amigdas.com

Acoperișuri pentru porți și porți: cum să sudați

Cum să sudați balamalele la poartăUșile metalice masive sunt suspendate la ramele ușii pe balamale, sudate la posturi și la fruntea ușii. Instalarea de înaltă calitate afectează caracteristicile de performanță ale ușii: se învecinează ușor, deformează, se blochează, încetează complet să se închidă. Prin urmare, înainte de preluarea instrumentului, comandantul este obligat să înțeleagă cum să se asigure corect sudarea coperților la poartă.

Instrumente și materiale necesare

Înainte de a suda balamalele de pe perete, determinați tipul acestora. Ele sunt articulate, articulate și articulate. Pentru ușile grele se recomandă utilizarea unor bucle mari de balamale: rulmentul în ele reduce fricțiunea din interiorul baldachinului, sporind durata de viață și ușurând deschiderea ușii. Este foarte convenabil să lucrați cu părți de secțiune transversală și hexagonală, cu coperți rectangulare pentru a funcționa mai greu.

Cum să sudați balamalele de pe poartă

Cu cât atașamentul este mai mare, cu atât este mai mare capacitatea de rulare a acestuia. Prin urmare, pre-selectați partea cu o marjă de rezistență: copertinele slabe se vor deforma și se vor prăbuși sub sarcină. Dar, de asemenea, cerințele pentru rezistența buclelor sunt mai mari la acele porți, care sunt utilizate mai des - este corect să se adune bucle masive chiar și pe o ușă mică, dacă este deschisă și închisă în mod constant. Numai aliajele cu rezistență ridicată sunt alese ca materiale pentru copertine.

Pentru a lipi buclele în loc, utilizați placi - plăci metalice, fixate pe partea superioară și inferioară a copertinei pentru a asigura fiabilitatea conexiunii. Înălțimea unei plăci trebuie să fie egală cu înălțimea bucla, lățimea este aleasă din condițiile de montare.

De exemplu, pentru uși de garaj de 2,5 x 2,5 m cu elemente de 80 x 80 mm.

Balamalele balamalelor sunt vândute în magazinele de construcții. Produsele de asamblare din fabrică sunt livrate cu plăci deja sudate. Cu toate acestea, puteți face un element în funcție de desen într-un atelier privat.

Cum să sudați corturile pe porți corect

După identificarea cu nodurile viitoare, puteți începe pregătirea pentru lucru. Acest lucru va necesita următoarele instrumente:

 • nivel;
 • ruleta;
 • un ciocan;
 • garnituri de instalare (plăci, cărămizi, piulițe cu șuruburi);
 • mașină de măcinat ("bulgară");
 • o perie pentru metal;
 • lubrifiere (solid sau litiu);
 • mașină de sudat;
 • electrozi uscați cu un diametru de cel puțin trei mm;
 • mijloace de protecție individuală.

La efectuarea operațiunilor de sudură, contractorul trebuie să respecte cerințele de siguranță. Este interzisă:

 1. Efectuați lucrările la o mașină de sudură defectuoasă.
 2. Conectați echipamentul la o sursă de alimentare dezgropată, precum și la o sursă de curent de putere necorespunzătoare.
 3. Sudarea în apropierea materialelor inflamabile, a substanțelor explozive.
 4. Lucrați fără echipamente de protecție personală, în îmbrăcăminte combustibilă. Echipamentul personal de protecție include: măști, mănuși (sau legături), încălțăminte. Se recomandă purtarea unui costum de sudor în timpul lucrului.

Lucrări pregătitoare

Începeți prin sudarea benzilor de plat pe balamale. Această etapă poate fi omisă dacă se folosesc copertine pregătite cu plăci de montaj sau când se montează pe stâlpi rotunzi cu secțiune mică. Platypes sunt tăiate din tablă de oțel de către o foaie de selecție bulgărească cu o grosime de cel puțin 5 mm.

cum să sudați balamalele la poartă

Înainte de asamblarea balamalei, partea sa interioară (locul unde este localizat rulmentul) este tratată cu grijă cu grăsime, iar zona îndepărtată pentru sudură este curățată de praf și rugină. Gatiti-va pe o suprafata orizontala. Două benzi plate sunt așezate una lângă alta pe o latură lungă, cu un spațiu de 2-3 mm. O jumătate de baldachin este pusă pe partea superioară, sudată pe una din plăci printr-o cusătura continuă. O operație similară se efectuează cu a doua jumătate. Cusăturile rezultate sunt curățate cu precizie.

