amigdas.com

Cum de a alege un tambur bun de pescuit pentru filare

ușor de inerție-bobina bugetuluiÎntr-o gamă largă de unelte de pescuit există o varietate de invenții. Una dintre ele este o tijă de filare, care permite prinderea unor pești de pradă. Un element important al unei astfel de invenții este o bobină care are un rol cheie în eficacitatea pescuitului. Alegerea unei bobine de spinning devine adesea o problemă pentru un începător neexperimentat.

Descrierea construcției și varietății

În piața de pescuit se confruntă cu o mare varietate de role de filare este oferit. Condițional, ele pot fi împărțite în trei tipuri:

 1. Cei inerți.
 2. Surse de incalzire.
 3. Multiplicatorii.

Fără îndoială, reprezentanții primei categorii și-au pierdut cererea anterioară și s-au transformat într-un instrument pentru capcanele profesionale din "vechea școală". Dar nu este ușor să se ocupe de un astfel de design, în timp ce acesta continuă să dezlege linia până la stoparea fizică a acestui proces. Datorită dimensiunii, greutății impresionante și funcționalității limitate, ele sunt mai puțin populare decât bobinele fără inerție ușoară, care au devenit liderii de necontestat al pieței moderne.

Atunci când fărăynertsiony a apărut pe o vânzare liberă, pescuitul cu filare a devenit într-un mod special simplu și confortabil. Astăzi, o varietate de invenții vin pe rafturile punctelor de vânzare, incluzând cele mai ușoare modele de utilizare a atragelor ultra-ușoare, precum și opțiuni puternice care fac posibilă extragerea pradă de trofee de pradă din coloana de apă. Bobinele non-inerțiale sunt populare dintr-un motiv simplu - ele sunt mult mai convenabile de utilizat decât inerția clasică. În plus, costul unui model bun este mult mai mic, astfel încât începătorul nu trebuie să plătească prea mult pentru un instrument ieftin de lucru.

În ceea ce privește factorii de multiplicare sau, așa cum se mai numesc "bobine maritime", aceste modele sunt destinate pescuitului de putere în condiții dificile. Ele se disting prin creșterea puterii și necesitatea de a folosi formele cele mai masive. Astfel de modele sunt eficiente în cazurile în care chiar bobinele de tip inerție emblematice nu sunt capabile să rezolve sarcina prezentată.

În majoritatea cazurilor, pescari profesioniști sau iubitori de multiplicatori ai sportului de pescuit sportiv. Cea mai bună opțiune pentru un începător va fi inerția.

Restul dezvoltării este interesant în felul său, dar este mult mai dificil de gestionat și nu sunt ieftine. Prin urmare, consultanții magazinelor de pescuit îi sfătuiește pe iubitorii de novice să folosească desene inerțiale.

Criteriile pentru alegerea bobinei cu eliberare rapidă

Bobinele de tip inerțial de dimensiuni mici arată atractivă nu numai pentru pescarii novici, ci și pentru colegii lor mai avansați care prețuiesc confortul și portabilitatea. În magazinele moderne de pescuit puteți găsi cea mai largă varietate de astfel de produse, care uneori afectează negativ alegerea opțiunii corespunzătoare. Pentru a evita greșelile, trebuie luate în considerare mai multe criterii:

 1. Bobina selectată ar trebui să aibă un accident vascular cerebral neted, deoarece acest parametru afectează siguranța jocului unui pește artificial și înfășurarea corectă a liniei de pe bobină. De la ultima calitate depinde de zborul aerodinamic.
 2. Dimensiunile bobinei. Indicatorul optim depinde de condițiile în care se va desfășura pescuitul. Majoritatea producătorilor indică dimensiunea directă pe bobină, deci există cifre - 1000, 2000, 3000 și altele. Dacă numărul 1000 este indicat pe carcasă, înseamnă că bobina poate conține aproximativ 100 de metri de linie cu o secțiune transversală standard de 0,1 mm. Modele cu o marcă de 2000-200 metri de secțiune transversală a liniei de pescuit de 0,1 mm. Cele mai multe linii de pe bobină, cu atât mai mult va fi posibilă turnarea. Dar dacă pescuitul se desfășoară în condiții limitate, unde nu este posibilă livrarea momelei pe distanțe lungi, bobinele prea mari sunt pur și simplu inutile.
 3. Calitatea arcului de lemn. La etapa de turnare, arcul deponentului de pădure se înclină înapoi, iar după atingerea punctului de setare, acesta se întoarce în poziția inițială. Ca rezultat, înfășurarea liniei de pe bobină se oprește. Principalul lucru de luat în considerare un fapt important - după închiderea arcului, linia trebuie să cadă exact pe rolă fără cârlige.
 4. Frână de frânare. Rolul acestui mecanism este de a amortiza în mod eficient ticăloșii puternici ai peștilor flămânzi pentru a preveni pierderea de unelte scumpe. Bobinele moderne sunt echipate cu două tipuri de ambreiaje - din față și din spate. Modelele premium au un ambreiaj frontal care susține ajustarea mai precisă.
 5. Greutatea bobinei. Acest parametru trebuie abordat din punctul de vedere al ușurinței de utilizare. Greutatea dispozitivului depinde direct de materiile prime folosite, de la care este fabricat.

