amigdas.com

Ce este un sufoc și pentru ce este?

Cum acționează dispozitivul accelerațiaTermenul "accelerație" în limba germană înseamnă "limită" sau "netedă" în funcție de context. În tehnologie, două tipuri de acest dispozitiv sunt utilizate: mecanice și electrotehnice. Termenul "limită" este mai potrivit pentru primul tip și "neted" - pentru cel de-al doilea, dar este mai bine să înțelegem în detaliu ce este pentru accelerație și cum este aranjat.

Vedere electrotehnică

Prin proiectare, acest tip de dispozitiv este un miez magnetic conductiv cu un conductor înfășurat în jurul acestuia. Atunci când un curent alternativ trece prin el, un flux magnetic apare în miez, care are un decalaj mic de timp în comparație cu curentul. În timpul perioadei de cădere a trecerii curentului electric, fluxul magnetic rămâne încă într-o fază în creștere pentru o perioadă de timp și induce un curent având o direcție opusă celei principale.

Cu alte cuvinte, accelerația este o rezistență inductivă capabilă să netezească valorile vârfului puterii curente pentru a reduce amplitudinea pulsației. Această proprietate este utilizată în multe aparate electrice de uz casnic și industrial care funcționează dintr-o rețea de curent alternativ.

Caracteristici de design

Așa cum sa observat, structura acestui dispozitiv constă într-un conductor care este înfășurat în jurul miezului. Forma miezului poate fi oricare:

  • liniar;
  • În formă de inel;
  • ovală;
  • în formă de potcoavă.

Aceste elemente sunt produse atât carcasă deschisă, cât și carcasă închisă, în funcție de scopul și designul unui dispozitiv anume.

Domeniul de aplicare

Self-made chokesCând motoarele de curent alternativ sunt pornite, există o creștere a puterii. În acest caz, accelerația joacă rolul unui limitator de curent și protejează rețeaua de supraîncărcare.

În regulatoarele de tensiune, un astfel de dispozitiv servește la reducerea amplitudinii unui curent alternativ și a unor pulsații netede.

În amplificatoarele magnetice sunt instalate dispozitive speciale de reglaj: miezul lor poate fi magnetizat prin curent continuu. Schimbând parametrii ultimului, puteți modifica parametrii accelerației și, în mod special, rezistența inductivă.

În lămpile fluorescente (LDS), șocul efectuează două sarcini:

  • promovează aprinderea unei descărcări strălucitoare după activarea starterului;
  • împiedică lumina să clipească din cauza fluctuațiilor de tensiune din rețea.

Utilizând accelerațiaInvertoarele și centralele cu impulsuri folosesc unități de reglaj pentru a limita creșterea bruscă a curentului. În acest caz, dispozitivul considerat joacă rolul unui filtru.

Atunci când alegeți un aparat de sudura, apare o dilemă: acordați preferință calității sau prețului. Al doilea, de regulă, câștigă. "Sudorii" mai ieftini se disting prin aprinderea grea a arcului și stropirea metalului în timpul sudării datorită pulsațiilor curente. Folosirea unei clapete de accelerație în lanțul mașinii de sudat vă permite să obțineți o cusătura de sudură de înaltă calitate și netedă, simplificând aprinderea arcului și reținerea acestuia.

Verificarea funcționalității

Dispozitiv de accelerațieDesignul clapetei de accelerație este atât de simplu încât rareori nu reușește. Dar, din păcate, uneori se întâmplă. Cele mai frecvente defecțiuni sunt defecțiunea de interferență și circuitul deschis, ale căror cauze, ca regulă, sunt influențe externe (vibrații, umectări, pagube mecanice etc.).

Un circuit deschis este cel mai ușor de diagnosticat: cu ajutorul unui fir sau a unui tester, se verifică circuitul dintre bornele de intrare și ieșire. Dacă multimetrul afișează o rezistență infinită sau indicatorul nu luminează pe cadran, atunci există o pauză undeva.

Închiderea dintre rotiri nu poate fi determinată cu ajutorul unui cadran. În acest caz, aveți nevoie de un dispozitiv care măsoară cu acuratețe rezistența. Utilizați un multimetru în modul ohmmetru, Măsurile sunt măsurate și comparate cu valoarea nominală. La o discrepanță de peste 20%, înlocuirea clapetei de accelerație este absolut necesară, deoarece există o închidere întreruptă.

Accelera mecanică

Ce este accelerația?Această clasă de dispozitive are două tipuri: cu un mecanism mecanic și electric. Prin proiectarea lor, ele sunt un amortizor cu o anumită forță, care reglează fluxul de gaz sau lichid.

Ponderea de leu a drosselurilor mecanice este instalată pe motoarele cu combustie internă între galeria de admisie și filtrul de aer. Apăsând pedala de accelerație se rotește clapeta de accelerație și crește fluxul de aer care intră. Aceasta conduce la o creștere a alimentării amestecului de combustibil-aer către cilindri și accelerează motorul.

Dacă pedala de gaz sau cablul conectat cu sistemul de legătură accelerație - prin urmare, acesta din urmă are o unitate mecanică, caracterizat prin fiabilitate ridicată și ușurința de reparații. În unele modele de autoturisme pentru sistem mai precis de control al vitezei motorului este utilizat de la senzorul de poziție de accelerație și un element de acționare clapetei de accelerație.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se măsoară curentulCum se măsoară curentul
Cum funcționează transformatorul pas cu pasCum funcționează transformatorul pas cu pas
Motoare electrice monofazate 220VMotoare electrice monofazate 220V
Dispozitivul de pornire ușoară a motorului electricDispozitivul de pornire ușoară a motorului electric
Caracteristicile câmpului electric și proprietățile sale de bazăCaracteristicile câmpului electric și proprietățile sale de bază
Încărcarea fără fir: principiul funcționării, avantajele și dezavantajeleÎncărcarea fără fir: principiul funcționării, avantajele și dezavantajele
Principiul funcționării transformatoarelor și scopul acestoraPrincipiul funcționării transformatoarelor și scopul acestora
Transformatoare: soiuri, circuite de înfășurareTransformatoare: soiuri, circuite de înfășurare
Diferențe între contactor și starterul magneticDiferențe între contactor și starterul magnetic
Schemă de conectare a unui motor trifazat printr-un demarorSchemă de conectare a unui motor trifazat printr-un demaror
» » Ce este un sufoc și pentru ce este?
© 2021 amigdas.com