amigdas.com

Red Set irlandez: descrierea și caracterizarea rasei

Caracteristicile raseiRegizorii irlandezi roșii sunt mândria țării lor și rasa care a câștigat faima în întreaga lume. Smart, eficient, frumos - aceste calități și sunt baza pentru popularitatea acestor câini. Acești câini magnifici împodobesc panouri, sunt împușcați în filme și reclame. Dar ce fel de viață sunt acești șoferi de stele și ce așteaptă viitorii lor maeștri?

Istoria rasei

Rădăcinile acestor câini se întind înapoi în vechime. Oamenii de știință au putut determina că aproape toți pușcașii sunt descendenți ai "câinilor de cenușă". Strămoșii mai tineri ai acestei rase sunt Pointerii, din care, în secolul al XVII-lea, Setul de alb-negru engleză. Și în timp, cu ajutorul celor mai buni reprezentanți ai rasei de vânătoare, crescătorii au reușit să obțină un setter roșu irlandez roșu.

Oamenii de știință sunt siguri că spaniolii irlandezi de apă, regizorii englezi, hrănitorii de sânge și setter-gordonii au fost folosiți la reproducere. Scopul inițial urmărit de crescători a fost reproducerea rasei ideale pentru păsările de vânătoare.

Trebuie remarcat că, pentru acea vreme, vânătoarea și reproducerea câinilor de rasă au reprezentat o parte integrantă a vieții aristocraților. La acea vreme crescătorii au concurat între ei, care vor avea cea mai bună rasă și, astfel, s-au creat mai mulți conducători ai setterilor irlandezi. Din referințele istorice sa dovedit că încă erau roșii cu o mască neagră și câini roșii și albi.

Totuși, o anumită comunitate de obiective era prezentă, iar câinii din viitoarea rasă aveau aceleași cerințe:

 • nici o teamă de zgomot, fotografii și apă;
 • capacitatea de lucru;
 • strat dens de lână;
 • excelentă auz și miros;
 • dimensiunea medie și armonia proporțiilor.

Cum să alimentați SetteriȘi munca de reproducere a dat roade. Astfel, au fost scoși iatorii irlandezi, care au câștigat imediat o mare popularitate.

La începutul anilor 60 ai secolului al XIX-lea, aproximativ șase zeci de câini din această rasă au participat la expoziție cu concursuri. Cu toate acestea, lipsa unui standard comun a făcut imposibilă evaluarea calitativă a câinilor, ceea ce a dus la dezacorduri între crescători și judecători. Dar irlandezii au continuat să participe în aceste evenimente, arătând calitățile lor. Rasa a început să primească din ce în ce mai mulți cunoscători și a continuat munca de reproducere.

În 1874, primul club din această rasă a apărut în Anglia, iar 6 ani mai târziu în Irlanda. Începând cu anul 1878, cresterea acestor caini a inceput in America. Cu toate acestea, câinii au fost împărțiți în două tipuri - câini de lucru și reprezentanți ai clasei de spectacol. În același timp, ultima specie a devenit doar decorativă, prima fiind mult în urmă în exterior.

În țara noastră, crescătorii au încercat să mențină calitățile de lucru ale câinilor și să scape de penurie - dificultate în formare. În consecință, a fost creează câini de vânătoare cu un caracter echilibrat, pe deplin compatibil cu cerințele internaționale.

Setterul irlandez: Descrierea rasei

Performanța externă excelentă a reprezentanților raselor a contribuit la faptul că una dintre bine-cunoscutele companii ale setterului irlandez a ales chipul mărcii comerciale. Iar acest lucru, bineînțeles, irlandezul colorat a adus popularitate la nivel mondial. Câinii se disting prin părul roșu bogat, corpul proporțional și puternic, comportamentul unui adevărat aristocrat și aspectul binefăcător. Setatorul irlandez în caracteristica modernă este un vânător pasionat, curios, neobosit, afectiv și loial tuturor membrilor familiei.

Masa reprezentanților rasei poate varia în regiunea de 20-37 kg. Creșterea masculilor la greabăn este de aproximativ 57-65 cm, catelul este de 53-61 kg. Destul de important este armonia greutății și înălțimii.

