amigdas.com

Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?

Diferențe între pisicile britanice și scoțieneExistă animale de casă în aproape fiecare casă. În ciuda faptului că aceste animale sunt prădători, merită respect pentru ei înșiși. Pisicile sunt grațioase, animalele inteligente au câștigat dragostea multor oameni din lume. Majoritatea iubitorilor de pisici tind să obțină animale de companie. Acum, pisicile britanice și scoțiene sunt foarte populare. Aceste două rase sunt foarte asemănătoare între ele, astfel încât nu oricine poate înțelege și găsi imediat diferențe în ele. Cu toate acestea, există anumite caracteristici, care vor fi discutate în articol.

Istoricul originii

Adult britanic fotografie pisicaPentru a înțelege diferențele dintre pisicile britanice și scoțiene, trebuie să cunoașteți istoria fiecărei rase. Primul care a retras britanicii. Acest eveniment a avut loc la sfârșitul secolului al XIX-lea. Doar o sută de ani a existat o nouă rasă de pisici scoțiene. Impulsul pentru aceasta a fost apariția unui pisoi cu o formă neobișnuită de urechi. A apărut în familia fermierilor scoțieni. Forma atipică a urechilor a servit ca începutul apariției unei noi rase.

Scottish FoldSe crede că a apărut cauza apariției pisicilor cu o structură neobișnuită a urechilor mutație genetică. Pentru prima dată au apărut astfel de animale în China. Acolo au existat sute de ani în urmă.

Rasa britanică a apărut în procesul de dezvoltare naturală. În Anglia, această rasă a fost importată foarte mult timp, dar popularitatea a câștigat mult mai târziu. Despre britanici a început să vorbească oficial după prima expoziție din Anglia în 1871, când pisica acestei rase a devenit câștigătoare a expoziției.

Caracteristicile pisicilor British Shorthair

cu pisicuta-britishReprezentanții acestei rase au păr dens și frumos, aspect plăcut și, de asemenea plin de înțelepciune, bun-născut. Ei au un corp puternic construit, larg dezosat și muscular. Un cap rotund este așezat pe un gât scurt. Aceste caracteristici în aspect sunt principalele caracteristici ale standardului.

Urechile drepte sunt de dimensiuni medii. Britanicii au ochi rotunzi și mari, labele puternice și scurte. Lana lor are un strat subțire și senzația de haina se simte ca o pluș. Rasa britanică are următoarele caracteristici caracteristice:

 • Pisica British Shorthair, ochi mari - fotografie mareDimensiunile mari și bărbații sunt aproape întotdeauna mai mari decât femeile;
 • păr gros și scurt, în cea mai mare parte cenușă, cremă, ciocolată, mai puțin des liliac și alb;
 • Un cap rotund și masiv, cu o barbă pronunțată;
 • Urechile scurte care sunt pe distanțe mari;
 • ochii mari și cel mai adesea galben.

În exterior, britanicii seamănă cu o jucărie moale. Ei doresc mereu să fie mângâiați și atinsi, pentru că mulți dintre ei simt plăcerea de la o astfel de atingere.

Scoțianii (Scottish Foldy, Scottish Straight)

Urechi curbate în apropierea scoțianuluiAceste animale se caracterizează printr-o constituție puternică cu păr scurt și gros. Au labele puternice și scurte. O trăsătură distinctivă a aspectului Scottish Fold - urechi îndoite. Cu cât sunt mai înclinați înainte și mai mult acoperiți auriculul, cu atât mai mult este prețuit reprezentanții acestei rase.

Această calitate crește semnificativ costul, deoarece această caracteristică este principala caracteristică a pisicilor scoțiene. Forma urechilor evidențiază în mod avantajos craniul capului rotunjit.

Prin urechi determinați un grup de reprezentanți care sunt:

 • expoziție;
 • tribale;
 • de uz casnic.

