amigdas.com

Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?

Pisica gravidăDupă terminarea pisicii pentru animale de companie sau trecerea timpului după împerecherea planificată cu pisica, orice proprietar va fi nedumerit dacă animalul său de companie este gravidă. Detectarea precoce a acestei situații interesante va permite proprietarului să ofere condiții confortabile pentru pisică, va permite calcularea datei aproximative a nașterii și, dacă este necesar, va exclude bolile și patologiile. La stabilirea sarcinii, proprietarul păsăricii se poate pregăti în avans pentru a se recompensa în familie.

Fapte despre sarcina pisicii

  • Pisica așteaptă pisoiiSarcina durează între 56 și 70 de zile.
  • Dacă femelele nu s-au născut la 72 de zile după presupusa concepție, atunci este necesar să contactați urgent medicul veterinar. Este posibil să aveți nevoie de o operație cezariană.
  • Există situații în care, în timpul sarcinii, estrul începe cu estru și apare concepția. La naștere, de regulă, pisoii prematuri nu supraviețuiesc.
  • Pisica în poziție este contraindicată în medicină. Toate terapiile cu medicamente trebuie să fie făcute în avans.

Semne de sarcină și cum să știți că o pisică este însărcinată?

Semne de sarcină la o pisicăCum poate determina, Pisica este însărcinată? Nu este atât de dificilă cum pare. Recunoașteți primele semne, probabil nu mai devreme de 21 de zile după concepție. Înainte de această perioadă, nu se observă semne externe.

După o perioadă de trei până la patru săptămâni după împerecherea planificată, femela crește semnificativ apetit. Pisica vrea să mănânce în mod constant. Acest lucru se datorează faptului că nevoile corpului de multe ori Creșterea în legătură cu dezvoltarea activă a embrionilor.

Sarcina în pisicile îndoiteUn simptom frecvent al sarcinii la pisici este greață și vărsături. Acest lucru se datorează faptului că fundalul hormonal al animalului se schimbă și, în legătură cu creșterea uterului, unele organe interne sunt stoarse. Dar animalul este bolnav, de regulă, la termenii inițiali. După un timp, se adaptează și totul revine la normal.

Cat așteaptă pisoiMulți proprietari de pisici așteaptă creșterea caracteristică a abdomenului după împerechere, care este cel mai vizibil semn vizual, însă acest lucru se manifestă numai după cinci săptămâni de gestație. Animalul este rotunjit considerabil, în special este foarte apreciat la pisicile de rase cu păr scurt.

Dacă femeia cu un strat pufos, atunci stomacul ei poate fi trecut cu vederea după a cincea săptămână. În acest caz, determinarea sarcinii poate ajuta palpare stomac.

Un proprietar experimentat poate determina cu ușurință poziția interesantă a animalului de companie prin palparea abdomenului. Doar face bine extrem cu prudență, deoarece cu o mișcare ciudată este foarte posibil să provoace avort spontan sau să dăuneze pisicii. Dacă proprietarul este lipsit de experiență într-un astfel de studiu, cel mai bine este să contactați un specialist dintr-o clinică veterinară.

Pisica dormeșteO altă indicație vizuală este o schimbare lactat glande. Proprietarii experimentați știu că culoarea normală a mameloanelor feminine nu diferă de culoarea pielii, după efectuarea fertilizării, modificarea glandelor mamare. La 3-4 săptămâni după concepție, niplurile cresc, devin stralucitoare roz sau roșu.

Uneori se întâmplă că numai unele dintre sfârcurile se schimbă. Aceasta este considerată normă.

Pisica pe stradăDacă pisica este tânără și dă naștere pentru prima dată, atunci aceste schimbări sunt deosebit de distincte. Culoarea sfarcurilor devine foarte intensa. La sfârșitul sarcinii, colostrul se poate scurge de pe mamelon.

În timpul sarcinii, pisica se schimbă nu numai la nivel fizic, ci se schimbă caracter. Femeia însărcinată încearcă în mod constant să atragă atenția proprietarului, necesită în mod constant mângâiere.

Pisici de rase diferiteCu toate acestea, în cazul în care pisica nu este în casă, dar există alți locuitori, atunci mama gravidă poate fi extrem de înzestrată cu ei agresiv.

Unul dintre semnele evidente ale sarcinii într-un python blond este constanta somnolență. Animalul doarme aproape în mod constant, devine mult mai puțin activ decât de obicei.

