amigdas.com

Convulsii în colțurile gurii: cauzele apariției și tratamentului

ZayedO față zâmbitoare și deschisă este cartea de vizită a unei persoane. Dar, uneori, se întâmplă - după un zâmbet larg, vine o umbră și persoana se încruntă, de parcă de durere. Al doilea dureru standard este probleme în timpul meselor, când trebuie să vă deschideți gura. Motivul pentru aceasta se găsește adesea în apariția strănutului mic la colțurile gurii, apoi în apariția unor fisuri dureroase.

În cazurile severe, pacienții pot refuza să mănânce, deoarece își deschid gura și suferă dureri severe. Lipsa tratamentului duce la formarea de cruste și ulcere hemoragice dureroase, eliminarea unei astfel de probleme serioase este mai dificilă și tratamentul necesită o perioadă lungă de timp.

Descrierea problemei

Numele Zaeda se referă la numele populare, dar în mod profesionist boala se numește angulită. Diferite microorganisme provoacă această boală, în răn, două tipuri de microbi au fost detectate în studiile de laborator. Asta este fungice și streptococice:

 • specii de drojdii de ciuperci din genul Candida;
 • caracter streptococ epidermal.

Acești agenți patogeni provoacă inflamarea stratului superior al pielii epidermale într-o zonă restrânsă. Microbii se referă condiționat la microflora patogenă prezentă pe pielea oricărei persoane sănătoase, iar pentru activarea lor sunt necesare anumite condiții.

Cauzele dezvoltării unei stări dureroase

După apariția și activarea microflorei patogene pe piele apare icter în colțurile gurii. Cauzele și tratamentul depind unul de celălalt:

 • Cauzele apariției crizelorFolosirea de feluri de mâncare prost spălate, de multe ori nu acasă și la locul de muncă, cabine industriale sau în domeniu, o periuță de dinți, cosmetice pentru buze utilizarea unei alte persoane, alimentele nespălate, în special de origine vegetală, ceea ce duce la creșterea bacteriilor. Trebuie să urmați igiena orală, să fie curate, deoarece nu numai Angulo, dar și alte boli se dezvolta cu ușurință în doar răspândirea infecției.
 • Dacă persoana de lângă sau care trăiesc împreună are leziuni ale pielii cauzate de microbi sau ciuperci necunoscute, trebuie să fiți deosebit de atenți să comunicați și să intrați în contact cu acestea și este mai bine să limitați activitățile comune în măsura posibilului.
 • Stresul pe buze are loc cu lipsa de fier în sânge, precum și cu vitaminele C și B, care sunt implicate în menținerea stratului epidermal al pielii și a membranelor mucoase într-o stare sănătoasă. Pentru a satura organismul cu vitaminele și mineralele necesare, să adere la o dietă variată și să mănânce mai multe fructe și legume proaspete pentru a preveni dezvoltarea de hipovitaminoză în grade diferite.
 • Perleches apar în colțuri ale gurii la pacienții cu diabet zaharat - o boala care slabeste imunitatea naturala a organismului datorită utilizării continue în tratamentul de medicamente specifice, hormoni.
 • Din cauza a ceea ce apar icteruliCondițiile negative de lucru sau de viață conduc la o scădere a răspunsului imun al organismului la propagarea microflorei patogene. În special, hipotermia conduce la uscarea pielii, care astfel reacționează la îngheț, vânt și umiditate.
 • Insuficiența muncii ficatului duce la diverse modificări ale compoziției pielii, astfel încât sănătatea acestui organ intern este atât de importantă pentru a scăpa de gemul pe buze.
 • Stresul în colțurile gurii poate apărea cu o creștere prelungită a temperaturii corpului la niveluri ridicate.
 • Un factor concomitent este numirea unei medicamente pe termen lung, glucocorticoizi, hormoni, citostatici și imunosupresoare.

