amigdas.com

Scuturarea dintilor intr-un vis: cauze, simptome si tratament

Ștergerea dințilorFenomenul lui Carolini, odonerizm, bruxism - sub termenii medicali dat, există un fenomen cu care, odată într-o viață cu care sa confruntat orice persoană. Deseori scârțâirea inconștientă a dinților apare sporadic și durează pentru o perioadă scurtă de timp, fără a afecta semnificativ sănătatea. Dacă bruxismul la adulți începe să devină un fenomen permanent care provoacă un număr mare de probleme, atunci ar trebui să ne gândim la tratament.

Sclipirea obișnuită a dinților sau bruxismul?

Definiți linia între boală și un sindrom neplăcut este foarte dificil. Cea mai obișnuită metodă de diagnostic clinic al acestei boli este electromiografia (EMG) - determinarea activității electrice a mușchilor orali cu ajutorul senzorilor speciali în acest scop.

Dar, înainte de a merge la examen, trebuie să acordați atenție semnalelor indicate de corpul dumneavoastră. O trăsătură importantă a bruxismului este în măcinarea dinților, atât în ​​timpul zilei, cât și în timpul somnului, complet inconștient. Prin urmare, atunci când ziua este destul de ușor de a determina problema, în timpul nopții scârțâitul dinților, în primul rând, este determinat de rude și rude care au auzit sunete străine. Ce fel de simptome pot indica faptul că există o scânteiere a dinților noaptea?

 • apariție pe mucoasa interioară a suprafeței obrazului durerilor dureroase datorită "gustărilor" sale obișnuite.
 • Schimbarea dimensiunii și formei danturii coroanei: scurtarea, care este cauzată de rigidizare, precum și formarea de nereguli.
 • Senzația de "fractură" dimineața.
 • Amorțirea maxilarului în timpul trezirii.
 • Migrenele, tinitusul, durerile la nivelul gâtului și clicurile în maxilar sunt simptome disconfortive de scârțâit în somnul dinților.

Ce este periculos, când dinții încep să scârțâie într-un vis?

carieȘlefuirea dinților, pe care o persoană nu o poate scăpa de multă vreme, poate provoca un număr mare de probleme diferite. În primul rând, smaltul dinților este șters, ceea ce duce la apariția lui carie și apariția unei sensibilități considerabile a dinților. Într-o situație destul de dificilă atunci când dinții de rectificat în timpul zilei și pe timp de noapte merge de ani de zile, pacienții care sunt predispuse la bruxism, dintii pot macina pe aproape la rădăcină, și funcționarea sistemelor ortopedice este redus foarte mult.

Există clicuri în timpul înghițitului, o recesiune a gingiilor, mobilitatea patologică a dinților începe să se dezvolte. De asemenea, scârțâirea dinților la adulți poate provoca o suprasolicitare excesivă a țesuturilor, articulațiilor și mușchilor maxilarului și, prin urmare, nu evită durerea în ele. Toate acestea încep să ducă la apnee de noapte - o boală foarte gravă.

În afară de problemele menționate mai sus, scârțâirea constantă cu dinți poate provoca vătămări mental starea pacientului. Bruxismul este un semn al incapacității de a face față stresului, relaxați-vă și relaxați-vă. Prin urmare, dacă o persoană începe de multe ori să-și frece dinții, aceasta duce la oboseală crescută, iar în viitor - la apariția depresiei.

Motivele pentru care dinții încep să scârțâie într-un vis la adulți?

Oamenii de știință de la Universitatea din Virginia de Vest, care a efectuat experimente cu participarea a sute de voluntari care suferă de bruxism, a concluzionat că o muscatura incorectă, și de alți factori, explică schimbarea scheletului facial, nici un efect asupra de ce începe dinții la scârțâit. În același timp, experiența a demonstrat că, în timpul somnului, bruxismul la trezirea nocturnă este cauzat de activitatea respiratorie și cardiacă vegetativă ridicată, care apare de 10-15 ori într-o oră.

