amigdas.com

Restaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costa

Descrierea caracteristicilor de restaurare a dințilorFoarte adesea oamenii din diferite motive se confruntă cu probleme cu dinții. Acestea pot fi carii sau un fel de deteriorare mecanică, ceea ce duce la faptul că dintele își pierde aspectul estetic.

Pentru a da un aspect bun, este necesar să se folosească diferite metode de restaurare. Restaurarea este un proces care contribuie la restabilirea formei, precum și funcția tăietorilor rupți. Medicii fac acest lucru cu ajutorul materialelor compozite și de umplere, precum și a furnirului.

Când este vorba nu numai restaurarea formei dintelui, dar, de asemenea, realizarea unui grad înalt de vedere estetic, termenii restaurarea estetică a unui dinte «este adesea folosit în acest caz,» restaurare cosmetice «și» restaurarea artistică a dinților. " Toate acestea sunt la fel.

Metode de restaurare

Metode de bază de restaurare a dințilorÎn stomatologie, se folosesc două metode care asigură restaurarea. Metoda directă (restaurarea dinților).

Această operație este, de asemenea, numită restaurarea compozită a dinților, și, de asemenea, restaurarea cu ajutorul materialelor compozite cu întărire ușoară. Acest tip de operație poate conduce un medic-dentist-terapeut.

Restaurare indirectă. Acest tip de restaurare poate produce dentiști ortopedici, fiind numiți și proteze. Aceasta este varianta în care restabilirea începe cu pregătirea incisivului, după care se face o matriță conform formei sale.

După aceasta, produc laboratoare tehnice speciale furnir din masă ceramică. Este lipită de scule. Ferestrele au multe avantaje față de alte materiale de restaurare.

Acestea includ faptul că atunci când instalați un furnir numai stratul de suprafață este îndepărtat smalț pe fața dintelui la o adâncime de numai 0,5 sau 0,6 mm. Cutterul își va restabili forma anterioară și ar arăta bine.

Etape de restaurare - restaurare artistică a dinților

De obicei, clinica este rugată pentru restaurare pentru a elimina aspectul non-estetic al incisivilor anteriori. Medicul dentist va efectua etapele de bază ale restaurării dinților din față. Acestea includ următoarele:

 1. Descrierea procesului de restaurare artistică a dințilorPregătirea pentru restaurarea dinților din față. Aceasta este etapa cea mai inițială, care asigură curățarea igienică a dinților din plăci, precum și din piatră.
 2. Apoi, medicul va determina pe scara specială culoarea incisivului, care trebuie restabilită. După aceea, se va selecta materialul compozit corespunzător. Acesta va fi folosit în continuare în procesul de restaurare.
 3. După aceasta, medicul sugerează anestezie locală în cazul în care este necesar.
 4. Țesutul cariilor este găurit. În cazul în care este necesar să înlocuiți vechea cârpă, care pare rău, atunci este necesar să se execute gaura veche.
 5. Izolarea din saliva. Doctorul va folosi bile speciale de bumbac numai în vechea clinică, care este prost echipată. Acum, această metodă coboară în istorie, deoarece prin astfel de metode este imposibilă izolarea fiabilă a tăietorului. Iar respirația umedă a pacientului va complica munca și, de asemenea, va deteriora calitatea și fiabilitatea sigiliului.
 6. Fixarea pinului. Acest lucru ar trebui făcut în cazul în care coroana este ruptă cu 1/2 dinte. Și, de asemenea, în cazul în care tăietorul a fost depulpic. Apoi, medicul va trebui să întărească sigiliul cu un bolț, altfel restaurarea va merge în zadar și tăietorul se va sparge sub sarcină.
 7. Refacerea formei cu un material de umplere. Pentru a da dintilor un aspect natural, este necesar sa se aplice tehnologia de restaurare stratificata. În această variantă, straturile materialului de umplutură vor fi aplicate pe tăietor, fiecare strat va avea o nuanță diferită, care împreună vor da un aspect natural și bun.
 8. Finală. Când toate operațiile de mai sus sunt efectuate, atunci medicul va efectua modelarea finală a formei de tăiere. Acest lucru se face cu un burghiu special, precum și un șlefuitor. În cele din urmă, va fi lustruire. Și numai atunci restaurarea dinților din față va fi finalizată.

Cât de mult are restaurarea dinților

Costul restaurării dinților și factorii care afectează prețulCostul de restaurare va depinde de mai mulți factori. Diferiți pacienți vin la dentist cu probleme proprii, care pot fi diferite. Medicul va cita prețul exact de la caz la caz.

