amigdas.com

Obstrucția urinării la bărbați, cauze

Cauzele dificultății de a urina la bărbațiPatologiile sistemului genito-urinar apar de obicei din cauza hipotermiei, igienei personale proaste, a diverșilor factori traumatizanți etc. Dar, mult mai des, dezvoltarea acestora este provocată de infecții, schimbări legate de vârstă și cancer. Boli ale sistemului genito-urinar sunt de obicei însoțite de dificultăți de urinare și de un cap slabit al jetului. Nu puteți lăsa această stare de lucruri să meargă singură, deoarece aceasta agravează considerabil starea generală a sănătății.

Cauzele dificultății de urinare

Disconfortul și dificultatea urinării și prezența diferitelor impurități în urină indică probleme în tractul urinar și rinichi. Dar motivul poate fi și el diferite procese patologice, care curge în alte organe.

Astfel, dacă au existat dificultăți de urinare la bărbați, motivele pentru aceasta ar putea fi următoarele.

uretrita

Inflamația în uretra, care duce la umflarea țesuturilor, ceea ce face dificilă eliberarea fluxului de urină. În cazul uretritelor, un om simte o arsură și o durere severă în timpul golirea vezicii urinare. Cauzează o astfel de patologie a bolilor infecțioase, a bolilor cu transmitere sexuală. Alte simptome ale acestei afecțiuni sunt descărcarea și mâncărime în uretra.

cistita

Următoarea cauză a dificultății de urinare este inflamația vezicii urinare. Deși o astfel de boală este frecventă pentru femei, uneori și bărbații suferă de această patologie. Penetrarea microorganismelor patogene in vezica urinara apare prin uretra si contribuie la aceasta:

 • sex neprotejat;
 • slabă igienă personală;
 • infecția cronică a tractului urinar (prostatita, uretrita cronică).

În acest caz, urinarea este împiedicată de durerea acută, care este caracteristică cistitei. Un impuls pentru dezvoltarea bolii este supracolizarea și slăbirea imunității.

prostatita

Cea mai comună cauză a presiunii slabe a fluxului de urină este prostatita acută, care este cauzată de înmulțirea agenților patogeni. Cu o creștere a parenchimului prostatei, uretraa canalului începe să se stoarce, lumenul se îngustează, provocând o înrăutățire a fluxului de urină. O astfel de boală este periculoasă, cum ar fi infertilitatea.

Provocați un proces infecțios Următoarele motive pot fi în prostată:

 • Dificultatea urinării la bărbațiinfecțiile cu transmitere sexuală;
 • hipotermia corpului;
 • stilul de viață sedentar;
 • imunitate scăzută;
 • o perioadă lungă de abstinență sexuală;
 • traumatismul regiunii perineale;
 • dieta necorespunzătoare;
 • obiceiuri proaste.

Provocarea dezvoltării prostatitei poate provoca, de asemenea, situații stresante, constipație frecventă, dezechilibru hormonal, anomalii congenitale ale prostatei etc.

Cancerul de prostată

O presiune slabă a jetului poate provoca o astfel de cauză cancerul de prostată. Potrivit statisticilor, acest neoplasm malign se găsește la fiecare șapte bărbat. Cauzele acestei afecțiuni nu au fost încă clarificate, experții numesc astfel de factori provocatori precum vârsta înaintată, ereditatea etc.

În plus față de urinarea proastă, cancerul de prostată este însoțită de următoarele manifestări:

 • întreruperea jetului;
 • urgenta crescută de a urina;
 • reziduuri de urină;
 • arsuri si dureri severe la golirea vezicii urinare.

Aceste simptome sunt tipice pentru adenomul de prostată.

Adenomul prostatei

Un jet slab este tipic pentru proliferarea benigna a prostatei. Această problemă este cunoscută pentru bărbații cu vârsta de 40 de ani. Cu adenomul de prostată, glanda prostatică începe să crească treptat, iar acest proces este asimptomatic. Din cauza creșterii prostatei, uretra se resetează, perturbând procesul normal ieșirea de urină. Ca rezultat, durerea apare și presiunea de urină scade.

Urolitiaza și strictura uretrei

Dacă există probleme cu urinarea la bărbați, motivele pentru aceasta pot fi cauzate de formarea de beton în rinichi sau în alte părți ale tractului urinar. Există pietre datorate tulburărilor metabolice, ceea ce duce la o schimbare a compoziției chimice a urinei. Astfel de concremente încep să interfereze cu progresul normal al urinei. Adesea, o astfel de boală este însoțită de atacuri de durere acută în partea inferioară a spatelui, iar în analiza urinei există durere și celule epiteliale.

