amigdas.com

Dzhungar hamster: îngrijire și conținut

Junkers hamsteriNu toată lumea îi plac animalele de companie mari, cum ar fi câinii și pisicile. Unii oameni preferă hamsteri și rozătoare diferite. Deci, dacă doriți o miniatură, dar în același timp un animal dulce, atunci hamsterul Djungar este o opțiune ideală. În plus, ele sunt animale foarte jucăuș, deci jungariki sunt minunate pentru familiile cu copii. Singurul lor dezavantaj este că noaptea hamsterul nu poate dormi și șuieră constant în cușcă.

Acest tip de hamsteri în sălbăticie poate apărea doar în stepi și semi-deserturi. În plus, hamsters-jungariks diferă de ceilalți frați prin faptul că au o bandă întunecată pe spatele lor. După ce ați citit acest articol, desigur, nu învățați totul despre hamsterii Djungar, dar obțineți suficiente informații despre cum să le conțină în mod corespunzător și cum să le hrăniți.

Ce trebuie să știți înainte de a lua casa lui Jungarik

în primul rând, Djungar hamster nu numai că se obișnuiește repede cu mâinile, dar și repede și înțărcă. Prin urmare, animalul ar trebui să fie jucat periodic. Acest lucru este necesar în primul rând pentru a se asigura că hamsterul nu este sălbatic. În caz contrar, animalul poate deveni agresiv.

În al doilea rând, acest animal este printre "familia". Prin urmare, un hamster are nevoie de o pereche. Desigur, jungla poate fi una, dar perechea mai multor șanse ca animalul să nu fie sălbatic.

Descrierea generală a speciei

Ce arată hamsterul dzhungar?Dzhungar de hamster aparține unui grup de rozătoare mici din familia hamsterilor. Această specie nu are un miros specific și, în general, este un animal destul de curat.

Dacă vorbim despre aspect acest animal, apoi creșterea acestuia este de aproximativ 5 cm, iar greutatea este de numai 45 g. Lungimea corpului este de 10 cm. Picioarele jungarului sunt acoperite cu fire de păr, iar pe spate sunt benzi întunecate. Adesea au o culoare gri. Pe blana lor de blană, pot fi văzute pete albe. Djungarik are un bot subțire, urechi mici. Această rozătoare are o burtă ușoară, iar partea interioară a urechilor este albă. În vara, haina de hamster devine gri, iar iarna devine aproape albă. Răspunzând la întrebare, cât timp trăiește un hamster dzhungar, trebuie spus că durata medie a vieții sale este de 3 ani.

Recomandări pentru îngrijirea și întreținerea jungariki

Ca orice alt animal, hamsterul junglei ar trebui să primească îngrijirea necesară și o alimentație bună. Prin urmare, un rozător ar trebui să fie întotdeauna o celulă curată, o zonă extinsă pentru viață, o activitate fizică periodică, precum și o dietă echilibrată. Numai în acest fel puteți asigura o viață bună și lungă animalului dvs. de companie.

Cage pentru hamsterul Dzhungar: sfaturi privind alegerea

  1. Cum să ai grijă de hamsteri jungariCa locuință puteți folosi nu numai o cușcă, ci și un acvariu special echipat.
  2. Ar trebui să vă pregătiți pentru hamster un mic adăpost în cușca lui. Ar putea fi o peșteră sau o casă. Astfel de clădiri mici pot fi achiziționate de la orice magazin de animale de companie.
  3. Podeaua este cel mai bine așezată cu rumeguș. Această opțiune este excelentă pentru toți rozătoarele. Dacă nu există rumeguș, acestea pot fi înlocuite cu hârtie simplă.
  4. Trebuie să existe o zonă mică de joacă pentru animal în cușcă. Pot fi scări diferite, roți sau poduri de rulare.

Alegerea unei cuști pentru animalul dvs. de companie, ar trebui să luați în considerare faptul că ar trebui să fie confortabil pentru hamster în sine. Dimensiuni optime: lungimea - 50 cm, lățimea - 30 cm.

Importanța sportului în viața unui hamster

Animalul trebuie să se miște și să conducă un stil de viață activ. Pentru început, este mai bine să instalați roata de rulare. În mod ideal, djugarikul ar trebui să se miște liber prin labirint, dealuri și diferite urcușe. În plus, ar trebui să fiți atenți la faptul că în cușcă ar trebui să aibă întotdeauna un ascuțitor pentru dinți. Pentru aceasta, diferite ramuri sau bastoane se potrivesc perfect.

Ce să hrănești hamsterii Dzhungar

Echilibrarea echilibrată este foarte importantă pentru creșterea și dezvoltarea completă a organismului. Hamsterul trebuie să primească de la hrană toate vitaminele și oligoelementele de care are nevoie.

Dzhungariku puteți da astfel de fructe și legume:

  • morcovi;
  • măr;
  • porumb uscat;
  • fasole - fasole și mazăre.

