amigdas.com

De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament

Caracteristicile aspectului unui miros neplăcut de urină la bărbațiDacă există probleme în organism, sistemul de excreție începe să reacționeze mai întâi. Prin urmare, dacă urina a modificat mirosul sau a perturbat celelalte caracteristici ale acesteia, atunci acesta este un semnal suficient de alarmant. Nu puteți ignora un astfel de simptom.

Urina normală are un miros de "amoniac" destul de slab, iar dacă devine mai aspru și mai neplăcut, acest lucru poate indica mulți factori negativi care apar în organism. Poate fi fie o deshidratare simplă, fie o boală periculoasă cum ar fi diabetul zaharat.

Miros de urină mișcată la bărbați: cauze

Cauzele unui miros ascuțit de urină la bărbațiDupă cum arată multe studii, urina la bărbați are un miros mai puternic decât la femei. Acest lucru se explică prin faptul că urina conține diferite toxine și substanțe chimice eliberate prin rinichi. Acest lichid biologic conține uree, care îi dă un miros.

Dacă schimbarea mirosului de urină a apărut din motive fiziologice, în baza cărora nu există componente patologice, această condiție nu necesită tratament. Când se elimină astfel de cauze, mirosul urât al urinei dispare.

Pentru un miros ascuțit de urină poate provoca deshidratarea generală a corpului, care este cauzată de creșterea costurilor de urină în procesul activității vitale.

De obicei, acest lucru se întâmplă ca rezultat al transpirației profunde, care se întâmplă datorită efortului fizic greu sau temperaturii ambientale ridicate împotriva utilizării unor cantități mici de apă. Pentru a trata o astfel de afecțiune nu este necesară numai beți cantitatea potrivită de apă. Odată cu deshidratarea, urina miroase ascuțită și neplăcută.

Cauze fiziologice

Descrierea cauzelor fiziologice ale unui miros ascuțit de urină la bărbațiO alta cauza "inofensiva", care are un efect direct asupra mirosului de urina, este dieta pacientului. Acest lucru este valabil mai ales pentru bărbați. Produsele care au un miros ascuțit și intens, îl pot transmite în plasma sanguină.

Prin urmare, urină și dobândește o caracteristică mirosul acestor produse. În special se referă la:

  1. Usturoi.
  2. Bere.
  3. Asparagus.
  4. Cafea.

Un miros neplăcut de urină la bărbați poate provoca luând anumite medicamente, în special seria de enzime și vitamine. În acest caz, urina capătă un miros neplăcut, acid, cu claritate diferită, caracteristic unui anumit remediu. Acest efect secundar este indicat, de obicei, în instrucțiunile medicamentului.

Dacă un miros terț în urină care a apărut din motive fiziologice nu a dispărut la 12 ore de la apariția acestuia, dezvoltarea condițiilor patologice în sistemul genito-urinar, care necesită tratament în timp util.

Cauze serioase ale mirosului ascuțit al urinei

Patologii, care pot provoca un miros neplăcut de urină la bărbațiÎn cazul în care urina este un om începe să miros neplăcut, ea poate fi cauzata de dezvoltarea multor stări patologice în zona tractului urinar și a rinichilor, precum și în unele sisteme care nu au nimic de-a face cu formarea de urină, dar au un impact asupra calității plasmei din sânge.

Urina miroase neplăcut atunci când se formează calculul urinar în uretere, pelvisul renal sau vezica urinară. În timpul unei exacerbări, atunci când pietrele sunt mutate din locul lor, urina începe să miroasă amoniac neplăcut și durează mult timp. Această stare patologică se caracterizează prin durere severă, prin urmare, este necesar tratamentul necesar.

Inflamația în parenchimul rinichilor iar membrana mucoasă a tractului urinar transmite un urât miros neplăcut la urină. În plus față de durerea din spatele inferior, bărbatul începe să crească presiunea, există umflături și transpirație crescută. Pentru a trata o astfel de boală ar trebui să fie cât mai curând posibil.

Leucinoza este o boală genetică rară în care urina are un miros specific de sirop de arțar, care este asociat cu tulburări metabolice semnificative. Trebuie remarcat faptul că leucinoza este o patologie congenitală.

În insuficiența hepatică schimbări organoleptice în calitatea urinei. Ficatul împreună cu rinichii este organul principal al sistemului de drenaj al corpului și locul unde se efectuează metabolismul activ.