Important: conform normelor de siguranță împotriva incendiilor, lucrările de sudură se efectuează fie pe părțile nevăzute sau complet vopsite, uscate. Nu se poate aprinde vopseaua complet uscată dintr-o scânteie.

Ghid de instalare

Balamalele sunt plasate pe partea pe care va avea loc deschiderea. Lucrarea se desfășoară într-o poziție orizontală, suprafețele implicate în sudură sunt degresate și prelucrate cu o perie, având în prealabil îndepărtat un strat de vopsea pe șantier.

Planificați locul viitoarelor bucle - sunt plasate la 15-20 cm de marginile de sus și de jos ale porții. Pentru aceasta, o ușă în interiorul deschiderii este așezată pe plăcile de montaj care asigură o distanță între marginea inferioară a porții și sol. Aliniați nivelul, schimbând înălțimea plăcuțelor. Această operație este recomandată să fie efectuată de cel puțin două persoane. Alinierea și fixarea pânzei, aplicarea coperților, marcarea locației lor pe poartă și pe cadrul portierelor.

După marcarea elementului balansier este scos din suporturi, scos din deschidere, revenit la planul orizontal. Buclele sunt sudate în formă dezasamblată: jumătatea superioară este îndepărtată pentru foaia ușii, partea cu pinul este pentru structurile de susținere. Detaliu este pus pe marcaje și este luat prin sudare preliminară. Nivelul este verificat pentru a vedea dacă există o înclinare. Dacă axa baldachinului este paralelă cu planul elementului oscilant, sudarea de capital este efectuată pe întreaga linie de contact. Cusătură continuă finisată este șlefuită cu o mașină de rectificat.

Partea inferioară a bucșei este sudată la soclu. Dacă nu este posibilă așezarea suportului pe orizontală, atunci acestea funcționează într-o poziție verticală. Sudarea cu puncte este efectuată conform următorului algoritm:

 1. De sus.
 2. De jos.
 3. În mijloc.
 4. În mijlocul jumătății superioare a cusăturii viitoare.
 5. În mijlocul jumătății inferioare a cusăturii viitoare.

Următorul este alinierea nivelului, instalarea de testare a frunzei. Dacă nu există defecte de conectare, acesta poate rezista încărcăturii, ușa se îndoaie ușor și strâns pe cutie, apoi este sudată cu o cusătura continuă solidă. La sudare, uleiul, care este unsat cu bucle, poate arde sau scapa, din cauza a ceea ce ușa va sparge și se va confisca. Pentru a împiedica acest lucru, frunza este ridicată și, încă o dată, grăsimea din interiorul copertinei este unsată.

Ușa este readusă în poziția operațională, cusăturile sudate sunt îndepărtate de bulgară. Suprafețele sunt degresate și vopsite, montate atașamente (încuietori, șuruburi, cutiile poștale). În balamale, se face o mică gaură prin care mecanismul va fi lubrifiat în timpul funcționării.

Recomandări de montare

Pentru coloanele cu secțiune pătrată se recomandă să se folosească întotdeauna materiale plastice, menținând un spațiu de 3-5 mm între marginea porții și suport. Există mai multe moduri de sudare a buclelor la stâlpi rotunzi:

 • fără utilizarea plăcilor de montare;
 • cu o farfurie numai pe frunze;
 • cu un distanțier îngust pe partea laterală a stâlpului și o plată pe poarta.

Atunci când se utilizează distanțiere, se permite mărirea distanței dintre buclă și suport, în timp ce distanțierul poate fi poziționat la un unghi. Acest design este mai indulgent pentru defectele de sudare, dar arată neclar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ușă de balcon din plastic - cum să o ajustați?Ușă de balcon din plastic - cum să o ajustați?
Care este pridvorul și ce este?Care este pridvorul și ce este?
Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?
Stânga sau dreapta: cum să definiți corect pânzaStânga sau dreapta: cum să definiți corect pânza
Cum să faceți ușile de garaj de unul singurCum să faceți ușile de garaj de unul singur
Mecanisme pentru dulapuri de bucătărie: prețul închiderilor pentru mobilierMecanisme pentru dulapuri de bucătărie: prețul închiderilor pentru mobilier
Uși de plastic de auto-reglare pe videoUși de plastic de auto-reglare pe video
Vizor pe ușa din față: funcții și vederi cu fotografieVizor pe ușa din față: funcții și vederi cu fotografie
Cum să faci o poartă de garaj pentru tineCum să faci o poartă de garaj pentru tine
Montarea ușilor interioare ale compartimentului cu mâinile taleMontarea ușilor interioare ale compartimentului cu mâinile tale
» » Acoperișuri pentru porți și porți: cum să sudați
© 2021 amigdas.com