amigdas.com

Proteze fixe: tipuri, preț

Proteze - proteze dentareDacă o persoană pierde doi sau mai mulți dinți din cauza anumitor circumstanțe, începe să se gândească la folosirea unui astfel de popular mod de restaurare

, ca protetică. O opțiune similară este aleasă nu numai pentru a găsi din nou un zâmbet frumos și pentru a ascunde o gaură în dentiție. De asemenea, protezele ajută la evitarea problemelor de sănătate.

Nu toată lumea știe că, în absența dinților, țesutul osos începe să se îndoaie, dinții rămași se mișcă și, în timp, toate acestea pot duce la o schimbare în structura maxilarului. De asemenea, absența mai multor dinți în cavitatea bucală poate cauza o boală gravă TRACTUL GASTROINTESTINAL, deoarece mâncarea va intra în ea destul de bine mestecată.

Prin urmare, dacă ați pierdut mai mulți dinți, trebuie să instalați o proteză cât mai curând posibil pentru a reduce la minimum riscul de atrofie a țesutului osos.

Utilizarea produselor fixe

Demontări fixe fixeProstația fixă ​​a dinților este o modalitate excelentă de a înlocui un dinte pierdut, deoarece acest produs își poate îndeplini funcția la fel de succes. Protezele fixe pot ajuta toți oamenii fără excepție, indiferent dacă au pierdut unul sau mai mulți dinți. Și pentru ca ei să poată fi capabili rezolva problema ta, Astăzi, clinicile oferă numeroase varietăți de dinți protetic, care diferă în ceea ce privește designul și materialul de fabricație.

Caracteristica principală inerentă protezelor nedemontabile este aceea că nu pot fi îndepărtate fără ajutorul unui medic.

Cel mai adesea, persoanele care au nevoie să restaureze un număr mic de dinți se gândesc la protezele permanente ale dinților. Dacă o persoană și-a pierdut complet dinții pe una din fălci, el va putea să ajute numai proteze implantabile implantabile. Cu toate acestea, această opțiune este mai puțin frecventă, cel mai adesea pacienții aleg produse amovibile.

Când alegeți o proteză detașabilă?

Există situații în care experții recomandă pacienților să accepte instalarea protezelor dentare detașabile:

 • Metoda nedemontabilă de protezăDacă o persoană a pierdut mai mult de trei dinți consecutivi;
 • Atunci când o persoană nu are toate dinții în gură și are nevoie de proteze complete;
 • Dacă există un defect terminal care înseamnă că persoana nu are ultimii molari;
 • Cu semne evidente de parodontita sau altele boli grave, care distruge rădăcinile dintelui.

Protezele dentare sunt convenabile deoarece pot fi înlăturate oricând și pot avea ocazia de a le odihni sau de a le curăța.

Tipuri de structuri nedemontabile

Până în prezent, clinicile oferă un număr mare de proteze fixe, care pot fi diferite de materialul de fabricație, tip și scop.

coroane

Această variantă de proteză dentară permanentă va fi o alegere excelentă pentru pacienții ale căror dinți nu sunt complet distruși, cu rădăcina încă funcțională și stabilă. Astfel de oameni sunt instalate o coroană artificială în loc de natura lor. În funcție de compoziția coroanelor dentare, ele pot fi împărțite în mai multe tipuri:

 • Proteze fixemetal. La acest grup este obișnuit să se facă referire la protezele nedemontabile din aliaje de orice metale. Coroanele metalice sunt capabile să izoleze o persoană, de obicei sunt stabilite ca înlocuind dinții de mestecat, pe care persoana la pierdut din anumite motive. Cu toate acestea, ele nu sunt potrivite pentru persoanele alergice la metal. Această opțiune este destul de populară, în primul rând datorită costului său scăzut.
 • Non-metalic. Acest grup include produse fabricate din diferite materiale - porțelan, ceramică sau plastic. Deși produsele din porțelan și ceramică nu sunt foarte impresionante, ele sunt hipoalergenice și nu se deosebesc pe fundalul altor dinți. Principalul dezavantaj al coroanelor din plastic este o durată de viață foarte scurtă.
 • Opțiuni combinate. Acestea sunt coroane care sunt fabricate din mai multe materiale. Una dintre cele mai populare sunt coroanele metalo-ceramice, care se disting prin înaltă rezistență și o durată lungă de viață.

Instalarea podului

Fixarea podului, a cărei construcție include mai multe coroane, se realizează cu ajutorul dinților sănătoși, îndeplinirea funcției de suport. Astfel de produse sunt foarte asemănătoare cu podul, cu care numele lor este legat.

