amigdas.com

Pescuitul cu o barcă de pescuit: o structură de tackle, pescuitul pe un flotor

Cum de a alege o tijă pentru pescuitPrintre metodele preferate de pescuit se numără pescuitul cu o bară de pescuit obișnuită, care nu necesită abilități speciale sau investiții de capital grave pentru mastering. Nu cu mult timp în urmă, pescarii de toate vârstele au făcut un stâlp de pescuit direct pe malul unui râu sau lac, tăind o alunecă sau o trestie. Progresul tehnic nu ar putea decât să afecteze dezvoltarea uneltelor de pescuit, modificându-le în mod semnificativ, dar fără a schimba esența pescuitului, care este de a gusta multe generații de oameni.

Aspectul tijei de pescuit

Cum sa pescuiesti pescuitulNimeni nu știe când un bărbat a început să pescuiească cu o tijă de pescuit plutitoare. Paleontologii găsesc primele cârlige primitive din os, în depozitele din epoca de piatră. Pe frescele din Egiptul Antic puteți vedea deja modele de pescuit cu o barcă de pescuit de un fel complet modern. O distribuție largă a pescuitului a fost primită în Grecia Antică și în Roma Antică. De câteva sute de ani înainte de New Age, în China au apărut cârlige de fier și linii de mătase.

În Europa, pescuitul clasic cu unelte plutitoare a început să se răspândească din secolul al XV-lea. Inițial, un hobby de elită, cu timpul a implicat milioane de pescari din toate țările.

Serghei Timofeevich Aksakov și Leonid Pavlovich Sabaneev au jucat un rol important în popularizarea pescuitului amator în regiunea noastră. Publicat de munca lor „Note cu privire la pește pescuit sportiv“ și „pește de apă dulce viață și de captură“, în mijlocul secolului al XIX-lea - secolele XX, au devenit un adevărat deschizător de ochi pentru pescari. O mulțime de locuri în munca lor, au condus și pluti de pescuit.

Caracteristici de pescuit pentru tija de pescuit

Structura echipamentului plutitor

Pescuitul simplu pe o tijă de pescuit plutitor a câștigat popularitate printre pescari din cauza disponibilității sale. Principiile structurii echipamentului nu s-au schimbat de-a lungul secolelor:

 • Pescuitul pentru momeliCu aproape o sută de ani în urmă, liniile de pescuit realizate din păr de cal și alte materiale naturale au dat drumul la sintetice, mult superioare în caracteristicile lor. Liniile moderne țesute și monofilamente au o rezistență unică și ușurință în utilizare. Firele subțiri cu un diametru de sute de milimetri nu sperie peștele, oferind în același timp suficientă rezistență pentru rupere. Cel mai adesea, pentru pescuitul plutitor, se utilizează linii moderne de pescuit monofilament.
 • Cârligele pentru pescuit sunt realizate din oțel de înaltă calitate. Cel mai adesea - inoxidabil. Cârligele sunt selectate în funcție de mărimea și tipul de pradă propusă și tipul de momeală. Dimensiunile lor variază de la 2 la 16 milimetri. Ele trebuie să fie elastice și să nu se dezbrace sub sarcină.
 • Curelele pentru pescuitul plutitor sunt folosite pentru a asigura o mai mare invizibilitate pentru pești. În același timp, lesa joacă rolul unui tip de siguranțe pentru întreaga mașină - este mult mai bine să spargeți lesa cu cârligul cu un cârlig decât să întrerupeți complet echipamentul în întregime. De aceea, o linie de pescuit cu un diametru mai mic este folosită pentru lesa decât cea principală. Lungimea benzilor poate ajunge la 10-30 centimetri. Numărul de leșuri pe o bară de pescuit rar depășește 1-2 cm. Cu cât numărul lor este mai mare, atunci se reduce semnificativ confortul pescuitului.
 • Cel mai simplu detector de bug-uri, float, este o pene de pene obișnuită de pene atașată de linie. De fapt, există numeroase soiuri de plute pentru tija de pescuit. Tipurile și dimensiunile acestora pot diferi în funcție de caracteristicile pescuitului, de tipul de pește așteptat, de condițiile meteorologice, de distanța de la țărm. Astfel, cu cât este mai aproape de țărm, cu atât mai mic poate fi folosit plutitorul. Atunci când pescuitul este la o distanță semnificativă de țărm, lungimea flotorului poate ajunge la 30 de centimetri sau mai mult.
 • Pescuitul pentru momeală în timpul veriiPlăcitorul atunci când pescuiește o bară de pescuit plutitor joacă un rol important. Se fixează lesa cu un cârlig la o adâncime dată în locul pescuitului și încarcă plutitorul, tragând linia. Datorită plutirii corecte a flotorului, mușcătura peștelui devine vizibilă, ceea ce permite o tăiere la timp. Ca o cuvă, unul sau mai multe pelete (cu erecție orbită) sau o măslină apar adesea atunci când este nevoie de un platou de alunecare. Greutatea nu depășește de obicei câteva grame.
 • În ultimii ani, cu pescuitul plutitor, cea mai răspândită era operațiunea de rulare. Pentru a face acest lucru, pe lângă tijă, dotată cu inele de acces sub linie, aveți nevoie de o tambur special, care vă permite să stocați o cantitate semnificativă de fire de pescuit. Cel mai adesea, acest design este folosit în timpul pescuitului pentru o tijă de pescuit cu un flotor pentru turnare lungă. Pentru acest tip de echipament, se folosesc bobine fără inerție, care facilitează în mare măsură turnarea pe distanțe lungi. Dacă intenționați să recoltați zona de coastă, puteți face cu o mică bobină inerțială.
 • Rodul poate fi alcătuit din materiale diferite: de la moderne, din fibră de carbon, până la bambus tradițional, de exemplu, alunecos sau lipit. În prezent, tijele de pescuit sunt disponibile pentru pescuitul plutitor:
 • Makhovye, sugerând o lovitură orală, cu fixarea liniei direct spre partea de sus.
 • Bologna - cu inele de acces sub linia de rulare pentru rulare și fixare sub tambur (cel mai adesea - fără inerție).
 • Plug-in - lungime variabilă, în care prin adăugarea de coturi suplimentare lungimea tijei poate ajunge la 10 metri.
 • juca meci. Acesta este un fel de bolognese hibride și prize, concepute pentru turnarea pe distanțe lungi a momeală ușoară. Lungimea tijei de joc poate varia de la 4 la 7 metri.

