amigdas.com

Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?

Metode de reproducere a melcilorFiecare acvarist știe foarte bine că melcii de apă dulce sunt parte integrantă a ecosistemului acvariului. Unii melci rula în mod specific pentru pești și plante acvatice, iar unele se par vyluplyayas de ouă stocate în frunze doar plantate plante de acvariu.

Aproape toți melcii sunt hermafrodiți. Aceasta înseamnă că fiecare dintre ele se poate reproduce în condiții adecvate. Acarianul nu are nevoie să stimuleze reproducerea melcilor, dar populația va trebui să fie controlată. Faptul este că astfel de specii de melci, precum melanii, vulpi și bobine, se înmulțesc foarte repede. Dacă nu vă urmați populația, atunci acvariul va deveni foarte aglomerat.

Astăzi vom vorbi despre felul în care cresc melcii de acvariu și cum să-și controleze populația.

Rolul melcilor

În acvariu, la fel ca în sălbăticie, melcii fac parte din ecosistem.

Calitati utile de melci:

 • Nu trebuie să fie supravegheați îndeaproape, dar curăță perfect fundul acvariului, utilizează frunzele moarte ale plantelor, mănâncă excedente de hrană pentru pești. Unele specii de melci folosesc chiar și peștii morți.
 • Dacă pe pereții acvariului există o acoperire verde, este necesar să puneți moluștele în rezervor. Desigur, ei nu pot elimina complet paharul plăcii verzi, dar aceasta o va deteriora în mod semnificativ.

Dezavantajele moluștelor de acvariu:

 • Melcii sunt folositori atunci când nu sunt suficienți. Excesul acestor moluște începe să deterioreze ecosistemul acvariului. Lipsa lor de viață face ca apa să fie murdară.
 • Din cauza lipsei de hrană, acesti locuitori încep să distrugă frunzele sănătoase de plante. Nu este neobișnuit ca melcii foame să scoată complet plantele de la sol.
 • În cele din urmă, atunci când există multe moluște, atunci există o amenințare pentru ouăle de pește.

Cele mai populare melci de acvariu

Moluștele sunt ținute nu numai în beneficiul lor, ci și pentru frumusețea lor. Cu toate acestea, atunci când alegeți o specie, acvaristii țin cont de simplitatea menținerii acestor moluște.

Statisticile arată că cele mai populare sunt următoarele tipuri de melci:

 • Melci acvarieniBobine. Aceste crustacee pot fi adesea găsite în acvariile acariștilor începători. Bobinele sunt pretențioase și trăiesc chiar și în acele acvariu unde nu există aerare și filtrare a apei. Tot ce au nevoie este mâncarea în cantitate suficientă.
 • Physidae. Prin simplitatea conținutului, acești melci sunt foarte asemănători cu bobinele. Din acest motiv, medicii sunt la fel de obișnuiți ca și cei din urmă. În cantități mici, peștii sunt extrem de folositori pentru ecosistemul acvariului.
 • Ampulyarii. Aceste moluște sunt solicitate printre acvaristii avansați. Faptul este că ampulariile sunt suficient de mari și sunt potrivite numai pentru acvariile mari. În plus, ele nu pot fi păstrate în acvariile medicinalelor. Aceste crustacee mănâncă toata iarba.
 • Melania. Aceste moluște au o cochilie conică. Ele sunt crescute din cauza ușurinței reproducerii și conținutului. Elementul lor se află în viața de pe teren. Mutându-se continuu, melaniile îmbunătățesc circulația apei în ea. Ca urmare, solul nu se prăjește. Principala lor problemă este reproducerea foarte rapidă și necontrolată.
 • Helena. Acestea sunt moluștele predate. Au un scop în minte - pentru a scăpa de alte melci necontrolate în acvariu. Experienții acvaristi iubesc helenul pentru faptul că aceste moluste se înmulțesc încet. În plus, populația lor este foarte ușor de controlat.

Cum cresc melcii?

Reproducerea majorității melcilor este similară, dar există unele diferențe în acest proces în diferite tipuri de moluste. Să le considerăm un exemplu cei mai populari melci de acvariu.

bobine

Procesul de reproducere a melcilorMelcii bobinali sunt hermafrodiți. Este suficient să intri în acvariu câteva bobine, de îndată ce se va forma colonia.

Reproduce bobinele cu ouă, așezându-le în interiorul frunzelor de plante. Masoneria cu ouă este similară cu o creștere transparentă. Ouăle sunt grele, deci nu vă puteți teama că peștii de acvariu sunt satisfăcuți. Majoritatea locuitorilor din acvariu ouale de melci nu sunt pentru "dinți".