Alte opțiuni

Este necesar să se țină seama de tipul de proiectare a mânerului. Modelele moderne sunt echipate cu mai multe opțiuni: o fixare cu șurub, un mâner cu șurubelniță sau un mâner nituit.

Atunci când alegeți cea potrivită, trebuie să vă asigurați că fixarea mânerului este suficient de uniformă și fiabilă. În majoritatea cazurilor, producătorii folosesc șuruburi cu fire fine în dezvoltarea lor. Determinarea prezenței căsătoriei poate fi în stadiul de achiziție - se va simți ca o încălcare a funcționării netede. Dacă există un defect, este mai bine să refuzați să achiziționați un anumit model.

Tijele de 2,7-3,5 m lungime sunt mai bine echipate cu bobine fără inerție cu un stoc de bobina de cel puțin 2500. Dacă pescuitul este efectuat de pe țărm și la o distanță scurtă, atunci puteți lua modele mai mari. Căutarea de prădători mici, cu utilizarea de momeli pentru ultralight apare folosind o bobină pentru 1500-2000. Cu condiția ca pescuitul să nu implice capturarea unui anumit pește, puteți folosi o bobină universală cu o putere bună, deoarece nimeni nu este imun împotriva mușcăturilor agresive ale trofeelor ​​mari.

Selectarea liniei

După ce ați identificat cu o bobină adecvată, este necesar să acordați atenția cuvenită liniei. Acesta este ales ținând seama de condițiile în care are loc pescuitul. Linia monofilamentului se caracterizează prin mai multe avantaje, dar are și dezavantaje. Se remarcă prin costul redus și eficiența bună a muncii la distanțe scurte. În acest caz, linia este supusă unei întinderi puternice și nu se poate lăuda cu o bună forță.

line împletit avansată este în valoare de mult mai scump, nu are „efect de memorie“ și se întinde, permite mulaje lungi și pești vyvazhivat de la distanțe lungi, precum și demonstrând marja maximă de siguranță și sarcina de tracțiune surprinzătoare.

Revizuirea celor mai bune modele

În piața bobinelor de filare puteți găsi o mulțime de oferte bune într-un alt segment de preț. Din cauza acestei diversități, începătorul nu poate înțelege cu greu ce fel de bobină să aleagă pentru a fi rotit. Pentru a simplifica sarcina, trebuie să acordați atenție listei celor mai bune opțiuni:

 1. Tambur de rotire bunShimano Exagé - modelul pune accentul pe combinația perfectă de preț accesibil și o calitate mai bună.
 2. Shimano Catana este considerat un model profesionist premium, care va deveni un instrument eficient de pescuit pentru profesioniștii care se rotesc.
 3. Shimano Twin Power se referă la cele mai bune invenții ale companiei japoneze, care va costa un cumpărător fericit de 12 mii de ruble.
 4. Shimano Ultegra: Mai multe modele din această serie cu dimensiuni diferite de bobină sunt disponibile pe piață. În ciuda costului mediu de 5 mii de ruble, această bobină poate fi utilizată pentru producția sportivă și de pescuit la scară largă.
 5. Shimano Nasci - un instrument bun la nivel de intrare în valoare de 3800 de ruble.
 6. Daiwa Reqal - bun faraineretsionka pentru 1500 de ruble, care va fi capabil să dea începătorului emoții bune de la prima captura.
 7. Daiwa Exceler este un instrument puternic de pescuit al unei clase mai avansate.
 8. Ryobi Excia este o bobină bună de centrifugare, care este ideală pentru pescarii de intrare.

Dezvoltare ultralight

Una dintre cele mai populare tendințe în pescuitul modern de filare este ultralight. Pentru o astfel de tehnică, sunt selectate bobine speciale care îndeplinesc anumite criterii.

