amigdas.com

Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte

Primii dinți și grijă de eiO etapă gravă în viața copilului este erupția molarilor. Din cauza acestui proces, sănătatea suplimentară a cavității orale și frumusețea zâmbetului vor depinde în mod direct. Luați în considerare calendarul dentiției și procesul de formare a acestora.

Termeni de erupție a dinților din lapte și momentul erupției dinților permanenți

Pentru a forma dinți permanenți, aveți nevoie de o sursă pentru formarea lor - o farfurie. Pentru termenii produselor lactate și care se situează ușor în urmă în spatele acestora. Originile indigene se pot forma în a douăsprezecea săptămână de dezvoltare intrauterină a copilului. Condiționat, ele sunt împărțite în două specie.

 1. Reprezintă analogii din lapte în setul de lapte sau se mai numește și înlocuitori. Acestea includ incisivi, canini și premolari.
 2. Sunt precursori temporari ai dinților - molari.

Substituenții permanenți încep să crească într-un alveol cu ​​lapte. Acestea sunt situate în spatele suprafeței lor linguale și, după un timp, pot fi izolate în țesutul osos. Se mai formează și altele. Numai după ce maxilarul începe să crească în dimensiune.

Termeni de erupție a dinților permanenți

Timpul de început și schimbarea laptelui trece la toți copiii în același timp. Inițial, există fluctuații minore în acest indicator. În general, se crede că, cu cât condițiile climatice sunt mai calde, cu atât cresc indigenul mai rapid.

Pentru a determina când un copil are un prim dinte erupt, trebuie să fii ghidată de principala simptomatologie. K simptome merită atribuită:

 1. Simptomele erupțieiRoșeață.
 2. Inflamația gingiei.
 3. Obrajii calzi.
 4. Procesul inflamator al soclului, din care mai devreme sau mai târziu va ieși dintele.

Viitorul dinte trebuie să meargă departe de țesutul osos până la mucoasa gingiei. Abia după aceea va începe să crească.

Consumul nu trebuie să fie ajutat. Asta este natural un proces care trece fără eforturi și adaptări deosebite. Cu câteva decenii în urmă, locul unde creștea dintele a fost zgâriat cu o bucată de zahăr, crezând astfel că va crește mai repede. Dar, de fapt, zgârieturile mici formează o rană și copilul îi poate deteriora sănătatea. Acesta este un proces infecțios.

Pentru o viață o persoană schimbă douăzeci de dinți o singură dată. Toate celelalte douăsprezece nu se schimbă, sunt tăiate de rădăcina permanentă.

Termeni de dentiție la copii

Termenii de muls sunt în mod convențional împărțiți în mai multe perioadele ia în considerare cele principale.

 1. ordinea de dentițieIncizorii inferiori și superiori vor erupe de la a șasea lună până la a zecea lună a vieții copilului.
 2. Începând cu luna nouă până la a douăsprezecea, vor apărea incisivi laterali superioară și inferioară.

Momentul erupției permanent dinți:

 1. Molarii de sus și de jos ai bebelușului pot apărea de la an la an și jumătate.
 2. Canina superioară și inferioară poate apărea de la un an și jumătate până la doi ani.
 3. Caninele superioare și inferioare pot apărea cu câteva luni mai târziu decât cele anterioare.
 4. Până la trei ani, radacina inferioară și partea superioară pot erupe complet.

Creșterea și dezvoltarea dinților

Un copil în vârstă de cel mult treisprezece ani renunță complet la toate produsele lactate. Dar resorbția rădăcinilor lor se produce mult mai devreme. În acest moment în gură vor fi prezenți toți dinții unei mușcături permanente. Fiecare dintre ele are propriul grad de formare a rădăcinilor.

Cunoscând momentul erupției, puteți să acordați atenție patologiei care se poate dezvolta în timpul creșterii și să le schimbați de la lapte la permanent. În acest proces formare rădăcinile sunt împărțite în două etape:

 1. Stadiul topului neformat. Rădăcina viitorului dinte va crește constant și va ajunge la lungimea maximă. În acest caz, pereții vor fi în paralel unul cu celălalt. În acest caz, canalul radicular se extinde în zona apexului viitor. Decalajul va fi vizibil numai pe părțile laterale ale rădăcinii.
 2. Scena nu este închisă sus. A doua etapă este formarea vârfului rădăcinii. Pereții rădăcinii se vor apropia în mod constant unul de celălalt și vor secreta o fisură parodontală. Poate fi ușor mărită în regiunea apicală.

