amigdas.com

Ce este disuria. Tulburări disocice la femei

Cum să tratați disuria la femeiDysuria - o încălcare dureroasă a procesului de urinare, care este cauzată de stoarcerea uretrei de orice tumoare, hematom, prostată mărită, blocată de o piatră și așa mai departe. Și, de asemenea, printre cauzele disuriei sunt tulburările funcționale, bolile însoțitoare ale sistemului nervos.

În consecință, disuria este un termen generic care denotă tulburări ale excreției urinare din cauza unui grup de motive. Aceasta nu este o boală independentă, ci un semn al unei boli organice sau funcționale a oricărui organ al sistemului urinar sau a bazinului mic.

Dysuria, ce este? Simptomele disuriei

Reclamațiile pacienților cu tulburări disorice sunt reduse la următoarele simptome:

 • dureri abdominale
 • senzație de arsură în uretra
 • necesitatea frecventă de a urina
 • urinarea frecventă și dureroasă în cantități mici
 • creșterea temperaturii

Cel mai mare număr de pacienți cu aceste simptome sunt diagnosticați cu infecții ale tractului urinar. Dysuria la bărbați poate fi un avertizor al inflamației prostatei. De asemenea, este necesară verificarea prezenței infecțiilor sexuale. În plus, disurie poate fi un semn al următoarelor încălcări:

 • Care sunt simptomele disuriei?acumularea de urină în vezica urinară
 • sau golirea anticipată
 • sau golirea vezicii inconștiente
 • eliberarea incompletă a vezicii urinare
 • inflamația vezicii urinare
 • cancer de vezică urinară
 • pietre, corp străin în vezică
 • rănire
 • diverticulul vezicii urinare

Simptomele de mai sus apar, de asemenea, cu inflamație în zona vezicii urinare (diverticulită intestinală, apendicită) sau în alte organe pelvine.

Un alt număr de cauze cauzează o încălcare a urinării. Asta este diverse boli de rinichi: urolitiază, pielonefrită (în formă acută sau cronică), inflamarea vaginului, vulvei sau colului uterin.

De asemenea, o anumită femeie gravidă poate prezenta un anumit disconfort în procesul urinar. Ignorarea acestui lucru nu poate fi categoric. Acest lucru poate afecta dezvoltarea fătului. Rar, dar există cazuri în care cauza disuriei poate fi tulburări psihice. Dar cu toate celelalte motive pe care trebuie să le excludeți.

În consecință, disuria este o afecțiune patologică a sistemului urinar cauzată de o serie de boli ale organelor pelvine, ale sistemului nervos sau cauzate de cauze psihologice. Să examinăm mai detaliat cauzele apariției tulburărilor disuare la femei.

Cauzele disuriei la femei

Cauzele fenomenelor disorice menționate mai sus la femei ar putea fi infecții bacteriene sau inflamarea tractului urinar.

Infecții bacteriene ale sistemului genito-urinar

Cauzele posibile ale disurieiFoarte des, disuria se manifestă prin intrarea bacteriilor în tractul urinar, de exemplu, Escherichia coli, care "trăiește" în intestinul gros. Aproape 90% din cazurile de disurie sunt "blamate" pentru această bacterie. În restul de 10%, alți viruși, bacterii sau ciuperci devin vinovați.

Tulpinile patogene ale microorganismelor trăiesc în zona anusului, perineu. Pătrundeți în tractul urinar și uretra, aranjați o colonie acolo. Dacă sistemul imunitar este în ordine, atunci nu se pot dezvolta. Dar dacă sistemul imunitar este slăbit, reproducerea bacteriilor începe și corpul se îmbolnăvește. Infecția din uretere poate ajunge în rinichi. Această boală de rinichi se numește pielonefrită.

Din păcate, există cazuri în care o persoană nici măcar nu știe despre infecția din tractul său urinar, deoarece nu se deranjează. Prezența infecției poate dezvălui studii de laborator. Acest fenomen se numește bacteriurie asimptomatice.

Corpul luptă împotriva infecției prin întărirea mediului acid al urinei, care spală bacteriile atunci când urinează. Dar dacă procesul de scurgere a urinei este dificil (din cauza structurii anatomice neregulate a căilor sau a sarcinii), probabilitatea inflamației este ridicată.

