amigdas.com

Care săpătoare este mai bine să cumpere pentru pescuitul de iarnă

Ce exercițiu este mai bine pentru un pescarIubitorii adevărați ai pescuitului de iarnă trebuie să aibă un calitativ și bine ales prin diametrul burghiului. Dacă în final sau la începutul sezonului este posibil să se gestioneze cu un topor, atunci în mijlocul iernii fără o furtună de pescuit pur și simplu nu se poate face. Până în prezent, piața comercializează o mulțime de produse. În funcție de situația financiară, este posibil să selectați o gheață bună și calitativă pentru pescuit în timpul iernii, iar oricine își poate permite o poziție financiară poate cumpăra și motorizat.

Caracteristicile ruperii de gheață

Există câteva caracteristici principale.

diametru

Alegem în funcție de tipul de pește pe care îl vei prinde în iaz. Cele mai frecvente opțiuni sunt:

 • 8-10 centimetri. Pentru a gaura o gaura pentru ei este cel mai usor, este bine pentru astfel de soiuri de pește ca:
 • știucă mică;
 • bas;
 • pușcă mică de pescăruș;
 • Roach.
 • Caracteristici ale designului de diferite boers de pescuit11-12 centimetri. Luați în considerare un diametru mai versatil. În plus față de speciile de pește enumerate mai sus în această gaură vor fi:
 • urzică până la 5 kilograme;
 • pescărușul pike până la 1,5 kilograme;
 • un ticălos.
 • 13-15 centimetri. Pentru un pescar obișnuit, cea mai potrivită opțiune. Eforturile cheltuite pentru a fora o astfel de gaura se vor achita prin faptul ca practic toti pestii trec prin aceasta gaura;
 • 17-20 centimetri. Utilizați amatori pentru prinderea ramei, care a venit la rezervor pentru multe zile de pescuit. Pentru a plăti eforturile de a fora găuri de acest diametru, peștele ar trebui hrănit într-o zi.
 • Lungimea șurubului

  Diametrele și lungimea șnecului sunt parametrii de bază ai burghiuluiExistă, de asemenea, varietăți:

 • La 1 metru. Această opțiune este cea mai comună. În țările noastre există corpuri de apă destul de rare care îngheață mai mult de un metru. Latitudinile nordice pot fi o excepție.
 • Mai mult de 1 metru. În acest caz, utilizați următoarea opțiune:
 • Telescopic.
 • Extinsă (aproximativ 120 de centimetri).

cuțite

Există 2 soiuri principale:

 1. Oțel inoxidabil. O opțiune mai scumpă, folosită în principal de către producătorii străini. Axul de gheață este mai ușor și cuțitele nu își pierd calitățile mult timp.
 2. Foaie de oțel. Opțiune mai puțin costisitoare, destul de grea, corodată. În plus, trebuie să existe oțel călit, care este aproape imposibil de verificat prin cumpărarea unui astfel de topor de gheață.

Tipuri și caracteristici ale ruperii de gheață

Produsele diferă în structura elementului de tăiere:

 1. Semănătoare de mână de uz casnic pentru gheațălingură. Acest nume a primit din cauza designului cuțitului tăiat - realizat sub formă de lingură. În prezent, ele nu produc o astfel de exercițiu, pentru că sunt depășite. Caracterizată prin simplitate, dar va fi nevoie de mult efort pentru a fora.
 2. cilindru. Nu te poți întâlni mai des decât o lingură. Slots o mică gaură ovală seamănă cu un cilindru. Apoi, cu ajutorul tijei, este împins sub gheață.
 3. șurub. Opțiunea cea mai comună în acest moment. Există destul de multe modificări la acest dispozitiv de spargere a gheții, însă dispozitivul general arată astfel:
 4. Cuțite. Adesea există două, dar uneori mai multe. Sunt proiectate direct pentru tăierea stratului de gheață.
 5. Stoc (tubul pe care sunt fixate toate piesele).
 6. Banda este spirală, care este fixată pe tija însăși. Sarcina sa este de a ridica gheața tăiată.

Diametrul benzii spirale variază de la șapte la douăzeci și cinci centimetri. Numărul, configurația, grosimea acestor întoarceri pot fi diferite.

Următoarele clasificări:

 • Augers. Un motor cu duze speciale și un suport este livrat împreună cu șurubul. Motorul funcționează pe un amestec de benzină și ulei. Aplicată la latitudini nordice. Produs foarte puternic și în același timp scump.
 • mecanic. Modele diferite, cu o caracteristică comună, sunt rotația manuală. Poate fi ca un vițel mic sau un burghiu mare de pescuit cu două mâini.
 • Burghiu electric. Acesta este un șurub de șurub cu un motor electric care rulează de la o baterie de mașină. Cu aceasta, nu trebuie să depuneți mult efort în forarea găurilor, deoarece funcționează aproape inaccesibil, mult mai ieftin de motobur și mult mai ușor.

