amigdas.com

Cum să eliminați obstrucția din conductele de canalizare

Cum să eliminați blocajul într-o țeavăCând se produce înfundarea drenajului, se pune imediat întrebarea: cum să eliminați blocajul în conductă? Evacuarea apelor uzate este un companion inevitabil și frecvent al vieții. Canalizarea este capabilă să lovească vinul vecinului tău dacă locuiești într-o clădire cu mai multe etaje. Curățarea canalizării este un proces complex care este cel mai bine încredințat unui profesionist.

Bineînțeles, costă bani, și așteptați până când comandantul durează uneori mult timp. În cazul în care aveți nevoie să curățați urgent sistemul de canalizare, puteți recurge la instrumentele utilizate acasă. Datorită metodelor cele mai simple, toată lumea poate curăța eficient, economisind pe propriile bani și timp prețios.

Cum să aflăm cauza clogului și tipul lui?

Sarcina principală este de a identificarea în timp util a problemei și acțiune rapidă. În primul rând, ar trebui să verificați dacă apa trece prin alte unități de canalizare - o toaletă, o chiuvetă, o baie. Când apa nu se amestecă nicăieri, puteți avea probleme mari, mai ales la primul etaj, unde riserul este capabil să înfunde și să ridice apă de la toaletă. Într-o astfel de situație, trebuie să apelați imediat un specialist.

Principalele tipuri de înfundare canalizare:

 1. Operațional - prin aspectul său se datorează grăsimilor acumulate care se lipesc de interiorul țevii. În viitor, alte deșeuri sunt afectate de aceasta;
 2. Mecanice - se formează în conductele de canalizare prin vina proprietarului apartamentului. Principalul exemplu al blocajului este hârtia igienică aruncată în toaletă, care nu este consumată de apă. Este posibil să se curățe astfel de înfundări numai cu mijloace speciale care corodează gunoi;
 3. Sifon impenetrabil - acest dispozitiv servește ca o barieră pentru mirosul neplăcut. Prin urmare, se numește un filtru din "mirosurile" sistemului de canalizare. În timp, grăsimea intră în sifon și se acumulează acolo. Puteți curăța acest dispozitiv clătiți-l cu apă fierbinte și adăugând un lichid de spălat vase.

Motivele pentru înfundarea conductei de canalizare

Cum se monitorizează starea țevilorDe fapt, nu sunt atât de multe motive, dar cele mai importante sunt:

 • Penetrarea unui corp străin în tub;
 • Nerespectarea regulilor de instalare;
 • Formarea unui strat gros pe peretele conductei de canalizare în timpul funcționării îndelungate;
 • Îngrijirea necorespunzătoare a canalizării sau lipsa.

Pentru a îmbunătăți funcționarea sistemului de canalizare, este necesar să se elimine blocajul cât mai curând posibil. Altfel, atunci va fi dificil să scapi de mirosul putred.

Curățați conducta de canalizare cu un cablu

Pentru a elimina blocajul, pentru a deconecta conducta de canalizare de la sifon și introduceți cablul acolo. Apoi trebuie să se rotească lent și, în paralel, se toarnă în conducta încălzită cu apă. După câteva reprize, lovituri mici îl împing în blocaj. Dacă rezultatul este negativ, repetați procedura.

Apa caldă slăbește blocajul, iar cablul îl rupe. Dacă apa a trecut prin gaură, trebuie să o curățați cu atenție, umplând o cantitate mare de apă. Acest lucru ajută la eliminarea resturilor din sistemul de canalizare.

Atunci când nu există un astfel de cablu în arsenalul de acasă, puteți folosi un furtun de duș metalic. În cazul unui furtun de cauciuc, la un capăt sunt realizate găuri. Cealaltă parte este introdusă în robinet cu apă fierbinte. Partea liberă cu găuri este coborâtă în conducta de canalizare, apoi robinetul este deschis. Presiunea puternică conduce la faptul că jetul, care trece prin găuri, curăță depozitele bine.

Când înfundă o chiuvetă de bucătărie, e mai bine curățați mai întâi cu un piston. Dacă încercarea nu reușește, dezasamblați sifonul și curățați-l cu sârmă și apă.

Curățarea chimică a colmatării țevilor de canalizare

Curățați conductele cu un cabluExperții recomandă blocarea cloggingului folosind reactivi chimici. Ca regulă, se utilizează compuși corozivi pe bază de sodă și acizi caustici. În acest caz, trebuie să utilizați întotdeauna mănuși și alte echipamente de protecție.

Cum să curățați conducta de canalizare cu chimie? Mai întâi trebuie turnați compoziția în conducta de canalizare și așteptați aproximativ două ore pentru ca ea să mănânce blocajul. Apoi conducta este spălată cu un curent de apă. Dacă aveți un canal din plastic, trebuie mai întâi să determinați dacă este posibil să utilizați acest produs chimic. În caz contrar, plasticul poate fi dizolvat!

Mai multe moduri populare

Ce măsuri trebuie luatePrincipala metodă este aplicarea de sifon. Pentru aceasta, gazda trebuie să facă următoarele:

 • Oțetul și soda sunt luate în același volum (de exemplu, un pahar);
 • Drenarea sistemului de canalizare este umplut cu sifon, iar otetul se toarnă de sus;
 • Drainul este închis cu un dop și lăsat timp de câteva ore;
 • Spălarea chiuvetei cu apă clocotită.

Această tehnică este considerată veche și testată, precum și conducte inofensive. În plus, această metodă este, de asemenea, utilizată ca măsură preventivă.

Metoda nu mai puțin cunoscută este utilizarea de lămâie, din care este necesar să stoarceți sucul direct în orificiul de scurgere. Înlocuirea lămâilor proaspete cu concentrat de suc (o jumătate de ceașcă).

Măsuri preventive

Pentru prevenirea blocajului în țevi aplicați o metodă eficientă:

 • Luați un pahar de sifon, o cantitate de sare și o cană de "tartru";
 • Amestecați componentele și închideți bine capacul;
 • Pentru o procedură, este necesară oa patra din amestec, care este apoi turnată cu apă fiartă abundentă;
 • Așteptați puțin timp și clătiți conducta cu apă rece.

Dacă blocajul se întâmplă, încercați să îl înlăturați în timp util, pentru a nu strica tevile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a curăța toaleta de la înfundarea acasăCum de a curăța toaleta de la înfundarea acasă
Cum să faci un canal într-o casă privatăCum să faci un canal într-o casă privată
Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?
Ca într-o casă privată pentru a scurge canalul, prețul întrebăriiCa într-o casă privată pentru a scurge canalul, prețul întrebării
Cum să curățați conductele de canalizare din casăCum să curățați conductele de canalizare din casă
Cum să alegeți o pompă forțată pentru canalizareCum să alegeți o pompă forțată pentru canalizare
Cum să cureți toaleta acasăCum să cureți toaleta acasă
Pompa de vid folosită pentru pomparea apei uzatePompa de vid folosită pentru pomparea apei uzate
Metode de pompare a puțurilor de canalizareMetode de pompare a puțurilor de canalizare
Ceea ce înseamnă că este mai ușor de curățat conductele de canalizareCeea ce înseamnă că este mai ușor de curățat conductele de canalizare
» » Cum să eliminați obstrucția din conductele de canalizare
© 2021 amigdas.com