. Se recomandă imediat să mergeți la clinică pentru a stabili un medic veterinar pentru picături - el poate determina rata de livrare a soluției, care depinde de gravitatea bolii.

Mijloace pentru terapie de întreținere

Cum să faci un prick un câineAcestea sunt aminoacizi, vitamine și antiemetice - menținerea unui organism epuizat. Pentru îndepărtarea sindroamelor dureroase, animalul este sfătuit să facă acest lucru preparate injectabile shpy. Cel mai important lucru este prevenirea stopului cardiac datorită evoluției procesului de inflamație și supraîncărcare - este necesar să se injecteze fonduri care au un efect stimulativ asupra mușchiului inimii.

De regulă, injecțiile de vikasol sau alte medicamente hemostatice sunt utilizate pentru a opri sângerarea.

Simptomele formei de enteritis parvoviral și predeterminați schema tratamentului acesteia - aveți nevoie nu doar pentru a identifica agentul cauzal al bolii, dar și ai grija de despre starea inimii, a intestinului și a altor organe interne, care au fost afectate de agentul patogen.

Îngrijirea câinilor

Este necesar să se asigure confort și liniște în cameră, și care este animalul. Lumina puternică provoacă stres și acționează iritant - trebuie să lăsați câinele să intre amurg. În mod regulat intrați în cameră, pentru a verifica starea animalului, pentru a-i oferi apă, dar nu o forțați și nu insistați. Nu dați apă de sub robinet - este de dorit ca acesta să fie un mineral fără gaz. În timpul eșecului de apă, ștergeți buzele și gura animalelor de companie cu o cârpă umedă pentru a împiedica uscarea acestora.

Deseori dezvoltarea bolii trece rapid - câinele se estompează într-o zi. În acest caz, chiar tratamentul potrivit nu dă rezultate. Cel mai important lucru - nu renunta. Continuați lupta, încercați să organizați toate condițiile pentru confruntarea cu boala, amintiți-vă despre completarea organelor interne.

Simptomele enteritei parvovirusului sunt mai pronunțate la pui, spre deosebire de câinii adulți - la domiciliu, tratamentul în aceste cazuri este permis numai în conformitate cu schema prescrisă de medicul veterinar.

Dacă câinele devine mai bine

Grijă pentru un câine bolnavCând câinele începe să se recupereze, majoritatea proprietarilor nu mai dau medicamente prescrise, crezând că dinamica pozitivă este un semn al unei vindecări complete. Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli. Trebuie să treacă timpul, pentru a normaliza activitatea tuturor organelor, iar animalul a revenit la o viață întreagă.

Nu este nevoie să îngrășați un animal de companie care a suferit enterita, imediat după o ușoară îmbunătățire. Orice mâncare este o încărcătură a intestinelor și a stomacului. În primele zile de recuperare, alimentele ar trebui să fie ușor. Adesea trebuie să lupți cu disbioza - o altă manifestare a bolii.

Principala recomandare în timpul recuperării este aderarea dietă și continuă să ofere preparate bacteriene animale.

Mai degrabă decât să hrănești un câine?

După îmbunătățire, puteți da:

 • terci de "smash", făcute pe apă;
 • bulion din carne de fierbere al doilea;
 • apă minerală fără gaz.

Dieta cu enteritaToate alimentele din această listă sunt cele maxime blând pentru stomac și intestinele unui câine bolnav. Când se tratează principala sursă de nutrienți este o soluție de picurător. Dieta se aplică numai după încheierea crizei.

În acest articol am examinat ce este enterita la câini, cum se manifestă această boală și cum se tratează aceasta. Metodele tradiționale de tratament nu vor da rezultatul dorit și nu există nici un remediu pentru această afecțiune încă. Rămâne să se bazeze pe medicii veterinari și tratamentul în timp util, precum și măsurile preventive - vaccinarea, prudența la plimbări, curățenia în camera în care este animalul de companie, întărirea sistemului imunitar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Nasul fierbinte și uscat la un câine: motiveNasul fierbinte și uscat la un câine: motive
Leptospiroza la câini: simptome și tratamentLeptospiroza la câini: simptome și tratament
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Ciuma de carnivore: forme și tratament la câiniCiuma de carnivore: forme și tratament la câini
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratamentCe ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament
Cicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratateCicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratate
Pancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenirePancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenire
Bolile câinilor: soiuri, simptome și tratamentBolile câinilor: soiuri, simptome și tratament
Parteria parvovirusă a câinilor: cauze, simptome și tratamentParteria parvovirusă a câinilor: cauze, simptome și tratament
» » Enterita la câini: simptome și tratament
© 2021 amigdas.com