amigdas.com

Ce să hrănești goslings: reguli de dieta la domiciliu

Reguli de hrănire și păstrare a goslings la domiciliuMulți crescători preferă creșterea gâștei. Iar acest lucru este de înțeles: aceste păsări sunt nepretențioase în îngrijire și hrănire. Cu toate acestea, puii mici gusayut, spre deosebire de adulți, trebuie să respecte dieta potrivită încă din prima zi a vieții. Prin urmare, dacă un agricultor este cu adevărat interesat de un pui sănătos și de calitate, trebuie să înțeleagă regulile de bază ale hrănirii.

Nuanțe de hrănire a goslings și îngrijirea lor

Crescătorii de păsări fără experiență, care au decis să se angajeze în creșterea independentă a gâștelor, nu au nici o idee cum să hrănească goslings acasă. Există câteva fapte fundamentale referitoare la regulile de hrană - acestea ar trebui luate în considerare înainte de reproducerea acestui tip de pasăre.

 1. Nuanțe de hrănire a goslings și îngrijirea lorCea mai importantă condiție este faptul că prima hrănire cu goslings ar trebui să fie imediat după ce puii nou-născuți se usucă puțin. Este important să se înțeleagă că, cu cât o hamea mică va fi hrănită, cu atât mai repede se va dizolva gălbenușul rezidual, ceea ce la rândul său va contribui la supraviețuirea puiilor și la creșterea rapidă.
 2. O omidă ar trebui să primească mâncare de cel puțin opt ori pe zi, adică ar trebui să mănânce des, dar puțin. Cel mai bine este să puneți mâncarea într-un mod care să fie ușor accesibil puiilor - de exemplu, pe o suprafață plată confortabilă. Pe măsură ce păsările cresc, frecvența hrănirii scade.
 3. În plus față de alimentele de bază, bogate în proteine, puii în primele săptămâni de viață au nevoie doar de ulei de pește și făină de oase.
 4. Hrănirea de hrănire, indusă de un incubator sau prin mijloace naturale, nu este absolut diferită în primele zile de viață.
 5. Condiția principală referitoare la rația puiilor este că este întotdeauna necesar să se concentreze asupra purității vaselor, în care se vor servi mâncarea și prospețimea alimentelor. Acest lucru va ajuta la salvarea omidelor de la boli ale tractului digestiv, la care sunt atât de predispuse să facă în primele săptămâni din viața lor.
 6. În plus, pentru a se asigura că gâsca nu este bolnavă, trebuie să creeze condiții adecvate: locul de reședință trebuie să fie uscat și curățat.
 7. În ceea ce privește ustensilele de hrănire (jgheaburi, boluri de băut), ele trebuie spălate în mod necesar de fiecare dată după următoarea hrană. În caz contrar, în cazul în care rămășițele alimentelor vechi intră în stomac, omida poate avea o otrăvire sau stomac de funcționare.
 8. Dieta pasarilor ar trebui sa fie intotdeauna variata si echilibrata - aceasta abordare va ajuta la mentinerea puii si imbunatatirea imunitatii.
 9. Nu dați goslings mici pentru a oferi produse din lapte acru, mai ales în primele zile de viață - ei, spre deosebire de puii de găină, digera foarte slab acest produs.
 10. Deoarece puii neliniștiți plănuiește să se hrănească în apa care se află în băutorul lor, trebuie să schimbați podeaua sub ele în timp și să înlocuiți apa murdară cu apă curată.
 11. Cel mai bun loc pentru creșterea animalelor tinere va fi zona în care există pajiști și iazuri. Dacă nu există o astfel de posibilitate, atunci puteți face un rezervor drept pe cont propriu în corralul în care trăiesc goslings.
 12. În cazul în care în brood sunt slabe goslings, experții le sfătuiesc să adauge la alimente lor special de top dressing, care include gălbenușuri de ou și lapte. Se recomandă, de asemenea, să se adauge o cantitate mică de antibiotice (penicilină sau biomicină), care vor contribui la întărirea corpului unei cori roșii slabe.

