amigdas.com

Ciuma de carnivore: forme și tratament la câini

Cum să tratezi un manechinNu numai că o persoană trebuie să se îmbolnăvească. Există multe afecțiuni periculoase care pot afecta câinii. Dintre acestea, în special periculoase pentru sănătate este ciuma de carnivore, ale căror cazuri de deteriorare au fost remarcate cu multe secole în urmă. Nu creează nici mai puține probleme astăzi. Prin urmare, este util pentru fiecare crescător de câini să știe cum să se comporte pentru a preveni infecția animalului său de companie și, dacă acest lucru sa întâmplat deja, cum să-l ajuți să se recupereze mai repede.

Cum devin câinii infectați cu ciuma de carnivore?

Riscul ridicat de infecție cu ciumă se datorează faptului că un virus periculos este prezent în mod constant în habitatul locuitorilor carnivori sălbatici. Poate lovi nu numai animale domestice, dar și reprezentanți ai animalelor purtătoare de blană care locuiesc în centura forestieră lângă zonele populate. Din ciumă, animale precum dihori, lupi, sâmburi, vulpi și câini pot suferi. Acesta are o amenințare mortală pentru persoanele tinere și pentru anumite rase de animale cu rezistență scăzută la această infecție.

Printre rasele de caini din grupul de risc se numara in primul rand pekines, collies, pudeli, ciobani germani si laici. În siguranța relativă a ei înșiși se pot simți mongrele și teriorii mongrel, în corpul căruia în secolele trecute sa dezvoltat imunitatea.

Dar, chiar știind despre asta, proprietarii trebuie să rămână vigilenți și să întreprindă măsuri de prevenire adecvate. Există întotdeauna posibilitatea de a infecta un animal de companie intern cu o cale respiratorie de la un câine infectat sau prin contactarea unui prieten cu patru picioare cu apă, furaje și alte elemente care ar fi putut fi afectate de saliva vectorului infecției. Pericolul pentru câinii sănătoși este chiar recuperarea animalelor de până la 3 luni, prin saliva, urină și alte descărcări, care pot răspândi un virus teribil.

Ciuma la câini: simptome

Cum apare ciuma la cainiPentru început este necesar să spunem, că, în orice persoană particulară luată, afecțiunea în cauză se poate manifesta în moduri diferite. Totul depinde de cauzele și condițiile care au declanșat apariția acesteia. Principalii factori care expertii numesc gradul de patogenitate înregistrat în tulpinile dumneavoastră virus district, starea de imunitate a câinelui, prezența în corpul unei infecții secundare care pot slăbi animalul.

Ciuma la câini se pot dezvolta în mai multe forme:

 • acută;
 • subacută;
 • tipic;
 • atipice;
 • cronice.

O atenție deosebită trebuie acordată formei generalizate a ciumei, care are la bază simptomele care însoțesc toate celelalte tipuri de boală.

Cu fluxul tranzitoriu al ciumei probabilitatea unui rezultat letal este ridicată, care poate apărea destul de repede. Și cel mai neplăcut lucru este că, în astfel de cazuri, simptomele tipice pentru această boală pot fi absente de mult timp. Cea mai scurtă perioadă de percolare are o formă acută, care poate fi recunoscută prin simptome precum febră, lipsa apetitului.

Dacă lăsați aceste schimbări nesupravegheate în starea animalului, atunci foarte curând va veni moartea câinelui. În unele cazuri, boala poate continua într-o formă cronică și poate continua timp de câteva luni, provocând exacerbări ocazionale ale animalelor, urmate de perioade de remisiune.

Forma dermică a ciumei câinilor

Ciuma de carnivoreDeși acest lucru Forma bolii este cea mai ușoară, dar chiar și aceasta poate provoca o deteriorare gravă a bunăstării animalului. Semnele principale care permit determinarea începutului acesteia sunt apariția pe piele a blisterelor, cel mai adesea pe șolduri, auricule, suprafața abdominală și, de asemenea, în jurul gurii și nasului.

În timp, după ce bulele s-au deschis, se formează o crustă maronie sau maronie în aceste zone. De asemenea, experții disting o altă formă de plagă dermică care apare cu umflarea membrelor, pleoapei, pielea din nazofaringe, orofaringe și urechi. De-a lungul timpului, aceste zone se formează în descărcare, în locul unde se dezvoltă ulterior o crustă.

