amigdas.com

Tratamentul epidermofitozei inghinale la bărbați și femei

Cum să tratați epidermofitele inghinalePielea umană tinde să fie expusă la diferite leziuni infecțioase. Acesta este adesea atacat de ciuperci patogene care provoacă boala, precum și oportuniste, care sunt activate în condiții favorabile. Acestea sunt clasificate ca dermatomicoze. Si epidermofatia inghinala apartine numarului lor.

Manifestări ale bolii

Aspectul inghinal al epidermofitozei afectează pliurile mari ale pielii, deoarece acestea sunt capabile de conservarea prelungită a căldurii și umidității. Boala este mai frecventă la bărbați decât la femei. Simptomele sunt caracterizate de focare solzoase, erupții pustulare, pete de eritem, piodermie pustulară. Boala este localizată în zonă:

 • Plitele inghinale și între fese.
 • Coastele interioare.
 • Cordurile țesuturilor moi ale perineului.
 • Anus.

Infecția este izolată atunci când boala a apărut din cauza unei infecții primare. Și, de asemenea, ca urmare a transferului, atunci orice parte a pielii poate fi infectată: axile, zonele popliteale, pliurile în coate, pielea sub piept, scalpul.

Cauzele dezvoltării

Epidermofitoza epidurală apare datorită dezvoltării intense și a parazitizării pe pielea umană a mucegaiurilor și fungiilor de drojdie, care se hrănesc cu noi și nu coexistă pașnic.

Datorită creării anumitor condiții, riscul de infectare cu ciuperci crește. contribuie la următorii factori:

 • Tratamentul epidermofitozei inghinaleGrad ridicat de patogenitate a agentului patogen.
 • Un anumit indicator al friabilității pielii și prezența micro-traumelor.
 • O scădere generală a capacităților adaptive-compensatorii ale corpului.
 • Condiții nesanitare.
 • Creșterea umidității și modificări ale acidității pielii.

Dacă ciuperca ajunge pe piele, ei primesc toate condițiile pentru viață și reproducere: transpirația, glandele sebacee grase, epiteliul. Infecția fungică a bărbaților și a femeilor indică o problemă specială de sănătate. Epidermofitoza la femei apare ca urmare a:

 • Probleme cu funcție autonomă.
 • Încălcări în procesele metabolice.
 • Patologii endocrine.
 • Lipsa de vitamine.
 • Probleme cu sistemul imunitar.
 • Creșterea transpirației.
 • Condiții climatice calde.

Infecția poate fi infectată prin bunurile personale ale pacientului sau boala apare din cauza nerespectării igienei de bază.

Etapele bolii

Boala progresează destul de repede. Doctorii dermatologi disting mai multe etape ale dezvoltării epidermofitelor inghinale. Etapa inițială:

 • După infectarea cu ciuperci în epidermă, are loc o reproducere îmbunătățită a acestora.
 • Focusul leziunii are pete roz, cu margini caracteristice de margine, papule.

Stadiul acut se caracterizează prin:

 • Formarea rapidă a unor noi colonii de ciuperci.
 • Petele de pe piele cresc și sunt însoțite de mâncărime. Există și zone umede.
 • În timp, procesul inflamator scade în centrul zonei afectate, pielea dobândește o nuanță ușoară, culoarea roz devine maro.
 • Focile sub formă de inele cu margine roșie sunt mâncărime și dau senzații neplăcute atunci când se plimbe.

Stadiul cronic al leziunii:

 • Gradul de leziuni ale pieliiMulți pacienți nu se adresează dermatologului și sunt angajați în tratament independent.
 • Prin urmare, boala are un caracter prelungit.
 • Petele rămân pe piele.
 • Leziunile au tendința de a se lumina și inflama din nou sub influența temperaturii și umidității ridicate, cu o perspirație puternică, stres.
 • Exacerbările, precum și perioadele de remisiune depind de starea generală a organismului, de prezența factorilor provocatori.

Epidermofatia inghinală în stadiul avansat arată astfel:

 • Dacă nu se efectuează tratamentul, se efectuează o igienă precară și există praf și transpirație, atunci evoluția bolii este complicată.
 • Pielea este acoperită cu blistere mari. Dacă formația este deteriorată accidental, poate apărea o infecție. Aceste simptome necesită deschiderea unor blistere în unitatea sanitară. Un specialist tratează rănile prin îndepărtarea unor bucăți de epidermă moartă.

Simptomele epidermofitozei inghinale

Semnul infecției cu ciuperca arde, mâncărime în leziune, în timp ce sacul de păr nu suferă, ceea ce indică o trăsătură distinctivă a bolii. În cazul localizării leziunii, pacientul inghinal întâmpină senzații neplăcute la mers. Epidermofitoza are un curs cronic, recidivă, apare de obicei în timpul verii, de asemenea în timpul slăbirii funcțiilor de protecție ale corpului.

Dezvoltarea epidermofitei inguinale trece în acest fel. La începutul bolii în plitele inghinale există pete inflamate, dispunerea lor fiind de obicei simetrică. Inflamația pe piele se manifestă în contururi rotunde și o culoare maro-roșie. Treptat, epidermofitul inghinal se extinde și formează mai multe focare cu margini de piele inflamată de-a lungul marginilor.

Această muchie constă din cântare individuale mici, bule, cruste. Periferia inflamată schimbă în mod constant și captează toate teritoriile noi în direcția din centru. Mijlocul vetrei nu mai are un proces inflamator, inelul roșu-maroniu pare să se ridice din pliu.

Fiecare leziune crește treptat și se îmbină cu cea vecină, separându-se de zona sănătoasă a pielii cu o bandă de epidermă inflamată.