Probleme cu urinare apar ca urmare a constricție a pereților uretrei, iar această patologie este tipică pentru bărbați, deoarece uretra este mult mai lungă, decât la femei. Cauzele stricturii sunt bolile inflamatorii ale organelor genitale.

medicament

Calitatea vieții la un bărbat este redusă semnificativ dacă scurgerea urinei provoacă anumite dificultăți. Când apar primele simptome ale unei astfel de afecțiuni patologice, nu trebuie să ezitați, dar imediat este necesar să se consulte un medic care va prescrie un tratament competent. În caz contrar, boala neglijată este foarte dificil de vindecat.

Pentru a trata dificultatea urinării, utilizați următoarele metode:

 • Cum se tratează urinarea frecventă dureroasătratamentul urolitiazei se efectuează cu medicamente și proceduri de fizioterapie care ajută la dizolvarea și îndepărtarea pietrelor;
 • terapia antiinflamatorie și antibacteriană este furnizată dacă boala este cauzată de o infecție, în plus, masajul prostatic, tratamentul hormonal, utilizarea supozitoarelor rectale etc.
 • îngustarea uretrei este tratată cel mai adesea chirurgical;
 • terapia adenomului de prostată se efectuează prin preparate medicinale, fizioterapie, masaj, terapie dieta, terapie de exerciții și, în cazuri deosebit de grave, intervenție chirurgicală;
 • în tratamentul cancerului de prostată se recomandă efectuarea cu ajutorul chimioterapiei și radioterapiei, terapiei hormonale, medicamentelor, viroterapiei sau chirurgiei.

Problema unui flux de urină complicat este, de asemenea, rezolvată anticolinergice de primire, ajutând la eliminarea spasmelor vezicii urinare și a uretrei.

Tratamentul cu remedii folclorice

Atunci când inferența urinei este împiedicată de un spasm temporar al mușchilor, tratamentul se efectuează cu remedii folclorice. De exemplu, se recomandă să luați fructele de ienupăr în cantități mari.

Problema destul de bună elimină infuzia de fructe de trandafir de ceai. Pentru a face acest lucru, recipientul este jumătate plin de fructe și umplut cu apă fierbinte. După câteva zile, perfuzia dobândește o culoare de paie și poate fi utilizată pentru consum.

Luați, de asemenea, 30 de grame de frunze uscate de mesteacan și turnați un litru de vin uscat, fiert, alb. Amestecul este necesar gătiți într-un recipient închis timp de 15 minute și apoi se răcește în mod natural. În bulion, puteți adăuga trei linguri de miere și se amestecă. Se recomandă păstrarea acestui bulion în frigider.

profilaxie

Cum este tratat sistemul reproductiv urinarUn bărbat este expus la dezvoltarea bolilor sistemului genito-urinar de-a lungul anilor, dar datorită abordării corecte, riscul unor astfel de patologii este redus semnificativ. Mai întâi de toate, ar trebui să scapi de toate obiceiurile proaste. După cum se arată, rășină și agenți cancerigeni care se găsesc în fumul de țigară, începe să se acumuleze in prostata, ceea ce duce la dezvoltarea de diferite grade de malignitate a tumorilor.

Ritmul vieții sexuale este foarte important. Activitatea moderată afectează favorabil starea de prostată. Dieta ar trebui, de asemenea, să fie revizuită, care ar trebui să fie bogate în vitamine, oligoelemente și alte substanțe esențiale pentru bărbați.

Astfel, dacă un om are dificultăți de urinare, nu așteptați până când situația devine prea critică și este necesară intervenția chirurgicală. Datorită diagnosticului corect și a tratamentului în timp util, puteți scăpa de o astfel de problemă prin revenirea la un sentiment de libertate și sănătate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
Cum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbațiCum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbați
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Inflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratamentInflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratament
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Cauzele apariției mucusului în urină la femeiCauzele apariției mucusului în urină la femei
Enterococcus faecalis în urină și frotiu la bărbați și femei: cauzeEnterococcus faecalis în urină și frotiu la bărbați și femei: cauze
» » Obstrucția urinării la bărbați, cauze
© 2021 amigdas.com