amigdas.com

Acvariu rechin catfang pangasius

Acvariul somnAquariștii încearcă să-și creeze animalele de companie cât mai aproape de mediul natural posibil. Pentru rolul animalelor de companie sunt potrivite pentru aproape toate tipurile de pești de acvariu. Unii preferă locuitorii acvatici liniștiți, necurăți, cunoscători ai rasei exotice în piranhasul acvariilor și rechinii decorativi. Acestea din urmă includ un acvariu de rechin de somn sau un somn pangasius.

descriere

Pangasius are mai multe nume. Crescătorii îl numesc rechin de apă dulce sau somn de somaj. În mediul natural, acest pește se găsește în regiunile din Asia de Sud-Est, în apele dulci din Laos, Thailanda și Vietnam. În sălbăticie, pangasius este considerat un pește comercial, carnea are calități excelente de gust.

Somnul are un corp neted, un corp fizic dens și nu există nici o balanță. Cap triunghiular, ușor aplatizat. Botul de somn rechin seamănă cu botul botului, aripile dorsale triunghiulare consolidează similitudinea. Pe ambele părți ale gurii somnului sunt mustăți, ochi destul de rotunzi și mari. Aripile caudale sunt împărțite în două lobi, culoarea peștilor este predominant de nuanță argintie, fâșiile laterale laterale se desfășoară de-a lungul corpului, iar aripioarele au un maro închis, rareori negru.

Peștii își schimbă culoarea în timp ce îmbătrânesc, de exemplu, într-o epruvetă adultă complet cu benzi de timp. Din culoarea argintie, peștele se transformă treptat într-o culoare mai închisă, adesea negru, numai abdomenul va rămâne argintiu.

Suprafețele la tineri sunt translucide, culoarea principală este gri deschis, în aripioarele specimenelor adulte sunt gri-albastru, au o fringing de argint.

În mediul natural Pangasius este capabil să crească până la o dimensiune destul de mare, de aproximativ 100 cm, iar subspecii acvariului cresc până la 50-60 cm. Somnul de somaj este considerat a fi un ficat lung, trăiesc timp de aproximativ 20 de ani.

Caracterul de pește

În ciuda faptului că peștele are o dispoziție calmă și iubitoare de pace, trebuie să alegeți cu atenție vecinii. Somnul de rechin este foarte timid, are o vedere slabă, astfel încât ar trebui să i se explice restului familiei și oaspeților că este imposibil să bat pe sticla de acvariu, va sperie peștele. Pangasius este frică de sunete și mișcări ascuțite. Peștele nu poate fi lovit de mâini.

Condiții de detenție

Crescătorii încearcă să ofere animalelor lor de companie o îngrijire corespunzătoare. Pentru aceasta, experții recomandă respectarea anumitor reguli:

  • Cum să crești pangasiusSomnul de rechin este un pește destul de mare, de aceea îi place spațiul. Acvariu are nevoie de mare, aproximativ 500 de litri. Acest tip de pește de acvariu este destul de activ și activ, plăcut să înoate repede, în special de-a lungul perimetrului acvariului. Un adult și, în special, o turmă din aceste pești va trebui să instaleze un acvariu cu o capacitate de aproximativ 1000 de litri.
  • O atenție deosebită trebuie acordată apei. Temperatura optimă a conținutului de pangasius este de 22-27 grade Celsius. Apa trebuie să aibă o rigiditate moderată, care să nu depășească valoarea de 20 dh. Aciditatea în apă nu trebuie să depășească 7-8 pH. Crescătorul trebuie să instaleze un filtru cu capacitate maximă în acvariu, somnul din apa stagnantă se simte prost. Nivelul de amoniac și nitrați ar trebui să fie reglementat, conținutul excesiv al acestor substanțe este în detrimentul peștilor. Experții recomandă săptămânal să adauge apă curată la nivelul acvariului.
  • Decor pentru acvariu ar trebui să fie aleasă mare. Evitați pietrele cu unghiuri ascuțite și chips-uri, deoarece peștele se poate răni. Partea inferioară a acvariului este, de obicei, acoperită cu nisip gros sau pietriș neted. Somnul de rechin subminează adesea solul, deci plantele ar trebui selectate cu un sistem puternic de rădăcini.