Până în prezent, este posibil să se ordone fabricarea diferitelor subspecii de proteze, care pot fi diferite între ele nu numai prin materialul de fabricație, dar și prin metoda de instalare:

 • Tipuri de dinți fixațiMetal. Opțiunea care este cea mai ieftină. De obicei, este ales să restabilească molarii pierduți. Are o tehnologie de fabricare și instalare destul de simplă.
 • Ceramică. Produsele care sunt instalate pentru a face fălcile mai atractive.
 • Combinat. Produsele realizate cu mai multe materiale. Cel mai adesea acestea sunt proteze metalo-ceramice și metaloplastice, care posedă avantajele diferitelor materiale.
 • Adeziv. Pentru fabricarea lor este folosit materiale compozite speciale, iar instalarea se face cu ajutorul unui adeziv medical.
 • Proteze, instalate cu ajutorul unor construcții speciale - încuietori.

Microprotezare

Atunci când anumite circumstanțe nu permit pacientului să stabilească un sigiliu regulat, el alege această metodă particulară de restabilire a dinților. Microprotezele trebuie luate în considerare dacă dintele este distrus doar parțial sau există un anumit efect care trebuie mascat.

Până în prezent, clinicile oferă mai multe tipuri de microproteze:

 • Proteză dentarătab. De regulă, ele sunt alese de pacienții care au leziuni mari. Ei au vedere mai atractivă comparativ cu sigiliile și poate face față chiar încărcării care se produce în timpul mestecării.
 • Fatetele. În aparență, ele sunt plăci subțiri care sunt cel mai adesea plasate pe dinții frontali pentru a masca un anumit defect. De fapt, ele sunt oarecum asemănătoare cu unghiile false, dar furnirurile au un aspect complet natural și sunt foarte greu de distins de dinții reali.

Instalarea implanturilor

Designul implantului include două elemente de bază - un bolț care nu poate fi detașat, care va trebui să înlocuiască rădăcina dentară și partea coroanei, care este considerată o coroană nouă a dintelui.

Cel mai adesea pinul este realizat din metal și înșurubat în țesutul osos, iar deasupra acestuia este fixată coroana, pe care va fi atribuită funcția de mestecat.

Datorită acestei tehnici, vă puteți restabili dinții chiar și pentru persoanele care au pierdut mai mult de trei dinți consecutivi. Acest lucru se datorează faptului că puntea nu este necesară pentru instalarea implanturilor. Dar trebuie avut în vedere că pinii vor trebui să implanteze, iar pentru fiecare dinte nou va trebui să instalați unul separat.

Instalare: caracteristici proces

Deși protezele nedemontabile propuse pentru restaurarea dinților pierduți diferă în ceea ce privește designul, dar au un algoritm comun pentru pregătire și instalare:

 • Mai întâi, specialistul efectuează o examinare a cavității orale și selectează pentru pacient o versiune adecvată a protezei. În acest caz, sunt considerate numai variante relevante care se potrivesc pacientului.
 • După ce clientul a decis versiunea protezei, trebuie să pregătiți dinții din apropiere pentru procedură - verificați cu atenție și eliminați toate bolile detectate ale cavității orale.
 • Dacă pacientul a ales o proteză imobila sub formă de punte, înainte de instalare este necesar să se macină dinții adiacenți. Pentru a implanta implanturi, mai intai trebuie sa instalati pinul.
 • Partea coroanei este făcută ținând cont de particularitățile cavității orale a fiecărui pacient, ținând cont de structura maxilarului și a dinților, localizarea și culoarea acestora.
 • După ce produsul este gata, este încercat, reglat dacă este necesar și produce o instalare finală. În unele cazuri, poate fi necesar să ajustați locația dacă sunt găsite inexactități.

Pro și contra

Înainte de a decide cu privire la instalarea protezelor nedemontabile, este necesar să vă familiarizați cu merite și dezavantaje, care posedă astfel de produse.

avantaje

Dintre avantajele structurilor non-detașabile, putem distinge următoarele:

 • Tipuri de poduri de bazăDurabilitate. Cu furnir de îngrijire adecvată pot servi până la 7 ani, iar coroanele și filetele de labușe pot îndeplini funcțiile care le-au fost atribuite și că mai mult - aproximativ 20 de ani.
 • Protezele au o construcție foarte puternică și fiabil fixat în cavitatea bucală. Proprietarul poate fi sigur că nu va cădea din gură în momentul cel mai inoportun.
 • Dacă se dorește, pacientul poate alege o versiune decorativă a protezelor - luminatoare. Acestea sunt coroane ceramice care nu se deosebesc de fundalul restului dinților. Prin urmare, dacă alegeți această opțiune, niciunul dintre oamenii din jurul dvs. nu va ghici că aveți dinții artificiali în gură.
 • Protezele reprezintă o înlocuire completă a dinților naturali și pot de asemenea să efectueze cu succes o funcție de mestecat.
 • Protezele moderne pentru dinți au sensibilitate minimă la gust, sunt ușor de întreținut, au nevoie de timp minim pentru a se obișnui cu acestea.