în Scottish Straight urechile sunt foarte distanțate și ridicate cu vârfuri ascuțite. Dacă luați alte semne externe, atunci ele practic nu mai diferă unul de celălalt. Scoții au propriile lor caracteristici externe:

 • Scottish Straight - urechi de pisici dreptenas scurt, care armonizează armonios aspectul;
 • Cap rotund și larg, cu bărbie proeminentă și obraji puși;
 • Exprimați ochi de formă rotundă și de culoare armonizată cu culoarea stratului;
 • labe largi și proporționate;
 • musculare și rotunjite;
 • lână densă și subțire de lungime medie în mai multe culori comune - cenușă, marmură, ciocolată.

Diferența dintre pisicile britanice și scoțianul în natură

Pisica britanică așteaptă fotografia proprietaruluiPisici din rasa britanica diferă caracterul prietenos. Dacă există dorința de a stabili o pisică inteligentă și nu prea exigentă, rasa britanică va fi cea mai bună alegere. Deoarece britanicii foarte rezervată, apoi imediat observa anumite trasaturi de caracter dificil. În timp, animalul începe să-și dezvăluie caracterul:

 • devotament, transformarea în afecțiune;
 • Pisica British Shorthair se odihnește pe pernăcalma;
 • atitudine binevoitoare;
 • neatness;
 • activitate normală;
 • din când în când, animalul are nevoie de singurătate;
 • curaj.

Ei nu aleg un singur maestru pentru ei înșiși. Nu le place să fie în brațe de mult timp. Britanicii nu manifestă gelozie față de alte animale domestice. Un animal îi place să alerge în jurul casei, urmărind o jucărie. Această rasă inteligentă trebuie să-și realizeze instinctul de vânătoare.

Îndrăgostiți Scoții se deosebesc nu numai în structura urechilor, ci și în caracterul lor. Ei au propriile caracteristici în comportament. Pisica scoțiană este mai afectuoasă și mai sociabilă. Nu arată agresiune față de oameni, copii și se simte confortabil în societatea lor. Ei au o dispoziție liniștită și calmă, deci este destul de greu să scoți animalul din tine. În momente de stare proastă, scoțienii se pensionează într-un colț retras. Reprezentanții scoțieni se disting prin următoarele calități:

 • Lovely gri pisoi scoțianînclinația de a învăța;
 • curiozitate, minte plină de viață;
 • fermitate și constientizare;
 • vivacitate și iubire;
 • subtil simti starea de spirit a unei persoane.

Îi place să comunice cu proprietarul și să se plictisească în timpul perioadelor de separare. Când membrii familiei se întorc acasă, pisica le întâlnește cu bucurie. Scoții sunt vârfuri neobișnuite în negativ.

Diferențe în aspect și comportament

Compararea pisicilor (britanici și scoțieni)urechi sunt principala caracteristică distinctivă în aspectul dintre britanici și scoțieni. Diferențele rămase în aspect nu se manifestă semnificativ. Britanicii ușor mai mare, dar gâtul lor este mai scurt, pe care o margine mare este proeminentă. La pisicile scoțiene ochii sunt plantați un pic mai largi. Probabil că sunt toate diferențele externe.

O varietate de pisoi scoțieniExistă, de asemenea, o diferență în natura și comportamentul acestor două rase. Scuturile scoțiene sunt mai afectuoase și mai delicate. Ele sunt mai potrivite pentru familiile cu copii mici. Dacă un reprezentant al rasei britanice dorește să fie singur, atunci nu va fi posibil să se joace cu el în acel moment.

Scoti perfect potriviți pentru formare și sunt încântați să învețe diferite comenzi, trucuri. Ei stau remarcabil pe picioarele din spate și o fac singură.

Având informațiile corecte despre părinții pisoii, pedigree-ul său poate face alegerea potrivită și poate dobândi un adevărat prieten pentru întreaga familie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Scottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasăScottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasă
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Pisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continutPisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continut
Cum să hrăniți o pisică scoțianăCum să hrăniți o pisică scoțiană
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?
» » Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
© 2021 amigdas.com