Răsfoiți modele populare

Burghie populare de pescuit - cuțite de diferite modeleȘuruburile moderne de gheață nu sunt atât de răspândite pe piața modernă, iar la vânzare este posibil să se întâlnească deja cunoscute multor mărci și mărci dovedite.

Cele mai frecvente sunt exercițiile de gheață ale firmei suedeze Mora.

Acestea includ:

 1. Mora Expert pro. Compania suedeză. Ele au un diametru diferit de la 11 la 20 de centimetri, din oțel. Caracterizat ca fiabil și rezistent la coroziune, are un mâner pliabil și greutate redusă. Foarte convenabil pentru transport și va dura o lungă perioadă de timp. Nu necesită o atenție deosebită. Costul mediu al Mora Expert Pro este de 6500 de ruble.
 2. Modelul finlandez, principala caracteristică distinctivă este forarea sub pantă. Acesta diferă prin cuțite de diferite diametre, ceea ce face posibilă realizarea de găuri diferite fără schimbarea arborelui. Pe un rezervor necunoscut este foarte convenabil și vă permite să vă adaptați la adeziv. Prețul ei este de aproximativ 4 mii de ruble.

Producator intern

Astăzi printre produsele naționale cele mai populare sunt șuruburile de gheață de la Barnaul și Leningrad, care merită recunoașterea lor datorită fiabilității ridicate și costului scăzut față de toate produsele din Suedia.

Există două astfel de dispozitive:

 1. Caracteristici ale Boers pentru pescuit internBarnaul "Tonar". Este considerat legendar printre fanii pescuitului de iarnă. Cel mai comun model este modelul LR-130D. Cuțitele au o valoare mică, se schimbă rapid și pot fi frecate în mod liber la domiciliu cu existența unor abilități mici. Costul acestui model va fi de aproximativ 1500 de ruble.
 2. Leningrad. Producată la uzina de la Leningrad de Nord. Poate fi titan sau oțel. Are aceleași avantaje ca și "tonarul". Prețul va fi de aproximativ 1490 de ruble.

Exerciții pentru benzină. Există mai multe opțiuni:

 1. Jiffi. Produs în Statele Unite. Printre axele de gheață electrice și benzină este considerat un lider de 50 de ani. Cel mai popular model este SD60I. Are două motoare push-pull. Masa lui este de aproximativ 13 kilograme. Este fiabil și are o viteză mare de găurire. Acesta este doar prețul său este de aproximativ 24 de mii.
 2. vist. Acest producător din Suedia produce multe tipuri diferite de produse. În țările fostei URSS, modelul pe scară largă este ICE H-140. Are o greutate de 15 kilograme, are două cai putere. Rezervorul pentru benzină are un volum de 680 mililitri. Prețul unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 12.500 de ruble.
 3. Hitachi DA300E. Cel mai puternic dintre aceste dispozitive. Are un rezervor de benzină cu o capacitate de 1 litru și capacitate de 2,5 cai putere. Prețul este de aproximativ 35 de mii de ruble.
 4. Driller DZ 500-02. Acest produs din Japonia este cea mai ieftină versiune de exerciții pe benzină. Are o putere de 2 cai putere și un șurub, al cărui diametru este de 1,2 metri și o prelungire de 30 de centimetri. Perfect pentru persoanele care iubesc confortul și nu doresc să folosească exerciții de mână. Costul unui astfel de dispozitiv va fi de 10 mii de ruble.

electrice:

 1. Bur pentru pescuitul de iarnă - cele mai bune modeleION. Acest model de producție americană, care garantează găurirea găurilor cu o adâncime de 40 de metri, fără a fi necesară reîncărcarea. Construcția acestui topor de gheață este puternică și fiabilă. Greutatea este de aproximativ 10 kilograme. Găurirea are loc fără vibrații și zgomote, ceea ce nu sperie peștele. Firmele cuțite vor dura o perioadă lungă de timp, fără a necesita ascuțirea. Prețul este de aproximativ 55 de mii de ruble.
 2. Este om. Produs în Suedia. Acesta este un dispozitiv excelent, care include: un dispozitiv de încărcare din rețea, baterii suplimentare și cuțite de schimb de la Mora. Prețul este aproximativ egal cu 55 de mii de ruble.

