amigdas.com

Fișa culturii pe dinte: informații de bază

Refacerea dinteluiFila Kultevaya este un design special realizat, realizat dintr-un dinte turnat. Pe tăietor în viitor, acesta va fi fixat pentru a-și recrea forma originală. Această metodă este utilizată pentru a restabili dinții grav deteriorați. Inserția batei constă din partea coroanei, precum și din partea rădăcinii. Partea rădăcină este fixată bine în canalul radicular. Partea coroanei este pregătită pentru coroană, astfel încât să seamănă cu un cioc de dinte.

Insertul de cult diferă de postul de teme, că este instalat în mai multe abordări. Dar acest mod de instalare poate garanta că dintele nu se va rupe mai târziu și nici nu va fi distrus.

Fila de cultură este capabilă să distribuie uniform sarcina pe dinte. Aceasta este diferența principală și cea mai semnificativă față de pin. Sistemul este atașat unei compoziții speciale, care asigură o potrivire bună a întregii structuri cu restul dintelui. Și, de asemenea, instalarea sa previne apariția fisurilor.

Tab-uri variate

Tab-urile de cultură pot fi de diferite tipuri. Potrivit metodei de fabricație, aceste file se deosebesc atât în ​​formă, cât și în formă plată.

Formată Core Tab

Este fabricat cu ajutorul temperaturii înalte și, de asemenea, cu ajutorul presiunii. Fila conține mai multe componente:

 1. partea principală care va restaura dintele;
 2. de fixare, care servește la fixarea sistemului în canalul dintelui.

Fila pliabilă

Tipuri de fileO astfel de filă este făcută dacă rădăcina are trei, precum și patru canale. Acesta va fi un tabel culisant. Unele tipuri de pini sunt, de asemenea, făcute detașabile, deoarece sunt foarte greu de instalat în canalul rădăcinii.

Astfel de filete cu știfturi pentru buclă nu vor diferi mult în funcție de distribuție. Sistemul demontabil va potrivi în mod ideal forma instrumentului. Când este instalat, este nerealist să-l eliminați. De aceea, inserțiile de cult pliabile sunt fabricate și instalate cu o garanție de viață. Există mai multe tipuri de structuri. Totul depinde de materialul din care se va face sistemul de cult sub dinte.

 1. Fila de metal. Acest tip de construcție este realizat dintr-un aliaj de crom-cobalt, iar metalele prețioase și aliajele lor pot fi de asemenea utilizate. Aceste structuri sunt foarte fiabile, sunt fabricate din materiale compozite. Dar problema constă în faptul că astfel de materiale nu par foarte plăcute din punct de vedere estetic față de incisivi. Acesta este motivul pentru care ele sunt folosite de obicei pentru distrugerea dinților de mestecat. Pentru că nu vor cădea în linia unui zâmbet. Un sistem de aur este ideal pentru restaurarea dintelui de mestecat.
 2. Ceramică totală. O astfel de construcție este făcută din ceramică presată, precum și din zirconiu. Aceasta este o construcție foarte puternică, care nu este inferioară nici măcar metalului. Structurile care sunt fabricate din ceramică presată sunt destul de plăcute din punct de vedere estetic și seamănă cu o inserție din porțelan. Producția de construcție all-ceramică este automatizată. De aceea este exclusă posibilitatea de formare a cariilor în acest loc. Dacă este necesară aplicarea restabilirii dinților frontali, atunci sistemul cult este plasat în față.
 3. Metal ceramica. Calitatea acestei file este mult mai rea decât versiunile anterioare. Asemenea structuri cad foarte des. Acest lucru se explică prin faptul că există o diferență în expansiunea termică a metalului și a ceramicii.
 4. Construcția cultului a materialului compozit. În prezent, aceste tipuri de file sunt folosite foarte rar, deoarece calitatea nu este mult diferită de o simplă sigiliu. Dar prețul este mult mai mare. Acest lucru este foarte dezavantajos în raportul prețului cu calitatea.