Sfaturi utile

Pescuitul plutitor nu se poate face fără micile sale trucuri, cunoașterea căreia nu va afecta atît pescariilor începători, cît și celor experimentați. Succesul pescuitului poate depinde de mulți factori:

 1. Locul și abordarea pentru pescuitCu cat este mai subtire, cu atat eficacitatea pescuitului este mai mare. Încercați să utilizați linia cât mai subțire posibil. Acest lucru este valabil mai ales pentru iazurile vizitate activ de pescari. Peștele, care simte o presiune constantă, devine mult mai prudent și mai pretențios de abordat. Același lucru se poate spune și despre plutitor și plonjor - dimensiuni mici și sensibilitate ridicată.
 2. Înainte de pescuit, nu fi leneș pentru a verifica uneltele. O atenție deosebită trebuie acordată prezenței daunelor pe linie - în timpul pescuitului, linia nu poate sta și izbucni, lăsând pescarul fără pradă și fără a face față. Puteți verifica linia ținând-o între degete și extinzând întreaga lungime de lucru între ele. Prezența crestăturilor, a nodurilor aleatorii și a girațiilor este o indicație pentru refacerea echipamentului.
 3. Urmăriți claritatea cârligelor. Cu cât cârligul este mai ascuțit, cu atât este mai mică probabilitatea golurilor goale. Verificați-l pentru acuitate poate fi, prin plasarea punctului pe placa de unghie a degetului mare și trăgând spre marginea unghiei. Dacă cârligul este ascuțit, atunci se va lipi de unghie. Dumb se va aluneca de pe el. Pentru a ascuți este posibil fie un bloc special cu granulație fină, fie un "grătar" pe partea laterală a casetei.
 4. Utilizează podsachek-ul. Chiar și peștii nu foarte mari pot rupe lesa dacă pescarul face o greșeală. Podsachek vă va permite să fixați peștele în cel mai important moment de supraviețuire. În timpul tragerii peștilor pe țărm cel mai adesea și a celor mai agresive întâlniri și stânci ale uneltelor. Nu este neobișnuit în acest moment să rupeți tija, în special vârfurile subțiri. În timpul vyvazhivaniya nu conduce podsachek la pește, și so conducă spre el, altfel peștele se poate speriat și coborî din cârlig.
 5. Încercați să faceți puțin zgomot în privința pescuitului, în special în timp ce pescuiești în apropierea țărmului. Peștii se tem de zgomot și se pot îndepărta de locul de pescuit. Excepția este bibanul - îl iubește. Uneori, pescari îl ademenează spre locul de capturare a unei stropi sau a altui zgomot, imitând sunetele de pete stropitoare. La fel, peștele se poate deplasa de la locul de prindere, dacă pescarul se află pe țărm. Dacă stă în apă - atunci îi este frică într-o măsură mult mai mică.
 6. Urmăriți vremea. Barometrul "care se încadrează" și vântul de nord nu sunt cele mai bune semne de pescuit reușit.
 7. Tija de pescuitNu neglija privada și momeala. Dacă este posibil, este mai bine să alimentați în avans locul de pescuit viitor. Obișnuiți să primească alimente la un moment dat, peștele se potrivește de momeală și de pescuit. Pentru a pescui, este mai bine să folosiți cereale fierte sau cereale naturale, aromate cu ulei de floarea-soarelui prăjită. În ziua pescuitului, este mai bine să folosiți momeală artificială, care atrage peștele cu mirosul său, dar nu lăsați-l să se umple.
 8. Cel mai bine este să pescuiți în zori. Acest lucru ar trebui luat în considerare în timpul pregătirii pentru pescuit. Sosind pe un iaz în mijlocul căldurii de la amiază, este dificil să contezi pe o bună capturare.
 9. Momeala este folosită de cele mai diverse - atât de origine vegetală, cât și de origine animală. Pâine, grâu și alte porridge, aluat, cartofi, viermi, viermi, viermi de sânge și multe altele.
 10. Nu vă duceți departe de un număr mare de tije de pescuit - deci va fi mult mai dificil să reacționați în timp la mușcături. De la una la trei tije de pescuit va fi doar corect. În plus, în anumite locuri pot exista anumite restricții privind numărul total de unelte sau cârlige.