Deoarece puii mici sunt foarte sensibili la diferite boli, asociate cu activitatea intestinelor și a stomacului, primele zile și săptămâni de viață sunt cel mai important pentru sănătatea lor, mai ales când vine vorba de nutriție.

Etapele de hrănire a gâselor la domiciliu, în funcție de vârsta lor

Hrănirea goslya depinde direct de vârsta lor, trecând prin urmare în mai multe etape de bază:

 • Etapele de hrănire a gâselor la domiciliu, în funcție de vârsta loro rație se face pentru prima zi a vieții păsărilor;
 • atunci dieta se schimbă de îndată ce goslingul atinge vârsta de două zile - următorul stadiu al alimentației va fi de la a doua la a zecea zi;
 • în plus, este necesar să se facă o dietă din ziua a zecea până în a douăzeci și prima zi;
 • După ce puiul atinge vârsta de trei săptămâni, apare schimbarea finală a dietei.

Înțelegând exact ce este necesar pentru a alimenta goslings mici interne, în funcție de vârsta lor, va fi o oportunitate să crească un animal sănătos și puternic.

Ratiunea puiilor in primele zile de viata

Este important să vă amintiți starea importantă înainte de a alimenta goslings care au apărut: trebuie să li se permită să se usuce. În ceea ce privește alimentele pe care le pot utiliza în prima zi, pot fi următoarele:

 • Descrierea dietei recomandate gusat în primele zile de viațăLurele incepe cu un ou fiert fin zdrobit (trebuie fiert fierbinte).
 • Este necesar să se dea puilor iarba verde proaspătă, a cărei cantitate ar trebui să fie de cel puțin 50% din volumul total al alimentației.
 • Și, de asemenea, este necesar să se includă în hrană cereale mici și cereale prăjite.
 • În ceea ce privește consumul de alcool, puteți da apă fiartă cu adăugarea de 1 ml pe litru de vitamine pentru a crește imunitatea și creșterea - cea mai bună soluție va fi vitamina "Chiktonik". Vodicka într-un vas de băut ar trebui să rămână întotdeauna proaspăt și extrem de fiert.

În ceea ce privește frecvența hrănirii, ar trebui să fie cel puțin șase până la opt ori pe zi.

Ratiunea puiilor de la doua la sapte zile

În cea de-a doua zi de viață, puii pot primi aceleași lucruri ca și în prima zi. Doar în acest caz, dieta poate fi suplimentată cu mai multe produse:

 • Feed recomandat pentru goslings de la două la șapte zilemei;
 • struguri de ovaz zdrobiti;
 • porumb;
 • Adaosul la ou poate servi ca tărâțe și prăjituri pre-îmbibate de pâine;
 • gâștele domestice pot mânca, de asemenea, ca o masă complementară, ceapă verde tăiată, mărunțită sau trifoi.

Periodicitatea hrănirii ar trebui să fie la fiecare două sau trei ore.

Dieta sarcinilor săptămânale

Descrierea dietei de goslings săptămânale la domiciliuDe îndată ce micul omid ajunge la vârsta de șapte zile, periodicitatea hrănirii acestuia scade de șase ori pe zi, nu mai mult.

În același timp, porțiunile se măresc ușor, iar ouăle gătite sunt scoase din mâncare. În această perioadă de viață, puii au nevoie într-o hrană mai echilibrată și mai nutritivă:

 1. Se recomandă alimentarea unei paste de mazare. Pentru a face acest lucru, mazărea este înmuiată în prealabil să se înmoaie, după care este trecut printr-un blender sau un măcinător de carne. Conținutul ridicat de proteine ​​de mazare stimulează creșterea tinerelor goslings.
 2. Sunt introduse cât mai multe alimente proteice, precum și făină de oase și ulei de pește.
 3. Excelent este adaosul de drojdie furajeră de mazăre.
 4. Puteți intra în dieta de hrană specială PK-5, saturată cu minerale și vitamine, care sunt atât de necesare pentru creșterea completă a goslings mici.
 5. Îmbogățirea rația de pui poate fi iarba proaspătă, iar în caz de absență - legume fierte (sfecla sau cartofi).
 6. Din băutură rămâne apă fiartă pură cu adăugarea unei cantități mici de permanganat de potasiu.

