amigdas.com

Zece rase inteligente de pisici

Cleverest rase felinePisicile sunt animale unice, au un caracter intenționat, dar în același timp se adaptează perfect noilor condiții. Aceste animale de casă sunt dificil de antrenat, dar nu pot fi numite prostie. O pisică nu vă va aduce niciodată papuci, dar simte perfect starea de spirit a stăpânului și înțelege totul.

În ce mod se manifestă mintea pisicilor?

În mod neechivoc, nu se poate răspunde la această întrebare câteva semne care vorbesc despre mintea unei pisici:

 • cat de repede pisica se obisnuieste cu regulile stabilite in casa;
 • modul în care animalul se comportă atunci când are nevoie să obțină ceva sau să pătrundă undeva;
 • modul în care pisica simte starea de spirit a gazdei;
 • în măsura în care animalul este curios.

De asemenea, nu se poate observa că starea de spirit are un efect foarte puternic asupra comportamentului animalului și ale animalelor Doar proprietarul poate aprecia mintea pisicii. Cu toate acestea, unele dintre cele mai inteligente rase de pisici ies in evidenta.

Care rasă de pisici este cea mai inteligentă?

Deși inteligența pisicilor din aceeași rasă poate fi diferită, sunt luate în considerare unele dintre cele mai inteligente pisici reprezentanți ai celor mai vechi roci orientale. În același timp, unele rase tinere nu le acceptă cu ingeniozitate. Cele mai inteligente rase de pisici includ sfinxurile, pisicile siameze, orientale.