Forma intestinala a ciumei

Această formă de ciumă ușor de diagnosticat. Trebuie doar să știți ce simptome sunt caracteristice pentru ea. În cea mai mare parte, imaginea clinică a câinilor cu ciumă intestinală este similară cu otrăvirea cu otrăvuri sau produse stricate. Modificările comportamentului animalului sunt asociate cu apariția constipației și a diareei sângeroase, adesea cu vărsături. La examinarea vomei, pot detecta mucusul spumos cu bilă, precum și spuma albă sau galbenă.

Datorită problemelor legate de digestie, anorexie, depresie, anorexie, apariția unui dispariție a apetitului de la animal, mirosul neplăcut este eliberat din gură. În timp, în absența măsurilor de tratament chirurgical poate dezvolta o inflamare periculoasă a ficatului, ceea ce duce la o creștere notabilă a corpului.

Forma pulmonară de ciumă la câini

Gradul de severitate al boliiPentru trecerea bolii în această formă, durează de obicei două până la trei zile de la momentul infecției. Este în acest moment și puteți găsi principalele simptome, caracteristice formei pulmonare a ciumei. Acest lucru este indicat prin blocarea trecerilor nazale prin secreții mucoase. Pe fondul lor, apar adesea edeme, apar erupții roșii pe piele, rinită și tuse.

Tratamentul ciumei în cauză trece destul de greu. Complicațiile pot apărea dacă animalul dezvoltă pneumonie purulentă sau catarrală extensivă. O patologie similară poate provoca apariția de descărcare de gestiune albă sau gri, care poate provoca o deteriorare gravă a stării bolnavului. Pe măsură ce se usucă aceste secreții încep să înfundă pleoapele, ochii și genele lipite.

Câini nervoase la câini

Cea mai mică șansă este de a ajuta un animal bolnav, dacă după un diagnostic are simptome de o ciumă de formă nervoasă. Aceasta se explică prin faptul că se dezvoltă deseori complicații periculoase - epilepsie, paralizie, meningoencefalită, encefalită, meningită. După un timp, un virus periculos poate pătrunde în corpul dorsal și al creierului, astfel încât organismul poate fi grav rănit.

De obicei, simptomele caracteristice formei în cauză apar mai multe săptămâni după infectare. Înainte de aceasta, posibila contaminare cu chum poate indica doar slăbiciune, pe baza căreia este foarte dificil să se facă un diagnostic corect.

Meningoencefalita indusă de plagă și encefalita sunt însoțite nu numai de o stare emoționată. În timp, acest simptom poate adăuga febră, crampe, epilepsie și o tulburare a aparatului vestibular. În timpul bolii, schimbări de comportament la câini, încep să facă mișcări inexplicabile cu gura și capetele lor, care amintesc de prinderea muștelor inexistente.

Cea mai ciudată este comportamentul lor dimineața, când se află într-o stare entuziasmată, începe să bea, dar apoi calmați brusc și adormiți. Recunoașterea ciumei la carnivore este foarte dificilă datorită ambiguității simptomelor observate. În această perioadă, starea animalului rămâne instabilă, destul de des după o îmbunătățire a stării de sănătate, apar următoarele atacuri.

Ciuma câinilor: tratament

Cum să vindeci câini de la o ciumăVeterinarii nu sfătuiesc proprietarii să încerce să lupte singuri împotriva unui virus periculos. Există multe cazuri când animalele carnivore au fost afectate de o formă generalizată, în care infecția a pătruns direct în mai multe organe. Din cauza manifestării simultane a simptomelor clinice mixte, este foarte dificil să se facă un diagnostic corect la domiciliu. Tratament calitativ Este posibil numai cu condiția utilizării unei abordări integrate.

Pentru a înțelege dacă este posibil să ajuți un câine, este necesar să efectuați o serie de activități. În plus față de transferarea animalului la o dietă specială, el este prescris clisme de curățare, medicamente și vitamine și ca adjuvant al procedurilor fizioterapeutice.

medicament

Pe parcursul anilor care medicii veterinari trebuie să se confrunte cu o varietate de agenți patogeni de boală, ei au fost în măsură să dovedească în mod repetat, eficiența utilizării de medicamente specifice, care sunt prescrise în grija celor mai periculoase boli - ciuma, infectie cu parvovirus, coronavirusuri enterită, adenovirusul. Dintre medicamentele testate ar trebui identificate cum ar fi imunoglobulina, Giskan-5, Vicatan-C. Pentru a ajuta câinii infectați cu ciuma formei nervoase, li se prescriu medicamente care au proprietăți specifice.