Restaurare completă a coroanei. La restabilirea completă se vor dezvolta următoarele poziții:

 • Anestezia va costa 200 sau 300 de ruble.
 • Kofferdama (pentru a izola cutterul) costă 350 de ruble.
 • Kitul steril va costa în zona de 100 de ruble. In aceasta include, de obicei, o mască, mănuși, papuceii, salopete, care este pus pe pacient, precum și costurile care merg la sterilizarea instrumentelor după fiecare pacient.
 • Utilizarea unui compozit ușor pentru restaurarea unei coroane costă între 3.500 și 4.000 de ruble.
 • Fixarea pinului WDW va costa 1500 de ruble. Aceasta este o etapă foarte importantă a operației. Pinul trebuie instalat pentru a preveni fracturarea prematură a dintelui restaurat.
 • În cazul în care tăietorul va avea mari încărcături mecanice atunci când mănâncă alimente, dintele pur și simplu nu va rezista încărcăturii. De aceea trebuie să setați calitativ pinul.

În cazul în care restabilirea are loc pe dinții din față, trebuie instalată știftul numai fibră de sticlă, nu metal. În caz contrar, metalul va fi vizibil prin materialul de umplere, iar întreaga coroană va fi albastră. Desigur, puteți instala opțiuni mai ieftine pentru ace:

 1. Metal. Costul unui astfel de PIN va fi de aproximativ 50 de ruble. Dar în această situație incisivul nu va avea o nuanță naturală și va diferi de restul dinților. Dar pentru acei dinți care nu se încadrează în linia de zâmbet, un astfel de pin este destul de potrivit.
 2. Fibra de sticla. Un astfel de pin este făcut în Rusia și valoarea sa este de 50 de ruble. Problema este însă că un astfel de știft nu are o bună conductivitate a luminii și este foarte slab fixat în rădăcina dintelui. Și totuși acest știft are o aderență slabă (nu se lipsește de etanșare).

Dacă combinați toate rezultatele, puteți înțelege că va fi necesară restaurarea 5 sau 6 mii de ruble.

Refacerea jumătății dinților

După cum am explicat deja, o recuperare completă costă 5 sau 6 mii de ruble. Dar pentru a restabili jumătate din dinte, nu este nevoie să instalați un știft din fibră de sticlă. Prin urmare, costul va fi mai ieftin. Dacă numărați toate celelalte cheltuieli, veți avea nevoie de aproximativ trei și jumătate sau patru mii de ruble.

Refacerea decolării marginii de tăiere pe unul din dinții din față

Costul anesteziei este de 250 sau 350 de ruble. Pentru a restabili scindarea marginii de tăiere folosind un material de umplere din polimeri ușori, trebuie să cheltuiți aproximativ 1500 de ruble. Ca urmare, pacientul va da înapoi restaurarea dinților din față de la 1500 la 2 mii de ruble.

Nuanțe de restabilire a aspectului estetic

Descrierea nuanțelor de restaurare a unui tip estetic de dințiPentru a restabili estetica incisivului în timpul restaurării, medicul va observa trei puncte principale. Munca pentru a restabili forma anatomica a dintelui este foarte asemanatoare cu munca unui sculptor abil. Dar dentistul nu folosește lut, ci un material de umplutură.

Pentru a înțelege complexitatea restaurării acestui design, puteți încerca să tăiați orbește un tăietor plastilin, respectând toate detaliile suprafeței, movilelor. Se pare că trebuie să încerci foarte mult și să ai un anumit talent artistic, precum și un bun talent artistic.

Dar nu toți dentiștii au un talent artistic și, prin urmare, pacienții nu sunt întotdeauna mulțumiți de rezultat, deoarece forma incisivilor lor nu este la fel ca înainte.

Culoare. Pentru ca dintele să arate natural, este necesar alegeți doar umbra potrivită. Materialele de umplutură sunt realizate astfel încât să aibă nuanțe diferite. De obicei, o ambalare din fabrică a compoziției de umplere conține aproximativ 20 de seringi din material, care are propriile sale umbre.

După cum sa menționat deja mai sus, materialul se aplică în straturi, și cu o combinație a tuturor straturilor, pot apărea culori diferite. Pentru marele meu regret, mulți stomatologi nu pot folosi toate posibilitățile materialelor moderne de a juca cu culori.

Problema este, de asemenea, că culoarea incisivului în direcția de la marginea de tăiere la gâtul dintelui este întotdeauna are o nuanță diferită. Acest lucru trebuie, de asemenea, să fie luat în considerare de dentist. În caz contrar, dintele instalat va fi diferit de cele vecine.