Într-un acvariu bine organizat, numărul de bobine nu trebuie să fie reglementat. Faptul este că minorii lor ca majoritatea peștilor de acvariu.

physidae

Ca bobine, aceste moluște sunt hermafrodite. Asta este, fizic se poate reproduce cu succes independent. Pentru un garduri de zidărie pune 20 de ouă fiecare. Spre deosebire de bobine, aceste moluște tind să așeze ouă nu pe interiorul frunzei, pe exterior, mai aproape de tulpina plantei.

La patru săptămâni de la ouă, melcii încep să se nască din ouă. Moluștele sunt atât de mici, încât este foarte dificil să le dezvălui cu ochiul liber.

Reproducerea este recomandată. Dacă nu faci asta, fizicul va prinde acvariul. Pentru a-și regla populațiile, este recomandat să rulați soma ancitrus în acvariu. Acești pești savurează cu plăcere ouăle eliberate de fizică.

ampulyarii

Aceste moluște sunt dioice. Ca o persoană nu o poate face determina sexul unei moluște, pentru generarea de descendenți se recomandă să se acționeze simultan mai mulți melci în acvariu. Mai târziu, masculii și femelele pot fi determinate în momentul împerecherii și a ouălor și memorate în aspect.

Procesul de fixare a ampularului este următorul:

 1. Cum se înmulțește melcul într-un acvariu?Pregătit pentru a produce descendenți, femela este selectată din apă și alege pe pereții laterali ai acvariului și capacul său un loc adecvat pentru temperatură și umiditate. Acest lucru se întâmplă întotdeauna seara.
 2. Alegerea unui loc, femeia începe să depună ouă. Deoarece fiecare ou este mare, întreaga zidărie este inițial moale. Datorită acestui fapt, ouăle sunt ușor lipite pe geam.
 3. După terminarea ouatului, femeia schimbă viitorul descendent într-o grămadă. Drept urmare, zidaria are forma unei grămezi de struguri.
 4. Inițial, zidaria este albă, dar după ce coaja exterioară sa întărit, culoarea ei se schimbă spre roz.

De regulă, creșterea tinerilor începe în 2-4 săptămâni. Scadența ouălor depinde în totalitate de condițiile de temperatură.

Cei mai mulți dintre tineri, intrând într-un acvariu, moare.

Melania

Aceste moluște de acvariu au două sexe. Prin urmare, pentru reproducere, sunt necesare câteva malarie și condiții adecvate.

Trebuie remarcat faptul că rata de reproducere a melanului este foarte mare. Este suficient sa lasati nesupravegheate cateva din aceste crustacee in acvariu pentru cateva luni, deoarece o colonie nou formata o va surprinde.

Melanias sunt moluște vivipare. Femela după fertilizare are un ou, din care rezultă un melc mic. Este din motive de securitate imediat îngropat în pământ.

La un moment dat o melanie de sex feminin poate aduce de la 10 la 60 de copii. Numărul de animale tinere depinde de vârsta și dimensiunea femelei.

Helena

Aceste crustacee nu sunt hermafrodite. Prin urmare, pentru o reproducere reușită, vor fi necesare persoane heterozygioase. Din moment ce este imposibil să se determine sexul Helen, va fi necesar să se adauge simultan mai multe persoane la acvariu. Moluștele însele își vor da seama care dintre ele îndeplinește rolul.

Este demn de remarcat faptul că cuplurile educate încep să rămână împreună. După împerechere, femelele au un singur ou pe pietre. Are aspectul unei perne transparente, în interiorul căreia se vede embrionul.

Perioada de maturare a ouălor variază de la 21 la 30 de zile. Aceste fluctuații sunt explicate prin parametrii de temperatură ai mediului. Scoateți copilul instant îngropat în pământ.

Regulamentul numărului

După cum știm deja, numărul mare de moluște reprezintă o amenințare gravă la adresa ecosistemului acvariului. Prin urmare, acvaristii au dezvoltat urmatoarele moduri de a reglementa populatia de moluste:

 1. Modul în care melcii se reproduc corectMetoda mecanică. Este vorba despre prinderea banală a moluștelor și despre hrănirea lor cu peștii rătăciți.
 2. Metoda termică. Ouăle și caviarul de crustacee sunt înghețate, zdrobite și hrănite altor melci.
 3. Biologie. Helen se adaugă la acvariu. Helena va ucide în mod eficient atât moluștele de caviar, cât și pe ele însele.

De asemenea, există o astfel de capacitate de reglementare a populației ca fiind chimică și electrică, dar pentru începători și amatori nu se potrivesc - prea periculos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditateDe ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate
Îngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijireÎngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijire
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Acvariu melc ampulyarya - o descriere a molușteiAcvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
» » Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
© 2021 amigdas.com