amigdas.com

Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?

Care este avantajul cohoronului de aur?Oamenii au experimentat întotdeauna din cauza pierderii dinților. Arheologii găsesc mumiile străvechi ale căror fălci au păstrat dinții artificiali din fildeș, ametist, cuarț sau piatră obișnuită. Aceste proteze antice au fost atașate la dinții învecinați folosind un fir de mătase sau un fir.

În ultimii 200 de ani, cea mai mare popularitate în domeniul stomatologiei a primit aur. Chiar acum 20 de ani, pentru a întâlni un bărbat de vârstă mijlocie fără o "rezervă de aur" în gură, era aproape imposibil. Se credea că dinții de aur vorbim despre statutul unei persoane, prosperitatea ei. Chiar și acei oameni care au trăit foarte modest, au încercat să economisească bani și să pună deoparte bani pentru instalarea coroanelor de aur.

De ce sunt coroane de aur folosite în stomatologie?

Dacă ați folosit coroane de aur pe dinți a fost considerată prestigioasă, în lumea modernă preferința este dată de naturalitate și de alb. Odată cu apariția coroanelor ceramice în stomatologie, dinții de aur au încetat să mai fie considerați un simbol al statutului și al bunăstării. Deseori, costul unui zâmbet alb zăpadă, de exemplu, cu furnir, poate fi mult mai mare "aur".

Faptul ca popularitatea aurului din stomatologie scade rapid, sustine raportul Consiliului Mondial de Aur. Dacă acum 10 ani aproximativ 70 de tone de aur au fost cumpărate pentru stomatologie, acum nu mai mult de 20 de tone. Cu toate acestea, aceste 20 de tone sunt folosite de cineva și merită să înțelegem de ce.

Avantajele coroanelor de aur

În stomatologie acest metale prețioase Acesta a fost folosit de mai multe secole la rând. În acest timp, și-a dovedit fiabilitatea și inofensivitatea față de corpul uman. Lista avantajelor pe care aurul le poate oferi stomatologiei este mult mai largă decât lista de deficiențe.

Avantajele coroanelor de aur:

 1. Cum să inserați coroane de aurBiocompatibilitatea cu corpul uman, lipsa alergiilor la acest metal. Nu este toxic
 2. Nu dă pe dinți adiacenți
 3. Durata de viață a serviciului poate fi mai mare de 15 ani
 4. Plasticitatea metalului oferă tehnicianului posibilitatea de a crea o coroană ideală în formă, cu muchii netede și uniforme care se vor potrivi strâns cu dintele și nu vor permite ca mâncarea să intre în interior
 5. În ciuda plasticității, coeficientul de rezistență în aur este ridicat. Aceasta înseamnă că o astfel de coroană va rezista încărcăturilor la care sunt expuse molarii și ideal pentru protezele lor
 6. Nu distrugeți antagoniștii de dinți ai smalțului
 7. Nu oxidează și nu modifică gustul alimentelor
 8. Coroanele de aur nu cip
 9. Oferă efect antiinflamator
 10. Ioniunile de aur luptă împotriva radicalilor liberi

Dezavantajele coroanelor de aur

Numărul de avantaje pe care le posedă aurul nu este mai mic decât cel al altor materiale protetice oferite de stomatologia modernă. Cu toate acestea, este posibil să se întâlnească o persoană cu dinți de aur mai puțin și mai puțin. Principalul dezavantaj Acest metal poate fi numit că a încetat să corespundă noțiunii unui zâmbet frumos. Acesta este, cu adevărat, principalul dezavantaj, dar nu singurul.

Dezavantajele coroanelor de aur:

 1. Avantajele și dezavantajele coroanelor de aurConductivitate ridicată. Se vor aplica băuturi foarte calde sau reci prin coroană la dinte
 2. O opțiune proastă de utilizat în partea din față a zonelor zâmbete vizibile
 3. Nu instalați la pacienții care au modele din alte metale în gură. Saliva va deveni un electrolit pentru electrod pozitiv (aur) și negativ (oțel, buclă). Aceasta înseamnă că o persoană va purta în mod constant o "baterie" în gura ei. Ca rezultat, amorțirea și furnicătura limbii vor deveni însoțitori permanenți ai omului. Cu timpul, dacă nu se face nimic, aceste metale se vor dizolva și vor otrăvi organismul
 4. Cost ridicat

Din două dintre dezavantajele de mai sus, este ușor să scăpați. Pentru a face acest lucru, trebuie să verificați cu medicul dentist, dacă nu există modele pe dinții altor metale și nu instalați coroane de aur pe partea din față.

mărturie

Indicația individuală principală pentru instalarea coroanelor de aur, este dorința pacientului de a le avea. Al doilea factor important este creșterea abraziunii smalțului dinților. În acest caz, coroana de aur, poate fi cu adevărat considerată cea mai bună opțiune, datorită faptului că are o rată excelentă de supraviețuire în organism. În caz contrar, indicațiile sunt aceleași ca și pentru alte tipuri de proteze:

 1. Dacă este necesar să se întărească dintele
 2. Cu o muscatura puternica
 3. Pentru a restabili funcțiile de mestecat
 4. Refacerea formei anatomice

Procesul de fabricație

Coroane de aur pe dințiPentru fabricarea coroanelor, Se folosește aur de 900 de teste și două metode de fabricare: ștanțare și turnare.

