amigdas.com

Cele mai mari pisici din lume și istoria lor

Ce rase sunt cele mai mari din lumeÎmpreună cu câinii, pisicile sunt cele mai populare animale de companie la om. Acestea sunt adesea numite însoțitoare de animale care încearcă să fie la fel cu maeștrii lor, în loc să se mulțumească cu rolul unui asistent credincios.

Odată ce sa crezut că pisicile domestice sunt o specie biologică separată, dar de fapt s-au născut prădători și aparțin mamiferelor din familia pisicilor.

Pisicile moderne autohtone sunt considerate descendenți ai pisicilor forestiere care au fost domesticite cu zeci de mii de ani în urmă. Potrivit statisticilor, în prezent circa 600 de milioane de pisici domestice trăiesc în lume. Și există 256 de rase și toate sunt complet diferite. Dar sunt deținători de pisici. Astăzi vom spune despre cele mai mari pisici din lume.

Cele mai mari pisici domestice din lume

Mărimea pisicilor și a pisicilor poate fi diferită. În multe privințe, totul depinde de rasa lor. De exemplu, cele mai mici pisici din lume sunt reprezentanți ai rasei din Singapore, a cărui greutate la maturitate atinge 2 kg.

Cât despre cele mai mari pisici, atunci pentru acest titlu două rase se luptă:

 • Asher;
 • Maine Coon (Maine Coon).

Mai jos vom discuta caracteristicile și caracteristicile acestora în detaliu.

Caracteristicile pisicilor mari Maine Coons și reprezentanții rasei

O pisică adulte care aparține acestei rase poate cântări aproximativ 10 kg și poate să semene cu un râs. Ca și acest animal, pisicile acestei rase au picior și ciucuri asemănătoare ale tigrului pe urechi. Chiar și coonii Maine sunt asemănători pisicilor sălbatice, dar, în comparație cu ei, diferă în ceea ce privește prietenia.

Cea mai mare pisica este Maine Coon Stewiepisică Stewie, care locuia în orașul Reno (Nevada, SUA), un reprezentant al acestei rase, a fost recunoscut nu doar cea mai mare, dar cea mai lungă pisică din lume. În starea întinsă de la cap până la coccyx, lungimea animalului este 123 cm. O astfel de înregistrare a fost înregistrată oficial de reprezentanții Cartii Recordurilor Guinness.

Proprietarul animalului a depus o cerere pentru carte, când toți cunoscuții au început să se minune la lungimea sa. Dar pisica homar, care trăiesc în Melbourne (Australia), lungimea va fi puțin mai mică, 120 cm. El are chiar propria sa pagină în rețelele sociale. De asemenea, Omar aparține rasei Maine Coon. Când gazdele au luat această culoare roșiatică în 2013 în casa lor, nu și-au putut imagina că animalul lor de companie ar deveni una dintre cele mai mari pisici din lume.

Cei interesați pot să-l urmărească prin intermediul rețelelor sociale. Vedeți cum pisica joacă în curte, doarme și trăiește în jurul casei. Hostessul spune că marele lor favorit are nevoie de mâncare specială. Singura carne pe care o mănâncă este kenguryatinul brut, pe care îl cumpără la supermarketul local. Pe lângă aceasta, pisica mănâncă și furaje uscate obișnuite.

Greutatea lui Omar este 14 kilograme. Nu este numai mare, ci și un strat incredibil de mare. Amanta se plânge că trebuie să găsească în mod constant în toate colțurile casei.

Ea mai notează că favoritul nu-i place foarte mult popularitatea, are un caracter eruptiv și, adesea, mopuri atunci când el, în loc să trăiască o viață simplă a unui animal de companie, trebuie să-l pozeze pentru blog.

Asher sau pisică leopardă

Reprezentanții acestei rase sunt, de asemenea, considerați a fi cei mai mari din lume de pisici. Asher a fost inventat artificial de biotehnologi americani relativ recent. Ca rezultat, astfel de rase de pisici au fost traversate ca:

 • pisică sălbatică predatorie;
 • Asiatic leopard;
 • Serval african cu picioare lungi.

Rasa a fost numită Ashera în onoarea zeiței păgâne.

Caracteristicile rasei de pisici asherSpecialiștii care au participat la reproducerea acestei rase, nu cu mult timp în urmă, au adus o altă rasă - o pisică hipoalergenică. Datorită acestui lucru, oricine dorește să aibă o pisică internă, dar suferă de o alergie, își poate permite acest lucru. Cu toate acestea, nu pentru bani modeste, acesta este singurul negativ.

