amigdas.com

English Cocker Spaniel: Caracteristicile rasei și descrierea aspectului

Specie de rasă Cocker SpanielEngleză Cocker Spaniel pentru astăzi este considerată una dintre cele mai populare rase de câini. Și trebuie remarcat faptul că un astfel de soi a apărut mult timp. Spaniolul englez este considerat o rasă foarte veche, destinată vânătorii. Cu toate acestea, proprietarii le iubesc nu numai pentru asta. Oamenii cumpără astfel de animale chiar și pentru copiii lor, deoarece spanielii sunt niște cățeluși foarte prietenoși, inteligenți și amuzanți, cu abilități intelectuale excelente. Un astfel de câine poate deveni un prieten ideal și însoțitor pentru proprietarul său.

Istoric faptic

English Cocker Spaniel este un câine care a sosit în țările europene din Spania. Potrivit experților care se ocupă de problema crucii animalelor, creatorul acestei rase este Obo, care avea o lână neagră groasă și, de asemenea, o rezistență incredibilă și un curaj.

Crossbreeding a avut loc la începutul secolului al XIX-lea, dar datele oficiale au apărut în surse mondiale numai în 1902. O astfel de rasă ca englezul Cocker Spaniel a fost dezvoltată pentru un motiv. Scopul trecerii a fost de a obține un câine care ar fi un ajutor excelent pentru vânători.

La începutul secolului al XX-lea au existat cerințe foarte stricte pentru această rasă, deci era practic imposibilă reproducerea puiilor. Prin urmare, numai în 1974 englezul Cocker Spaniel a fost recunoscut de comunitatea mondială. Deși în prezent cerințele pentru această rasă au devenit mult mai ușoare. La început, scopul principal al spanielului era să sperie păsările și să facă tot posibilul pentru ca vânătorul să poată primi prada.

Dar în Rusia câini din această rasă au apărut relativ în urmă, încă de la începutul secolului al XX-lea, dar nu le-au plăcut deloc rușii. Și abia în anii șaptezeci, locuitorii acestei țări au putut să le aprecieze. Acest lucru sa întâmplat după ce un englez Cocker Spaniel a fost adus la noi din Finlanda și Anglia. Cu toate acestea, foarte mulți oameni confundă această rasă cu spaniolii americani. Astfel de câini, deși similare în aparență, dar încă foarte diferiți unul de celălalt.

Descrierea rasei: caracteristici externe

Ce rasă bună de câine este un cocker spanielEngleză Cocker Spaniel este considerat un câine de dimensiuni medii. Înălțimea ei în zona greabănului este de aproximativ patruzeci de centimetri, în timp ce greutatea variază între douăsprezece și șaisprezece kilograme. Lana acestei rase de câini este foarte delicată și ușor curbată. Dacă te uiți atent, atunci puteți vedea că capacul de lână de pe labe se aseamănă cu o fringă, iar fundul trunchiului arată ca o fustă din lână.

Dacă un reprezentant al acestei rase are un strat foarte pufos, ondulat sau extrem de dur, atunci este considerat un "cull".

Câinele are o torsă perfect construită. Este destul de ghemuit, dar partea din spate este caracterizată de curbe foarte netede.

Botul englezului Cocker Spaniel este mai degrabă alungit și ascuțit, nasul are o dimensiune relativ mare. Ochi iris poate avea o nuanță diferită, variind de la lumină-nucă și terminând cu maro închis.

O caracteristică importantă a acestei rase este urechile lungi, care se află puțin sub nivelul coapsei. Gâtul are o lungime medie, dar este foarte puternic și muscular.

Coada este sub nivelul spatelui. Caracterizată de o mare mobilitate. Cu toate acestea, dacă câinele este folosit pentru vânătoare, atunci acesta este eliminat. O altă caracteristică importantă a acestei rase este capacitatea câinelui de a se mișca în mod corespunzător. Picioare foarte puternice și musculare, în timp ce pasul este măturat.

Ce poate fi culoarea

Tipul stratului în cockerRasa de Cocker Spaniel Englez poate avea o mare varietate de culori. Culoarea stratului poate fi nu numai monofonică, ci și netedă. Cel mai adesea există câini de culoare neagră, dar, de asemenea, sunt sate, castan sau roșcate. În acest caz, culoarea câinelui se poate schimba foarte ușor în diferite nuanțe. În cazul în care câinele are o culoare gălbuie, de obicei pe ea puteți vedea petele albe care apar pe tot corpul. Foarte des puteți întâlni un câine negru această rasă cu un gheare alb mic.

