amigdas.com

Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentare

protezaDin păcate, nu toată lumea poate beneficia de serviciile moderne ale dentiștilor și de cele mai recente materiale. Nu fiecare persoană este disponibilă să se înscrie implanturile

. Din acest motiv, în această zi, tendința de dezvoltare în stomatologie, care este responsabilă de amovibil proteze dentare. Poate fi de două feluri: parțială și completă.

Cum funcționează falcile false?

 1. În primul rând, dentistul face mucegaiuri din dinții pacientului.
 2. Tehnicianul dentar creează o copie a fălcilor cu ajutorul ipsosului, creează o ceară schema de mușcături, uneori este necesară reproducerea unei linguri individuale de impresie.
 3. Proteza complet detașabilăMedicul dentist consideră utilizarea modelului mușcăturii înălțimea interalveolară și raportul dintre dinți. Dacă este necesar, face o impresie de rafinare a maxilarului cu o lingură individuală de tip impresie.
 4. Tehnicianul dentar face o copie a protezei detașabile, în care dinții acrilici sunt localizați pe baza ceară, care corespund dimensiunii și culorii dinților pacientului.
 5. Medicul dentist foloseste un prototip, face o ajustare speciala pentru model.
 6. Tehnicianul dentar modifică ceara de bază pe plastic din plastic sau plastic din nailon, în funcție de instrucțiunile dentistului.
 7. Prostetistul se îmbracă designul pentru pacient, produce ajustările și modificările necesare, Învață pacientul cum să poarte și să folosească în mod corespunzător o construcție completă detașabilă, inclusiv structuri create din nailon sau acril.

Durata procesului de fabricare a unei proteze detașabile poate varia de la 2 la 3 săptămâni în medie.

Ce tipuri de proteze detașabile există?

 • Parțial demontabil.

Dacă falca pacientului are niște dinți sănătoși și intaci, medicii recomandă utilizarea protezelor parțial detașabile. În această metodă, proteza este localizată nu numai pe guma însăși, ci și pe dinții rămași.

Astfel de proteze constau din nailon și plastic. Uneori, ei folosesc de asemenea cadru metalic specializat.

 • Completă detașabilă.

Proteze moderne detașabile și din nailonAstfel de proteze sunt folosite de oameni ale căror fălci nu au dinți deloc. Suportul în acest design are loc pe palatul maxilarului superior și pe zona gingiei. Deoarece nu există dinți în cavitatea bucală, protezele nu funcționează foarte bine, cel mai adesea designul este prea slab. Remodabil în majoritatea cazurilor, precum și parțial, este realizat din plastic și nailon.

Există structuri detașabile complete, care într-un alt nume condiționată sau acoperită. Datorită faptului că, înainte de a le folosi în maxilar, este obișnuit să se instaleze mici implanturi, parametrul de fixare și fixare a acestor proteze este îmbunătățit.

Principalele avantaje și dezavantaje ale protezelor detașabile

Constructii din plastic.

Astfel de proteze se utilizează în cazul absenței parțiale sau totale a dinților în cavitatea bucală. Astfel de structuri sunt create folosind plastic acrilic.

 1. Proteză completă a plăciiDacă pacientul nu are nici un dinți, atunci baza protezei va fi fixată pe gingie. Dacă proiectarea este făcută corect, atunci când este utilizată în gură între proteză și gumă va apărea spațiu descărcat (absorbție), cu care proteza își va menține poziția.
 2. În cazul în care dinții sunt prezenți în cavitatea bucală, proteza va fi fixată cu un șurub de fir dur, care va prinde dinții adiacenți pentru susținere suplimentară.
 3. Dacă un pacient a pierdut niște dinți, dar nu dorește să introducă implanturi în gură sau să-și mărească dinții buni pentru sprijin, specialiștii pot sugera crearea unei proteze fluture. O astfel de proteză nu provoacă deloc disconfort, este imperceptibilă în gură și un timp foarte lung.

Protezare detașabilă din acril, testată de mulți pacienți. Ele sunt destul de simple de utilizat și nu au contraindicații. Purtați acest design ar trebui să fie de la trei la patru ani. În același timp, acest interval poate fi mărit la cinci ani, în cazul în care pacientul se dezvoltă atrofia întârziată a țesutului osos.

