amigdas.com

Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare

Cauzele plăcii pe dințiÎn ciuda îngrijirii dentare zilnice adecvate, se poate forma o acoperire întunecată pe smalț. Mulți pacienți sunt nedumerit - care este motivul pentru aspectul său și cum să eliminați placa neagră pe dinți? Principalele motive pentru apariția și modalitățile de a elimina placa întunecată la adulți și copii, puteți afla din articolul nostru.

Placă neagră pe dinți la copii - motivele

Dinții copilului sunt adesea albi sau galben pal, care nu provoacă teamă. Atenție, părinții trebuie să schimbe culoarea smalțului. Dacă a devenit întunecată sau chiar neagră, trebuie să contactați medicul dentist pentru a găsi motivul acestei modificări și pentru a înlătura smaltul.

Principalele motive pentru apariția unei plăci întunecate pe dinți la un copil:

 1. Infecție cu paraziți sau invazie helmintică.
 2. Erodenie ereditară. Destul de rare, dar există situații în care dinții copilului devin întunecați deoarece părinții lui au avut aceleași probleme ca și copiii.
 3. Din cauza unei mușcături greșite sau a dinților bolnavi. Pe partea care nu este implicată în mestecare, smalțul este format din plăci excesive.
 4. Nu există suficient calciu în dieta bebelușului.
 5. Slabă igienă a cavității bucale. Dinții din lapte sunt mult mai predispuși la caria dentară, deci dacă sunt curățați prost sau nu sunt curățați, încep să pată și să se rănească.
 6. Utilizați pasta de dinți pentru adulți. Astfel de paste conțin o mulțime de fluor, din cauza căruia smalțul dinților din lapte se poate întuneca. Cel mai adesea, modificările de culoare ale incisivilor.
 7. Emaila se întunecă rapid cu o fermitate și o duritate insuficientă pentru influențele externe. Această afecțiune se numește hipoplazie a emailului.
 8. În timpul bolilor în care copilul bea medicamente care irită stomacul și intestinele, dinții lui se pot întuneca.
 9. Imunitate locală slabă. Dacă producția de saliva este insuficientă într-o încăpere uscată sau din alt motiv, bacteriile încep să se activeze în placă. Ca urmare, smaltul dintelui se întunecă.
 10. Excesul în corpul fierului. Dacă un copil ia suplimente sau medicamente cu un conținut ridicat de fier, atunci dinții lui pot deveni violet sau maro închis.
 11. Disbacterioza intestinului la copil poate provoca apariția pe dinți a unei plăci întunecate sub forma unei benzi înguste. Acesta se află cel mai adesea din exteriorul gingiilor. Aceste benzi pot apărea periodic până când microflora copilului intestinului este complet formată.
 12. Dacă în timpul sarcinii în dieta viitoarei mame lipsea fier sau calciu sau a luat antibiotice, smaltul dintelui la un copil poate schimba culoarea.
 13. Dinții din lapte pot apărea Priestley. Acesta poate fi detectat într-un moment în care compoziția microflorei se schimbă. În acest moment, bacteria producătoare de pigmenți se dezvoltă în gura copilului, datorită căreia smalțul pătează. Un asemenea raid nu poate fi îndepărtat, pentru că în timp va dispărea singur.

Dacă observați un raid neagră pe smaltul dintelui sau pe fâșiile întunecate ale copilului, este necesar să consultați un medic. Medicul este diagnosticat, va identifica cauza decolorării dinților și va exclude posibilele procese patologice periculoase.

Dinți negri la adulți - motivul

Pentru întunecarea sau chiar înnegrirea smalțului dinților la adulți se poate întâmpla din următoarele motive:

 1. Cauze posibile ale plăcii negreConsumul de cafea și fumatul sunt cauzele cele mai frecvente și frecvente ale întunecării smalțului. Pigmenții de cafea și ceai, precum și gingiile de nicotină, petează dinții, penetrează adânc în smalț. În timp, această masă lipicioasă se întărește și se formează tartru. Doar procedurile dentare o pot elimina.
 2. Utilizarea pe termen lung a antibioticelor poate provoca apariția plăcii negre pe dinți. Cel mai adesea, această situație apare după administrarea de antibiotice de tetraciclină.
 3. Din interior, dinții pot înnegri cu anumite boli ale ficatului, splina, complicații ale infecțiilor virale, diferite abcese.
 4. Mori de țesut nervos și deteriorarea pulpei.
 5. Manifestări alergice.
 6. Economie nefavorabilă. A trăi într-o zonă poluată, a mânca alimente cu substanțe chimice și multe altele poate duce la apariția unei plăci întunecate pe smaltul dinților.
 7. Subiecți la întunecarea dinților care lucrează în fabrici cu magazine metalice. Microparticulele metalelor grele care se află în aer cauzează nu numai o placă întunecată pe dinți, ci poate provoca otrăvirea corpului.
 8. Slabă igienă a cavității bucale. Curățarea slabă a dinților duce la acumularea de particule de hrană între ele și apariția unui strat de acoperire pe smalț.
 9. Alergia la materialele din care se fac proteze protetice.
 10. Persoanele în vârstă adesea văd dinții întunecați. Rasa întunecată pe care o au este datorată schimbărilor legate de vârstă în organism. Această scădere a imunității locale, performanța slabă a tractului gastrointestinal și intoxicația organismului, care se manifestă în procese metabolice slabe.

Consecințele unei plăci întunecate pe dinți

Emaila dintelui negru - nu numai că este urât din punct de vedere estetic, dar poate fi și un simptom al unei boli. În cazul în care placa nu este îndepărtată și nu se caută cauza apariției ei, următoarele posibile consecințe sunt posibile în timp:

 1. De ce există o placă neagră pe dințiDezvoltarea cariilor.
 2. Aspect din gura unui miros neplăcut.
 3. Formarea tartrului.
 4. Creșterea sângerării mucoase.
 5. Dezvoltarea gingivitei.
 6. Sensibilitate crescuta a dintilor la influente externe reci, calde si alte.
 7. Dezvoltarea parodontitei.

Tratamentul și prevenirea formării plăcilor la copii

Identificați cauza întunecării în smaltul copilului și prescrieți tratamentul numai unui medic. Cu un deficit în dieta de calciu, medicul va prescrie medicamente speciale. Dacă există o disbacterioză, atunci trebuie să revizuiți dieta copilului. Cu carii precoce, stomatologii efectuează proceduri speciale. Dacă copilul are o atingere de Priestley, este necesară o curățare dentară.

Măsurile preventive de apariție la copii pe dinții unei plăci întunecate sunt:

 1. Nutriția și sănătatea adecvate ale mamei viitoare.
 2. Nu puteți linge sfarcurile și lingurile bebelușului, deoarece cariile sunt transmise prin saliva.
 3. Este necesar să se monitorizeze rația copilului, în care trebuie să existe produse cu conținut de calciu. Copilul ar trebui să bea suficientă apă, să bea biscuiți, fructe proaspete și legume.
 4. Nu poți să dai băuturi dulci pentru noapte.
 5. Când apar dinții bebelușului, bebelușul trebuie învățat cum să-l curățească. În miezurile unui dinte, mama curăță cu o perie specială de silicon. Un copil de un an ar trebui să învețe să folosească o periuță de dinți. Și de la vârsta de două ani, puteți folosi pasta de dinți pentru copii.
 6. Apartamentul ar trebui să aibă un microclimat optim. Este necesar să se monitorizeze umiditatea și temperatura aerului.
 7. În locul ceaiului negru, un copil adult ar trebui să primească un copil verde.

La fiecare șase luni, bebelușul trebuie arătat dentistului.

Plaque la adulți - măsuri preventive

Black Coat este negruÎn primul rând, să renunțe la obiceiurile proaste sau să utilizeze pastă de dinți pentru fumători pentru a curăța dinții. Deși nici măcar nu sunt capabili să restabilească culoarea sănătoasă a smalțului dinților.

Se recomandă limitarea folosirii ceaiului negru și a cafelei sau băuturile cu lapte. Băuturile colorante lasă un strat întunecat pe smalț, pe care bacteriile încep să se înmulțească în timp.

Reduce riscul de întunecare a dinților, dacă se procedează în mod corespunzător pentru igiena orală. Utilizați nu numai periuța de dinți și pasta, dar și gura specială de gură, ața dentară. De asemenea, este necesară curățarea limbii.

Dinții sunt curățați în mod natural dacă dieta include alimente solide bogate în fibre.