Cursul bolii

În ceea ce privește agentul cauzal, acesta poate fi determinat indirect de modul în care se dezvoltă jaeda în colțurile gurii, tratamentul depinzând de tipul de microb. Fiecare microorganism are trăsăturile lor specifice de manifestare:

 • dacă zaeda are o distribuție limitată, agentul cauzator, cel mai adesea, este streptococ;
 • infecția fungică afectează nu numai colțurile, ci afectează mucoasa buzelor și a gurii.

Cauzele apariției crizelorSub influența factorilor externi și interni, agentul patologic începe multiplicarea activă, este introdus în piele și un plasture modificat de piele apare în colțul gurii. Dezvoltarea sa ulterioară se datorează factorilor provocatori, de exemplu, deteriorarea epiteliului sau scăderea răspunsului imun al organismului la o substanță străină.

Pielea afectată nu este capabilă să reziste la infecții fungice și streptococice, există o criză convulsivă pe buze, ca o problemă separată, independentă. Tratamentul crizelor depinde de rata de restabilire a integrității pielii.

Simptomele de însămânțare

Dacă vorbim despre o manifestare independentă, apariția unei dureri pe buze duce la disconfortul unei persoane de o manifestare ușoară, uneori se adaugă o complicație în cursul bolii. Sub acțiunea întinderii și strânserii constante a colțurilor buzelor (în timpul conversației, alimente, râde) apare o fisură care Cu timpul, el poate deveni mai adânc doar dacă nu este tratat. În jurul crack-ului se inflamă adesea pielea, ceea ce face ca funcționarea cavității orale să fie și mai dureroasă.

Scoateți fisura este mai dificilă și mai lungă decât o voi face. Dar fisurile nu apar intotdeauna, daca nu exista premise pentru raspandirea infectiei. perleches tratament precoce duce la proces și restaurarea pielii, precum și atitudinea disprețuitoare ventuze la problema deteriorării recursurilor și disconfort constant, senzație de mâncărime în zona plăgii.

Simptomele provocărilorÎn cazul în care fisura în adâncime ajunge la nivelul capilarelor cu curent limfatic, atunci există descărcări de pe rană, care, exudând, excesul de piele, excesiv compactându-l în vecinătatea crizelor. Pielea devine inelastică, apar noi discontinuități, care se combină într-o singură rană mare.

Un semn de deteriorare și mai mare este trecerea procesului inflamator în zonele de piele din apropiere, unde sunt create focare noi ale bolii. La crusta formată de crack, care este permanent exfoliantă, creând zone umede. În absența terapiei locale sau interne, zonele înconjurătoare se transformă, iar rana devine extinse. Există principalele semne de complicație:

 • crește o rană mică în colț și pielea roșie în jur;
 • disconfort inconfortabil neobișnuit atunci când se deschide o gură sau un zâmbet;
 • în timp, apariția unei fisuri profunde, durere și mâncărime;
 • treptat, în zona înconjurătoare a zonei inflamate.

Tratamentul crizelor

Înainte de tratarea unei crize, este necesar să se determine adevărata cauză a apariției ei. Tratamentul include efecte generale asupra zonei afectate și tratamentul bolilor interne. Inițial, se efectuează tratamentul local al crizelor, care se efectuează în conformitate cu rețetele populare sau se utilizează preparate din medicina oficială.

Mai degrabă pentru a trata odihnele în colțurile unei guri prin metode naționale?

Mai degrabă decât pentru a trataInițial, încearcă să utilizeze produse de tratament la domiciliu, bazate pe rețete populare, care împreună cu medicamentele rezolvă în mod eficient problema. Metodele netradiționale vindecă repede rănile și înfruntă infecția pielii. Desigur, succesul tratamentului prin metode populare depinde de gradul de boală și de cauza leziunii colțurilor buzelor, dar uneori ajută la eliminarea urgentă a pacientului de această problemă. Metode comune și standard de prim ajutor:

