amigdas.com

Vaccinarea împotriva rabiei pentru câini

Vaccinarea împotriva rabieiDintre numeroasele boli la care sunt expuse toate rasele de câini, rabia este considerată cea mai teribilă. Boala conduce la un rezultat letal pentru câine și constituie un pericol muritor pentru oameni. Pentru a evita consecințele fatale și pentru a proteja animalul de animale împotriva infecției, este necesar să se vaccineze câinele împotriva rabiei la timp.

Vaccinarea împotriva rabiei pentru câini

Vaccinarea modernă împotriva rabiei reprezintă o garanție de 100% pentru protecția animalului împotriva acestui virus periculos. Din păcate, câinele infectat nu poate fi vindecat datorită lipsei de medicamente eficiente. În această privință, vaccinare câinii din rabie se produc în copilărie, în cățeluși. Dacă nu faceți această procedură, atunci în caz de boală, câinele va trebui să fie adormit, deoarece devine periculos pentru o persoană. Sper că acum nu veți pune întrebarea: "Ar trebui să fac vaccinări împotriva rabiei pentru câini?"

Importanța vaccinărilor împotriva rabiei

Bacterii de rabieÎn ciuda pericolului de îmbolnăvire, mulți proprietari de câini refuză de multe ori să utilizeze vaccinul, sperând că animalul lor de companie nu se va infecta niciodată. Cineva crede că infecția apare numai după contactul cu animalele sălbatice, cum ar fi aricii sau vulpi. Dar, de fapt, câinele poate fi atacat de o pisică bolnavă sau de alte animale stradale în timpul unei plimbări obișnuite în jurul orașului. Iar în câteva zile veți observa primele simptome ale bolii.

Apropo, o boală periculoasă este transmisă nu numai prin sânge, după mușcături, ci și prin saliva. Este suficient să sufli pe apă dintr-o băltoacă unde au văzut câteva ore în urmă purtător boală sau frolic pe iarbă, în cazul în care au fost elemente de salivă de câine bolnav sau de pisică. Și, deși boala moare repede în lumea din jur, riscul de infecție rămâne incredibil de mare. Dacă simptomele rabiei sunt evidente, animalele de companie trebuie plasate urgent în clinică pentru a fi examinate. Când confirmați diagnosticul, trebuie să-l aduci la somn.

Este important de menționat că, chiar și în absența unor simptome vii și a unui comportament ciudat, câinele poate transfera virusul unei persoane cu o linsură normală a mâinii.

La ce vârstă sunt vaccinați împotriva rabiei pentru câini

Mulți susțin că vaccinarea împotriva rabiei poate fi făcută pentru căței de 1,5 luni, dar, din păcate, un astfel de eveniment este periculos pentru un astfel de animal mic. Faptul că vaccinul include bacterii slăbite, dar în același timp vii, care pot provoca diferite lateral efecte și, în cel mai rău caz, duce la moartea unui câine.

Este foarte bine dacă vaccinul este administrat acasă, când catelul este încă hrănit cu lapte matern și are imunitate pasivă.

Crescătorii experimentați recomandă începerea vaccinării după 3-4 luni. Și, deși vaccinul modern nu necesită înlocuirea obligatorie a dinților pentru efectuarea acțiunii, este mai bine să aderați la tehnica clasică și să introduceți medicamentul exact înainte de această perioadă. Dacă nu reușiți să faceți acest lucru, puteți continua vaccinarea după o schimbare a dinților.

Potrivit statisticilor, numărul maxim de succes vaccinările apar în sezonul de primăvară. După injectarea animalului de companie, trebuie plasat într-o carantină strictă, apoi repetați procedura exact într-un an. Cele mai multe vaccinuri moderne exclud reintroducerea vaccinului, deoarece conțin toate substanțele necesare.

Procesul de pregătire a unui câine pentru vaccinarea împotriva rabiei

Vaccinarea cu TavegilÎnainte de a pune vaccinul, animalul de companie trebuie să fie complet izolat de mediul înconjurător și pus în carantină. Ar trebui să fie într-o cameră curată, unde nu merg în haine murdare sau pantofi. De asemenea, catelul trebuie curatat bine de purici si helminti, deoarece prezenta lor va complica dezvoltarea unui puternic imunitate împotriva bolii.

Se recomandă efectuarea acțiunii înainte de a mânca, deși nu există nimic periculos în a nu urma acest sfat. Doar nu exclude apariția unei reacții emetice la o stare agresivă, stresantă. Pentru vaccinare, acestea au loc doar după diagnosticarea completă a catelului de către un medic veterinar cu experiență. Pentru a preveni apariția efectelor secundare, este necesar să se administreze injecții cu Tavegil sau Dimedrol.

