amigdas.com

Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți

Indicator coroana metalo-ceramicăProteza moderna este asociata, in primul rand, cu coroanele metalo-ceramice. Marele lor popularitate este cauzat de caracterul practic și de calitățile estetice. Utilizarea materialelor compozite garantează o rezistență sporită la influențele externe și o durată lungă de viață. Prețul variază foarte mult și depinde de mulți factori.

Caracteristicile coroanelor metalo-ceramice

desen proteza constă într-un cadru dens, care este realizat dintr-un metal biologic neutru (nichel, cobalt, crom). Uneori în cermets folosesc materiale de elită - paladiu, aur, platină. Ceea ce sporește în continuare fiabilitatea proiectului și reduce posibilitatea unei reacții alergice. Aurul este adesea folosit pentru protezele dinților frontali, vă permite să alegeți o coroană de culoare mai naturală.

mărturie la cerere:

 • Suprafața este distrusă cu 60% sau mai mult.
 • Dacă este imposibilă tratarea curburii dinților.
 • Cu fluoroza puternică a dinților.
 • Dacă pacientul are o abraziune crescută a dinților.
 • Într-o etapă medie și ușoară a parodontitei ca o dentară a dinților.

goodies coroane metalo-ceramice:

 • Materialele folosite permit reproducerea texturii și a culorii dintelui. Completarea potrivită anatomică, returnează funcțiile de vorbire și de mestecare, chiar dacă au fost complet absente de la pacient.
 • Ceramica metalica stabil pentru a șterge, zdrobi, uzură, nu se teme de factori externi și de încărcare de mestecat.
 • Prezentare generală a coroanei ceramice metaliceDurata de viață a protezei este de 18 ani.
 • Metalul ceramic poate fi folosit pentru a restabili orice tip de dinti (dinti canini, molari, incisivi, gume de mestecat) in orice cantitate.
 • proteze strâns sunt instalate, ceea ce asigură rezistența structurii și a sănătății dintelui.
 • După finalizarea procedurii, coroanele sunt rupte foarte rar.
 • Prin potrivire natural dinte, o persoană devine repede obișnuită cu ei.
 • Materialele folosite în proiectare sunt pe deplin compatibile cu corpul și nu au un efect negativ.
 • Nu aveți nevoie de îngrijire specială.
 • Coroanele nu sunt afectate de microflora gurii și a bacteriilor.
 • Proteza nu devine galbenă în timp și, de asemenea, nu își schimbă culoarea sub influența cafelei, culorilor alimentare, nicotinei.

contra coroane metalo-ceramice:

 • În centrul designului este un bolț metalic care nu este colorat într-o culoare naturală. Acest lucru poate fi observat în vecinătatea unui dinte viu, astfel încât acestea nu sunt folosite pentru protezele unui dinte anterior.
 • Pentru a instala structura, este necesar să se macină un dinte sănătos, care dăunează în mod semnificativ țesuturilor sale.
 • Rezistența ridicată a suprafeței ceramicii este în sine și negativ Consecințele - dinții de pe cealaltă parte pot începe să se desprindă și să se prăbușească la contactul cu proteza.
 • În ciuda puterii mari, ceramica este predispusă la uzură și chipsuri.
 • În unele cazuri, poate apărea scheletul protezelor, ceea ce agravează aspectul.
 • alergic reacția la metale, la unii oameni, inclusiv la cei nobili.
 • Dinții metal-ceramici nu pot fi albiți, toate aceste mijloace sunt destinate penetrării în smalțul dinților. Dar există încă o cale de ieșire, curățenia profesională va ajuta la obținerea unui efect similar. Principalul lucru este să efectuezi în mod regulat o astfel de procedură.

Procesul de instalare a coroanelor metalo-ceramice

În prima etapă, terapeutic Mod de preparare:

 • Suprafața este inspectată cu atenție pentru inflamație. Dacă radiografia prezintă probleme, trebuie mai întâi să le eliminați.
 • La recepția la dentistestimativ calitatea etanșarea canalelor radiculare în dinți sigilați. În cazul unor rezultate nesatisfăcătoare, repetați procedura.
 • Dacă există rădăcină în rădăcină, canalul este decolorat și sigilat. Dacă dintele de mestecat este multi-rădăcină, atunci în unele cazuri nervii nu sunt îndepărtați, dar medicul trebuie să decidă asupra acestui lucru.
 • Dacă dintele este susceptibil la carii sau este slab sigilat, atunci tratamentul este efectuat.
 • Atunci când este distrusă mai mult de jumătate din suprafața dintelui, se pune canalul radicular bolț, și apoi se efectuează o etanșare. Aceasta întărește întreaga structură și împiedică descompunerea acesteia de încărcăturile masticatorii. Dar când suprafața este distrusă sub rădăcină, utilizați filele de cult.