 • Infecțioase și virale boală. Adesea scârțâitul în somn cu dinți și cauzele apariției la adulți apar în timpul acestui tip de boală. Cu un tratament complet, cele mai multe ori dispar simptomele neplăcute.
 • Nefumători efecteefect nicotină. Studiul, care a fost dedicat determinarea de ce începe să scârțâie dinți în timpul somnului, efectuate în Finlanda, s-a dovedit a studia efectele probabile ale nicotinei asupra aspectului dinților scârțâit la pacienții cu o vârstă de aproximativ 30 de ani. Principala sarcină a proiectului a fost găsirea unei soluții pentru a scăpa de scârțâitul dentar enervant într-un vis. Experimentul a implicat 3200 de persoane în vârstă de 27-35 de ani. Experimentul a durat aproape un an. La observarea pacienților care au fumat trei țigări în fiecare zi în fiecare săptămână, sa dovedit că acei oameni care au consumat tutun au prezentat semne de bruxism mai des decât altele.
 • Prezența bolilor în zonă nazofaringian. Bruxismul poate fi provocat de rinită, sinuzită sau adenoizi. În acest caz, boala este observată la 85% din populație. Aceste boli duc la o uscăciune crescută a cavității orale și nazale, iar dinții scrâșniți încep să contribuie la producerea saliva. Problema de această natură va necesita tratament pentru otolaringolog.
 • genetic locație. Când unul dintre părinți se îmbolnăvea de această boală la vârsta adultă sau tânără, copilul are aceeași problemă în 75% din cazuri.
 • spasme mușchii maxilarului sau regiunii temporale. Deseori apar ca o consecință a traumei, care a fost obținută în timpul nașterii sau a presiunii intracraniene. Spasmele încep să provoace un compus intens și durere de cap, pe care o persoană încearcă să o îndure, să-și pătrundă dinții și să-i stoarcă. În acest caz, bruxismul va necesita o examinare atentă a unui întreg grup de medici specializați.
 • parazitar leziuni (enterobioză, helminthiasis, etc.). Contrar credinței populare, că măcinarea dinților, ca regulă, apare datorită prezenței de helminți, acest motiv este cel mai adesea remarcat. Prin urmare, nu este nevoie să vă auto-medicați și, în primul rând, trebuie să vedeți un doctor. Legătura dintre viermi și scârțâit se datorează faptului că paraziții încep să elibereze toxine care supraexcită sistemul nervos. Ca urmare, dinții se sclipesc.
 • Tulburare de tulburări de somnîncălcare Somn. Bruxismul apare cel mai adesea în asociere cu alte tulburări, de obicei la pacienții care au respirație intermitentă, suferă sforăit.
 • psihologic probleme. Unele studii științifice au arătat că până la 75% la adulți pisa dintii lor in timpul somnului depinde de un sentiment robust de stres, anxietate și alte tulburări psihologice care afectează rezistența la boli imune si recuperarea functiilor organismului.
 • vital imagine. Cauzele dinților adulți chițăit numit aportul de substanțe psihoactive (alcool, tutun, droguri, antidepresive sau cafeină), care duc la tulburări de somn și, ca urmare, afectează aspectul bruxism nocturn.

Tratamentul bolii

În ciuda faptului că în medicina oficială, bruxismul nu este considerat o boală, medicii au identificat metode de rezolvare a acestei probleme și de corectare a consecințelor.

Luand in considerare motivul pentru slefuirea dintilor, o serie de masuri caracteristice sunt folosite de catre dinti si sa decida cum trata bruxism:

 • reduce tensiunea din mușchii maxilarului poate ajuta anvelopele standard dentare care sunt fabricate din silicon;
 • Capcane pentru dințipentru a preveni distrugerea smalțului, medicul prescrie utilizarea capacelor protectoare. Ele sunt realizate individual din material elastic și moale. Kappa de acest tip poate fi folosit de la vârsta de un an;
 • Se recomandă copiilor complex exerciții pentru relaxare;
 • pentru a elimina hipertonia musculară, trebuie să aplicați o sticlă de apă caldă pe maxilar;
 • în timpul mare dentist excitabilitate nervos poate recomanda să folosească agenți de stabilizare sub formă de tablete care conțin:. valeriană, Magne B6 și glicină, etc;
 • în timpul mâncăririi și umflarea gingiilor, se recomandă aplicarea analgezice și geluri liniștitoare;
 • medicamentele homeopatice sunt utilizate pentru a trata bruxismul, care prezintă un rezultat excelent;
 • în situații foarte dificile, dentistul prescrie relaxante musculare și antidepresive. Trebuie reținut faptul că tratamentul cu medicamente ar trebui să fie prescris numai de un medic și folosit exact sub supravegherea sa;
 • în anumite situații poate fi recomandată un manual tratament, care vizează corectarea mobilității oaselor craniene;
 • un complex de minerale și vitamine;
 • sfătuiți spălarea periodică cu decocții pe bază de plante cu proprietăți analgezice sau utilizarea lor. Mămăliga este perfectă pentru aceste scopuri.