Probleme cu dentiția

În timpul erupției pot exista o varietate de probleme. Trebuie remarcat faptul că întârzierea în dezvoltare este o consecință a oricăror boală. Poate fi:

 • rahitismrahitismul;
 • boli infecțioase;
 • disfuncție intestinală;
 • schimbări în metabolism.

Și pot apărea și tulburări endocrine. Părinții ar trebui să consulte imediat un medic în cazul în care există încălcare. Să luăm în considerare principalele.

 • Erupțiile de erupție sunt amânate timp de două luni de la normă.
 • Erupție timpurie pentru o lună de la normă.
 • Încălcări sau absența uneia dintre ele.
 • Dentiții de dinți lângă rând.
 • Formarea incorectă.
 • Erecția înainte de naștere.

Dezvoltarea și înlocuirea dinților la un copil

De-a lungul vieții, o persoană poate dezvolta două seturi de dinți. Primul este lactate. După aceea, ele cad și în loc să crească permanent, care sunt prezente împreună cu persoana pentru tot restul vieții.

Dentiția este un indicator fiziologic, indirect dreapta dezvoltarea copilului. Efectul fiziologic al erupției este fenomenele nedureroase, care nu pot dezvălui nici o boală. În prezent, el este în legătură directă cu starea generală a sănătății. Creșterea constantă și consecventă a dinților poate indica dezvoltarea corpului. Diferențele dintre incisivii centrali pot fi în mod condiționat nu mai mult de două luni.

Un nou-născut nu are un singur dinte. La vârsta de șase luni, primele două incisivi pot fi loviți mai întâi. În opt luni - doi incisivi superioare opuse. În același timp, pot fi afișate două incisivi superioare. Se pare că în primul an de viață un copil poate avea până la opt dinți.

În două toți molarii și colții de lapte ar trebui să apară. Al doilea molar va apărea timp de șase luni. Până la sfârșitul anului, formarea seriei trebuie să se încheie complet. În următorii patru ani, toate produsele lactate renunță și sunt înlocuite cu cele permanente. Schimbarea produselor lactate va continua până la doisprezece ani. Setul de constante va consta din șaisprezece superioare și șaisprezece cele inferioare. În exterior și în formă, ele sunt similare cu produsele lactate.

Ca toți ceilalți indicatori de dezvoltare, erupția a avut loc individual facilitate. Prin urmare, nu este necesar ca schema de sincronizare standard să fie singura corectă. Chiar și la copiii sănătoși, este posibil atât dezvoltarea timpurie, cât și mai târziu. Dar în cazul în care copilul are prea multă întârziere în creșterea dinților - aceasta poate fi rahitism. În plus, medicul identifică unele modificări ale metabolismului sau ale funcționării defectuoase a tractului gastro-intestinal al bebelușului.

EdentiaÎn cazuri rare, copiii pot avea o adenă - aceasta este o absență congenitală a rudimentelor dinților. Prezența sau absența poate fi determinată utilizând un raze X. Pentru copii mici, în legătură cu impactul negativ al radiografiilor, se oferă să se supună radiovizografiei.

În al șaptelea an de viață, copii schimbare lactate constante. Apariția permanentă coincide cu resorbția rădăcinilor laptelui și a pierderii acestora. Formarea unei mușcături permanente începe cu apariția primilor molari din maxilarul inferior. Și se termină la vârsta de optsprezece ani. La vârsta de opt ani, incisivii pot pătrunde. Primii molari apar la vârsta de nouă ani. Fangii încep să crească în zece ani. Al doilea molar va apărea între 11 și 14 ani. Acestea din urmă sunt al treilea molar sau "înțelepciune" apar la vârsta de douăzeci de ani, și de multe ori la o vârstă mai târzie.

Este demn de remarcat faptul că momentul erupției va depinde în mod direct de mușcătura corectă și formată în timp util. El joacă un rol important în dezvoltarea normală a corpului copilului. În acest fel, încălcare termenul de dentiție nu ar trebui să fie alternativ. Dar, dacă apare această situație, trebuie să contactați imediat pediatrul și medicul dentist. Destul de des, patologiile pot să apară nu numai la copilul însuși, ci și sub forma unui rezultat al bolii mamei în timpul sarcinii.