Inflamația organelor urinare

Conform statisticilor, la femei, inflamația organelor urinare apare mai des decât la bărbați. Se explică pur și simplu. Canalul urinar la femei este mult mai scurt decât cel al bărbaților. De asemenea, localizat aproape de vagin și anus. Toată lumea știe că intestinul este locuit de numeroase microorganisme, așa-numita microflora.

Intrarea bacteriilor intestinale nu este "la adresa" care amenință inflamația. Acest lucru se întâmplă în direcția greșită de subminare - de la anus la vagin. Mai ales dacă se întâmplă imediat după toaletă.

Destul de ciudat, dar sex prea frecvent, în special cu diverși parteneri, duce la inflamarea organelor urinare și a căilor. Adesea, tulburările disușice însoțesc cursul infecțiilor virale, bacteriene sau fungice transmise sexual.

Sarcina poate contribui, de asemenea, la apariția inflamației. Cum este posibil acest lucru? Fătul crește în uter, uterul crește și apasă pe vezică. Urina este dificilă, urină stagnantă. Și într-un astfel de mediu, organismele patogene se simt bine.

În plus, în timpul sarcinii, nu numai uterul crește în mărime, ci și alte organe. Țesuturile sunt întinse în organele sistemului urinar, ceea ce facilitează intrarea bacteriilor acolo.

Bacteriile active se înmulțesc și cu o boală cum ar fi hiperhidroza (transpirație crescută și urinare scăzută). Bacteriile pot fi, de asemenea, introduse în organism într-un jacuzzi sau bazin.

Mai sus am vorbit doar despre bacteriile care cauzează disurie. Dar această tulburare poate provoca și viruși, de exemplu, virusul herpesului.

Diagnosticul și tratamentul disuriei

Diagnosticul boliiCând vizitați spitalul, medicul, bazându-se pe plângerile pacientului, îl examinează, comportă întreaga imagine și trimite pacientul la examen. Se face analiza generală a urinei, recoltarea urinei. Dacă este necesar, tomografie computerizată, urografie sau doar ultrasunete. Și deja, pe baza rezultatelor analizelor și inspecțiilor, este desemnat tratamentul.

Dacă infecția se extinde de la tractul urinar inferior spre partea de sus, sunt prescrise medicamente antibacteriene (antibiotice, sulfonamide sau nitrofurani). Recepția acestora ajută la atenuarea condiției în a treia zi sau mai devreme.

Dacă, ca urmare a inflamației, infecția se duce la rinichi, pacientul este spitalizat și străpuns cu antibiotice timp de două săptămâni. Dacă o femeie este bolnavă în timpul sarcinii, este în siguranță să luați numai amoxicilina.

Este necesar să se trateze foarte atent astfel de boli. Complicațiile lor, de exemplu, abcesul rinichiului sau pionefica, pot duce la moarte.

În cazul tratamentului cu droguri, trebuie să se respecte anumite reguli va ajuta la accelerarea recuperării:

 • Respectați patul de pat. Încearcă să te încălzi tot timpul.
 • Beți multă apă și sucuri bune. Cu cât urină mai mult, cu atât mai repede bacteriile se vor spăla din corp. De asemenea, apa minerală necarbonată adecvată. Dar despre cafea și ceai în momentul tratamentului este mai bine să uitați. Unele substanțe din cafea și ceai irită mucoasa vezicii urinare.

Măsuri de prevenire a disuriei

Pentru a evita o tulburare a tractului urinar:

 • Luați vitamina C, mâncați afine și beți sucuri din ea. Sucul nu permite bacteriilor patogene să se agațe de mucoasa și vezica ureterului. În consecință, nu există condiții favorabile reproducerii acestora.
 • Spălați corect uretra și întregul perineu.
 • Întotdeauna beți suficientă apă purificată, astfel încât organismul să poată îndepărta toți agenții patogeni prin urinare.
 • Nu ignora dorința de a urina, du-te la toaletă. Urina stagnantă creează condiții pentru multiplicarea bacteriilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
Cum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbațiCum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbați
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Tratamentul eficace al urolitiazei la omTratamentul eficace al urolitiazei la om
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
Durere puternică și dureroasă de a urinaDurere puternică și dureroasă de a urina
» » Ce este disuria. Tulburări disocice la femei
© 2021 amigdas.com