 • Eficace prin acțiune înseamnă o rețetă dovedită a bunicii - Lubrifierea colțurilor buzelor cu ureche gri. Un efect oarecum inestetic, produs noaptea, va ajuta cu un curs necomplicat de conversație pentru a vindeca rana pentru două până la patru lubrifianți.
 • Vă ajută să ștergeți din când în când rănile cu transpirația. Pentru a vindeca icterul, ștergeți zona în fiecare dimineață, după trezirea acelei laturi a gulerului de noapte care este pe partea laterală a corpului.
 • bun tratament rana ajută amestecul sub formă de pastă și frunze zdrobite de Plantago suc unse de două - trei ori pe zi, în mod analog cu acte amestec de aloe frunze cu apă clocotită, dar sa diluat pentru aplicare la o concentrație de 1:10.
 • Se prepară un amestec de grăsime topită de porc și de miere într-un raport de 1: 2, această masă este lubrifiată în mod constant de o fisură, astfel, se produce înmuierea țesuturilor, iar rana nu este atât de dureroasă.
 • Pentru a înmuia marginea blocajului și pentru a contracara microbii, lubrifiați colțurile buzelor cu uleiuri vegetale sau faceți mini comprese din acestea. Ca remediu, se folosește uleiul presat la rece din solduri de trandafir, măsline și flori de arbore de ceai.
 • Nu mai puțin eficace distruge agenții patogeni usturoi, aplicat pe rană, pentru tăierea acțiunii antimicrobiene felii subțiri de usturoi. Pentru a fixa bucățile de produs, de ceva timp utilizați un plasture, dar utilizarea prelungită a usturoiului poate duce la arsuri, deci ar trebui să fiți atenți.
 • Infecția fungică este distrusă perfect de către bicarbonatul de sodiu, în acest scop, uneori se prepară o soluție concentrată în care se adaugă vitamina B12, alcoolul boric acționează în același mod. Atât soluția de sodă, cât și alcoolul sunt folosite pentru spălare.

Utilizarea locală a medicamentelor

În cursul necomplicat al bolii sau dacă apare o mică fisură, se recomandă lubrifierea zonei afectate antimicrobiene de acțiune locală:

 • Cum să vindeci o crizăun excelent instrument pentru clătirea antiseptică a gurii și aplicarea lotiunilor în zona afectată este Stomatidin, care acționează în mod activ asupra microorganismelor streptococilor și fungilor;
 • constând dintr-o concentrație atent echilibrată de clorhexidină și metronidazol Metrogil Denta ucide microbii spectru larg de tot ce trăiesc și rasa în gură și pe partea exterioară a pielii;
 • utilizarea unei creme antifungice Clotrimazol nu va fi eficientă în răspândirea infecției streptococice;
 • preparate Panthenol și Bepanten sunt utilizate după efectuarea acțiunii antibacteriene a altor medicamente, ele sunt utilizate în stadiul de vindecare a rănilor, deoarece substanțele active care compun compoziția lor pot restaura bine pielea superioară;
 • tetraciclinul unguent se luptă perfect cu agenții patogeni ai bolii, ca un unguent oftalmic, este ușor tolerat și nu provoacă efecte secundare sub formă de arsură;
 • Înseamnă din apeluriutilizați unguente cu glucocorticosteroizi și antibiotice, care sunt eficiente pentru complicații ale rănilor și răspândirea iritației (triadă, triderm, hioxonizon);
 • ajuta la cauterizarea cu solutii antiseptice de verde, iod si fucocin, dar din moment ce usuca si stranguleaza pielea, dupa ceva timp dupa ce le folosesti, trebuie sa hidrateze sau sa inmoaie pielea cu preparate de ulei.