Principalele caracteristici în aparență, care distinge Setterii irlandezi de restul raselor de câine, sunt după cum urmează:

 • Caracteristicile externe ale setterilorCapătul capului este în formă de U, cu buze strânse care sunt pigmentate la culoarea nasului. Nasul este mobil, nările sunt rotunde, mari, culoarea lobului va depinde de umbra stratului - poate fi roșu-maro, maro, negru. Dinți mici care creează o mușcătură de foarfece și un rând strâns fără goluri.
 • Fața irlandeză este îngustată, lungă, cu o formă ovală tridimensională, fără bulgări pe frunte. Pe partea din spate a capului este un colin pronuntat. Ochii sunt atât de așezați încât îi dau câinelui o privire de amuzament și bucurie.
 • Urechile au o aterizare largă. Lângă baza unui țesut cartilaginos rigid și în apropierea capetelor urechilor sunt moi și subțiri. Când lucrează, se desfășoară auriculele. De la vârsta de 2-3 ani, oamenii irlandezi încep să crească părul adorat pe urechi.
 • Ochii cu pleoape uscate, în formă de migdale, mici. Culoarea irisului poate varia de la nuanțe de culoare brun la nuci.
 • Extremitățile cu mușchii și venele pronunțate, perfect dezvoltate. Picioarele sunt de dimensiuni mici și rotunde în formă, colectate.
 • Torsul cu un post grațios, întins, alungit. Întreaga viziune vorbește despre dexteritatea și puterea unui câine. Gatul are o curbă atrăgătoare, cu mușchi dezvoltați, cu lungime medie. Ribele arcuite, sternul de lățime medie, greutatea nu este foarte pronunțată.
 • Subsolul este gros, dar părul în sine nu este gros. Blana are diferite lungimi și grosimi. Pe bot, este scurt, același în față pe labele și în jurul capului. Lana pe corp are tencuiala, densitate buna si lungime medie. Pe spatele coada, pe auricole, labe și în linia inferioară sunt benzi de lână matasoasă, mată și netedă.
 • Coada este largă și chiar pe bază, se topește treptat. Animalul o duce la nivelul coloanei vertebrale. La câinii adulți, se formează un păr decorativ.

culoare

Culoarea setterului irlandez poate varia de la roșu aprins la castan. Standardul este prezența unei cantități mici de lână albă în zona degetelor, a botului și a sternului.

Având în vedere că aproape toți setterii sunt asemănători, culoarea lor este considerată o carte de vizită. Dacă luăm în considerare acești câini, dar cu pete roșii și păr alb, sunt o rasă separată de setter irlandez roșu-alb. Și câinii cu semne roșii și păr negru sunt setteri negri irlandezi, aceasta este, în general, o rasă Setterul scoțian. Câinii similari de culoare alb-negru sunt de asemenea setteri, totuși englezi.

Formare și caracter

Descrierea raseiPână în prezent, setterii irlandezi sunt câini universali, pot fi păstrați într-o casă privată și într-un apartament. Cu toate acestea, pentru stradă sau pentru vavir nu vor funcționa, deoarece nu au un substrat puternic dezvoltat.

Ridicând un reprezentant al acestei rase, este necesar să se ia în considerare faptul că va dura mult timp pentru al instrui și educa. Acești câini tind să scape, deoarece trebuie să fie instruiți și adaptați de la o vârstă fragedă, până când câinele începe să învețe "maniere bune".

Cel mai dificil poate fi dat comandamentului "pentru mine!", Pentru că câinii sunt destul de aventuroși și, purtați de urmărire, nu pot răspunde la apelul proprietarului. În acest caz, probabil, poate fi nevoie de ajutorul unor specialiști, iar alte comenzi pentru setteri sunt mult mai ușoare.

Este întotdeauna necesar să se ia în considerare instinctele de vânătoare foarte dezvoltate ale câinilor. Setterii pot reacționa la orice zgomot, și în orice ocazie de a urmări pradă, câinii o vor face. Prin urmare, până la terminarea antrenamentului, animalul nu trebuie eliberat sau coborât de la lesa, ci numai pe teritoriul deschis. Mersul liber în parc sau în zona forestieră este posibil numai în timpul asimilării excelente a comenzii "pentru mine".

La "vânătoare" câinele poate arăta agresivitate, nu este necesar să încurajeze aceste atacuri, cu toate acestea, pedeapsa nu este o ieșire. Setterii răspund perfect emoțiilor, pentru că, dacă sunt jigniți sau furioși, ei se pot pocăi de fapta lor. În situații extreme, animalul poate fi bătuit pe o fărâmă cu un ziar pliat. Dar aici este pedeapsa fizică poate provoca neîncrederea animalului și complică în mod semnificativ procesul de învățare.

Setterii irlandezi - aceștia sunt sportivi excelenți care sunt ideali pentru frisbee, agilitate, coursing și, de asemenea, aceștia sunt înotători remarcabili. Cainii la nivel instinctiv iubesc să aducă bastoane sau bile, deoarece "aportul" va fi unul dintre jocurile cele mai preferate.

