amigdas.com

Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare

Rase de găini ouătoareRecent, majoritatea agricultorilor au apreciat toate calitățile pozitive ale puiilor și avantajele lor față de alte păsări de curte. Multe rase de găini ouătoare nu sunt pretențioase, nu necesită o atenție deosebită la domiciliu, totuși, primirea obișnuită a ouălor și a cărnii nu poate decât să le mulțumească crescătorilor.

Rase de pui

Pui de ouă, care este mai bine? Producătorii de pui răspund la această întrebare aproximativ în același mod. Cele mai bune rase de crescători de pui iau în considerare mai multe specii, printre care:

 • Loman Brown;
 • Rasă albă de pui;
 • Leghorn;
 • Aniversarea Kuchinskaya;
 • Adlerskaya argintiu;
 • Haysex Brown;
 • Lohmann Brown este o rasă brună;
 • Tetra C L;

Descrierea rocilor

Până în prezent, caracteristicile de performanță ale raselor de găini ouătoare se îmbunătățesc constant. Prin încercare și eroare agricultorii au ales unele dintre cele mai favorizate rase pentru găinile ouătoare.

Selectarea găinilor ouătoareLoman Brown Sunt capabili să transporte aproximativ 320 de ouă pe an. Ei consideră că este o rasă bună de ouă. Maturarea sexuală în această rasă apare la vârsta de 133-135 de zile, moment în care sunt complet pregătite pentru pubertate. Perioada activă de ovipoziție durează aproximativ 80 de săptămâni. Ouăle sunt mari, cântărind 63 de grame.

La sfârșitul perioadei de ovipoziție, pasărea este de obicei trimisă la sacrificare, deoarece productivitatea este redusă semnificativ. Nestlings din această rasă extrem de tenace, circa 98% cresc in conditii de siguranta.

Înfățișarea este o păsări de curte de dimensiuni medii cu pene maronii aurii, uneori pete negre. Ca de obicei, cocoșii sunt mai mari decât puii, sunt negri și albi.

Rasă de găini ouătoare alb cele mai iubite de către agricultori. Este considerat de mulți că este cea mai mare rasă purtătoare de ouă de pui. Timp de un an, o găină poate elimina aproximativ 340 de ouă. Greutățile sunt mici, nu depășesc 2 kg, cochetează 3 kg. Ouăle produse de această rasă sunt gălbenușul galben de culoare galbenă, de culoare portocalie saturată. Îmbătrânirea sexuală în această rasă apare în 130-135 zile de viață.

Culoarea este predominant albă, cu creastă roșie aprinsă și cercei albe. În timpul vieții acestor găini, culoarea labei se schimbă de la aur la aur până când au o nuanță albăstrui.

leghorn a venit în Rusia din Italia în 1925. Vinetele sunt destul de mari, o pui poate distruge aproximativ 220-230 ouă pe an. Greutatea greutății este medie, femelele sunt de 2300 grame, bărbații au aproximativ 2800 de grame. Puii de pui de supravietuire supravietuiesc, aproximativ 90% cresc la adulti. Un pui tinar este capabil sa transporte oua la varsta de 4 luni. Leggornele vin într-o varietate de culori: de la negru și alb la aur, cupru-maro și chiar albastru închis.

Aniversarea Kuchinskaya O varietate de găini ouătoare este crescută de fermieri ca rasă de ouă și de carne de pasăre. Vinetele reprezintă aproximativ 200 de ouă pe an, pubertatea vine în a 180-a zi de viață. Bărbații au o greutate de 4 kg, femela este puțin mai mică. Ouă cântărind 60 de grame, mari, cu coajă de culoare maro. Culorile sunt foarte diverse, de la negru la roșu-cupru. Modele caracteristice pe pene.

Adlerskaya argintiu Stratul a fost pentru prima dată crescut în Adler, considerat o rasă de carne de ouă. Creșterea regulată a cărnii nu afectează ouarea păsărilor din această specie. Într-un an, acest reprezentant al rasei demolează aproximativ 180 de ouă. Este o pasăre frumoasă de culoare argintie, cu patch-uri negre pe gât. Se caracterizează printr-un caracter îndrăgit de pace, agresivitatea absentă.

Haysex Brown indivizii mici, și pentru a distinge bărbatul de femeie poate fi deja în prima zi a vieții. Pooh cockerel este mai ușor decât puful găinilor, iar greutatea diferă de primele zile. Complexul acestor păsări este destul de dens, deși greutatea este mică. Cele mai multe ori au o culoare de cupru, uneori există impregnări albe. Natura este calmă, întâmpinați-vă împreună cu reprezentanți ai altor rase, nu împărțiți hrănirea. Pubertatea are loc în a 20-a săptămână de viață, ouarea este mare, aproximativ 300 de ouă pe an. Probele de dimensiuni mari, greutatea ajunge la 65-70 gr, învelișul este dens, alb sau maro.

Găini de hrănireLohmann Brown se referă la tipul de carne de ouă de carne de pui, numele nu este greu de ghicit că rasa are o culoare maro. Curând obișnuiți cu noile condiții de detenție, nu necesită condiții speciale de detenție. Pubertatea completă are loc în 5-5,5 luni, producția de ouă este ridicată, aproximativ 300 de ouă pe an. Ouăle sunt mari, cântărind până la 62 g, o coajă de culoare brună.