Luând droguri înăuntru

Mai degrabă decât pentru a trata bolile în colțurile buzelor dacă loțiunile locale și grăsimile nu funcționează? Situația creată arată că problemele constau în funcționarea necorespunzătoare a organelor interne sau în metabolismul deranjat, ceea ce duce la dezvoltarea hipovitaminozelor persistente. Anterior, înaintea numirii medicamentelor, medicul efectuează un diagnostic pentru a identifica boala, simptomele acesteia fiind apariția de sânge pe buze. Pentru tratamentul consumului de droguri:

 • tratamentul hipovitaminozelor se realizează prin preparate și complexe de vitamine (Aevit, acid ascorbic, acetat de tocoferol, vitrum, undevit, complivit, multi-tabs, duovit și altele);
 • prin tipul de leziuni detectate la nivelul corpului, se aplică agenți antifungici sau antibiotice (amoxicilină, augmentin, fluconazol și alte medicamente);
 • mijloacele de restaurare și modulatorii sistemului imunitar;
 • Tratamentul ficatului sau al altor organe interne care dau simptome sub formă de răni în colțurile gurii;
 • În cazul în care utilizarea locală a medicamentelor antiparazitare a ajutat, atunci după îmbunătățirea stării, trebuie să mergeți la clinică și să luați testele standard pentru a examina starea generală a corpului.

Sfatul util al unui dermatolog

Pentru a nu provoca dezvoltarea bolii în timpul tratamentului rănilor în colțurile gurii, nu mâncați anumite alimente care irită crizele și opriți procesul de vindecare. Excludeți alimentele sărate și alimentele cu un gust puternic, înainte de a ieși la aer rece, ungeți rana și întreaga suprafață a buzelor cu un ruj de protecție sau igienă.

Vitamine din melciPotrivit medicilor, apariția crăpăturilor în colțurile buzelor indică lipsa vitaminelor A, E și B, prin urmare, simultan cu influența locală, este necesar să se utilizeze complexul de vitamine cu vitaminele specificate în acesta. În cazul în care crizele au dispărut, atunci motivul constă în lipsa de vitamine, iar în viitor se recomandă să mâncați alimente cu conținut ridicat.

Este întotdeauna necesar să ne amintim că este întotdeauna mai ușor de prevenit dezvoltarea bolii decât este lung și dificil de a fi vindecat. În stadiul inițial după apariția unor schimbări minore și disconforturi trebuie luate măsuri de precauție:

 • În zona afectată a colțului gurii, mierea este aplicată pe timp de noapte, dacă este posibil, apoi se lubrifiază de câteva ori începutul iritației;
 • în mod similar, ajută la aplicarea unei ceara topită pe stratul subțire;
 • astfel încât buzele să nu se usuce, ele sunt umezite cu apă de multe ori pe parcursul zilei, dar aceasta nu include lingerea buzelor, care, dimpotrivă, duce la o infecție suplimentară;
 • Două linguri de in se gătesc în două linguri de apă, apoi guliul rezultat se aplică pe buze și pe zona din colțuri;
 • un alt instrument eficient și eficient în momentul apariției convulsiilor este balsamul igienic.

Dupa spus, putem concluziona ca uneori puteti face fata ranii in colturile buzelor simple creme, unguente sau geluri, dacă există o contaminare microbiană în zona specificată. Dar dacă cauza este în interiorul corpului, atunci convulsiile dintr-o problemă independentă devin simptomatice, iar persoana necesită o examinare suplimentară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt leziunile albe din gură?Care sunt leziunile albe din gură?
Ulcerele limbii: cauze și cum trebuie tratateUlcerele limbii: cauze și cum trebuie tratate
De ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentulDe ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentul
Cum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratamentCum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratament
Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenireUlcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire
Candidoza stomatitei la copii și adulțiCandidoza stomatitei la copii și adulți
Conul sau compactarea din spatele urechii doare atunci când o apăsațiConul sau compactarea din spatele urechii doare atunci când o apăsați
Rasește în jurul gurii unui copil: motivele aparițieiRasește în jurul gurii unui copil: motivele apariției
Răni în gură și cauze de tratamentRăni în gură și cauze de tratament
Care sunt cauzele gustului iodului din gură și ce trebuie să faceți cu privire la acestaCare sunt cauzele gustului iodului din gură și ce trebuie să faceți cu privire la acesta
» » Convulsii în colțurile gurii: cauzele apariției și tratamentului
© 2021 amigdas.com