Dacă animalul este hrănit în mod corespunzător și dat încărcătura necesară, câinele devine foarte credincios și iubitor. Setterii se pot întâlni perfect cu toți membrii familiei chiar și foarte mari și în același timp tolerează copiii mici. Separarea de la proprietar pentru ei este un test real. Setterii se pot alătura pisicilor și câinilor, dar numai cu condiția bunei lor educații. Dar restul animalelor mici vor fi în mod constant un obiect de vânătoare și în acest caz, nici o educație nu va ajuta.

Regulile de îngrijire și de conținut

Setterul irlandezDacă această rasă și-a atras aspectul atrăgător, atunci este necesar să știți că câinele va arăta pe paginile capacelor lucioase, numai cu grijă atentă și atentă. Fără proceduri zilnice pe îngrijire, nutriție adecvată și exercițiu câinele nu va arăta atât de strălucitor.

Un strat gros de lână este, de asemenea, o lână în casă, din care puteți să vă îndepărtați numai cu ajutorul unei pieptene frecvente a unui animal cu patru picioare. Când vine vorba de reprezentanți ai clasei de spectacol, care au păr lung, atunci trebuie să fie pieptene în fiecare zi. Și atunci când se toarnă această regulă se aplică tuturor raselor de setteri.

Adesea, nu se recomandă scăldarea irlandeză, deoarece apa și detergenții de pe piele elimină lubrifiantul necesar. În vreme murdară și slăbită cel mai bine este să purtați un câine în salopete speciale, pentru a păstra puritatea locuințelor sale și a blănii de companie.

Câinii care nu participă la expoziții pot tăia părul în urechi și abdomen. Animale cu cariera expozițională este tăiat părul numai în spațiile dintre degete.

Irlandezii sunt predispuși la otită, deoarece este necesar să inspectați periodic cochilii urechilor și să le curățați o dată pe săptămână de excesul de murdărie și sulf. Dar nu trebuie să le curățați atunci când nu există o contaminare vizibilă. De asemenea, ochii sunt inspectați periodic și curățați, dacă este necesar.

Hrănirea animalului poate fi o hrană regulată sau o dietă pregătită, dar în acest din urmă caz, alimentele trebuie să fie de înaltă calitate, iar în primul - o adăugare indispensabilă sub formă de complexe de vitamine.

Cum sa alegi un catelus?

Înainte de a cumpăra un cățeluș, este necesar să se decidă asupra mai multor aspecte:

 • Cum de a alege un setter catelusCâinele va fi doar un animal de companie sau ales pentru vânătoare (acest lucru afectează nevoia de formare pentru câini și locul de alegere);
 • Se planifică implicarea ulterioară în activități de expoziție (dacă da, parametrii importanți pentru alegerea unui cățel sunt prețul, caracterul și pedigreea);
 • să se gândească la condițiile de păstrare a câinelui, deoarece este luat de mulți ani și depinde mult de îngrijirea calității;
 • din ce sex trebuie să fie cățelul (cățea este mult mai adaptabilă pentru bărbați și poate da descendenți, dar dacă eforturile suplimentare nu sunt necesare cu reproducerea, atunci este probabil mai bine pentru a obține câinele).

Pentru a alege cățelușele care au fost deja socializate, durează de obicei 4-5 luni pentru a fi achiziționate. În timpul selecției, trebuie priviți comportamentul câinelui și acordați atenție acestor momente:

 • Modul în care câinele se comportă când este chemat la el însuși, vă va urma;
 • dacă câinele se află în contact: este potrivit cu bucurie, își învârte coada sau nu vă convine deloc;
 • verificați reacția câinelui și auziți un sunet puternic;
 • puteți verifica pregătirea catelului pentru comanda "aport" (atrage atenția asupra unui obiect și apoi îl aruncă deoparte);
 • cum se comporta catelusul cand este usor inversat si, punandu-si mana pe piept, se mentine calm timp de jumatate de minut inainte de a se intoarce (acest lucru va determina daca cainele este gata sa domine sau sa se supuna).

Costul setterului irlandez

Pretul catelusuluiPrețul inițial al unui catelus din această rasă este de aproximativ 10 mii de ruble. Cu toate acestea, dacă există dorința de a cumpăra un animal pentru o carieră ulterioară a expoziției, costul setterului irlandez crește la 40-50 de mii de ruble.

Red Setters irlandez destul de exigente în aproape totul - la îngrijire, nutriție, atitudine și învățare. Prin urmare, înainte de a cumpăra acest om frumos, trebuie să cântăriți cu atenție disponibilitatea timpului liber și puterea proprie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Irish Soft Coated Wheaten TerrierIrish Soft Coated Wheaten Terrier
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
» » Red Set irlandez: descrierea și caracterizarea rasei
© 2021 amigdas.com