Principalul dintre aceste medicamente sunt sulfatul de magneziu și furosemidul, care ajută la restabilirea presiunii intracraniene. Pentru a elimina starea excitat, sunt arătate fenobarbitalul și acidul folic.

Fără a eșua, în cadrul tratamentul efectuat pentru câinii prescrisi și antibiotice, dintre care cele mai renumite sunt:

 • Ciuma de carnivore, așa cum s-a manifestatgentamicină;
 • sulfadimetoksin;
 • cloramfenicol;
 • streptomicină;
 • penicilina;
 • tetraciclină.

În plus față de tratamentul principal, stimulanții naturali și sintetici sunt prescrise:

 • soluții apă-sare;
 • imunomodulatori (Vitan);
 • iradiere cu ultraviolete;
 • preparate multivitaminice (Glutamevit);
 • kokarboksilaza;
 • Vitamina B.

Adesea, câinii infectați cu virusul ciumei, prescrie soluții medicinale:

 • Mai degrabă decât pentru a trata o ciumă la câiniproserin 0,05% (împotriva parezei);
 • acid ascorbic 5%;
 • dimedrol 1%;
 • clorură de sodiu;
 • glucoză 40%;
 • gluconat de calciu 10%;
 • urotropină 40%.

Câini de hrănire în ciumă

Că animalul bolnav sa recuperat, nu este suficient numai efectuarea acțiunilor medicale cu utilizarea preparatelor numite sau nominalizate. De mare importanță este o nutriție adecvată. O dietă specială este capabilă să accelereze procesul de vindecare și să ajute animalul să câștige mai repede puterea. Printre produsele recomandate, care pot fi incluse în dieta carnivorelor carnivore, trebuie notat:

 • carne;
 • ouă în formă brută (nu mai mult de 2-3 ori pe săptămână);
 • kefir și brânză de vaci, care au un efect moale asupra stomacului.

Dacă măsurile luate ajută la stabilizarea stării bolnavului, atunci nu trebuie să reveniți imediat la dieta obișnuită. Câinele trebuie să rămână în regim alimentar pentru o perioadă de timp până când corpul este în cele din urmă consolidat. Este utilă în timpul dietei să ofere animalelor bolnave decocții pe baza miei, ceea ce va ajuta la prevenirea tranziției infecției într-o formă nervoasă.

Vaccinarea câinilor împotriva ciumei

Din păcate, în majoritatea cazurilor, medicii veterinari dau predicții dezamăgitoare despre recuperarea animalului atunci când confirmă diagnosticul ciumei. Singura modalitate prin care se poate evita infectarea cu această boală este măsura preventivă obișnuită. Principalul rol în ele se acordă tratament medicamentos. Pentru a preveni infecția cu ciuma, sunt prescrise medicamentele importate (VANGARD-5 / CV-L Plus, Hexadog) sau preparatele de producție locală (Vakchum, KF-668).

În plus, puteți fi vaccinat împotriva ciumei carnivorelor, ceea ce este cel mai bine făcut de la o vârstă fragedă, urmând momentul recomandat de specialiști:

 • copii de 3 luni;
 • câini tineri la 6 luni;
 • vaccinări anuale pentru adulți.

concluzie

Cum sa vindeci cainii de ciumaCiuma de carnivore poate deveni un verdict pentru ei, mai ales dacă nu luați nicio acțiune după ce ați confirmat un diagnostic teribil. Principalele dificultăți în tratare se datorează faptului că este aproape imposibil să se recunoască boala în stadiul inițial. Acest lucru este valabil mai ales pentru cazuri, când animalul este diagnosticat cu forma nervoasă a ciumei.

Cu privire la astfel de câini, medicii veterinari dau adesea previziuni de vindecare adverse. Evitarea infecției cu un virus periculos nu poate fi decât o măsură preventivă regulată. Dar acest lucru trebuie făcut cu aprobarea medicului veterinar, care trebuie să stabilească lista exactă a măsurilor și momentul desfășurării acestora.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Enterita la câini: simptome și tratamentEnterita la câini: simptome și tratament
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Când se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companieCând se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companie
Cicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratateCicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratate
Multikan: aplicație pentru câini, instrucțiuniMultikan: aplicație pentru câini, instrucțiuni
Animale mamifere dăunătoare: descriere și specieAnimale mamifere dăunătoare: descriere și specie
Ringworm la câini și alte tipuri de lichenRingworm la câini și alte tipuri de lichen
Multikan 8 vaccin pentru câini: instrucțiuni de utilizareMultikan 8 vaccin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
» » Ciuma de carnivore: forme și tratament la câini
© 2021 amigdas.com