Tetra C L absolut lipsit de obezitate. Pasărea este un pic stângace, are un caracter calm, liniștitor de pace, este prietenos cu "vecinii" și foarte rar aranjează bătălii. Pubertatea completă are loc după 4,5 luni, primele ouă nu sunt foarte mari, nu mai mult de 50 de grame în greutate. Pe măsură ce creșteți, masa ouălor crește și poate ajunge la 70 g. Oul este ridicat, aproximativ 300 de ouă pe an. Cojocul de ou este dens, de culoare maro.

Caracteristicile conținutului și reproducerii

Toate tipurile de pui de mai sus aceasta este considerată a fi pură, deci există câteva sfaturi pentru îngrijirea corespunzătoare a acestora. Aspectul găinilor și însușirea ouălor depind în mod direct de condițiile de detenție. Este cunoscut faptul că reprezentanții acestui tip, care sunt rata de zi cu zi de vitamine esențiale, chiar și gălbenușul de ou saturate de culoare portocalie, și de a face ouăle sunt mult mai mari.

Pentru aranjarea corespunzătoare a viitoarei locuințe a cărnii de pasăre pură, este necesar să se țină cont de câteva aspecte importante:

 1. Găini de hrănireTrebuie respectat regimul de temperatură;
 2. Alegeți corect dimensiunea camerei;
 3. Construiți corect sistemul de ventilație;
 4. Alegeți corect sursele de iluminare;
 5. Dotați în mod corespunzător spiritele;
 6. Dotarea corectă și aranjarea hrănitoarelor și băutoarelor;

La o temperatură scăzută, o pasăre poate obține degerături, producția de ouă va scădea semnificativ. La temperaturi ridicate, găinile ouătoare vor începe să transporte ouă cu o coajă foarte subțire sau chiar complet fără coajă.

Crescătorii experimentați recomandă cu deosebită atenție abordarea opțiunilor. Se recomandă ca fiecare persoană să aloce cel puțin 0,5 metri de spațiu. Cimentarea pardoselilor nu este recomandată, deoarece păsările pot degrada labele în sezonul rece. Cel mai bine este să faceți vopseaua sau lemn.

Cea mai simplă soluție în echipamentul de ventilație este fereastra. În sezonul cald nu poate fi închis, acest lucru va asigura fluxul de aer proaspăt. În timpul iernii, frunza ferestrei va fi închisă tot timpul, ceea ce va economisi căldură în găină.

Din iluminarea corectă depinde direct de așezarea ouălor de pasăre. Când individul începe să măture, va avea nevoie de o zi de lumină de 12 ore. Cea mai bună și cea mai economică opțiune ar fi un bec convențional.

Pentru a nu încălzi din nou coopul de pui, crescătorii recomandă așezarea unei așternuturi pe podea. Aceasta va absorbi excesul de umiditate eliberat de pasăre. Iar în iarnă, așternutul va susține temperatura în găină este de aproximativ 32 de grade Celsius.

Prezența cocoșilor și a cuiburilor în găină este obligatorie. Acești reprezentanți ai păsărilor de curte nu pot să doarmă pe pământ și să transporte ouă, vor fi mai confortabili în cuib. Este necesar să se calculeze corect lungimea stâlpilor pentru biban. Fiecare individ trebuie să aibă cel puțin 30 cm de spațiu liber.

Cum să hrăniți găina

Fertilitatea și creșterea în greutate depinde direct de hrănirea adecvată. Deși puii de găină și considerat unul dintre speciile cele mai rezistente de păsări domestice și ia hrănit aproape totul: însemnări, buruieni din grădină, mâncarea neconsumată de la capre, porci și oi. Alegerea modului potrivit de hrănire este extrem de necesară.

În plus față de dieta general acceptată sub formă de cereale, puii trebuie să primească alimente vegetale și animale. Proteinele, carbohidrații sunt necesari pentru ouarea găinilor.

Ce fel de rasă sunt cele mai bune straturiO componentă inutilă în dieta găinilor vor fi diferiți aditivi, de exemplu, semințe de floarea-soarelui, dovleac, legume, prăjituri. De multe ori din cauza lipsei de pui de calciu suferă de diferite boli, astfel încât pui o dieta este necesar pentru a adăuga unele zdrobita creta, cenușă, sare.

Nu poți să faci fără mâncare verde. Iarbă necesară pentru a da iarbă. Acest lucru va ajuta la obținerea mineralelor lipsă, a vitaminelor și a umezelii, atât de necesare pentru puii la nivel celular.

Pui cum ar fi marar, lăstari de mazăre, frunze de salată, urzică. În timpul iernii, puii sunt oferite fân de plante, care este pre-recoltat din vară.

Puteți adăuga legume și fructe fin tăiate la mâncarea principală. În timpul iernii, această hrană va fi de neînlocuit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de mult pe zi poate ouă de pui de găină atunci când se grăbește mai bineCât de mult pe zi poate ouă de pui de găină atunci când se grăbește mai bine
Care sunt puii dominanți, care este principala lor caracteristicăCare sunt puii dominanți, care este principala lor caracteristică
Găinuți: cum să vă păstrați acasăGăinuți: cum să vă păstrați acasă
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Cum de a determina sexul unui pui de găină dintr-un ou?Cum de a determina sexul unui pui de găină dintr-un ou?
Puii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începătoriPuii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începători
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
» » Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
© 2021 amigdas.com