Ștampilarea se face din cazuri de aur pre-pregătite. Calitatea executării acestui design nu este cea mai bună, dentistul trebuie să corecteze defectele direct în gura pacientului. Un alt dezavantaj al acestei metode de fabricare este acela că pentru montarea unui produs ștanțat este necesar să se îndepărteze o mulțime de țesut din dinte.

Așezați coroane de aur, pe modele de ceară, creați individual pentru fiecare pacient. O astfel de construcție nu are nevoie de o corecție suplimentară, deoarece în mod ideal urmează forma dintelui pentru care a fost făcută.

Cermet-ca structuri pe un cadru de aur sunt, de asemenea, populare. Aceste proteze pot fi folosite chiar și pentru incisivi. Lumina care trece prin stratul ceramic va cădea pe aur și acest lucru va da smalțului o nuanță caldă, "vie" și naturală.

instalare

Înainte de a începe instalarea coroanelor de aur, dentistul trebuie să efectueze un examen. Dacă este necesar, se schimbă umpluturile vechi, se tratează cariile. Doar după asta, puteți continua procesul de instalare a coroanelor de aur:

 1. De ce a pus coroane de aurDintele care trebuie înlocuit trebuie să fie ascuțit. Pentru ca procedura să fie nedureroasă, anestezia este obligatorie. Grosimea țesutului dentar care trebuie îndepărtată este de 1,5 mm.
 2. Sunt fabricate plăci de ipsos
 3. Pentru a proteja dintele ascuțit și a elimina hipersensibilitatea, acesta este pus pe o proteză temporară din plastic
 4. După ce prototipul ceară al coroanei se face în laborator, pacientul este invitat să încerce montarea. În cazul în care produsul dezvăluie deficiențe, acestea sunt corectate
 5. Când modelul de ceară este corectat complet, acesta produce un produs finit de aur
 6. La următoarea recepție, pe pacient este pusă o coroană de aur. Medicul verifică dacă produsul nu interferează cu mușcătura, cât de strâns se află "
 7. Apoi, există o fixare cu ciment temporar
 8. Pacientul trebuie, după 3 luni, să-și viziteze din nou medicul dentist. Medicul îndepărtează coroana, curăță cimentul și verifică starea gingiilor. Dacă în acest timp nu apar inflamații, răni sau alte modificări patologice, coroana poate fi fixată pe un ciment permanent

După ce pacientul devine proprietar al dinților de aur, el poate continua să-și conducă modul obișnuit de viață. Pentru a preveni rănirea gingiilor, pentru o lună este recomandabilă renunțarea la alimentele grele.

Ce dificultăți pot apărea după instalarea dinților de aur

Complicații după instalarea structurilor de aur se întâmplă destul de rar, deoarece acestea sunt precedate de montarea cu o ajustare amănunțită a materialului și o uzură de testare de trei luni. Cu toate acestea, pot apărea unele inconveniente și va fi inutil să știm cum să ne descurcăm.

Posibile complicații:

 1. Coroane pe dinți de aurHipersensibilitate. După ce anestezicul încetează să mai funcționeze, pacientul se poate confrunta cu surprize neplăcute sub formă de hipersensibilitate. Soluția va fi o pastă de dinți specială capabilă să facă față acestei probleme
 2. Durerea în timpul nibbling. Această problemă poate fi rezolvată numai prin ajustarea protezei
 3. Parafuncția (contracția inconștientă, mai des, pe timp de noapte) a mușchilor de mestecat. Soluția la problema poate fi purtând un kappa.
 4. Gustul cimentului. Acesta este un semnal că cimentul este spălat din sub coroană. Pentru a rezolva problema, trebuie să vizitați medicul dentist

Grijă pentru coroane de aur

Dinții de aur nu au nevoie de îngrijire specială. Doar următoarele reguli simple trebuie respectate:

 • De două ori pe zi periați dinții cu pastă. Asigurați-vă că utilizați atelați și clătiți antiseptic
 • Alimentele solide, cum ar fi nuci și semințe, este mai bine să excludem
 • Este obligatorie prezentarea medicului dentist o dată la 6 luni, care, dacă este necesar, va efectua o curățare profesională.

Unde pot pune dinți de aur?

Cum să ai grijă de coroane de aurCu aur de lucru, în principal policlinici de stat. Clinici private, trebuie să obțineți o mulțime de permise pentru acest lucru. Acesta este un proces laborios, care de multe ori nu se rambursează. Prin urmare, comercianții privați rareori oferă astfel de servicii.

Dacă totuși este un fel de clinică privată propune instalarea de coroane de aur, în special la un preț accesibil, merită verificată dacă are dreptul să facă acest lucru. De multe ori, sub forma de aur, pacienții sunt plasați coroane de aliaje ieftine care arată ca un metal nobil numai în culoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
» » Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
© 2021 amigdas.com