Doar medicul dentist va fi capabil să evalueze starea dinților și a gurii ca întreg. Prin urmare, se recomandă vizitarea la fiecare șase luni. Cu o întunecare accentuată a dinților, medicul ar trebui să contacteze imediat.

Cum să eliminați placa neagră pe dinți?

Pentru a elimina o placă întunecată, puteți utiliza mai multe metode:

 1. Pastă de dinți specială.
 2. Utilizând metoda AirFlow.
 3. Ultrasunete.

Albirea pastelor de dinti

Dacă raidul a început să se formeze și motivele pentru care apare fumatul, folosirea produselor de colorat sau a activității profesionale, puteți încerca să-l eliminați cu pastă de dinți.

Astăzi, piața oferă o gamă largă de pastă de dinți pentru albire, printre care se pot identifica:

 • Cum să vindeci dinții de la negrii negriLacalut;
 • Royal Denta Silver;
 • argint;
 • Global White;
 • Sensibil cu argint;
 • Jason Sea Fresh;
 • Detartrine.

Înainte de a aplica o astfel de pastă, trebuie să consultați un medic dentist care va prescrie frecvența utilizării acestuia. Mijloacele care includ particule abrazive pot fi folosite nu mai mult de o dată pe săptămână.

Metoda AirFlow

În timpul acestei proceduri Filmul întunecat este dizolvat și spălat cu o soluție specială care acționează asupra smalțului sub o anumită presiune.

Înainte de procedură, pe pacient sunt puse o pălărie și ochelari, buzele sunt lubrifiate cu jeleu sau ulei și un ejector de saliva este așezat sub limbă.

Folosit un burghiu cu două canale. De la unul vine apa, iar din al doilea - un amestec medical. Medicul reglează independent presiunea fluidelor care intră. În timpul procedurii, se folosește un aspirator special, care scapă calculii îndepărtați. După ce toți dinții au fost curățați, se aplică un strat de protecție.

Cu metoda AirFlow poate elimina moale acoperire, granule și pigmentarea cu porțiuni separate clar buzunarele între dinți și gingii, emailul lustruit. Pentru ca raidul negru să nu aibă timp să cristalizeze, această procedură se recomandă să fie efectuată la fiecare trei luni.

Eliminarea depozitelor negre prin ultrasunete

Cum sa tratezi placa neagra pe dintiDacă placa pe dinți pentru o lungă perioadă de timp și pe smalț a apărut tartru, apoi se recomandă utilizarea ultrasunetelor. În timpul procedurii, se utilizează un dispozitiv special de fixare. Este echipat cu o roată care se rotește cu o frecvență ultrasonică și curăță smalțul. În același timp, un pic de picătură de apă intră în dinți.

Înainte de procedura de pe dinții pacientului, se aplică o pastă abrazivă și se instalează un ejector de saliva sub limbă.

Astfel de medici de procedura sfatuiesc sa efectueze de două ori pe an. El nu are efect terapeutic, ci va ajuta să scape de tartru, placă moale și tare.

Dacă dinții negri se datorează activității crescute a ciupercilor și bacteriilor patogene, se recomandă curățarea dentară a dinților cel puțin o dată la trei luni. Dacă tratamentul local este ineficient, este necesar să examinați organismul și să vizitați medicul de la ORL și gastroenterologul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Pasta de dinți `colgate`. Componența remedierii și a variantelor salePasta de dinți `colgate`. Componența remedierii și a variantelor sale
Pasta de dinți pentru copii: tipuri și descrierePasta de dinți pentru copii: tipuri și descriere
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Argintarea dinților la copii: pentru și împotrivaArgintarea dinților la copii: pentru și împotriva
Pete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copiiPete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copii
Clasificarea plăcii și îndepărtarea acesteiaClasificarea plăcii și îndepărtarea acesteia
Când își pierd copiii dinții și ce ar trebui să facă după ce vor cădea?Când își pierd copiii dinții și ce ar trebui să facă după ce vor cădea?
Acoperire albă pe limba copilului: principalele motive pentru apariția acestuiaAcoperire albă pe limba copilului: principalele motive pentru apariția acestuia
Argintarea dinților copilului la copiiArgintarea dinților copilului la copii
» » Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
© 2021 amigdas.com