Principala cerință este dimensiunea bobinei de la 1000 la 2000. Prezența unui mecanism capabil va permite turnarea precisă pe distanțe lungi, folosind cea mai subțire linie de pescuit. Este important să înțelegeți că modelele cu bobine de dimensiuni mari nu sunt capabile să arunce echipamentul suficient de departe, deoarece muchiile prea largi împiedică deplasarea liniei subțiri.

Experții recomandă să se acorde prioritate bobinelor cu un ambreiaj frontal, care are o sensibilitate îmbunătățită. Pentru capturarea de către ultralight, acest factor este aproape absolut necesar. Dacă atacul nu este destul de sensibil, atunci în momentul unei mușcături puternice se poate cădea.

Alegerea unui tambur bun pentru astfel de zone sensibile, este necesar să se acorde o atenție deosebită dezvoltării de cei mai importanti producatori, inclusiv Shimano, Daiwa, Ryobi și altele. Produse din aceste companii are cea mai înaltă calitate a construi, fiabilitatea și funcționalitatea, care poate juca un rol decisiv în acest moment crucial.

Sfaturi pentru începători

Este ușor de ghicit că liderii pieței moderne sunt bobine fără inerție. Performanța lor este atât de bună încât este pur și simplu imposibil să găsești un înlocuitor adecvat. Astăzi, astfel de invenții se găsesc nu numai pe filare, ci și pe tijele pentru aruncări lungi, dispozitive de alimentare și unelte de fund. Datorită confortului și ușurinței de operare, fiabilității și funcționalității, acestea sporesc șansele de pescuit reușit.

În rezumat, este necesar să enumerăm criteriile-cheie pentru alegerea unei bobine:

 1. Spinning tamburFuncționare netedă și înaltă calitate.
 2. Suport pentru frâna de frecare de înaltă calitate, precum și pentru un dispozitiv de împingere a fasciculului.
 3. Dimensiunea optimă a bobinei este 1000-6000.
 4. Prezența a 3 sau mai multe rulmenți, asigurând o finisare maximă a cursei.
 5. Construiți calitatea și materialele de fabricație.

Dacă vorbim despre beamtorner, atunci acest element poate juca un rol decisiv în momentul unei muscări ascuțite și incredibil de puternice. Nu este un secret faptul că frâna de frecare nu este reglată pentru toate mușcăturile. În unele cazuri, trebuie să acționați radical și rapid, astfel încât un mecanism cum ar fi un betraner este într-adevăr un punct foarte important. Sarcina sa este de a elibera instantaneu încărcătura din dispozitiv. Multe bobine acceptă această funcție, însă reprezentanții categoriei bugetare nu o au întotdeauna.

Atunci când alegeți o bobină de rotire eficientă, este necesar să țineți cont de stâncă și de mărimea producției așteptate. În cazul în care pescuitul are ca scop găsirea unui biban, dar, în special, există ape mici tiuci nu ar trebui să excludă posibilitatea ca animalele de pradă Toothy ar putea năpusti asupra Okuneva momeală și au o mulțime de rezistență. Utilizarea unei bobine insuficient de puternice poate duce la consecințe neplăcute până la deteriorarea uneltei. Prin urmare, este de dorit să găsim un model universal capabil să reziste încărcăturilor grele, rămânând sensibil și funcțional.

La alegerea unei linii, ar trebui preferate cele mai puternice și mai fiabile produse, care au un diametru adecvat și o sarcină de rupere. Liderul în domeniul liniilor de filare este un cordon împletit.

Respectarea recomandărilor poate avea un efect pozitiv asupra oricărui tip de pescuit cu un dispozitiv de centrifugare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Spinning Volzhanka ca fiind cea mai bună soluție la domiciliuSpinning Volzhanka ca fiind cea mai bună soluție la domiciliu
Cum să alegeți corect un rookie de filare: ce opțiune este mai bunăCum să alegeți corect un rookie de filare: ce opțiune este mai bună
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Pike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momealăPike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momeală
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Linia de tăiere: aplicare, avantaje, sfaturi privind alegereaLinia de tăiere: aplicare, avantaje, sfaturi privind alegerea
Inelul de pescuit inerțial pentru pescuit cu ajutorul unei tije de pescuitInelul de pescuit inerțial pentru pescuit cu ajutorul unei tije de pescuit
Tali de pescuit pentru diferite tipuri de pescuitTali de pescuit pentru diferite tipuri de pescuit
Spinning `shimano katana`: descriere, avantaje și dezavantajeSpinning `shimano katana`: descriere, avantaje și dezavantaje
Catcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuitCatcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuit
» » Cum de a alege un tambur bun de pescuit pentru filare
© 2021 amigdas.com