Principalele dezavantaje

Protezele detașabile prezintă astfel de dezavantaje:

 1. datorită unei plăci amovibile care blochează complet palatul, utilizarea parțială a protezei bazate pe acrilic distruge gustul la pacient;
 2. deoarece construcția din plastic nu este suficient de densă și puternică, nu este destinată consumului de alimente prea solide;
 3. Proteză din nailonMonomerul din care este creată proteza poate crea în cavitatea bucală procesul de inflamație, și, de asemenea, duce la o senzație de arsură;
 4. pentru a face cea mai puternică fixare a protezei și a maxilarului în sine, în unele cazuri este necesar să se dissecteze și să se acopere cu coroane de metal alți dinți complet sănătoși;
 5. pentru a efectua în mod regulat corecția, pacientul va trebui să meargă la medic-dentist tot timpul.

Proteze inserate din nailon

Elemente din acest material, care sunt, de obicei, realizate din plastic moale. Foarte elastic și confortabil. Fixarea la gingii se face cu ajutorul metodei de aspirație, acest model nu are piese metalice.

Pro construcție

Protezele false din nailon au avantajele lor:

 1. Nu este nevoie să mănânci dinții sănătoși datorită unui mod special de fixare a fălcilor artificiale din nailon;
 2. mai puternică și mai puternică corectă fixare construcția are loc cu ajutorul unor creme și geluri speciale;
 3. cârligele unei proteze plastice în timpul unui zâmbet sau a unei comunicări în general sunt invizibile;
 4. Tipul protezelor amovibilenylon proteze sunt utilizate în absența mai multor dinți din întreaga serie, diferite tipuri de defecte și, de asemenea, în caz de leziuni ale gingiei cavității orale de orice infecție a speciilor inflamatorii;
 5. chiar dacă designul este destul de elastic, este considerat suficient de puternic pentru a se restrânge în orice fel de mâncare;
 6. deoarece falca artificiala de acest tip este realizata din material plastic moale, in gingii nu există nici o iritare;
 7. Protezele din nylon pot fi achiziționate în aceeași culoare ca și smalțul dinților;
 8. Durata de viață a proiectului plug-in poate ajunge până la 5 și 7 ani.

Principalele dezavantaje

Există o serie de deficiențe:

 1. atunci când se utilizează un astfel de model în cavitatea bucală, poate exista atrofie a procesului alveolar al maxilarului;
 2. mâncarea prea puternică este mestecată prost și inconfortabil;
 3. încărcare în momentul de mestecat alimente în întreaga fălci nu este distribuit corect;
 4. datorită faptului că structura este subestimată, pentru ao regla, trebuie să vizitați un dentist de multe ori;
 5. Pentru a curăța protezele din nailon este posibil numai prin mijloace speciale;
 6. pacientul care utilizează falca falsă este interzis să suprasolicite alimentele cu aciditate ridicată și să bea și ceai fierbinte, cafea sau alte băuturi;
 7. costul falzilor false realizate din nailon este supraestimat cu o jumătate de ori mai mare decât costul încuietorii.

Desfaceți protezele detașabile

Proză de închidere modernăAcest design se adaptează la gingiile pacientului folosind cârlige speciale. Din acest motiv, aceste modele sunt utilizate numai cu prezența în cavitatea bucală un anumit număr de dinți. Dacă nu există dinți, va trebui să introduceți proteze suplimentare.

 • Tehnologiile moderne au făcut posibilă producerea de proteze speciale fără cer pe baza unei încuietori. Este cel mai confortabil de folosit și purtat, și, de asemenea, cel mai atractiv pentru aspect.
 • Urmând structura dinților dvs., precum și costurile pe care sunteți dispus să le faceți pentru a achiziționa o proteză, puteți găsi atașamentul.
 • Protezele detașabile de prindere pot fi folosite chiar dacă aveți infecții inflamatorii în cavitatea orală, precum și când există defecte cu dinții.
 • Este posibil să purtați proteza pentru o perioadă lungă de timp, fără a o elimina tot timpul.
 • Durata construcției poate dura mai mult de cinci ani.
 • Cea mai importantă este prețul structurilor detașabile cu clame, este mult mai mic decât alte modele de acest tip.

