amigdas.com

Ce se consideră gravitatea specifică și cum se calculează prin formule

Formula gravitară specificăPentru a înțelege cum se calculează gravitatea specifică, trebuie să știți că această frază este utilizată în trei cazuri. Primul este numele unei cantități fizice, de o anumită dimensiune. Dimensiunea ne permite să comparăm omogenitatea valorile diferitelor obiecte

. Pentru caracteristică au fost introduse unități speciale de măsurare inerente acestei cantități. Al doilea este partea de ceva din masa totală. A treia este densitatea relativă.

Formule de calcule pentru științele naturale

Dacă vorbim despre greutatea specifică (γ), ca o cantitate fizică, atunci ea poate fi calculată prin formule. În calculele fizice, este de obicei desemnat γ (gamma). Dacă greutatea corporală (P) și volumul său (V) sunt cunoscute, atunci valoarea dorită este raportul dintre primul și cel de-al doilea (P / V). Din cursul fizicii se știe că greutatea unui obiect este masa (m) înmulțită cu accelerația căderea liberă (g). Înlocuim aceste cantități pentru a calcula gravitatea specifică în formula γ = P / V. Obținem γ = mg / V. Conform standardelor internaționale, unitatea de măsură este Newton pe metru cub (N / m3).

Din formula este clar că m / V este densitatea (ρ). Astfel, obținem γ = ρg, adică densitatea înmulțită cu accelerația. Densitățile majorității substanțelor sunt calculate și sistematizate. Dacă folosim tabele de referință, atunci problema de a calcula gravitatea specifică este ușor de rezolvat. Cu toate acestea, acest lucru este cazul numai în cazul în care eroarea valorile accelerației (g) pot fi neglijate.

Gravitatea pentru calcule

Accelerarea căderii libere în diferite puncte ale suprafeței PământuluiEste necesar să știm că gravitatea în diferite puncte ale planetei noastre este puțin diferită. Valoarea sa variază în funcție de latitudinea geografică. Minimul este de 9.780 m / s2. Maximul ajunge la 9.832 m / s2. Valoarea medie este de 9,80665 m / s2. Înainte de a calcula gravitatea specifică, acest indicator este determinat. În funcție de precizie, pentru calcule sunt alese diferite cifre: 10,0 m / s2, 9,8 m / s2 sau 9,81 m / s2.

De asemenea, este necesar să se țină seama de altitudinea obiectului deasupra nivelului mării și de alte detalii. La suprafața Pământului gravitatea este măsurată prin gravimetre. Pe alte obiecte astronomice numără, făcând observații ale orbitelor diferitelor corpuri cerești și rotația lor. Prin metoda de observație și calcule se calculează gravitatea multor obiecte cosmice.

Iată câteva detalii:

 • Ponderea industriei în PIBpe Jupiter -23,95 m / s2;
 • pe Neptun -11,09 m / s2;
 • pe Saturn -10.44 m / s2;
 • pe Venus -8,88 m / s2;
 • pe Uranus-8,86 m / s2;
 • pe Marte -3,86 m / s2;
 • pe Mercur -3,7 m / s2;
 • pe Lună -1,62 m / s2.

Deci, forța gravitațională care acționează asupra corpului diferă în diferite condiții astrofizice, iar densitatea obiectului este constantă și cunoscută. Se poate găsi γ = ρg în aproape orice punct. În gravitatea zero, unde gravitatea lipsește, această valoare este zero.

Densitatea relativă a produselor

Pycnometru pentru betonO altă valoare a expresiei este densitatea relativă. Această valoare arată de câte ori substanța este mai greoaie sau mai ușoară decât apa distilată (pentru același volum).

Apa aici este standardul. În același timp, temperatura trebuie să fie de 4 grade Celsius. La această temperatură, densitatea sa este maximă și este de 999,973 kg / m3. deoarece valorile, având aceeași dimensiune, rezultatul este un număr fără dimensiuni.

Un picnometru este un dispozitiv pentru găsirea acestei valori. Procedura de determinare este simplă. Mai întâi, în vasul instrumentului se toarnă un lichid standard (apă). Este ponderat. Apoi, procesul se repetă deja cu substanța examinată. Valoarea obținută este înmulțită cu densitatea absolută (999,973 kg / m3).

Cu ajutorul acestor măsurători, consistența produselor (creme, loțiuni) este verificată în producția de produse cosmetice. Acestea sunt utilizate în industria alimentară și în alte industrii.

Pentru analize economice și economice

Acest concept este adesea folosit în analiza activităților economice și financiare. Și, de asemenea, în cazurile în care este necesară studierea structurii obiectelor sociale și similare.

În același timp, pentru a înțelege cum este luată în considerare greutatea specifică a unei anumite componente, este necesar să se știe ce se înțelege. În sens larg, acesta este raportul dintre partea și total. Indicatorul poate fi calculat în fracții sau procente.

Indicator al activității economice

Pentru o economie de stat, este de obicei calculată ponderea PIB în procente. De exemplu, ce parte a unei industrii este din PIB total.

De exemplu, ponderea valorii adăugate pentru acest an a fost:

 • În construcții, 10,5%.
 • În agricultură, 7,0%.
 • În comerțul cu amănuntul, 6,1%.
 • În comerțul cu ridicata 5,4%.

Este important pentru noi să știm cum să obținem aceste cifre. intern produsul brut (PIB) Este valoarea tuturor produselor și serviciilor produse în termeni monetari. Pentru calcule este necesar să cunoaștem valoarea adăugată în industrie. Dacă ne împărțim valoarea sa cu PIB-ul total și înmulțim cu 100%, obținem numărul necesar. Cu unele calcule, nu este determinat un procent din total, ci o cotă. În acest caz, nu trebuie să se înmulțească cu 100%.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Greutatea și greutatea metalului: așa cum se găsește în tabele și de către oaspeți pentru…Greutatea și greutatea metalului: așa cum se găsește în tabele și de către oaspeți pentru…
Cum se calculează suprapunerile de lemn?Cum se calculează suprapunerile de lemn?
Cum se calculează fundația pentru construirea unei caseCum se calculează fundația pentru construirea unei case
Cum să numărați metri cubiCum să numărați metri cubi
Cum se calculează cubatura unei fundații pentru diferitele sale tipuriCum se calculează cubatura unei fundații pentru diferitele sale tipuri
Cât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelorCât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelor
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Dependența rezistenței electrice a conductorului pe lungimeDependența rezistenței electrice a conductorului pe lungime
Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminatDependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminat
Rezistor tensiune divider, calcul, circuit, calculatorRezistor tensiune divider, calcul, circuit, calculator
» » Ce se consideră gravitatea specifică și cum se calculează prin formule
© 2021 amigdas.com