Efectuarea unei file

 1. Fabricarea ochelarilorMai întâi este pregătită o dalta pentru a elimina impresia din ea.
 2. Există o pregătire sub tab-ul cu bile. Această operație se face datorită unui burghiu. Cu ajutorul acesteia, toate zonele afectate sunt îndepărtate și apoi se formează o cavitate sub capăt. Ea are o anumită formă.
 3. Acum, medicul continuă să elimine impresia din dintele dureroase.
 4. După turnare aparține laboratorului, unde un tehnician special aruncă un model de tencuială dintelui.
 5. Acum, modelul este scanat. Același lucru se întâmplă și cu dintele pregătit.
 6. Experții produc un model de calculator al unei construcții de cult.
 7. După transferul modelului tridimensional într-o mașină de frezat specială, unde specialistul tăie structura materialului necesar.
 8. Sticla este arsă într-un cuptor specializat.
 9. Structura cultivată este fixată pe o daltă.

Aplicarea structurii cultului

Unii oameni cred că construcția de cult poate fi pusă în orice situație. Și se adresează unui medic cu o problemă similară. Dar sistemul poate fi instalat numai dacă rădăcina nu este deteriorată. Acest lucru trebuie luat în considerare în zadar să nu scrieți medicului dentist greșit și să calculați incorect costurile.

Indicații pentru utilizarea filei de batere

Structura cultului poate fi utilizată în următoarele cazuri:

 • Cum să plasați o filă de cultpartea din coroană a dintelui este ruptă;
 • există un defect de formă, precum și poziția dinților;
 • există un defect asupra regiunii gingivale a dintelui, care are o origine diferită;
 • nu există nici o posibilitate de inflamare a coroanei dinte datorită materialului de umplere sau a altei metode de instalare a structurii;
 • pentru susținerea instalării protezei de pod;
 • există o boală parodontală.

Contraindicații

Fila de cultură nu poate fi setată în aceste cazuri:

 • există o boală a gingiilor, în locul în care este necesar să se instaleze un tabel cultic;
 • defect rădăcină congenitală a dintelui;
 • mobilitatea patologică a dinților;
 • proastă canal rădăcină de calitate;
 • Există o reacție alergică la unele aliaje din care va fi construită construcția.

Instalarea fila Core

 1. Refacerea dinteluiÎn primul rând, dintele este pregătit pentru instalare. În acest scop, se utilizează terapia endodontică.
 2. Rădăcina dintelui trebuie sigilată cu grijă până la vârf.
 3. Rădăcinile sunt rasplombirovka (aproximativ jumătate din lungime).
 4. Canalele dau o conică și o lățime.
 5. Medicul dentist face o impresie din ambele fălci. Este necesar să se facă acest lucru astfel încât construcția să fie făcută ținând cont de raportul dintre dinți.
 6. În laborator se face un model de dinți de dinți, după care se modelează o inserție de cult ceară.
 7. Există un casting al insertului de cult, care este apoi transferat la biroul dentistului.
 8. Medicul stabilește inserția de cult finit cu un ciment special.
 9. Înainte de a instala structura, toate trebuie să fie complet degresate. Medicul tratează dintele cu alcool, după care totul este foarte bine uscat.
 10. Se utilizează o conductă prin care se alimentează cimentul.
 11. Întreaga structură și bolțul sunt acoperite cu mortar de ciment. Și după ce designul pinului este instalat pe poziție.
 12. În cazul în care sistemul este demontabil, pini suplimentare trebuie acoperite cu ciment, după care totul este localizat în canalul radicular. Iar după aceea, designul pinului va fi gata.
 13. După introducerea cu atenție a inserției.

Recuperare dupa interventie chirurgicala

Înainte de procedură, dintele este pregătit. Aceasta înseamnă că, după instalarea designului necesar, pot apărea unele complicații. Acestea pot fi carii repetate, precum și dezvoltarea pulpitei. Uneori există o durere. Că astfel de semne nu au apărut, după operație este necesar să se respecte cu strictețe toate recomandările date de stomatolog.

Întrebările cele mai des adresate de pacienți

Avantajele metodeiEste adesea dificil pentru o persoană să aleagă o metodă de restaurare a unui dinte cu ajutorul unui design de cult. Pentru a vă ajuta să înțelegeți, cele mai frecvente întrebări vor fi prezentate mai jos, la care vor răspunde specialiști calificați.

Ce material ar trebui să utilizez pentru fila de cult? Mulți oameni sfătuiesc aurul. Este acest material potrivit pentru instalare?

răspundă: Taburile care sunt fabricate din aur vor fi întotdeauna biocompatibil și pot, de asemenea, să transfere o sarcină uniformă pe dinte. Dar un astfel de material este de dorit să se folosească la dinții de mestecat.