După o pregătire preliminară, începe proteza. În primul rând, medicul strânge dintele la grosimea coroanei, ducând la un cioc. Apoi se face o mucegai, care este trimis la laborator, pentru a face o coroană. În acest moment, pacientul poartă proteze plastice. Acest lucru vă permite să protejați dintele de mediul extern, precum și să ascundeți dinții colorați. În cea de-a doua vizită, se montează coroana metalo-ceramică, care apoi se întoarce la tehnicianul dentar pentru a aplica stratul ceramic. Iar la cea de-a treia vizită, ele fac finalizarea și instalarea. Dacă nu au existat complicații, procedura durează până la 10 zile.

alternative

Dacă este înlocuit din față dinți:

 • Coroane metalice pentru dințiCoroanele metalice pot fi înlocuite cu coroane metalice. Conform caracteristicilor de fiabilitate, ele depășesc în mod semnificativ cermetele și costă mai puțin. Dar datele estetice sunt mult mai mici, arată ca metalul lustruit.
 • Dacă aveți nevoie de un pod de 5-7 dinți, atunci coroanele care se încadrează pe linia unui zâmbet, trebuie să faci cu ceramică. Această opțiune vă va salva de la 3 mii de ruble.

Atunci când protezele dinților din față, o alternativă la cermet va fi utilizarea de proteze din zirconiu și porțelan.

preț

costul proteză în clinica de mijloc:

 • Când se utilizează coroane metalo-ceramice de producție japoneză și germană, de la cobalt și crom, fabricarea unui medic de înaltă calificare - 6 mii ruble pentru 1 bucată. Atunci când se utilizează materiale de producție din Belarus și Rusia, costul poate fi redus la 4500 de ruble.
 • Coroana de aur-platină și aliaj de aur-paladiu va costa 9 mii de ruble (fără a include valoarea de aur), și dacă numără aceasta va fi de 18 mii de ruble pe coroana.
 • Coroane temporare de plastic va costa 1 mii de ruble pe 1 bucată.

Recomandări pentru îngrijire și sfaturi

dantură este necesar curățați după masă. Tehnica corectă de îngrijire a coroanelor: traversarea mișcărilor de la bază până la capăt. Periuța de dinți nu poate fi utilizată mai mult decât perioada recomandată de producător. Pasta nu trebuie să conțină abrazivi. Pentru a curăța spațiul interdentar, ar trebui să utilizați o ață dentară. Curățați cavitatea orală cu un irigator umplut cu o soluție specială cel puțin o dată pe săptămână.

În funcție de calitate materialele și lucrările, precum și condițiile de funcționare, ceramica metalică servește de la 8 la 17 ani. Dar cu daune mecanice sau încărcături grele, poate apărea un cip. Apoi, va fi necesară o restaurare externă a protezei. Dacă distrugerea expune baza metalică, atunci va trebui să instalați o nouă coroană. Leziunile minore sunt restaurate prin etanșare convențională, ca pe un dinte viu. Coroana ceramică-ceramică va servi mult timp cu o vizită regulată la dentist.

Imagine cu raze XCând se termină? garanție pe coroane, trebuie să luați o radiografie. Foarte adesea pe rădăcinile dinților există inflamație, datorită tratamentului neterminat. Va fi necesar să se vindece. Înainte de sfârșitul perioadei de garanție, orice deficiență trebuie eliminată gratuit și dacă este necesar, puneți o nouă coroană. Toate creanțele apărute trebuie să fie stabilite în această perioadă. Dacă clinica nu elimină toate defectele în mod gratuit, contactați Societatea pentru protecția drepturilor consumatorilor.

Pentru a evalua calitatea muncii, faceți Radiografie o imagine în alt loc unde există un ortopedist cu care puteți consulta. Foarte des, medicii nu doresc să-și recunoască greșelile și să ascundă adevărul de la pacienți.

Coroanele din ceramică metalică sunt cele mai populare tipuri de proteze în stomatologia modernă. Prin combinarea calităților pozitive și a prețurilor, nu are concurenți. Dar că totul a mers fără complicații, trebuie să abordați cu atenție alegerea clinicii. Și după terminarea protezei, trebuie să luați o radiografie într-un alt loc și să consultați un specialist al unei terțe părți cu privire la calitatea lucrării.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Fila în caracteristicile și caracteristicile dinteluiFila în caracteristicile și caracteristicile dintelui
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Restaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costaRestaurarea dinților: principalele tipuri și cât va costa
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialuluiCoroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului
» » Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
© 2021 amigdas.com