Criterii de alegere a unui sărac pentru pescuitul de iarnă

Atunci când achiziționați un exercițiu, merită luați în considerare câțiva factori care includ:

 1. Material de fabricație. Acest dispozitiv poate fi fabricat din titan (alegere scumpă, dar fiabilă) sau oțel (material ieftin și durabil, dar suferă coroziune și cântărește foarte mult).
 2. Diametrul. Cu cât este mai mare această cifră, cu atât veți depune mai mult efort pentru a fora gaura.
 3. Producator. Până în prezent, o mulțime de falsuri de origine chineză. Caracteristica lor distinctivă sunt elementele structurale din plastic și cuțitele din oțel de calitate inferioară.
 4. Cum se face o alegere de gheață a servodirecției electrice.View. Dacă puteți merge la pescuit de mai multe ori în latitudine moderată de câteva ori în timpul iernii, atunci nu veți avea nevoie de motocicletă. Dar dacă este necesar, urmărind grinzile, făcând un număr mare de găuri, este mai bine să cumpărați cel puțin un aparat electric.
 5. Comoditate. Modelele interne și importate se disting prin rotație. Străină Buryat în sensul acelor de ceasornic, și interne - împotriva. Ar trebui să existe și detalii utile precum protecția cuțitelor la transport și un mâner pliabil.
 6. Greutatea dispozitivului. Dacă există transport și un acces convenabil la rezervor, acest parametru nu joacă un rol special. Dar pescuitul de iarnă implică adesea plimbări lungi până la locul de pescuit. Din acest motiv, poate fi dificil să poarte doar 15 kilograme de borax.

Instrucțiuni de îngrijire pentru dispozitiv

Pentru un serviciu lung al dispozitivului este necesar să respectați câteva reguli simple:

 1. Verificați întotdeauna piulițele. Dacă acestea sunt securizate în siguranță, atunci aceasta poate duce la o încălcare atunci când forma geometrică a toporului de gheață este încărcată.
 2. Mânerele în mișcare și alte mecanisme mobile trebuie lubrifiate cu uleiul de motor după terminarea pescuitului. Astfel, puteți evita, în cel mai important moment, vrăjile dispozitivului.
 3. Trusa de gheață în timpul depozitării este înfășurată într-o țesătură densă cu fante mici, care sunt necesare pentru penetrarea aerului. Dacă aveți un spațiu de depozitare, ar trebui să-l utilizați.
 4. Utilizați întotdeauna capace de protecție pentru cuțite atunci când transportați echipamentul. În produsele moderne, acest element este inclus. Acest lucru va ajuta la prevenirea mușcăturii prelevate și prematură.
 5. După fiecare utilizare, cuțitele trebuie să fie șterse și acoperite cu un strat subțire de ulei de motor pentru a evita coroziunea.

Scula de gheață de casă

Cum sa faci un bur pentru pescuit cu mainile taleBurul pentru pescuitul de iarnă poate fi făcut de unul singur, dacă aveți abilitățile și instrumentele necesare. Cum se face acest lucru, vom descrie versiunea auger.

Fabricarea mânerului (pivotant) include următoarele etape:

 1. Aspectul viitorului detaliu este desenat pe teren.
 2. Țeava selectată este îndoită corespunzător cu un suflantă.
 3. O armătură este sudată la partea inferioară, care va fi responsabilă de conexiunea cu șurubul.
 4. Deasupra și în mijlocul mânerului sunt atașate la produsele din fabrică mânerele pre-achiziționate din kitul de reparații.
 5. După aceea, arborele este lustruit și vopsit.

Este puțin probabil că va fi posibil să se facă o bază pentru cuțite la domiciliu. Este mai bine să o ordonați în ateliere. Dar toate celelalte proceduri de la domiciliu pot fi făcute de toți. Producția de șuruburi include următoarele procese:

 1. Un bolț filetat este sudat pe partea superioară a țevii pentru a fi conectat la un mâner sau pivot.
 2. Partea inferioară este sudată pe scaun pentru cuțite.
 3. Sunt decupate cercuri pentru un arbore de diametru dorit de pe o foaie de metal.
 4. Pe de o parte, cercurile pregătite sunt tăiate în centru și îndoite la forma caracteristică a șnecului, folosind un suflantă.
 5. Unul câte unul, lamele sunt sudate pe conductă. Conectați-le la cusătura de sudură.
 6. Partea inferioară este lustruită și pictată.

După aceasta, toate componentele sunt conectate și dispozitivul este considerat gata.

Exercițiul de gheață nu merită să fie perforat. Cuțitele își schimbă unghiul de înclinare și devin obturate atunci când sunt afectate. Pentru a nu distruge structura metalului, nu trebuie să încălziți cuțitele cu foc deschis. Va fi mai bine dacă echipamentul se află într-o încăpere caldă și apa se scurge, după care este necesară ștergerea dispozitivului. Dacă vopseaua se stinge, atunci merită să pictați peste metal, astfel încât să nu înceapă oxidarea și să nu se formeze coroziunea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshkuPescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshku
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuitul pe râurile din regiunea KirovPescuitul pe râurile din regiunea Kirov
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Oka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea RyazanOka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea Ryazan
» » Care săpătoare este mai bine să cumpere pentru pescuitul de iarnă
© 2021 amigdas.com