Cainii cei mai valoroși și mai scumpi din această rasă sunt reprezentați cu lână tricoloră. Dar câinii care au o culoare brun-alb, brindle și de oțel nu sunt incluse în standardizarea spanielilor cockeri englezi.

Principalele soiuri ale acestei rase

O rasă, cum ar fi Cocker Spaniel Englez (o descriere a rasei este dată pe această resursă), este comună împărțită pe următoarele două criterii:

  • în ce scop a fost dedus: pentru expoziții sau pentru vânătoare;
  • unde și când a fost retras.

Câinii crescuți pentru vânătoare sunt cel mai adesea caracterizați de culoarea albă. Acest lucru este necesar pentru ca vânătorul mic să fie văzut clar în iarbă. În același timp, lâna lor este mult mai scurtă decât cea a specimenelor expoziționale, iar coada are o lungime maximă de 12-12 cm.

Specii destinate expozițiilor au un strat mai gros și mai lung. Urechile sunt, de asemenea, mai alungite. Luați în considerare un punct foarte important, rasa de culoare engleză Cocker Spaniel alb pentru expoziție nu va fi tolerată.

Ce fel de dispoziție este acest câine

Caracteristicile raseiÎn ciuda scopului său original, această rasă este foarte prietenoasă și distractivă. Un astfel de câine va fi foarte fericit se joacă cu copiii (chiar și cu cei mai mici), precum și cu alte animale. Un astfel de câine va deveni un excelent membru al familiei și va fi capabil să facă prieteni cu toți membrii săi. Îl iubește atunci când oamenii se mănâncă și comunică cu ea. Cu toate acestea, fii pregătit pentru faptul că câinii din această rasă pur și simplu nu pot suporta singurătatea. Stați singuri în casă, ei vor urla, vor lătra și vor strica lucrurile dvs. preferate.

De asemenea, o caracteristică bună a cocker spaniel este curiozitatea și capacitatea sa de a învăța foarte repede. Mergeți cu el la plimbare, puteți observa că câinele merge singur. Dar, de fapt, acest lucru este departe de caz. Chiar fugind de stăpânul său, nu-l va lăsa să iasă din vedere. O astfel de calitate excelentă este o manifestare a instinctelor sale de vânătoare de bază. După ce vă întoarceți acasă cu câinele, veți vedea că nu vrea să-și părăsească stăpânul și va fi întotdeauna cu el.

De asemenea, experții recomandă să acordați atenție sexului câinelui. De obicei, bărbații sunt mai puțin incapabili și sunt mai ușor de antrenat.

Cum să păstrați în mod corespunzător un astfel de câine

Engleză Cocker Spaniel, inclusiv negru, este perfect pentru păstrarea în apartament. Un astfel de câine nu necesită mult spațiu, deci chiar și cel mai mic apartament este perfect. Există doar două lucruri fără de care un astfel de câine nu poate face fără:

  • comunicarea constantă cu o persoană;
  • plimbări pe stradă, indiferent de condițiile meteorologice.

Luați în considerare faptul că un astfel de câine are o vitalitate uriașă și irepetabilă. Prin urmare, dacă nu îi oferi o plimbare constantă și lungă, ea va începe pur și simplu să strică mobilierul din casă și să-și petreacă energia irepresibilă în alte moduri, în orice mod posibil. Fiți atenți la durata plimbărilor. Ar trebui să fie cel puțin două-trei ore pe zi, zilnic. De asemenea, un astfel de câine nu va deranjeaza participarea la diverse competitii sportive.

Nu țineți cocoșul spaniel în cușcă. De asemenea, nu țineți un câine al acestei rase pe stradă în sezonul de iarnă. Ea se va îmbolnăvi, iar aceasta poate fi fatală.

Instrucțiuni de îngrijire

Descrierea rasei de cocoș spanielBlack Cocker Spaniel, ca și câinii de alte culori, necesită îngrijire regulată. Fiți pregătiți pentru pieptănarea zilnică. Această procedură este foarte importantă, altfel lâna va începe să se încurce și pe ea vor apărea haine, de care nu va fi ușor să scăpați. De asemenea, un astfel de câine va avea nevoie de periaj regulat de dinți. Efectuați procedura va avea de mai multe ori pe săptămână. Apropo, oasele speciale care pot fi cumpărate în orice magazin pentru animale de companie sunt ideale pentru acest lucru.

Specialiștii recomandă acordarea unei atenții speciale urechilor câinilor. În timpul meselor pot intra în castron cu mâncare și se murdăresc. Prin urmare, înainte de fiecare hrănire, legați urechile câinilor sau cumpărați un castron special îngustat.