Prin urmare, dacă funcționalitatea acestui organ este perturbată, afectează imediat compoziția chimică a plasmei sanguine și apoi urina, care are un miros neplăcut.

Cetoacidoza diabetică este o tulburare a metabolismului zahărului și a grăsimilor, care este caracteristic persoanelor care suferă de diabet. Mirosul de urină devine ascuțit, acid-alcalin, care începe să se intensifice, la două ore după masă și, de asemenea, dimineața. Datorită tratamentului în curs de desfășurare al diabetului zaharat și un miros neplăcut de urină dispare.

Dacă urina începe să miroasă neplăcut, în timp ce se observă o erecție slabă, acest lucru indică un proces inflamator în glanda prostatică. Prostatita este caracterizată prin proces dificil de urinare.

O astfel de stare poate fi cauzată de boala oncologică. Dacă o tumoare malignă este localizată în prostată, rinichi, vezică sau alte părți ale sistemului genito-urinar, urina devine un miros putred.

Diagnostic și tratament

Cu un miros neplăcut de urină, diagnosticul este după cum urmează:

  • Metode de diagnosticare și tratament a unui miros neplăcut de urină la bărbațievaluarea macroscopică a probei de urină;
  • analiza microscopică a sedimentelor urinare;
  • analiza biologică a urinei;
  • cultura bacteriologică;
  • diagnosticul instrumental (ultrasunete, RMN, radiografie).

În funcție de rezultat, omului i se recomandă să se supună examenelor suplimentare necesare pentru diagnosticul final.

Cu un miros puternic și neplăcut de urină și prezența altor simptome neplăcute, un om este categoric este interzis să se auto-medichezeze. Cursul tratamentului trebuie selectat numai de către medic individual pentru fiecare pacient. Neglijarea acestei recomandări cauzează un prejudiciu important corpului și agravează situația.

Dacă urina a început să miroasă neplăcut ca urmare a deshidratării, atunci omul este suficient pentru a-și alcătui echilibrul de apă și totul este normalizat. Dar trebuie să ne amintim că ar putea exista bolile concomitente, care provoacă o lipsă de lichid în organism. În acest caz, principala cauză a patologiei trebuie tratată.

Dacă o boală a fost identificată, tratamentul trebuie să vizeze eliminarea acesteia. Și, de asemenea, să nu uitați de regulile de igienă personală. Este necesar să faceți o baie în fiecare zi și să schimbați lenjeria de corp.

În acest caz, tratamentul va avea mai mult succes și multe complicații vor fi prevenite. Nu puteți să vă ștergeți prosopul altei persoane, să utilizați săpunul altcuiva, un prosop și alte obiecte personale.

În timpul tratamentului unei anumite boli, trebuie să respectați toate recomandările necesare. Chiar și odată cu dispariția tuturor simptomelor, trebuie să fii pe deplin supuse tratamentului. În caz contrar, boala se va repeta și se va vindeca că va fi foarte dificilă.

Astfel, un miros neplăcut de urină poate fi cauzat atât de cauze inofensive, cât și de boli destul de grave. Atunci când apare o astfel de afecțiune patologică, un om are nevoie să fie pe deplin inspectată, pentru a afla motivul pentru aceasta. Pentru a evita un miros ascuțit de urină, se recomandă să se ia măsuri preventive.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este anura, simptomele și tratamentul?Ce este anura, simptomele și tratamentul?
Cum de a elimina mirosul de urină de pisică?Cum de a elimina mirosul de urină de pisică?
Creșterea proteinei în urină, ce înseamnă aceasta?Creșterea proteinei în urină, ce înseamnă aceasta?
Cum să obții un pahar de urină din pantofiCum să obții un pahar de urină din pantofi
Cum să colectați corect analizele de urină de către nechyporenkoCum să colectați corect analizele de urină de către nechyporenko
Cum să scapi de mirosul de urină pe canapea prin metode populareCum să scapi de mirosul de urină pe canapea prin metode populare
Principalele motive pentru apariția urinei tulburate la un copilPrincipalele motive pentru apariția urinei tulburate la un copil
Cauzele urinei întunecate la bărbațiCauzele urinei întunecate la bărbați
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Cauzele apariției mucusului în urină la femeiCauzele apariției mucusului în urină la femei
» » De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
© 2021 amigdas.com