amigdas.com

Retracție și aplicare a filetului de retragere

Remedierea gumeiÎn timpul tratamentului dinților, stomatologii trebuie să rănească guma care înconjoară dintele bolnav. Acest proces este ireversibil, pentru că medicul trebuie să-și îndeplinească calitatea activității. Ce este retragerea gingiei? Adesea, mulți nu cunosc acest termen și se tem că un specialist discută despre retragere.

Retragerea gumei este procesul de tragere a marginii gumei în sine, astfel încât partea rădăcină a dintelui afectat să fie vizibilă. Astfel, un specialist deschide accesul la ascunse de la ochi sub țesutul mucus. În timpul retragerii, nivelul gingiei scade, ceea ce permite efectuarea multor manipulări cu dintele.

mărturie

Retragerea este afloriment rădăcina dintelui, necesară în următoarele cazuri:

 • Exfolierea dintelui exoticmalocluzia;
 • îndepărtarea unui dinte bolnav;
 • tratarea gingiilor dintilor;
 • în timpul procedurii de albire;
 • în fabricarea de coroane și furnire;
 • pentru a opri sângerarea gravă în timpul altor proceduri dentare.

Metode de retragere

În medicina modernă, există mai multe metode, care sunt utilizate pentru retragerea gingiei. Acestea includ:

 • metode mecanice;
 • metode chimice;
 • metoda chirurgicală.

Să analizăm în detaliu fiecare metodă de retragere a gingiei.

Metoda mecanică

Medicul dentist efectuează o procedură de retragere mecanică sub anestezie locală, folosind capace speciale, inele sau fire. Dar cele mai des folosite pentru această procedură sunt firele de retragere. Utilizând dispozitivele, dentistul reglează adâncimea canelurii gingivale. Această metodă nu este utilizată în timpul protezării a mai mult de doi dinți. Deoarece există riscul de a obține restul firului în țesutul moale de gumă.

Pentru retragerea gingiilor următoarele tipuri subiect:

 • Filete pentru retragereFirele împletite sunt cele mai puternice și nu lasă urme pe amprente;
 • Țesile răsucite nu sunt puternice și au proprietatea de a se descompune în fibre într-un moment în care se află în sulul dentogingival;
 • Firele tricotate sunt folosite pentru a proteja țesuturile moi în timpul pregătirii dinților.

Trebuie remarcat faptul că orice tip de cordon retracție impregnat cu soluția de medicament, pentru că în acest fel, ele dobândesc o altă proprietate - pentru a opri sânge, și, de asemenea, dubleaza ca un vasoconstrictor și analgezic.

Înainte de retragerea gumei, firul trebuie să fie pregătit: tăiați piesa necesară și în prealabil fertiliza în soluție. Ambalarea ar trebui să fie lentă, din cauza mișcării bruscă a gingiei poate fi deteriorată și sângerarea va avea loc. Dacă în acest moment pacientul simte durerea, este injectat cu anestezic. Ambalarea firului continuă până la atingerea adâncimii necesare. Îndepărtarea filetului se face prin foarfece speciale.

Dezavantajele acestei metode de retragere a gingiilor sunt că riscurile de traumă la marginea dinților sunt prea mari și apare adesea sângerare. Procedura durează mult timp, deoarece firul este introdus încet și cu atenție.

Metoda chimică

Această metodă implică utilizarea paste, soluții și geluri, care reduc țesuturile parodontale. Medicamentul este plasat direct în canelura dentogingivală pentru o homeostază excelentă. Dar aceste soluții și geluri au în compoziția lor doze mici de epinefrină, deci sunt contraindicate la pacienții cu boli cardiace.

Datorită unei bune homeostaze, marginea liberă a gingiei nu este deteriorată. Pentru metoda chimică de retragere a dinților următorul medicamente:

 • Medicamentul EpinefrinaEpinefrina poate restrânge vasele de sânge și, prin urmare, le reduce;
 • Sulfatul feros are efect vasoconstrictor și hemostatic. Dar remediul nu poate fi folosit pentru dinții din față, altfel se va colora smalțul într-o culoare închisă;
 • Sulfatul de aluminiu are un efect astringent și hidrofug;
 • Clorura de aluminiu este utilizată pentru gingiile rănite și inflamate;
 • Clorura de zinc are un efect astringent.

În timpul retragerii chimice, pasta sau soluția este injectată cu o seringă sau cu o pistol special și apoi trebuie zdrobită cu o coroană din plastic. După o perioadă de timp, substanța trebuie eliminată. Dacă este lăsată pastă în gură, trebuie clătită.

Dacă nu eliminați imediat tot materialul, atunci pe gingii se poate forma un produs chimic arde. În plus, un dezavantaj al metodei chimice este că pastele cauzează alergii. Și, de asemenea, medicul dentist are doar un timp de lucru după ce a folosit remedia și de multe ori face totul rapid.

Metoda chirurgicală

Dacă țesutul de gumă crește și accesul la coroană nu poate fi efectuat prin alte metode, se aplică metoda chirurgicală de retragere. Retracția gingivală se realizează sub anestezie locală cu un bisturiu. În multe stomatologie retragerea chirurgicală a fost efectuată cu ajutorul lui cu laser. Este demn de remarcat faptul că în stomatologii de elită utilizez în cea mai mare parte două metode de retragere. De obicei, medicii combină metoda chimică și mecanică.

După efectuarea procedurii de retragere chirurgicală, pacientul se simte bine și, de obicei, nu suferă complicații. Dar, pentru a reduce riscul unor diverse probleme, medicul dentist recomandă următoarele măsuri:

 • La recepția la stomatologaproximativ 8 ore după retragerea gingiei, nu puteți mânca alimente și nu beți băuturi calde;
 • Nu vă duceți la saună sau la piscină pentru o perioadă de timp după retragere;
 • periuța de dinți trebuie să fie cu peri moi, astfel încât guma să nu fie rănită;
 • dacă există durere, atunci puteți utiliza unguente și geluri cu efect analgezic.

Metoda combinată

Cel mai adesea retragerea grefelor combinate se efectuează cu ajutorul a două opțiuni:

 1. Folosind fire care sunt impregnate cu o soluție chimică. Impregnarea se efectuează direct în cabinetul stomatologic sau se utilizează fire uzate care pot fi cumpărate la farmacie.
 2. La rândul lor, sunt folosite fire și geluri. Datorită filamentului impregnat, dentistul oferă o extensie bună a canelurii dentogingivale. Alegeți un fir cu un diametru mic. După 5 minute, firul este îndepărtat și un gel sau pastă este turnat pe această zonă cu o seringă.

producție

Alegerea celei mai potrivite metode de retragere a gingiei depinde de imaginea clinică. Dacă remedia a fost selectată corect și atent instalată, aceasta îmbunătățește calitatea muncii specialistului și reduce riscul de complicații. Din prima oară, dentistul își va face calitatea activă și pacientul nu va mai trebui să se întoarcă la stomatologie.

Și, de asemenea, trebuie amintit că retragerea gingiilor rănite și pentru ceva timp aceasta va afecta, deci cel mai bine să adere la toate sfaturile medicului curant este și se referă la locul inflamației cu atenție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Refacerea vârfului rădăcinii dentare ca modalitate de tratare a chisturilorRefacerea vârfului rădăcinii dentare ca modalitate de tratare a chisturilor
De ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentulDe ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentul
Ce este curățarea igienică a dinților?Ce este curățarea igienică a dinților?
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dinteluiCum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Ce să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doareCe să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doare
» » Retracție și aplicare a filetului de retragere
© 2021 amigdas.com