Transparență. După cum am explicat deja, dintele își schimbă culoarea spre gât. Transparența tăișului se schimbă, de asemenea, în același mod. De aceea, pentru a restabili marginea de taiere, se folosesc toate aceleasi materiale de etansare, care, atunci cand se vindeca, vor adopta o transparenta mai mare.

Dezavantaje ale metodelor de restaurare

 1. Dezavantaje ale metodelor de restaurare a dințilorReconstruiturile incisivilor după întuneric se vor întuneca și, de asemenea, își vor pierde strălucirea originală. Ei își vor pierde strălucirea, caracteristică incisivilor sănătoși. În cazul în care apariția de incisivi de mestecat este pierdut, atunci nu este atât de înfricoșător, deoarece acestea nu sunt vizibile.
 2. O situație complet diferită față de dinții din față. Cu o întunecare, acest lucru nu va arăta foarte estetic. De aceea, va trebui să înlocuiți această restaurare de câteva ori cu una nouă.
 3. Cutter-ul restaurat se poate rupe. Dacă tăietorul este grav afectat, este alterat și persoana nu mănâncă numai terci de paiete și pâine moale, atunci va exista întotdeauna un risc de rupere. Acest lucru se datorează faptului că cutterul, în care nervul este îndepărtat, va fi mult mai fragil decât cel viu.
 4. Deseori, dinții se sparg atunci când trebuie să-i restabilească complet de rădăcină. Dacă încărcătura depășește limita de rezistență, atunci va avea loc tăierea. Uneori, în astfel de cazuri, pauza rădăcină. În această situație, va trebui să o eliminați complet.

Opțiuni alternative pentru restaurare

Descrierea opțiunilor alternative pentru restaurarea dințilorNu toate situațiile pot fi utilizate materiale de restaurare pentru restaurare. În aceste cazuri medicii au venit cu o alternativă la o astfel de restaurare. Opțiunile alternative pentru restaurarea incisivilor sunt:

Fatetele. Dacă tăietorul frontal sa prăbușit în cea mai mare parte din față și partea interioară este păstrată, atunci în acest caz opțiunea cea mai bună restabilirea alternativă va fi furnir, care este fabricat din ceramică.

Ceramica este cea mai potrivită deoarece nu se întunecă cu timpul, dar își păstrează și luciul. Dar acest tip de protetică are un dezavantaj semnificativ - costuri ridicate.

Coroane. În cazul în care tăietorul este grav avariat, în timp ce încă este supus unui proces de depoluare, se recomandă abandonarea restaurării în favoarea instalație coroană artificială. Restaurarea dintelui din rădăcină va costa la același preț ca și instalarea unei coroane metalo-ceramice. Dar coroana metalo-ceramică va fi mult inferioară în fiabilitate, precum și în formă estetică.

file

Caracteristicile filelor pentru dințiDacă este necesar să restabiliți dintele lateral de mestecat, este mai bine să utilizați o metodă alternativă de restaurare a dinților. O filă specială de reparație este potrivită pentru aceste scopuri.

O astfel de metodă superior față de fiabilitate, precum și pe perioada de funcționare, restaurare. În cazul în care clema nu este fabricată din cermet, ea poate depăși restabilirea chiar și în estetică.

Și în sfârșit aș vrea să ofer sfaturi utile. Mulți stomatologi recomandă restaurarea dintelui distrus cu ajutorul restaurării. Dar asta este de obicei nu cea mai fiabilă cale. Lucrul este că medicii pur și simplu nu vor să-și piardă câștigurile, trimițând o persoană la prosthetist pentru a instala coroane.

De aceea este important să găsiți un specialist onest și bun, care nu va strica, ci va ajuta la restaurarea unui dinte care va dura mai mulți ani. În caz contrar, în loc să spui restaurarea artistică a dinților din față, puteți obține numai probleme suplimentare. Aveți grijă de dinții și contactați numai un bun medic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
Cum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dințilorCum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dinților
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Cum să acoperiți băile cu acril: metode de restaurare și prețCum să acoperiți băile cu acril: metode de restaurare și preț
Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dinteluiCum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui
Fila în caracteristicile și caracteristicile dinteluiFila în caracteristicile și caracteristicile dintelui
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Fișa culturii pe dinte: informații de bazăFișa culturii pe dinte: informații de bază
Restaurarea dinților: trăsături de restaurareRestaurarea dinților: trăsături de restaurare
Refacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dințilorRefacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dinților
» » Restaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costa
© 2021 amigdas.com