O condiție necesară pentru îngrijirea unui cocker spaniel este o tunsoare. Cel mai bine este dacă este realizat de un maestru special instruit. Cu toate acestea, va trebui să și tăiați regulat lana în labe, în caz contrar câinele va avea disconfort în mișcare.

De asemenea, este necesar să aveți grijă de gheare. Dacă câinele petrece mult timp pe stradă, atunci va cusuta într-un mod natural. Dacă nu, tăiați-o în timpul tunsoarei.

Efectuarea procedurilor de apă

Black Cocker Spaniel, ca și alți reprezentanți ai acestei rase, au nevoie de baie. Dacă nu efectuați proceduri de apă, părul câinelui va arăta extrem de estetic. Prin urmare, scăldatul ar trebui să se facă de cel puțin șase până la opt ori pe an. Acest lucru este deosebit de important după ce câinele a fost expus ploii. Pe lâna ei se pot acumula bucăți de murdărie, care atunci nu veți fi atât de ușor de îndepărtat. Foarte important după baie ai grija de blana cainelui. Trebuie să fie șters sau uscat cu un uscător de păr. Acest lucru se face astfel încât animalul să nu se îmbolnăvească.

Nu spălați urechile câinelui. Singurul lucru pe care îl puteți face este să le ștergeți cu un tampon de bumbac.

Fii pregătit pentru faptul că câinele va fi doar fericit înotați într-un iaz deschis.

Cum să vă hrăniți în mod corespunzător

Ce mănâncă un cocker spaniel?Din modul în care hrănești animalul tău negru și depinde de sănătatea lui. Caracteristica acestei rase este că câinii sunt foarte mobili. Prin urmare, produsele alimentare pentru spaniolii de cocker negru și câinii de alte culori ar trebui să aibă un maxim de calorii. Dieta ar trebui să conțină o mulțime de carne și pește.

Este foarte important să combinați produsele din carne cu diferite porii și legume. Câinele nu va supăra mănâncă hrișcă, orez, castraveți, dovlecei și morcovi. Cu mare prudență, trebuie să oferiți produselor lactate câine. Pentru a evita diareea, laptele nu trebuie administrat deloc. Dar chefirul și brânza de vaci sunt permise de mai multe ori pe săptămână.

Nu dați oasele cocker spaniel, dar cartilajul poate fi mâncat în cantități mari. Pentru o digestie corectă, o dată pe zi, puteți pune într-o mizerie o lingură de ulei vegetal. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la păstrarea aspectului frumos al blănii animalului.

De asemenea, li se permite să dea câini și alimente uscate, dar înainte de a le face, asigurați-vă că citiți descrierea lor pe ambalaj. Dacă totuși doriți să vă hrăniți câinele cu alimente uscate, atunci va trebui să vă dați preferința unui anumit brand. De asemenea, în nici un caz nu puteți combina alimentele uscate și naturale, deoarece acest lucru va avea un efect negativ asupra sănătății animalului dvs. de companie.

Este, de asemenea, foarte important să se acorde atenție de câte ori pe zi, pentru a hrăni câinele. Puii au nevoie de hrănire mai frecventă. Prin urmare, o zi ar trebui să fie de aproximativ șase mese. În timp, numărul de porții scade treptat. O persoană care a împlinit vârsta de doi ani are nevoie de două mese pe zi. Urmați această regulă fără eșec, altfel animalul va începe foarte repede să câștige greutatea în exces.

Regulile educației

Personajul englez Cocker Spaniel începe să se formeze deja în a doua sau a treia lună. La această vârstă, câinele va avea nevoie de atenția dvs. cât mai mult posibil. Puteți începe formarea la vârsta de trei sau patru luni. Câinii din această rasă sunt foarte inteligenți și inteligenți. Atunci când efectuați instruirea corectă cu elemente motivaționale, câinele va înțelege foarte repede ce ar trebui să facă.

În timpul procesului de învățământ, maestrul trebuie să-i învețe pe cățeluș să-și îndeplinească comenzile cerute de el fără întrebări. În același timp, în nici un caz nu ar trebui să se acorde atenție la vagarele unui cățeluș, altfel el va crește pentru a fi un câine foarte răsfățat și neascultător.

Nu uitati niciodata ca englezul Cocker Spaniel are nevoie cu adevarat pentru a va arata dragostea si grija. Doar în acest caz, câinele poate fi fericit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Descrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile saleDescrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile sale
Trei soiuri principale de caini TerrierTrei soiuri principale de caini Terrier
Rasă de câini de casă asemănătoare unei vulpeRasă de câini de casă asemănătoare unei vulpe
» » English Cocker Spaniel: Caracteristicile rasei și descrierea aspectului
© 2021 amigdas.com