Atenție: Orice măsuri estetice pentru a restabili aspectul dinților pot fi efectuate numai după tratamentul complet al bruxismului.

Metode tradiționale de tratament

Există, de asemenea, mai multe eficace popular modalități de tratare a tractării.

 • Plante medicinalepe bază de plante ceaiuri pot avea proprietăți relaxante. Pacienții care suferă de remorcare, se recomandă să beți o ceașcă de ceai din plante calde înainte de a merge la culcare. Acest ceai poate conține menta, mușețel, miere, suc de lamaie și balsam de lamaie;
 • Vindecarea ierburilor din scârțâitul dinților. Aceste plante, cum ar fi lavanda și valeria, au un efect calmant. Pentru adulți și copii, ceaiul din bulionul valerian și masajul cu ulei esențial de lavandă va fi eficient înainte de culcare;
 • Utilizarea magneziului și a calciului în timpul dezvoltării remorcării va susține smalțul dinților;
 • Băutură de turmeric și lapte. Este necesar să încălziți un pahar de lapte într-o stare fierbinte, în el pentru a dizolva o linguriță de turmeric la sol. Acest compus este beat de o jumătate de oră înainte de culcare;
 • fizic loturile, timp suficient pentru odihna de noapte, modul de viață sănătos face posibilă reglementarea stării sistemului nervos;
 • Practica respirației profunde poate ajuta la eliminarea tensiunii nervoase înainte de a merge la culcare;
 • O comprimare caldă din măcinarea dinților. Țesutul trebuie să fie înmuiat în apă caldă, apoi stors. Apoi, atașați la maxilar și mușchii gâtului, la locurile în care se simte tensiunea. Căldura poate ajuta la prevenirea durerii și relaxarea mușchilor.

Măsuri de prevenire a bolilor pentru copii

Pentru a preveni supraexcitația copilului, protejați-l de posibilele strese atunci când este posibil. O atenție deosebită ar trebui acordată situației din casă înainte de culcare. Nu permiteți jocuri active, iluminare puternică, sunete puternice. Acest lucru va permite copilului să fie calm și să reducă posibilitatea apariției scârțârii dinților.

 • Când vorbești, încearcă să afli care este copilul îngrijorat. Rata zilnică a copiilor mici trebuie să fie variată. Mâncărurile care intră în dieta copiilor trebuie să fie atât hrănitoare, cât și hrănitoare.
 • Sursă de alimentareO condiție indispensabilă pentru acest lucru hrănire este prezența unui număr mare de vitamine și calciu. Ceaiul și cafeaua puternică ar trebui excluse.
 • Mâncarea se face cel mai bine cu câteva ore înainte de culcare. Respectați întotdeauna regimul de veghe și de somn al bebelușului, pentru a evita excitabilitatea și suprasolicitarea nervilor.

De regulă, măcinarea dinților la copii este episodică. Cu toate acestea, deoarece bruxismul poate deveni un obicei și poate duce la consecințe negative, intervenția medicilor dentiști este încă necesară. Dacă urmați recomandările experților, puteți să scăpați rapid de această problemă.

Șlefuirea dinților sau bruxismul nu este doar un obicei iritant, ci un indicator al prezenței diferitelor probleme de sănătate. La timp, după ce sa adresat pentru ajutorul medicului stomatolog, este posibil atât salvarea frumuseții unui zâmbet, cât și considerabil, în ansamblu, îmbunătățirea stării de sănătate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratamentDe ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratament
Ce este tomografia computerizată a dinților și cum este efectuată?Ce este tomografia computerizată a dinților și cum este efectuată?
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Eroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratamentEroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratament
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Copilul își zgârie dinții într-un vis: cauze și consecințeCopilul își zgârie dinții într-un vis: cauze și consecințe
Restaurarea dinților: trăsături de restaurareRestaurarea dinților: trăsături de restaurare
Pete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copiiPete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copii
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Ocluzia distală progenica: fotografii înainte și după breteleOcluzia distală progenica: fotografii înainte și după bretele
» » Scuturarea dintilor intr-un vis: cauze, simptome si tratament
© 2021 amigdas.com