Ar trebui să fie amintit de faptul că alimente nu ar trebui să fie prea lipicioasă - o consistență normală este o hrană friabilă.

Dieta păsării după a doua săptămână de viață

Dieta necesară pentru gâscă după a doua săptămână de viațăÎn cea de-a paisprezecea zi, principalul tip de hrană este totuși paste de pasăre, cu adaos de vitamine (ulei de pește și făină de oase) și ierburi proaspete. Dieta este completă cu legume fierte - cartofi, morcovi sau sfecla.

Frecvența hrănirii este redusă de cinci ori pe zi, în timp ce porțiunile sunt ușor crescute. La începutul celei de-a treia săptămâni, frecvența hrănirii este de patru ori pe zi. În această dietă completate de astfel de produse:

 • Ceai verde tăiat.
 • Sare.
 • Tărâțe de grâu.
 • Cereale zdrobite.
 • Legume: mazăre, fasole sau linte.
 • Furaje minerale (de exemplu, coajă).
 • Floarea soarelui.
 • Unii fermieri preferă să hrănească goslings cu furaje combinate.

Și, de asemenea, este important de reținut că, în această etapă a vieții, evadarea domestică este foarte importantă top-pansament cu vitamine și ulei de pește. În plus, tinerii se pot plimba în siguranță în cel mai apropiat iaz, deoarece există posibilitatea de a intra în dietă o substanță foarte utilă - alge.

Dieta dintr-o lună de viață

Caracteristicile gâselor de hrănire de la o lună de viațăÎn ceea ce privește goslings lunar, din această perioadă, acestea sporesc în mod semnificativ consumul de verdeață, iar consumul de alimente tort și proteine ​​este redus.

În plus, goslings lunar sunt deja pășunat liber în apropierea apei, astfel încât acestea ar trebui, de preferință, să li se administreze amestecuri pe timp de noapte.

Dimineata se recomandă hrănirea cărnii, iar în timpul zilei, în timpul procesului de pășunat, pasărea se hrănește cu iarbă.

Dacă nu există posibilitatea de pășunat a animalelor tinere în natură, este necesar să se recolteze iarbă proaspătă singură, deoarece iarba este un element indispensabil dieta zilnica a pasarilor mai vechi de o luna.

Periodicitatea hrănirii puilor tineri este redusă de trei ori pe zi. În această dietă ar trebui să fie întotdeauna includ alimente diferite pornind de la tort de ulei, cretă, sare, tărâțe și coajă și terminând cu mâncăruri de pâine și mazăre.

Principalul lucru este că mâncarea oferită mereu a rămas proaspătă. De îndată ce penele încep să se schimbe în pasăre, ar trebui transferate la o dietă pentru adulți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chiktonik: instrucțiuni pentru păsăriChiktonik: instrucțiuni pentru păsări
Cum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucruCum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucru
Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?Ce este necesar pentru a alimenta goslings în casă?
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Incubarea ouălor de gâscă acasăIncubarea ouălor de gâscă acasă
Baykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizareBaykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizare
Vise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselorVise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselor
Îngăduirea gâselor linda acasăÎngăduirea gâselor linda acasă
Cum se hrănește găinile: hrană la domiciliuCum se hrănește găinile: hrană la domiciliu
Incubarea corectă a ouălor de gâscăIncubarea corectă a ouălor de gâscă
» » Ce să hrănești goslings: reguli de dieta la domiciliu
© 2021 amigdas.com