La bărbați și femei, epidermofatia inghinală se manifestă prin sensibilitatea crescută a pielii în localizarea localizării ciupercii. În acest loc este dureros să atingi, senzațiile neplăcute apar chiar cu atingerea hainei. Epidermofatia la bărbați și femei apare cu apariția de erupții cutanate alergice la nivelul pielii. Epidermofizii sunt simetrici, nu au ciuperci. Pe măsură ce fungul-parazit este eliminat, aceste fenomene trec de la sine.

Diagnostic și tratament

Simptomele boliiEfectul tratamentului epidermofitozei inghinale atât la bărbați cât și la femei depinde de diagnosticul corect diagnosticat. Pentru a face acest lucru, efectuați un studiu de laborator privind răzuirea pielii zonei afectate, microscopia probei prelevate, însămânțarea ciupercii pe o formulă nutrițională specială.

Scopul principal al tratamentului epidermofitozei este distrugerea coloniilor fungice pe piele și derivatele sale.

Ciuperca este foarte răspunzătoare la tratamentul local și, de obicei, nu necesită utilizarea antimicoticelor sub formă de tablete pentru administrare orală.

Dacă pliurile de piele cu epidermofitoză inghinală sunt grav afectate, atunci dermatologul prescrie tratamentul cu medicamente sistemice care acționează împotriva agentului cauzal al infecției. Aceste medicamente sunt itraconazol, terbinafină, sunt prescrise conform schemei alese de către medic, concentrându-se asupra stării pacientului.

Cu leziuni extinse ale regiunii inghinale numiți tratament de hiposensibilizare în ambulatoriu, care include:

 • Infuzii intravenoase de clorură de calciu (soluție 10%),
 • Antihistaminice - tavegil, dimedrol, fencarol,
 • Conform indicațiilor, cursul tratamentului cu antibiotice,
 • Multivitamine.

Împreună cu aceasta, pielea este tratată cu tratament local. Focortsina, pasta de bor-naftalan, vopseaua Castellani sunt aplicate la leziuni. Durata tratamentului este de aproximativ 4 zile.

Atunci când simptomele epidermofatiei inguinale persistă și inflamația acută recede, tratamentul este continuat cu unguente de acțiune antifungică și tinctură de iod.

Blistere mari în punctele de leziuni și de a face bandaje cu furatsilinom și etakridinom. De asemenea, frotiu decaminovoy, sulfuric-salicilic, undecină unguent.

Etapele inițiale ale epidermofitei inghinale pot fi tratate independent la domiciliu, desigur, după diagnosticarea și prescrierea medicamentelor de către un medic.

Medicamentele antimicotice de dezvoltare modernă vă permit să tratați epidermofitul inghinal într-un mediu de acasă. Producătorii recomandă tratarea pielii afectate cu unguente:

 • clotrimazol,
 • Nistatina,
 • Nizoral,
 • Triderm,
 • Lamisil,
 • mikoseptin.

Epidermofitoza epidurala este tratata si metodele populare, cum ar fi decoctarea cortexului de stejar si infuzia de musetel. Aceste produse usucă pielea și reduc inflamația.

profilaxie

Cum să fii cu epidermofitul inghinalPentru a evita infectarea epidermofitei inghinale, respectați regulile de igienă personală. Este necesar să se efectueze dezinfectarea lenjeriei de pat și a lenjeriei de pat, a accesoriilor pentru baie, băii comune și bănci în baie.

Pentru a preveni re-infectarea cu ciuperci după un tratament de succes cu date de laborator negative, fostele focare de infecție trebuie tratate cu agenți antifungici.

Pentru prevenirea pielii de două ori pe săptămână, ștergeți lichidul Andriasian, soluția nitrofungina, unguente sau creme mikospor, clotrimazol, travogen, Batrafen, mikoseptin.

Prognosticul pentru vindecarea completă este favorabil, deoarece epidermofitul inghinal este tratat în ambele etape acute și cronice. În zilele noastre, există multe medicamente moderne care pot preveni recidiva bolii și re-infectarea.

Epidermofitoza epidurala
Tratamentul boliiEpidermofitul masculin inghinalTratamentul epidermofitozei inghinaleCum se poate recupera din epidermofatieTratamentul bolii la nivelul cățeiMedicamente pentru tratamentul epidermofitelor
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce ar putea fi inflamat ganglionii limfatici în zona inferioară a femeilor și bărbaților?De ce ar putea fi inflamat ganglionii limfatici în zona inferioară a femeilor și bărbaților?
Simptomele herniei inghinale la bărbațiSimptomele herniei inghinale la bărbați
Staphylococcus aureus: cauze și căi de infectare, tratamentStaphylococcus aureus: cauze și căi de infectare, tratament
Dermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratamentDermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratament
Erupții la piept la femei: cauze, fotografii ale erupțiilor pe sternErupții la piept la femei: cauze, fotografii ale erupțiilor pe stern
Simptomele și tratamentul dermatomicozelor: fotografii și soluții la problemăSimptomele și tratamentul dermatomicozelor: fotografii și soluții la problemă
Hernia inghinala la barbati: cauze, simptome, tratament si fotografiiHernia inghinala la barbati: cauze, simptome, tratament si fotografii
Genital herpes la bărbați: simptome, tratament și fotografiiGenital herpes la bărbați: simptome, tratament și fotografii
Tuberculoza pielii: tipuri, simptome, imagini vizualeTuberculoza pielii: tipuri, simptome, imagini vizuale
Tratamentul herniei inghinale la bărbați fără intervenție chirurgicalăTratamentul herniei inghinale la bărbați fără intervenție chirurgicală
» » Tratamentul epidermofitozei inghinale la bărbați și femei
© 2021 amigdas.com