În plus, rozătoarele pot răscumpăra periodic diferite semințe și chiar fileuri de pui fierte sau ouă fierte. Nu uitați să hrăniți cu alimente speciale. Trebuie remarcat că în magazinele de animale de companie puteți găsi amestecuri speciale de fructe pentru hamsteri. Dar acest animal nu prea place apa de baut. Acest lucru poate fi explicat, în primul rând, prin faptul că în habitatul său natural nu există acces direct la sursele de apă. În ciuda faptului că hamsterul Dzhungar bea foarte puțin, trebuie să existe întotdeauna apă în cușcă.

Caracteristicile reproducerii hamsterilor dzhungar

Care este particularitatea conținutului de hamsteriÎn primul rând, este necesar să se acorde atenție faptului că jungariki se reproduce foarte bine, iar puii lor sunt destul de mari. Deci, la un moment dat femela poate aduce de la 1 la 11 hamsteri mici, pe care ea le va hrani cu lapte. Această perioadă durează aproximativ 19 zile.

În captivitate, aceste rozătoare se pot reproduce pe tot parcursul anului, dar în condiții naturale cresc din martie până în septembrie. La o lună după nașterea hamsterilor, ele ar trebui plasate pe celule diferite, în timp ce se împart în funcție de sex. În general, se crede că începând cu 4 săptămâni, hamsterii au pubertate, dar sarcina timpurie a unei femei poate fi plină de moarte.

Vârsta medie de gestație poate dura între 18 și 22 de zile. În acest moment, femeia însărcinată trebuie să fie liniștită și liniștită. Acest lucru trebuie să se asigure că într-o situație de stres femelele nu ucid și nu-și mănâncă urmașii. În plus, nu trebuie să uităm că în această perioadă femelele pot fi foarte agresive față de bărbat.

Este foarte important înainte de naștere să dezinfectați celula bine. Hamsterii născuți sunt strict interzise să atingă și, în general, să le atingă. Acest lucru se datorează faptului că femeia poate simți mirosul altcuiva și îi poate mânca urmașii.

Dacă vorbim despre hrana animalelor tinere, atunci ar trebui să introduceți treptat mici porții de alimente cu proteine ​​în dieta femeii. Poate fi carne de pui fiartă, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi sau gălbenușuri de ou fierte.

Hamsterii Dzungar încep să fie vânduți la magazinele de animale de companie la vârsta de 3-4 săptămâni. În această perioadă, sexul animalului poate fi deja stabilit.

Hamsterul Dzungar: boli posibile

Caracteristicile rasei de hamsteriAdesea, un hamster Dzhungar poate fi rănit în timpul unei căderi nereușite. Principalul simptom al rănirii - membrele curbate. În plus, un rozător căzut de la o altitudine mare poate obține un șoc mic. Dacă se întâmplă acest lucru, hamsterul trebuie să fie dus la medicul veterinar, care va examina trauma și, în funcție de gravitatea sa, va prescrie tratamentul. Pentru a împiedica acest lucru, animalul trebuie păstrat în cele mai sigure condiții.

Astfel de rozătoare pot fi expuse la infecții virale. Simptomele nu diferă de simptomele aniliei unei persoane. Dzungarik începe să sforăie și să strănucească. Pentru animalele de companie recuperate rapid, trebuie să-l hrăniți legume proaspete și fructe, el ar trebui să obțină toate vitaminele necesare. Astfel, creșteți imunitatea la animalul dvs. de companie.

La hamsteri, ca la om, poate exista conjunctivită. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci ochii hamsterului trebuie spălați cu apă sărată. Cataracta poate depasi si jungarul. Aceasta este o boală legată de vârstă care nu este tratată.

Animale de companie poate refuza brusc sa manance. Unul dintre motive sunt probleme cu dinții. Mai întâi, trebuie să verificați dacă hamsterul a rupt incisivii. Uneori există astfel de cazuri în care animalul este afectat de dinții lungi. Apoi, este mai bine să luați legătura cu un medic veterinar cu experiență care să-i poată tăia ușor.

Uneori hamsterii pot avea probleme cu pielea sau părul. Adesea, acestea sunt boli cum ar fi dermatofitoza sau eczema. Acestea pot apărea din cauza stresului frecvent sau a alergiilor. Conținutul corect joacă un rol-cheie în acest caz.

Un hamster trebuie să trăiască într-o cușcă de material bun care nu provoacă alergii.

Ar trebui de asemenea remarcat faptul că jungarikii pot dezvolta păduchi sau acarieni. Dacă animalul dvs. este în mod constant învins, atunci acesta poate fi un adevărat semn al prezenței insectelor. Înainte de a utiliza orice pulverizare sau aerosol, trebuie să consultați un medic veterinar în prealabil.

Ca urmare, trebuie remarcat că numai proprietarul depinde de cât va trăi iubitul lui. O dieta echilibrata, intretinerea corespunzatoare si exercitiile zilnice va asigura o viata lunga si fericita pentru hamster.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Cum de a apela un hamster un băiat și o fatăCum de a apela un hamster un băiat și o fată
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Pagina principală arici pitic africanPagina principală arici pitic african
Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl foloseștiBall pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești
Cum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile taleCum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile tale
Cum se face roata pentru un hamsterCum se face roata pentru un hamster
Magazin de ferestre pentru chinchillaMagazin de ferestre pentru chinchilla
» » Dzhungar hamster: îngrijire și conținut
© 2021 amigdas.com