Principalele dezavantaje sunt:

 • după instalarea maxilarului în gură poate fi o lungă perioadă de timp caracteristică;
 • dacă instalația se află pe zona din față a dinților, pot fi văzute cârlige de fixare, ceea ce reduce aspectul general al zâmbetului și al dinților;
 • prețul pentru construirea maxilarului fals va crește dacă alegeți mai mult și mai confortabil structuri de utilizare.

Proteze pe bază de implanturi

Tipuri de implanturiAcest tip de fălci false ar trebui să fie utilizat dacă nu există dinți în cavitatea bucală, deoarece proteza pe fraier nu va fi la fel de confortabilă. Structurile detașabile cu aspirație se pot deplasa în mod constant departe de gingii, în cele din urmă pacientul se plânge de probleme cu mestecarea mâncării și încălcări în dicționar. Din acest motiv, au apărut noi modele în stomatologie poate îmbunătăți fixarea protezelor detașabile. Acest tip de proteză este folosit - protejează protezele și include mai multe metode de proteză:

 1. fălcile pe implanturile interne;
 2. dinții care sunt prezenți în cavitatea bucală sunt tăiați până la rădăcină;
 3. canalele interne sunt sigilate. În fiecare canal de tip rădăcină, se introduce un implant cu un cap metalic care iese peste rădăcină;
 4. În proiecția interioară a implantului se introduc crestături pentru capete și se introduc matrice de inserție din silicon.

Această proteză detașabilă este fixată bine și fiabil pe maxilar, iar atrofia țesutului osos este încetinită semnificativ. Mulțumesc Timpul de utilizare al proiectului crește semnificativ.

Proteză detașabilă cu blocare cu grinzi

Un număr de implanturi sunt înșurubate în maxilar (așa cum recomandă dentistul), între care se formează un fascicul de metal.

Pe partea interioară a structurii se formează o canelură, care ar trebui să se potrivească exact cu dimensiunea grinzii. Matricele de silicon sunt implantate în cavitate, care fixează bine fasciculul și produc o fixare fermă a protezei în sine.

Implanturi cu fixare de blocare a caracterului butonului

Mai multe implanturi sunt înșurubate în maxilar. În implanturile atașamente vtshivayut cu cap rotund de metal. Atenuările speciale se taie sub atmachine, unde se introduce matricea de silicon. Cu asta maxilarul artificial are ocazia să se sigileze ferm în cavitatea bucală.

Prețurile pentru construcțiile detașabile

Costul fălcilor detașabile depinde în mod direct de materialul din care este creat. Prețul pentru construcțiile acrilice este mai mic decât pentru protezele din nailon, care sunt produse în străinătate. În general, costul fălcilor detașabile este destul de standard, dacă îl comparați cu prețul implanturilor sau podurilor.

Ce ar trebui să aleg?

 1. Dacă există încă un anumit număr de dinți în cavitatea bucală, dar proteza nu poate fi făcută cu structuri imobile, cea mai bună opțiune este maxilarul cu clapetă.
 2. Dacă gura este complet lipsită de dinți, cea mai bună soluție va fi proteza cu fălcile acrilice. Pentru a îmbunătăți rata de fixare, puteți utiliza implanturi specializate.
 3. Pacienții nu au încredere în protezele foarte bune pe bază de nailon, deși medicii stomatologi recomandă utilizarea acestora (beneficiul este costul redus). Desigur, astfel de dinți falsi sunt cei mai estetici, dar mâncarea, în special tipul dur, va fi foarte dificil de mestecat de ei.

Protezele detașabile trebuie protejate cu atenție împotriva daunelor chimice și mecanice. Dacă au apărut dintr-o dată defecte sau fisuri, utilizați acest design este interzis, trebuie să mergeți imediat la examen la medicul dentist. Este strict interzis să văzut sau să mănânci suprafața dinților sănătoși. De asemenea, merită să vă amintiți o excursie la dentist cel puțin o dată la șase luni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât esteProteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât este
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
Tehnician dentar - sculptor al zâmbetului alb zăpadăTehnician dentar - sculptor al zâmbetului alb zăpadă
Stomatologie protetică: tipuri, descriere și prețuri pentru protezele dentareStomatologie protetică: tipuri, descriere și prețuri pentru protezele dentare
» » Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
© 2021 amigdas.com