Activități post-vaccinare

După introducerea cu succes a vaccinului în corpul catelului, este necesar să așteptați 10-15 minute, direct în laborator sau pe stradă. Această așteptare va permite să se evalueze situația și starea reală a câinelui după vaccinare, deoarece adesea suficient pentru creșterea animalelor. În cazuri rare după vaccinare anafilactic șoc. Doar dacă sunteți convins că bebelușul a luat vaccinul în mod normal, puteți merge în siguranță acasă.

După întoarcere, este mai bine să nu atingeți câinele timp de ceva timp. De regulă, sunt suficiente 3-4 ore. Acordați-i pace și acces la un castron de apă. Poți începe să mănânci numai după o așteptare de trei ore. Aproximativ două săptămâni de animale de companie ar trebui să fie păstrate în carantină strictă, astfel încât organismul a dezvoltat în cele din urmă imunitatea de rabie.

dedesubt carantină înseamnă:

 • izolarea completă de mediu;
 • excluderea accesului pe stradă (foarte bună dacă plimbările vor fi amânate pentru o lună);
 • lipsa contactului cu străinii.

De asemenea, câinele nu poate fi spălat.

Este important să tratăți conformitatea carantină cu toată responsabilitatea. În această perioadă, animalul de companie are multe modificări cheie, inclusiv dezvoltarea unei imunități puternice. Dacă sunteți îngrijorat de starea de sănătate a animalului dvs. de companie, respectați toate regulile de carantină și protejați-l de orice influențe agresive.

La ce reacții negative ar trebui să solicit ajutor de la un medic veterinar

Și, deși vaccinul modern este foarte eficient, nimeni nu este imun la efectele secundare după introducerea sa. În cele mai multe cazuri, puii tolerează perfect injectarea, dar dacă nu este cazul, ei vor trebui să ia deciziile corecte. În absența poftei de mâncare și a comportamentului lent al animalului de companie, nu trebuie să vă faceți griji. Aceasta este o reacție normală. Trebuie să vă fie frică de următoarele lucruri simptome:

 • Vărsături la câinisalivare intensivă și lacrimare;
 • vărsături și indigestie;
 • reticența de a consuma apă;
 • erupții cutanate și umflături;
 • lamecherie prelungită, care nu dispare după trei zile.

Clinici veterinare experimentate pentru a utiliza vaccinuri de la următoarele mărci:

 • Nobivac este un medicament germanic;
 • Rabizin - produs în Franța;
 • Multikan - fabricat în Federația Rusă;
 • Eurikan - provine din Franța;
 • Defensor 3 - fabricat în SUA.

Ce trebuie să faceți în cazuri speciale

În niciun caz nu trebuie să introduceți un vaccin împotriva rabiei o gravidă animalul de companie. În schimb, trebuie să mergeți la veterinar și să clarificați momentul în care va fi posibilă injectarea. Cel mai bine este să faceți acest lucru cu o lună înainte de estrus sau la 3 luni după naștere.

Nu vaccinați un animal bolnav, deoarece pur și simplu nu îl pot lua. Organismul slăbit nu poate dezvolta imunitate puternică față de virus. Bătrânii sunt vaccinați la fiecare doi ani.

Dacă ați luat un animal de companie dintr-un adăpost sau ați luat un câine vagabond, vaccinul poate fi introdus imediat după examinarea unui medic veterinar, care va determina vârsta și programul evenimentului viitoare.

Vaccinarea unui câine de la rabie este singurul și cel mai eficient mod de a vă menține animalul în viață și de a preveni infecția cu o astfel de boală periculoasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilorAcarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor
Advantix pentru câini Instrucțiuni de utilizare: picăturiAdvantix pentru câini Instrucțiuni de utilizare: picături
Vaccinări pentru iepuri: ce și când să facețiVaccinări pentru iepuri: ce și când să faceți
Când și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinareCând și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinare
Când se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companieCând se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companie
Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corectVaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?
Multikan: aplicație pentru câini, instrucțiuniMultikan: aplicație pentru câini, instrucțiuni
Contraindicații la vaccinarea împotriva gripeiContraindicații la vaccinarea împotriva gripei
Multikan 8 vaccin pentru câini: instrucțiuni de utilizareMultikan 8 vaccin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
» » Vaccinarea împotriva rabiei pentru câini
© 2021 amigdas.com