Pescuit cu un flotor

Uneltele de pescuit plutitoare de pescuit sunt posibile în orice moment al anului. Principala condiție este absența gheții pe rezervor:

 1. Cum sa faci un tija de pescuit pentru pescuitPe rezervor trebuie să stabiliți locul de pescuit. Cel mai bun loc pentru acest lucru este potrivit pentru astfel de locuri cum ar fi: curățarea în stuf sau marginea lor, "fereastră" în vegetația apei, picături de adâncimi, locuri de confluență a cursurilor de apă. Nu căutați pește pe teren gol și departe de adăpostul potențial. Acolo este cel mai probabil nu.
 2. Apoi trebuie să măsurați adâncimea în locul pescuitului. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu tija de pescuit. Dacă debitul nativ nu este capabil să scufunde flotorul, puteți adăuga încă o sarcină. După aceasta, faceți o distribuție în locul propus de pescuit, expunând la întâmplare adâncimea flotorului. Dacă plutitorul a rămas mințit după turnare, atunci este necesar să se reducă adâncimea. Dacă vă înecați - creșteți. Și așa până când plutitorul stă în picioare în apă.
 3. Lăsa locul de prindere, aruncând 3-4 bile de pământ de mărimea unui măr mic. La prima turnare, încercați să folosiți cât mai multă gamă de momeală. Acest lucru va ajuta la determinarea mai exactă a preferințelor peștilor.
 4. Având aruncări, așteptați o mușcătură.

Căști de pescuit de acasă

Comportament de pescuit

Caracteristici de tije de pescuit pentru pescuitFisherman poplavochnik o lungă perioadă de timp pentru a sta într-un singur loc de așteptare pentru poklovki, din cauza a ceea ce a văzut mai bine toate consecințele comportamentului barbar al colegilor săi în domeniul pescuitului. Încercați să protejați curățenia corpurilor de apă și a teritoriilor din apropiere, nu lăsați în urmă un munte de mâncăruri sparte, pungi și alte resturi. Este posibil ca în curând să veniți să vizitați aceste părți și să vă bucurați de rezultatele faptelor lor.

Încercați să suprimați acțiunile braconierilor, în special pentru cei care duc la distrugerea tuturor obiectelor vii din rezervor folosind cârligele electrice. Aveți grijă de natură și vă va plăti înapoi! Nu coada, nici cântarele!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Locuri de pescuit populare în KazanLocuri de pescuit populare în Kazan
Pescuit excelent în regiunea Kaluga și KalugaPescuit excelent în regiunea Kaluga și Kaluga
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Dulapuri de pescuit vară și de iarnăDulapuri de pescuit vară și de iarnă
Pescuit de iarnă pe o bară fărăkivkovuyu de pescuit pentru un windlessPescuit de iarnă pe o bară fărăkivkovuyu de pescuit pentru un windless
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Fabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de varăFabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de vară
Pescuitul pe râurile din regiunea KirovPescuitul pe râurile din regiunea Kirov
» » Pescuitul cu o barcă de pescuit: o structură de tackle, pescuitul pe un flotor
© 2021 amigdas.com