amigdas.com

Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?

Indicatori ai unei pisici nesănătoaseFiecare proprietar are grijă de starea de sănătate a animalului său de companie. Acest lucru se aplică pisicilor. Spre deosebire de o persoană, un animal nu poate spune că îl deranjează. Dacă pisica este bolnavă, un medic calificat poate determina cauza unei sănătăți proaste.

Proprietarul, urmărind animalul, poate observa, de asemenea, semnale alarmante. Una dintre ele este vârful nasului patru picior de companie.

Variante ale normei

Deseori proprietarii pisicilor cer medicului veterinar ce fel de nas ar trebui să fie într-o pisică sănătoasă. Vârful umed al nasului pisicii este un semn al stării sănătoase a mamiferelor. Dacă nasul devine brusc uscat, poate vorbi despre o boală de început. Totuși, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Temperatura vârfului nazal poate crește, de asemenea, într-un animal sănătos.

Să încercăm să înțelegem cu atenție această problemă.

Organul mirosului pisicii

Nasul pisicii este un organ destul de complex, care are o mare importanță pentru animal. Pisicile nu sunt la fel ca oamenii. Animalele poseda un simt dezvoltat de miros, iar lumea mirosurilor este foarte importanta pentru o pisica. De fapt, ea trăiește în această lume.

Fiind născut, pisicul caută mirosul laptelui matern, își amintește de bârlog. După ce a crescut, individul pisicilor depinde, de asemenea, de simțul mirosului - îi ajută în căutarea hranei, vânătorii și în timpul căsătoriei. Miroase permite pisicilor determină spațiul propriu și al altora și promovează comunicarea.

Nasul pisicii este un organ unic, iar simțul mirosului este mult mai sensibil decât omul. Nasul este împărțit în două părți printr-un sept, fiecare conducând într-un labirint și apoi miroase cădea pe receptori.

Poluarea organului duce la o scădere a sensului mirosului, astfel încât cele patru picioare să monitorizeze cu atenție curățarea nasului. Orice probleme cu aceasta reduc în mod semnificativ calitatea vieții animalului.

Respirația animalului este numai prin nas. Aerul pătrunde prin orificiile nazale, unde este încălzit și eliberat de substanțe inutile. Vârful nasului este numit lobul și, de asemenea, oglinda, această parte nu este acoperită cu păr. Lobul este aproape întotdeauna localizat când este umed. Acest lucru este asigurat de secrețiile mucoase și de linsul obișnuit. Pielea oglinzii are o sensibilitate ridicată la temperatură, astfel că animalul poate înțelege dacă mâncarea nu este supraîncălzită fără să o atingă.

Culoarea oglinzii este de obicei în armonie cu culoarea animalului, dar există și excepții. Cele mai sănătoase organe nazale din feline, care au o formă naturală de bot. Pisicile cu un bot plat se confruntă cu dificultăți de respirație, deoarece cartilagiul nu se descurcă cu funcțiile datorită formei sale speciale.

Ce determină temperatura nasului?

Adesea gazda, atingand nasul pisicii si descoperind ca este uscat, incepe sa se ingrijoreze de sanatatea animalului de companie. Pisica este bolnavă? Un organ olfactiv uscat poate fi gasit si intr-o pisica sanatoasa. Uscarea acestui organ singură nu este suficientă pentru a decide că animalul este bolnav. Nivelul de umiditate al lobulei poate varia de-a lungul zilei și într-un mod foarte sănătos cu patru picioare.

Care ar fi nasul unei pisiciOrganul mirosului devine cald și uscat când:

 • pisica este adormita;
 • tocmai sa trezit;
 • pisica a suferit o activitate fizică;
 • animalul se află într-o cameră fierbinte sau pe o baterie;
 • un animal de companie într-o stare de stres.

În plus, un nas uscat poate fi un animal de companie în vârstă, iar acest lucru este normal.

Când trebuie să îți faci griji?

Dacă pisica are lobul uscat, uneori poate vorbi despre patologii grave. De exemplu, o pisică are febră mare. Cu toate acestea, temperatura normală pentru reprezentanții familiei de pisici este cu două grade mai mare decât cea umană.

Temperatura în animalul de companie este măsurată în anus, în timp ce este de 38-39 de grade. Când crește temperatura, urechile pisicilor devin fierbinți.

Temperatura crește atunci când:

 • infecții;
 • răceli;
 • procese inflamatorii.

Uscarea organului olfactiv poate apărea dacă un obiect străin a intrat acolo. Acesta va apărea și în cazul în care animalul este înfometat sau, dimpotrivă, a trecut.

Când lobul este uscat, trebuie să luați în considerare cu atenție animalul și să analizați prezența altor simptome. Dacă animalul a devenit lent, se observă apetit scăzut, pisica mizează, este necesar să contactați medicul veterinar.

În ce cazuri trebuie să fie o vizită imediat la medic?

În anumite situații, animalul trebuie să fie prezentat veterinarului cât mai curând posibil. Simptomele periculoase sunt:

 • scaune libere;
 • vărsături;
 • strănut;
 • un comportament agitat.

Dacă proprietarul a observat că pisica se comportă diferit decât de obicei, merită să o arătați unui specialist.

Ce boli sunt ascunse în spatele unui nas uscat?

Uscarea lobului pisicii poate indica prezenta multor patologii:

 • boli interne;
 • stres sever;
 • otrăvire.

În cazul nasului animal nesănătoase poate schimba culoarea. De exemplu, o umbră albastră sugerează că pisica are probleme cardiace sau o deficiență de oxigen în organism.

Lobul roșu vorbește despre rinită sau patologie infecțioasă.

Descărcarea de pe nas se întâmplă cu răcelile și orice infecții.

Bolile nasului sunt cauzate de răceli și de diverse infecții. Pisicile au fost, de asemenea, diagnosticate cu sinuzită și tumori.

Cu toate acestea, chiar dacă pisica are un nas umed și rece, aceasta nu înseamnă întotdeauna o sută la sută sănătate a animalului de companie.

Dacă nasul este uscat

Sănătatea pisicilorÎn cazul în care proprietarul a descoperit uscarea oglinzii animalului, nu vă faceți panică. Poate că condiția este destul de normală și nu spune nimic despre boală. Este necesar să se analizeze, ce sa întâmplat înainte de apariția unui astfel de simptom.

Poate că pisica sa trezit sau a jucat în mod activ? Sau a fost cald în cameră?

De asemenea, merită observat modul în care se comportă animalul. Dacă semnele de avertizare s-au alăturat, trebuie să planificați o vizită la clinică.

Este utilă măsurarea temperaturii, într-un animal sănătos nu este mai mare de 39 de grade.

Nu conteaza, că o îngrijire adecvată va da sănătatea pisicilor. Unele patologii necesită tratament în timp util pentru medic. Și, cu siguranță, nu ar trebui să umpleți pisica cu medicamente pentru oameni fără a consulta mai întâi un medic veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa taie corect pisica acasaCum sa taie corect pisica acasa
Cum să aibă grijă de o pisică domesticăCum să aibă grijă de o pisică domestică
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Cum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutuluiCum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutului
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
» » Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?
© 2021 amigdas.com