amigdas.com

Pescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshku

Cum de a alege o masă pentru pescuitul de roachPescuitul de iarnă este o activitate interesantă care atrage atât pescari experimentați, cât și începători verzi. Iar hrănirea de iarnă - una dintre cele mai frecvente specii. În perioada de surzenie, adesea chiar și pescari cu experiență rămân fără capturi - ce să spun despre începători? Dar cunoașterea și înțelegerea modului de viață al roachului în timpul iernii va ajuta să nu rămână fără capturi în niciun moment al anului.

Selectați o locație

Locul potrivit este cheia succesului pescuitului de iarnă pe o roach. Prin urmare, mulți pescari experimentați în timpul verii studiază scutirea fundului corpurilor de apă și caută locuri promițătoare pentru pescuitul de iarnă. Întregul sezon al pescuitului de iarnă este împărțit în trei perioade:

  • pervolede;
  • gluhozime;
  • ultima gheata.

Tehnici de capturare a roachilorRoach comportamentul în fiecare perioadă este diferit, în consecință, locurile în care ar trebui să căutați și pești. Primele două - trei săptămâni după înghețare, peștele se pregătește activ pentru iernare și mănâncă tot ceea ce nu este terminat. Prin urmare, este necesar să se caute pe locurile uzuale de furaj - situri cu stuf și alge. Dupa 3-4 saptamani, deficitul de oxigen incepe in apa si roachul merge mai adanc. Dacă iazul este mic și nu are concurenți mari, atunci merită să-l căutați în gropi.

În caz contrar, roach-ul dă drumul concurenților și se deplasează în golfuri, canale sau gropi locale. Acestea sunt locurile în care curg râurile sau, invers, locul unde părăsesc un iaz staționar. Căutarea gropilor locale poate fi în locurile în care izvorile izvor, dacă, desigur, ele sunt. Adesea, roach-ul ocupă curentul râului - astfel încât costurile de găsire a unei prada să fie reduse la minimum.

O altă caracteristică care ușurează găsirea unui loc potrivit este fântânile vechi. Localnicii, de regulă, cunosc perfect topologia fundului și sunt orientate în locuri de pescuit, ceea ce înseamnă că știu unde să găuriți o gaură. Mai aproape de sfârșitul iernii, la sfârșitul lunii februarie - începutul lunii martie, în funcție de regiune, peștele începe să se intensifice. Și din moment ce modul activ de viață necesită mai multă energie, peștele începe să meargă pentru orice momeală.

Pescarii experimentați spun că în această perioadă puteți scoate mai mulți pești decât întreaga iarnă înainte. Firește, nu uitați de siguranță: în locuri cu curent, ieșirea izvoarelor și confluența râurilor, gheața este mai subțire. Și în primăvară începe să se topească și își pierde fortăreața. Prin urmare, trebuie să luați în considerare cu atenție alegerea unui loc pentru pescuitul de iarnă.

Alegerea soluției

Probleme speciale cu abordarea de iarnă pe roach nu există, de obicei, acesta este un pește de mărime medie, fără cerințe speciale. Dar unele puncte merită notate:

  • Ce să prindă roachulTija este potrivită pentru aproape oricine, deoarece roșca rareori depășește 300 gr. Parametrul principal pe care trebuie să-l navigați este greutatea, ar trebui să fie astfel încât tija de pescuit să nu suflă departe de vânt. Linia nu este deosebit de groasă. Dacă nu este de așteptat o roachă mare, atunci este suficientă o grosime de 0,1-0,12 mm. Atunci când pescuitul se desfășoară pe adâncimi mari sau există exemplare mari - pot fi utilizate versiuni mai groase, de până la 0,2 mm.
  • Nodul trebuie să fie lung. Racha este cel mai bine sucked în jocul neted al mormyshki, astfel încât lungimea de nod ar trebui să fie de 5-7 cm sau mai mult. Mormyshka poate fi orice cu sau fără momeală. Succesul mușcăturii depinde mai mult de momeală și de jocul corect decât de mormyshka în sine. Dar ar trebui să se acorde preferință diavolilor și furnicilor de culori întunecate - pe ele peștii reacționează mai bine.

Aceste consilii sunt de natură recomandatoare. Se întâmplă ca într-o singură gaură roach-ul să meargă mai bine la rama întunecată, iar în celălalt musca în mod activ pe pluta. Pescuitul în timpul iernii pe râu este destul de divers, deci este necesar să stocheze diverse abordări și să le schimbați după cum este necesar.

Tehnici de pescuit

Prinderea jocului implică mai multe activități pregătitoare. În primul rând, trebuie să pregătiți cinci până la șapte găuri. Fiecare este hrănit cu o cantitate mică de momeală. În al doilea rând, puțurile ar trebui hrănite în mod regulat.

La adâncimi mici de până la cinci metri, cel mai bine este să faceți puțin mana, cu o adâncime mai mare sau cu un curent mai mare, puteți utiliza alimentatorul.

Este important să se mențină un echilibru, astfel încât să nu se suprascrie peștele, dar nu să se renunțe la el. Există două moduri comune de a prinde roach:

  • Cum de a prinde un roach în timpul ierniiStaționare. În câteva găuri unul câte unul este aruncat simultan - două tije de pescuit, iar pescarul doar stă și așteaptă să muște. A obține o captură decentă va dura mult timp și răbdare. Cu toate acestea, depinde mult de locul potrivit și de momeală.
  • Tracțiune tranzitorie. Această opțiune este mai complicată și necesită mult efort de la pescar. Esența acestei abordări este faptul că pescarul ocolește găurile într-un cerc, jucând periodic în fiecare și violând. După ce scoate unul dintre cele două pești, el hrănește gaura și se îndreaptă spre celălalt. În timpul în care pescarul trece printr-un cerc complet, peștele tulburat se calmează și se adună într-o turmă în jurul norului de momeală. Dar această abordare implică înțelegerea modului de a prinde un roach pe un pahar în timpul iernii.

Roach prins în timpul ierniiJocul activ când pescuitul necesită înțelegerea locului în care se află peștele. Roach este cel mai adesea localizat în stratul inferior al apei. Prin urmare, tehnica jocului este considerată a fi un detașament - mormyshka se rupe ușor de jos și frenează ușor, cu o frecvență mică se ridică la 0,5 -0,7 m de jos. Apoi coboară fără probleme la suprafața fundului, imitând căderea viermilor de sânge în apă. Cel mai adesea mușcăturile apar pe detașament și pe coborâre, dar în fiecare gaură roachul se poate comporta diferit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Momeală pentru pescuitul de iarnă - o creștere a capturiiMomeală pentru pescuitul de iarnă - o creștere a capturii
Caracteristicile pescuitului la rezervorul din PestovoCaracteristicile pescuitului la rezervorul din Pestovo
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Râuri și lacuri pentru pescuit în regiunea IvanovoRâuri și lacuri pentru pescuit în regiunea Ivanovo
Fabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de varăFabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de vară
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
» » Pescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshku
© 2021 amigdas.com