Trebuie spus că oprirea căldurii nu înseamnă o concepție de succes, dar poate fi și un indicator dacă există alte semne.

Pisica gravidă mănâncăDeterminarea impregnării pisicii dvs. preferate este foarte ușoară. În ultimii termeni ai sarcinii pisicii animalul mic cuib.

Aceasta, de regulă, are loc cu trei săptămâni înainte de data livrării. Pisica își caută în mod activ un loc confortabil și se ascunde, de asemenea, în colțuri tăcute.

Diagnosticul sarcinii

Diagnosticul sarcinii unei pisiciÎn ciuda abundenței semnelor vizuale pe care proprietarul poate determina sarcina pisicii sale, ele nu sunt exclusiv de încredere. Cum să înțelegeți că pisica este însărcinată?

Diagnosticul precoce al sarcinii depășește puterea medicilor veterinari cu experiență. Pentru a diagnostica poziția interesantă a animalului de companie este posibilă nu mai devreme de douăzeci de zile de la presupusa concepție.

Pentru a obține informații fiabile, este necesar să se realizeze specializate ultrasunete, care va da un răspuns de 100% la întrebarea de interes.

O pisica inainte de nastereÎnainte de efectuarea unui ultrasunete, pisica are nevoie pregăti. Acest lucru este obligatoriu pentru a spune medicului veterinar. Ecografia nu numai că va confirma sarcina pisicii, ci va da și răspunsul la întrebarea câte pui au așteptat pentru mama viitoare. De asemenea, acest studiu va arăta posibile patologii în dezvoltare și va permite asistență în timp util, dacă este necesar.

Unii crescători se întreabă cum să afle despre sarcina unui animal de companie test? Firește, nu este vorba de testele pe care le folosesc femeile. Acum, în farmacii veterinare, este destul de posibil să găsim un test pentru pisici și câini.

Cu toate acestea, această metodă nu oferă o sută de procente de certitudine în rezultat. Cu o astfel de boală ca chistul ovarian, testul poate arăta un rezultat pozitiv, ceea ce va fals.

Pisica falsă

Cat de rasa SphynxSe întâmplă de multe ori că proprietarii de pisici observă multe semne ale unei sarcini de pisică, dar după un timp, nașterea nu vine. O astfel de situație în medicii veterinari se numește "sarcina falsă“. Această patologie afectează atât sistemul mental și hormonal al fiarei. O femeie nefertilizată suferă toate semnele de fertilizare iminentă.

Cauzele unei astfel de sarcini patologice false:

  • împerecherea cu o pisică sterilizată sau neproductivă;
  • munca necorespunzătoare a sistemului hormonal;
  • stresul la animale;
  • care locuiesc pe același teritoriu cu o altă pisică gravidă.

Pisica albă gravidăCu o sarcină falsă, animalul mănâncă de asemenea mult, se mișcă puțin și necesită atenție. La două luni după împerecherea propusă, animalul cuibărește. Ea poate observa chiar o creștere a stomacului și chiar și colostrul poate apărea din mamelon. În general, toate semnele sunt aceleași ca într-o adevărată sarcină.

Această situație complică foarte mult detectarea în timp util a patologiei datorită faptului că mulți proprietari, văzând simptomele sarcinii, refuză să utilizeze ultrasunetele. O sarcină falsă poate fi diagnosticată vet, pe baza rezultatelor examenului ultrasonografic al uterului.

Pisică frumoasăAcest studiu determină absența embrionilor în uter și prezența patologiei. Tratamentul se va face de către un medic veterinar calificat. Terapia va depinde de cauza apariției unei sarcini false. Adesea trebuie să se aplice hormon medicamente.

Pentru a determina o sarcină falsă pe ultrasunete unui medic veterinar, pisica ar trebui adusă la 4 săptămâni după presupusa concepție.

oportun diagnosticare sarcina la pisica va permite proprietarului sa creeze conditiile confortabile necesare pentru animalele de companie, sa excluda patologiile posibile si sa obtina un copil sanatos dupa naștere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoiCe trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoi
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Cum are loc sarcina într-o pisică timp de câteva săptămâni?Cum are loc sarcina într-o pisică timp de câteva săptămâni?
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Cum să înțelegi că o pisică dă naștere: semnează cum să afli?Cum să înțelegi că o pisică dă naștere: semnează cum să afli?
Nașterea la casa de pisici: primele semne cum să luațiNașterea la casa de pisici: primele semne cum să luați
Cum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutuluiCum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutului
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
» » Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?
© 2021 amigdas.com