deficiențe

Dar trebuie avut în vedere faptul că protezele posedă anumite deficiențe:

 • Poate provoca iritații ale țesuturilor moi ca urmare a interacțiunii cu marginile coroanelor stabilite;
 • Cu uzura pe termen lung a protezei, o persoană poate fi un complex patologic simptom - un gust metalic, durere, senzație de arsură la membranei mucoase, buzelor și a limbii, schimbarea gustului;
 • Instalarea anumitor tipuri de proteze necesită șlefuirea adiacentă a dinților sănătoși;
 • La vânzare sunt modele destul de scumpe de proteze fixe, care nu sunt disponibile pentru toată lumea.

Îngrijirea protezei

Pentru a se asigura că proteza a servit în timpul perioadei declarate de producător, aceleași proceduri de igienă ar trebui să fie efectuate pentru ei ca și pentru dinții obișnuiți. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui făcut cu deosebită atenție, nu a limitat numai pasta de dinți și peria. Nu durează folosirea regulată a aței dentare și, în plus, o compoziție specială pentru clătire.

Experții recomandă ca proteza să fie curățată cel puțin de două ori pe zi și protejată împotriva deteriorării mecanice.

Pentru a vă asigura că dinții artificiali își îndeplinesc mai mult funcția, trebuie respectate următoarele recomandări:

 • Proteze fixe - proteze dentareîncercați să nu spargeți obiecte solide (cochilii de nuci sau semințe), dacă aveți proteze în gură;
 • cât mai puțin posibil folosiți alimente prea greu sau lipicioase;
 • acordați o atenție deosebită temperaturii alimentelor, care ar trebui să fie neutră;
 • Pentru a preveni problemele legate de protezele dentare, se recomandă efectuarea unui examen la medicul dentist cel puțin de două ori pe an. În plus, Se recomandă inspectarea acestora. Dacă observați o fisură, trebuie să contactați medicul dentist cât mai curând posibil.

Costul protezelor fixe

Până în prezent, se oferă proteze nedeteriorabile la prețuri diferite, care depind de tipul de construcție ales. În funcție de tipul de execuție a unei proteze dentare fixe, este necesar să se plătească pentru instalarea ei:

 • poduri de cermet - cel puțin 5 mii de ruble. pentru o unitate;
 • produse din ceramică - de la 16 mii de ruble;
 • plăci ceramice - nu mai puțin de 12 mii de ruble;
 • implanturi - nu mai puțin de 30 mii r.

Va trebui doar să instalați proteza din nou, pentru a nu restabili doar capacitatea de lucru a cavității bucale, ci și pentru a preveni apariția unor probleme cu ea și cu tractul gastro-intestinal în viitor. Prin urmare, dacă pentru un motiv sau altul ați pierdut unul sau mai mulți dinți, atunci trebuie să contactați clinica cât mai curând posibil și să vă ordonați fabricarea unei proteze.

concluzie

Nu toți oamenii reușesc să-și păstreze intacte dinții. Mulți dintre noi nu le acordă prea multă atenție, dar totul se schimbă atunci când dinții încep să renunțe una câte una. Prins într-o situație similară, mulți oameni au dorința de a instala proteze dentare în gură. Această opțiune de restaurare a dinților de azi este destul de populară și a reușit să ajute mulți oameni nu doar să găsească un zâmbet frumos, ci și să evite problemele de sănătate.

Desigur, alegerea protezei potrivite pentru o persoană obișnuită este foarte dificilă, deci este necesară imediat după decideți asupra instalării a unui produs similar, consultați un medic dentist calificat. După efectuarea examinărilor necesare, el vă va spune prin rezultatele obținute dacă puteți face acest lucru și ce tip de proteză vă va potrivi în acest caz.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este implantarea dinților și instalarea implantuluiCe este implantarea dinților și instalarea implantului
Cum sa alegi protezele dentare din nylon?Cum sa alegi protezele dentare din nylon?
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
Implantarea imediată a dinților: prețurile și descrierea metodeiImplantarea imediată a dinților: prețurile și descrierea metodei
Implantare toate pe 4: toate pe 4 tehnologie, avantajeImplantare toate pe 4: toate pe 4 tehnologie, avantaje
Ce dinți sunt mai bine de inserat: varietatea de tipuri de protezeCe dinți sunt mai bine de inserat: varietatea de tipuri de proteze
» » Proteze fixe: tipuri, preț
© 2021 amigdas.com