Cât va dura tab-ul de cult? Ei spun că sunt distruși în 5 sau 10 ani. Este adevărat?

răspuns: dacă pacientul respectă îngrijirea adecvată, designul poate dura mai mult. Cele mai durabile sisteme sunt aur sau zirconiu. Dar nu trebuie să uităm de curățarea corespunzătoare a structurii. Dacă nu, atunci niciun material nu va dura mult timp.

Coroana a celui mai bine plasat material pe fila cultului.

răspundă: Dacă construcția de cult este făcută din ceramică, atunci coroana trebuie să fie de același material. Dacă structura este metalică, coroana trebuie să fie din metal, respectiv. Materialele trebuie să fie identice. Introducerea culturii sub coroană și coroana însăși nu poate fi decât dintr-un singur material pentru a evita diverse consecințe neplăcute.

Pro și contra

Designul cultural are multe avantaje față de alte tipuri de structuri.

Trăsături pozitive

 1. Cum să setați o filă cu fileForța și, de asemenea, fiabilitatea fixării.
 2. O gamă largă de coroane.
 3. Cu ajutorul designului, se transmite forma corectă a dintelui.
 4. Uneori este posibil să se aplice corectarea poziției unor dinți.
 5. Instalarea podului este mult simplificată.
 6. Sistemul poate fi folosit pentru distrugerea absolut orice dinte.
 7. În dinte nu se obține o bacterie, deci nu va exista un proces inflamator în gingie.
 8. Coroana artificială poate fi ușor dezmembrată și înlocuită cu o altă coroană.
 9. Dinții vor avea un aspect estetic bun, dacă designul este fabricat din ceramică.
 10. Sistemul de zirconiu este folosit pentru a restabili dinții din față.
 11. Designul are o durată de viață foarte lungă.

Dezavantaje ale construcțiilor

 1. Prețul ridicat.
 2. Trebuie să îndepărtați majoritatea dinților țesuturilor vii pentru a vă asigura o potrivire bună a materialului.
 3. Îngrijirea corectă. După instalarea designului, trebuie să respectați o igienă foarte bună în spatele gurii. Dinții trebuie curățați cel puțin de două ori pe zi și folosiți o periuță de dinți bună, precum și o pastă. Cu privire la respectarea igienei minuțioase, mai mulți bani vor dispărea de obicei.

igienă

Pentru a curăța suprafața structurii dentare, precum și a gingiilor adiacente, este mai bine să o utilizați o perie cu peri foarte moi. Spațiile interdentare trebuie curățate cu ațe sau cu perie. După fiecare masă, trebuie să clătiți bine gura cu apă caldă sau cu o soluție specială care are proprietăți antiinflamatorii. Este necesar să vă adresați medicului dumneavoastră o examinare de aproximativ 2 ori pe an. Mai des.

Prețurile Tab

O metodă destul de costisitoare de protecție este inserția cultului. Cel mai acceptabil preț este cobalt construcție - crom. Prețurile lor sunt mult mai mici decât cele realizate din metale prețioase sau din ceramică.

 • Ce este o filă în file?un insert metalic croșetat costă 2 mii de ruble;
 • sistem de metal cu două radacini - 3 mii de ruble;
 • presa ceramica inserați - 12 mii ruble;
 • Construcția dioxidului de zirconiu costă 15 mii de ruble.

toată viața

Dacă respectați toate regulile de igienă, atunci viața de proiectare poate fi de 10 ani sau mai mult. În cazul în care fila este făcută din aur, atunci durata sa de viață este de 15 și 20 de ani. Trebuie să avem grijă de designul instalat, astfel încât acesta să dureze foarte mult timp.

După ce ați studiat toate proprietățile de mai sus, precum și opțiunile pentru file, puteți lua deciziile necesare atunci când instalați o structură de cult. Aveți grijă de dinții și fiti bine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dinteluiCum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Fila în caracteristicile și caracteristicile dinteluiFila în caracteristicile și caracteristicile dintelui
Structura dintelui uman: anatomia dinților umaneStructura dintelui uman: anatomia dinților umane
Restaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costaRestaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costa
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
» » Fișa culturii pe dinte: informații de bază
© 2021 amigdas.com