amigdas.com

Scopul și tipurile de burghie pentru metal

soiuri vserlNecesitatea prelucrării acestor sau a altor produse metalice apare atât pentru profesioniști, cât și pentru maeștrii obișnuiți. Pentru a efectua acest tip de prelucrare, sunt necesare unelte și unelte speciale, la care se încadrează burghiul.

Piața modernă oferă clienților săi kituri gata făcute, care includ produse cu lungimi diferite și diametre diferite. De asemenea, puteți găsi o singură copie, luând-o cu proprietăți mecanice și caracteristici geometrice. În ambele situații, se pune întrebarea cu privire la modul de a distinge produsele de înaltă calitate de întrebări și de a alege un dispozitiv care să dureze cât mai mult timp posibil și nu va fi plicticos.

Găurirea aliajelor metalice este un proces extrem de complex și consumator de timp, care necesită atitudinea cea mai responsabilă și atentă la alegerea uneltelor.

Clasificarea și caracteristicile planului constructiv

Există mai multe soiuri ale unui astfel de instrument. Acestea diferă unele de celelalte în funcții funcționale și de design. Este demn de remarcat faptul că, prin intermediul unor produse destinate prelucrării metalelor, puteți găuri și alte materiale care includ:

 • lemn și materiale fabricate pe baza sa;
 • tipuri diferite de polimeri;
 • ceramică;
 • beton;
 • cărămidă.

Proiectarea unor astfel de dispozitive este dezvoltată special pentru o soluție completă a mai multor sarcini ale planului tehnologic, ținând cont de proprietățile materialului care va fi prelucrat. Acesta este motivul pentru care expertii recomanda inainte de a alege sa obtina cel putin cea mai mica idee despre caracteristicile acestui instrument de taiere.

Deci, construcțiile de foraj includ următoarele componente:

 • Element de tăiere, care este responsabil pentru procesul în sine.
 • Coada care vă permite să fixați scula în mandrina echipamentului.
 • Zona de lucru, care asigură îndepărtarea chipsurilor rămase din zona de procesare.

Prin natura designului, este comună distingerea următoarelor tipuri de exerciții:

 • în spirală;
 • plat;
 • coroană;
 • con.

plat

Construcțiile cu o parte plată de lucru sunt uneori numite perovymi. Printre avantajele acestor produse se numără:

 • insensibilitatea la înclinări;
 • execuția simplă;
 • ieftinătate.

Dezavantajele sunt:

 • imposibilitatea de a crea găuri mari;
 • absența îndepărtării automate a rumegușului din zona de lucru (proprietățile geometrice și dispozitivul acestei varietăți de burghie nu implică o astfel de funcție).

spirală

Structurile tip scroll sunt considerate cele mai frecvente produse utilizate pentru prelucrarea produselor metalice. Structura acestor burghie este realizată sub forma unei tije cilindrice, cu flancurile în formă de spirală. Ei sunt responsabili pentru îndepărtarea cipurilor. De asemenea, exercițiile cu spirală se pot referi la următoarele grupuri:

 • Care sunt exercițiile?Bunuri cu destinație generală. Diametrul unei astfel de scule ajunge la 80 de milimetri. Produsele spirtoase de uz general sunt utilizate atât în ​​industrie, cât și în viața de zi cu zi.
 • Stângaci. Fără astfel de produse este imposibil să faci fără astfel de situații, când din gaură trebuie să găuriți un fascicul sau șurub rupt.
 • Exerciții de precizie. Astfel de adaptări sunt folosite de adevărați profesioniști sau meșteșugari care au nevoie de un rezultat excelent din tratament. Aceste exerciții, de regulă, au denumirea "A 1". Cu ajutorul lor puteți face găuri cu diametrul exact.

coroană

Forma găurilor de bază seamănă cu un pahar din metal, cu capătul căruia sunt dinți tăiați. Ele sunt utilizate pentru găurirea găurilor în material. Dinții pot fi fabricați din aliaj de metal foarte dur sau au un strat special de diamant.

Acest tip de burghiu este creat pentru tehnica de găurire circulară, în care este selectată numai conturul găurii viitoare.

con

Cum să alegeți burghiul dreptConectorii conice includ dispozitive cu o suprafață netedă și netedă. Utilizate pentru crearea de găuri în produsele metalice, astfel de produse oferă o centrare simplă la începutul procesului, ceea ce nu se poate spune despre structurile cilindrice. Dar cel mai important avantaj al exercițiilor conice este că, cu ajutorul lor, este posibil să se facă găuri de cele mai variate diametre.

Dintre varietatea largă de burghie, este posibil să se distingă produsele concepute pentru a crea găuri în materiale cu rezistență ridicată, de exemplu, burghie de cobalt.

Aceste dispozitive sunt fabricate din aliaj de oțel de mare viteză, care este aliat cu cobalt. Se mărește semnificativ rezistența piesei. Datorită acestor proprietăți, sculele de cobalt sunt utilizate cu succes pentru a crea găuri în materiale cu rezistență ridicată. Prețul ridicat al acestor produse este în întregime justificat de calitățile lor.

Cum de a alege un burghiu bun pentru metal

Selectând un detaliu, trebuie să cunoașteți nu numai tipurile de exerciții și scopul acestora, ci și să înțelegeți ce sarcini speciale vor fi aplicate. Pentru a face acest lucru, acordați atenție următoarelor caracteristici:

 • Care sunt exercițiile?nuanța suprafeței;
 • calitatea ascuțitului;
 • proiectare simetrică;
 • diametru;
 • respectarea parametrilor standard;
 • materialul din care este fabricat dispozitivul;
 • funcțional și scop;
 • reputația producătorului.

Selectând instrumentul, trebuie să acordați atenție caracteristicilor echipamentelor existente.

Deci, dacă trebuie să găuriți o gaură destul de mare într-un produs metalic cu un burghiu puternic, aveți nevoie de un dispozitiv care vine cu el.

Care este culoarea produsului?

Tipuri de exercițiiCuloarea suprafeței de găurit - aceasta este caracteristica care arată nivelul calității produsului.

Culoarea gri are detalii care sunt de proastă calitate și, prin urmare, au un preț mic. Suprafețele gri nu sunt supuse nici unei prelucrări ulterioare. Merită să înțelegeți că atunci când lucrați, va deveni rapid inutilizabil.

O sculă neagră este obținută după tratarea cu abur supraîncălzit. Ca urmare, produsele sunt foarte rezistente la uzură și durabile.

Produsele de aur, de regulă, trec printr-o procedură de vacanță specială. Acest tratament cu ajutorul unei tehnici termice ajută la creșterea rezistenței produsului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un burghiu pentru placi ceramiceCum sa alegi un burghiu pentru placi ceramice
Cum de a alege burghiele potrivite pentru metalCum de a alege burghiele potrivite pentru metal
Burghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegereBurghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegere
Colțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegereaColțar de prindere: descriere, tipuri, sfaturi privind alegerea
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Caracteristicile și parametrii coroanelor pentru metalCaracteristicile și parametrii coroanelor pentru metal
Fabricarea unei mașini de găurit cu mâinile taleFabricarea unei mașini de găurit cu mâinile tale
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
Tratamentul termic al metalelor și aliajelorTratamentul termic al metalelor și aliajelor
Tipuri de EDM și prelucrarea metalelorTipuri de EDM și prelucrarea metalelor
» » Scopul și tipurile de burghie pentru metal
© 2021 amigdas.com