 1. Surprins pisica-sfinxSphinx - o pisică neobișnuită fără păr, un animal foarte afectuos și sensibil. Sfinxurile se situează printre cele mai inteligente rase de pisici. Această pisică determină cu acuratețe starea de spirit a unui bărbat și, într-un minut dificil, își pare rău pentru proprietar de îndată ce poate: purcuri, freacă, mângâie. Sfinxul este prietenos cu oaspeții, iar copiii lui iubesc pentru o dispoziție jucăușă și veselă. Această pisică învață rapid regulile de acasă, iar tava poate fi afișată o singură dată.
 2. O pisică tânără siamicăSiameză pisică este înzestrat cu inteligență și curiozitate, iar indivizii individuali sunt chiar capabili să efectueze trucuri de circ, desigur, cu condiția ca proprietarul să rezerve o răbdare remarcabilă. Un animal de companie din această rasă se distinge printr-un caracter timid și este precaut de străini. Unii compară chiar și obiceiurile unei pisici siameze cu un câine. Siamka este gelos și, prin urmare, nu se înțelege bine cu alte animale de companie.
 3. Minunate sigilii orientalePisica orientala are un temperament prietenos, curios și inteligent. Pisica orientala se poate atasa puternic proprietarului si poate avea incredere in el nelimitat. În plus, trebuie remarcat faptul că un astfel de animal de companie îi place să se joace cu copiii și este prietenos cu oaspeții.
 4. Cat-dachshund - MunchkinCat de rasa Munchkin Are picioare scurte și arată ca un teckel. Munchkin se referă la pisici foarte inteligente, în plus, ele sunt înzestrate cu o dispoziție veselă, veselă, iubesc să se joace cu copiii, să se înțeleagă bine cu alte animale de companie. Munchkin este capabil să se adapteze rapid la un loc nou și să contacteze cu ușurință chiar și persoanele necunoscute. Aceste animale sunt foarte sociabile și nu le place să rămână singur timp îndelungat.
 5. Pisici de rasă abisinianăRăsărit de pisici abisiniană este recunoscut ca cel mai vechi și are cel puțin două mii de ani. Aceste animale se disting prin iubirea lor pentru jocuri și energie mobilă. Ei iubesc copiii și nu manifestă agresiune față de ei, sunt foarte atașați de oameni și se plictisesc atunci când rămân singuri pentru o lungă perioadă de timp. Abyssin este capabil să învețe câteva comenzi, de exemplu, pentru a aduce diferite obiecte. O astfel de pisica este foarte prietenoasa si capabila sa continue cu alte animale de companie, chiar si cu un caine nu va intra in conflict.
 6. acasă affectionate pisica BengalBengal pisică, care amintește de un prădător sălbatic, este rezultatul traversării pisicilor și leoparzilor domestice. Acesta poartă sângele pisicilor americane, birmanilor, abisinilor și de la toți strămoșii săi a moștenit cele mai bune calități. Pisica din Bengal este foarte mobilă, jucăușă, curioasă, iubește înălțarea obiectelor înalte. Acest animal de companie este bucuros să se joace cu copiii și, de asemenea, se înțelege bine cu alte animale. Bengalii nu se tem de apă și se pot bucura de baie. Pisicile din rasa Bengal au nevoie de ingrijire standard, au imunitate puternica si practic nu au boli genetice.
 7. Pisică sibiană pufoasăPisicile din Siberia Este o rasă de vârstă mijlocie, cunoscută de la mijlocul secolului al XVI-lea. Aspectul lor a fost în mare măsură influențat de climatul dur în care trăiau aceste animale. Siberianii au un instinct excelent de vânătoare și nu tolerează în casa de vecinătate cu rozătoarele. Dar cu alte animale pot găsi un limbaj comun. Aceste animale iubesc copiii mici, se joacă cu ei fericit și chiar arată îngrijirea maternă. Dar oaspeților, mai ales nefamiliar, ei sunt foarte atenți. Sibiryachka - o pisică foarte inteligentă, pentru că numai ea își poate aminti numele de la prima dată.
 8. Pisica neagra Maine Coon este o pantera micaMaine Coon - o rasă de pisici originare de pe continentul nord-american, condițiile climatice severe din Maine au avut o mare influență asupra formării acestei rase, de unde provin aceste animale de companie. Maine Coons merita considerat una dintre cele mai deștepte pisici. Aceste animale de companie sunt inteligente, au o memorie bună și o minte plină de viață. Și, ca o consecință, sunt foarte receptivi la instruire și pot memora repede echipe. Pentru persoanele necunoscute aceste pisici sunt prudente, dar cu abordarea corectă, se vor obișnui repede cu noua persoană.
 9. Norvegiană Pădurea CatSkogket sau pisica de padure norvegiana au avut loc direct din păsările sălbatice. În sălbăticie, aceste animale trebuiau să devină inteligente și durabile. În general, sunt animale de companie destul de prietenoase, se pot întâlni cu copiii și cu alte animale. Și deși skogket este sociabil, ea nu-i place să stea pe mâini, preferă să fie lângă proprietar. Acest animal aparține oaspeților la început suspicios, dar devine repede obișnuit cu noi oameni și devine destul de prietenos.
 10. Pisica adultilor din rasa bilialaPisica balineză prin natura înzestrată cu o memorie remarcabilă și cu reguli ușor de stăpânit. De asemenea, pisica balinese este foarte activă și jucăușă, iubește să alerge, să sară și să urce la diferite înălțimi, așa că periodic acest animal de companie ar trebui să fie plimbat pe stradă. Acest animal este foarte afectuos și puternic atașat de o persoană, așa că nu lăsați-l pentru o perioadă lungă de timp singur, balineza va suferi. Balineza, deși asemănătoare în mod exterior cu o pisică siamă, are o natură mai moale și mai agreabilă, tolerantă față de copii și alte animale.

Pisicile sunt mai inteligente?

Cultivarea Maine Coon pisiciAfirmate de flintologi, pisici și pisici pot fi la fel de inteligente, Nu este o mare diferență aici. Abilitățile mentale și caracterul unei pisici depind nu numai de apartenența individului la o anumită rasă, ci și de condițiile în care trăiește animalul. Cu cât timp este petrecut comunicarea cu animalul de companie, cât de confortabil este în casă, cum a crescut animalul, fiind încă un pisoi. O pisică de orice rasă care este iubită și mângâiată, care este tratată în mod regulat din copilărie, îi va mulțumi pe proprietari cu inteligență și ingeniozitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
» » Zece rase inteligente de pisici
© 2021 amigdas.com