Planta poate fi plantată în vase mici, aceasta va salva planta de la dispariție. Chiar dacă peștele scoate pământul, nu va ajunge la rădăcini.

Ce mănâncă pangasiusul?

Aquarium animal de sănătate direct depinde de nutriție adecvată. Cu o dietă compusă în mod necorespunzător, animalele de companie se pot îmbolnăvi și pot înceta să crească. Există anumite principii pentru hrănirea pangasiului de acvariu:

  • Aspectul lui PangasiusExperții recomandă hrănirea peștilor în porții mici, de 2 ori pe zi.
  • Proteina din dieta zilnică este obligatorie.
  • Creșterea normală a animalelor de companie va oferi pești vii de dimensiuni medii, pești congelați, calmar, bucăți de carne de vită, creveți, râme.
  • Alimentele vegetale sunt considerate o componentă fundamentală care oferă peștilor o dezvoltare adecvată. Este recomandat să hrăniți dovlecei, varză și castraveți.
  • Peștii îi plac porridge. Puteți hrăni hrișcă, orez și grătar de grâu.
  • Odată la fiecare șapte zile, trebuie să organizați o zi liberă. Această măsură este eficientă în combaterea obezității animalului de companie.

Reproducerea unui somn de rechin într-un acvariu

În mediul natural Nu există probleme cu reproducerea în această specie. Peștele migrează în mod constant, deoarece are cerințe înalte față de locurile de reproducere. La înot, peștele selectează locul perfect și provoacă icre.

La domiciliu, reproducerea apare extrem de rar. Întreaga problemă este că este foarte dificil ca amelioratorul să asigure cât mai aproape de condițiile naturale.

Pangasius și alți locuitori ai acvariului

Pește PangasiusMini-rechinul este considerat un pește școlar. Este destul de ușor să te alături altor pești. Nu se recomandă să plantați pești mari, împreună cu somi, și nici măcar pangasiul nu poate mânca. Este suficient ca somnul să se teamă de astfel de vecini atât de mari. Este recomandabil să populeze un pește mic, va ajuta somnul să se miște, deoarece va servi ca pradă.

Soma coexista perfect cu cichlide, labo, barbs, cutit de pește. Ca un vecin, și potrivit pentru curcubeu, va ajuta la menținerea acvariului curat. Suc de locuitori ai stratului de apă de mijloc și irisul va ridica mâncarea care a căzut la fund și astfel va curăța locuința.

boală

Somnul de rechin, ca orice creatură vii, este uneori predispus la dizabilități. Practic, toate bolile se datorează malnutriției.

Cel mai adesea acest tip de pește este tulburat de probleme cu tractul gastro-intestinal: otrăvire și manifestări ulcerative.

Înainte de a cumpăra un somn de rechin, crescătorul are nevoie de sfaturi de specialitate. Acest tip de pește necesită îngrijire atentă, un acvariu capabil și un filtru de bună calitate. Dacă o persoană crede că cheltuielile sunt prea mari, nu începe un somn. Există și alte tipuri de pești, fără conținut în conținutul lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Specii de somn: îngrijire, întreținere și reproducereSpecii de somn: îngrijire, întreținere și reproducere
Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Pangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și răuPangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și rău
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Shark mako - cel mai rapid rechin din lumeShark mako - cel mai rapid rechin din lume
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Particularitățile conținutului de somn pterygochleum de somnParticularitățile conținutului de somn pterygochleum de somn
Limba marină și alte tipuri de pește numesc sare europeanăLimba marină și alte tipuri de pește numesc sare europeană
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
» » Acvariu rechin catfang pangasius
© 2021 amigdas.com