În structură, locație și dezvoltare, pot să apară diferite abateri. Merită acordată atenție absenței unui rudiment. Și, de asemenea, poziția greșită a axei este orizontală sau oblică. Poate să explodeze în afara arcului danturii și să rămână în grosul maxilarului. În afară de asta, formarea greșită. Aceasta poate fi culoarea, dimensiunea, forma, poziția și lipsa stratului de email. Toate aceste schimbări ar trebui analizate de un specialist.

Caracteristicile dinților la copii în stadiul erupției

 1. extensie lacune între dinți. Acest lucru poate fi exprimat în creșterea crescută a maxilarului și a perioadei de tranziție de la lapte la dinții permanenți. În acest caz, va fi considerată o stare normală. Un spațiu larg între partea frontală, maxilarul superior poate fi asociat cu un aranjament profund al maxilarului superior al dinților. Ortodontul va fi capabil să determine tactica de observare și tratament.
 2. Lungirea neagră pe suprafață poate indica prezența bacterii sau utilizarea preparatelor de fier.
 3. porfirieCuloarea galbenă și maro a bazei și a suprafeței indică faptul că mama a folosit antibiotice în timpul sarcinii.
 4. Culoarea galbenă, verde se dezvoltă cu tulburări severe ale bilirubinei.
 5. Colorarea smalțului în roșu, numită porfirie.
 6. Creșterea inegală a fălcilor și ca o consecință a anomaliei mușcăturii.
 7. Când mărimea maxilarului este mică, poate apărea o anomalie în locația molarilor.
 8. Absența primei erupții de până la un an poate fi asociată cu o adenă - absența rudimentelor.

Sfaturi utile pentru dentiție

 1. Este necesar să curățați în mod regulat cu un șervețel sau un prosop care sa acumulat bale pe fața copilului.
 2. Sub capul copilului trebuie să puneți un șervețel curat, astfel încât droolul să nu se scurgă și să nu provoace iritare.
 3. Pentru a reduce mâncărimile, este necesar să dați copilului ceva mesteca. Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați un teaser special pentru ca dinții să-l vândă într-o farmacie. Poate fi o soluție excelentă pentru ameliorarea mâncării.
 4. Nu se recomandă utilizarea oricăror medicamente. Mai ales nu le puneți pe dinți. În plus, nu ștergeți gingiile cu medicamente care conțin alcool. Dacă bebelușul dumneavoastră are febră mare, paracetamolul vă poate ajuta în dozajul unui copil. Dar, înainte de ao lua, va trebui să consultați un medic.

Îngrijirea dinților copilului

Curățarea dințilorÎn plus față de faptul că trebuie să știți când și cum apar primele produse lactate și dinții permanenți, este important ca părinții să fie conștienți de procesul de îngrijire orală a copilului. Pentru un copil de până la un an și jumătate, dinții nu trebuie curățați mai mult de o dată pe zi. Procedând astfel, curățați cu un material plastic moale. Veți avea nevoie pentru a pune copilul în genunchi, cu spatele la el. În acest caz, un copil la o vârstă mai înaintată va putea să cumpere o periuță de dinți pentru copii, de dimensiuni practice, cu peri.

La această vârstă, copiii sunt capabili de imita adulți, prin urmare, nu este greu să repetați periajul dinților de două ori pe zi. Din cei doi ani, este posibil ca copilul să fie învățat să-și clătească gura și să utilizeze pastă de dinți. Pentru a proteja copilul de apariția inflamației sau a cariilor, trebuie să monitorizați dieta copilului, și anume să excludeți băuturile dulci și mâncărurile.

Pentru medicul dentist pentru prima dată trebuie să te duci la un an. Dar, în cazul în care există probleme cu dentiția sau observați o decolorare a dintelui, prezența petelor și a altor patologii, ar trebui să mergeți imediat la o consultare specializată. Trebuie amintit faptul că formarea de dinți sănătoși pentru copii va asigura formarea corectă a permanentului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când apar dinții indigeni la copii?Când apar dinții indigeni la copii?
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptomeCum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Numerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizateNumerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizate
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Jurnal al dinților sugarilor: descriereJurnal al dinților sugarilor: descriere
» » Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte
© 2021 amigdas.com