Asher a fost recunoscut ca fiind cea mai mare rasa de pisici din lume, dar acest titlu este contrazis de creatorii unei alte rase artificiale - Savannah, care au fost retrase in anii `80. Experții în acest caz efectuează teste ADN, iar cazul în sine este considerat în instanță. Descrierea exterioară Ashera este:

 • înălțimea pisicii este de aproximativ un metru;
 • greutatea medie a animalelor este de aproximativ 15 kilograme;
 • rahatul ravnit;
 • labele sunt puternice.

Cu toate acestea, în ciuda amenințării sale externe, Asher diferă prietenie și suplețe, aceștia sunt foarte îndrăgostiți să se joace cu copiii și să adoarmă.

Ashaire, deși o rasă bună, dar nu fac parte din buget. Puteți cumpăra un animal de companie pentru aproximativ 2 mii de dolari. Dar aceasta se aplică opțiunii economice. Dar dacă doriți să cumpărați o variantă specială pentru alergii, atunci un astfel de pisicu va costa aproximativ 6 mii de dolari. Dar costul va include nu numai animalul, ci și un astfel de pachet:

 • vaccinarea animalului;
 • asigurarea pentru anul respectiv;
 • 10 consultări cu medicul Ronald Tripp (unul dintre cei mai renumiți veterinari din lume);
 • set pentru îngrijirea animalelor de companie;
 • mâncăruri dietetice de elită;
 • Cuie de vinil pentru gheare;
 • implantat identificator microcip.

Pisica mare a rasei Savannah

Un alt titular de pisici este bucluc, care aparține rasei Savannah. A fost crescut prin trecerea pisicilor non-native interne și a pisicilor africane sălbatice. Înălțimea lui Trabbl este cea mai mare din lume și se ridică 48 centimetri. Dar greutatea acestei pisici este numai 9 kilograme. În ciuda faptului că pisica duce un stil de viață foarte activ, nu diferă de lacomie. Iar ea îi place să meargă la fel ca o adevărată pisică sălbatică. Există un titular de discuri în SUA.

Cea mai groasă pisică din lume

Înregistrările și celebritățile mondiale sunt adesea pisici care au parametri non-standard.

De exemplu, cea mai mica pisica din lume a fost recunoscuta ca o pisica himalayana numita Tinker Toy, care au cântărit mai puțin de un kilogram. Înălțimea lui avea o înălțime de 18 centimetri și o înălțime de 7 centimetri. Acești parametri au fost rezultatul tulburărilor hormonale la animal.

Cea mai mare pisică din lume este adesea menționată ca un animal cu greutate în exces. Proprietarilor unei pisici această realizare nu pare a fi cea mai plăcută, deoarece kg-urile inutile influențează extrem de negativ starea de sănătate a animalului.

Pisica Himmi este cea mai groasă din lumeCea mai groasă pisică din lume a fost recunoscută Himma din Australia. Acesta cântărește 21 de kilograme și are o înălțime de stomac de 84 centimetri. Până la Himmi, cea mai grasă pisică din lume era pisica de Spice din Connecticut. El a cântărit 20 kilograme, și-a câștigat greutatea numai din cauza lenei naturale.

Dar categoria "cea mai groasă pisică din lume" de către administrația Cartii Recordurilor Guiness a fost anulată. Motivul este că proprietarii, care doresc să devină renumiți pentru animalele de companie, nu le-au făcut rău. În ceea ce privește soarta australian Himmi, el a murit la vârsta de zece de la oprirea respirație, pierzând anterior posibilitatea de a muta independent.

Major Hercules

Potrivit experților din Cartea Recordurilor Guinness, cel mai mare animal de companie din lume este Hercules. Dieta zilnica consta din 45 de kilograme de mancare. În ciuda faptului că aceasta nu este o rasă internă, această pisică este capabilă să trăiască cu oameni. Această rasă este un hibrid și se numește ligre. Tatăl animalului este un leu, iar mama este o tigră.

Spre deosebire de prădători, ligerii sunt foarte supuși și amabili. Hercules, care iubește atât de mult pe stăpânul său, confirmă acest lucru. Greutatea sa este de 408 kilograme, înălțimea este de 1,8 metri, iar lungimea corpului este de 3,6 metri. Pisicile domestice sunt diferite, unele cum ar fi cele mici, cineva mare, o rasă cheală și altele cu păr lung. Cu toate acestea, unitățile se pot lauda că animalele lor de companie au fost recunoscute ca fiind cei mai mari reprezentanți ai familiei de pisici din lume.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Rame hipoalergenice (antialergice) de pisiciRame hipoalergenice (antialergice) de pisici
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?
» » Cele mai mari pisici din lume și istoria lor
© 2021 amigdas.com